#4356733 - 11/01/2011 17:50
Re: Co mnie wkurza? [38]
[Re: Stelmach]
|
addict
Meldunek: 19/01/2009
|
co to za uczelnia ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4357337 - 11/01/2011 23:19
[Re: maaajo]
|
old hand
Meldunek: 25/08/2010
|
Zimaaa
Dajcie juz lato albo chociaż wiosnę
|
Do góry
|
|
|
|
#4359986 - 12/01/2011 15:26
[Re: maaajo]
|
addict
Meldunek: 19/01/2009
|
Oni odpowiadają chyba jedynie za krajówki, autostrady i ekspresówki a te jeżeli są, to ich stan jak na Polskie warunki jest dobry.
Tak, ale wypowiadal sie ogolnie o wszystkich drogach w kraju co jest dla mnie dosc smieszne Wystarczy spojrzec na drogi chociazby wojewodzkie Pamietam wypadek VW T4 w zeszlym roku gdzie zginelo tyle osob przewozonych na "pace" i pozniejsze komentarze: "to jest droga wojewodzka, a pobocze gdzie tam jest?" Takze jest jeszcze sporo do zrobienia
|
Do góry
|
|
|
|
#4363952 - 14/01/2011 01:45
[Re: lelu]
|
Krecik
Meldunek: 04/01/2009
|
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/katastrofa-smolenska/nalezalo-zabronic-ladowac-jak-nie-to-strzelac,1,4108734,wiadomosc.html Bolek w formie Miałem nadzieję, że wisi już dawno powieszony za jaja, a widzą, że jednak wciąż jest autorytetem dla PO i klepie swoich po plecach, popierając ten żałosny raport, który zakpił sobie ze strony polskiej. Cały ten raport MAK mnie wkurwił i podejście "niezależnych" mediów do tej sprawy. Niby można było się tego spodziewać, ale człowiek kocha kraj i wierzy, że tu jeszcze będzie normalnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4364357 - 14/01/2011 03:14
[Re: młody gniewny]
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
Pajac Moyes Yakubu wypożyczony do Leicester padam z nóg I z kim na L'pool ekspercie od siedmiu boleści ? Cahill w AFC Beckford ? Saha ? ale zagranie jego w FM niech sobie zagra pan Moyes bez Yakubu a tu go bronili na forum wstyd, hańba, nie chcę używać gorszych słów miłej walki Toffies
|
Do góry
|
|
|
|
#4367768 - 15/01/2011 05:36
[Re: lelu]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Polska służba zdrowia.
Ugryzł mnie pies - koniec końców musiałem iść do szpitala po jakiś papierek, żeby BHP-owiec w pracy się nie czepiał.
Izba przyjęć - pacjentów sztuk cztery w holu.
Znudzona recepcjonistka kręci się tu i tam. Nosi m.in. kawę, jakieś ciasteczka po pokojach itd. Włazi kilka razy do pustej sali i kilka razy poprawia tą samą pościel na pustym łóżku. Wszystko jednakowo wolno, od niechcenia.
Gabinet lekarski jest jeden - w środku siedzi stale od 3-5 osób z personelu. Wchodzą, wychodzą raz na jakiś czas - co się rzuca w oczy: nikt nie nosi żadnych papierów, kartotek, próbek, przyrządów medycznych i żadnych innych rzeczy mogących sugerować, że ktokolwiek pracuje. Zza drzwi dobiegają śmichy-chichy i żwawe odgłosy gorących dyskusji. Sielanka przerywana jedynie telefonem, który co rusz nosi recepcjonistka. Z jej okrzyków dowiedziałem się m.in., że dzwoniła żona jednego z doktorów, oraz siostra innego (a może tego samego)?
Siedzę tak sobie w tej poczekalni pół godziny, godzinę, na zegarze już półtorej... Inni pacjenci również czekają. Jeden przysypia, drugi katuje telefon, trzeci chyba liczy wszystkie kafelki na podłodze... jak to w szpitalach bywa.
Czegoś w tej historii brakuje, nie? No właśnie - brakuje pacjenta w gabinecie lekarskim. Nie ma tam nikogo, a przed drzwiami i owszem.
Półtorej godziny minęło zanim łaskawie zawołano do gabinetu pierwszą z osób. Minęły dwie minuty - załatwione. Next. Kolejny równie szybko. Potem następny i ja. Dwie-trzy minuty, wychodzę obsłużony. Poczekalnia jest pusta. Nie minął kwadrans, wyczyścili wszystko. Prawda, że sprawnie zadziałała nasza służba zdrowia?
Tylko dlaczego do kur** nędzy półtorej godziny wszyscy musieliśmy siedzieć (ci pierwsi pewnie dłużej) zanim jaśnie państwo lekarze i ich świta łaskawie się zabrali do pracy?
|
Do góry
|
|
|
|
#4368010 - 15/01/2011 06:32
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2003
|
Polska służba zdrowia.
Ugryzł mnie pies - koniec końców musiałem iść do szpitala po jakiś papierek, żeby BHP-owiec w pracy się nie czepiał.
Izba przyjęć - pacjentów sztuk cztery w holu.
Znudzona recepcjonistka kręci się tu i tam. Nosi m.in. kawę, jakieś ciasteczka po pokojach itd. Włazi kilka razy do pustej sali i kilka razy poprawia tą samą pościel na pustym łóżku. Wszystko jednakowo wolno, od niechcenia.
Gabinet lekarski jest jeden - w środku siedzi stale od 3-5 osób z personelu. Wchodzą, wychodzą raz na jakiś czas - co się rzuca w oczy: nikt nie nosi żadnych papierów, kartotek, próbek, przyrządów medycznych i żadnych innych rzeczy mogących sugerować, że ktokolwiek pracuje. Zza drzwi dobiegają śmichy-chichy i żwawe odgłosy gorących dyskusji. Sielanka przerywana jedynie telefonem, który co rusz nosi recepcjonistka. Z jej okrzyków dowiedziałem się m.in., że dzwoniła żona jednego z doktorów, oraz siostra innego (a może tego samego)?
Siedzę tak sobie w tej poczekalni pół godziny, godzinę, na zegarze już półtorej... Inni pacjenci również czekają. Jeden przysypia, drugi katuje telefon, trzeci chyba liczy wszystkie kafelki na podłodze... jak to w szpitalach bywa.
Czegoś w tej historii brakuje, nie? No właśnie - brakuje pacjenta w gabinecie lekarskim. Nie ma tam nikogo, a przed drzwiami i owszem.
Półtorej godziny minęło zanim łaskawie zawołano do gabinetu pierwszą z osób. Minęły dwie minuty - załatwione. Next. Kolejny równie szybko. Potem następny i ja. Dwie-trzy minuty, wychodzę obsłużony. Poczekalnia jest pusta. Nie minął kwadrans, wyczyścili wszystko. Prawda, że sprawnie zadziałała nasza służba zdrowia?
Tylko dlaczego do kur** nędzy półtorej godziny wszyscy musieliśmy siedzieć (ci pierwsi pewnie dłużej) zanim jaśnie państwo lekarze i ich świta łaskawie się zabrali do pracy? nfz i wszystko jasne
|
Do góry
|
|
|
|
#4372183 - 16/01/2011 15:46
[Re: Nevermind]
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006