Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#450246 - 18/12/2005 23:20 Re: Manipulacja kursami na Betfair
moonlight Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/10/2005
Quote:

Do tego, zeby byc all green wiele wysilku nie trzeba. sprzedajesz kurs 2,0, potem po tyle samo obstawiasz i juz jestes "ALL GREEN"

A powaznie to dziwie sie, ze poswiecajac tyle wysilku na znalezienie sensownego sposobu grania dzielisz sie tym z innymi. Pewnie to jest bardzo OK w stosunku do innych ale Tobie odbiera to zarobek.

Wojtek

Uderz w stół a nożyce się odezwą ... strażnicy wielkiej tajemnicy gry na betfair ... I po co masz pretensje do gościa który chce się dzielić z innymi. Faktem jest, że nie tylko jemu ucieka zarobek , ale też Tobie. Ale nie zniechęcaj kolegi, a jeżeli Ty jesteś dobry to sobie i tak poradzisz, a chytry dwa razy traci.
Pozdrawiam, Adam

Do góry
Bonus: Unibet
#450247 - 19/12/2005 10:28 Re: Manipulacja kursami na Betfair
nowy WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/11/2004
ROTFL. Tajemnica wielkiego straznika betfair sie ujawnila ;-) - Jak sie cos tanio kupi a drogo sprzeda to sie zarobi. Teraz wszyscy bedziemy bogaci

Ja tylko pytalem Stallera dlaczego jest taki szlachetny i mimo poswiecenia masy czasu na analizy i wymyslenie jakiegos systemu gry chce sie pozbawic mozliwosci zarobku w ten sposob podajac dokladne informacje na publicznym forum. No i dostalem odpowiedz:

"4. Zostawilem "cos" dla siebie, moj osobisty pomysl i "podsystem", ktorym niestety nie moge sie z nikim podzielic, bo to akurat przy wykorzystaniu przez wieksza ilosc graczy moze mocno utrudnic jego dzialanie."

i mimo tego, ze pewnie Eska i jemu podobni nazwa kolege chujem bo jednak chce sam zarobic a nie dac im to ja go rozumiem.

A to, ze "kazdy bedzie mial zysk " jak sie system dopracuje to wielka bzdura bo przy takim sposobie gry na zarobek jednej osoby sklada sie stata kilku czy kilkunastu innych.

Pozdrowienia

Wojtek

Do góry
#450248 - 19/12/2005 10:47 Re: Manipulacja kursami na Betfair
moonlight Offline
Pooh-Bah

Witam, uznałem Twoją odpowiedź za nieco ironiczną do Stallera, a mniejsza o to już. Po prostu ktoś się chce podzielić wrazeniami i koniec. Niech się dzieli. Chociaż to będzie nie na rękę wielu graczom. Ja również zarabiam w ten lub tamten sposób , nie tylko zresztą na betfair i jestem świadomy, że coraz więcej ludzi gra u bukmachera i zapewne wielu wpadnie na podobne pomysły , ograniczając coraz bardziej możliwość stosunkowo łatwych pieniędzy.
Ja nie piszę na forum co i jak gram, bo po prostu nie chcę. Ale jak ktoś zwęszy moje "sposoby" to mu nie będę mu wytykał, Pozdro

Do góry
#450249 - 19/12/2005 10:58 Re: Manipulacja kursami na Betfair
rafal08 Offline
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Panowie czy nie zauwazacie iz ta dyskusja jest pozbawiona sensu.
Gra sie tak jak przeciwnik pozwala.A,ze w tym przypadku przeciwnikiem sa inni obstawiajacy Ktos musi przegrywac by inny wygrywal.Tak bylo jest i bedzie a czym wiecej osob grajacych tym lepiej.
Pisanie o sposobach jest smieszne poprostu szczegolnie odnosnie BF.bo jesli nie bedziesz mial dobrego rozeznania w doborze meczy to zadne manipulowanie kursami nie przyniesie Ci zysku.
Chociaz majac duzo pieniedzy i odwagi mozna czynic tam cuda
Wystarczy dobrze poszukac po forum jak kilka osob tam wygrywa i nie prowadzic jakichs dysput tylko zarabiac

pozdrawiam.

Do góry
#450250 - 19/12/2005 12:38 Re: Manipulacja kursami na Betfair
El Camino Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 28/05/2003
Staller-dobrze kombinujesz.Myślę,że każdy średnio rozgarnięty gracz zorientuje się (prędzej czy później),że na ruchach kursów można stosunkowo bezpiecznie zarobić.Inna sprawa,że z realizacją nie jest już tak łatwo-jak słusznie zauważyłeś nie zawsze kurs "wędruje" w pożądaną stronę lub stoi w miejscu.Podoba mi się,że pokusiłeś się o obserwacje i analizę w wyniku czego zaobserwowałeś zmiany kursów w meczach mocnych faworytów ze słabeuszami.

Ja gram nieco inaczej.W ogóle wychodzę z założenia,że gram to co czuję (czyt. pikę nożną) i drużyny,które są mi choć trochę znane.Generalnie gram na overy i po padnięciu bramki (choć nie zawsze od razu) kontruję na under.Tu oczywiście mowa o meczach "live",w których jest duża doza prawdopodobieństwa,że padnie choćby jedna bramka (np. jutrzejszy Barsa-Celta).

Do góry
#450251 - 19/12/2005 13:18 Re: Manipulacja kursami na Betfair
moonlight Offline
Pooh-Bah

Quote:

Staller-dobrze kombinujesz.Myślę,że każdy średnio rozgarnięty gracz zorientuje się (prędzej czy później),że na ruchach kursów można stosunkowo bezpiecznie zarobić.Inna sprawa,że z realizacją nie jest już tak łatwo-jak słusznie zauważyłeś nie zawsze kurs "wędruje" w pożądaną stronę lub stoi w miejscu.Podoba mi się,że pokusiłeś się o obserwacje i analizę w wyniku czego zaobserwowałeś zmiany kursów w meczach mocnych faworytów ze słabeuszami.

Aby spróbować przewidzieć jak zmieni się kurs na betfair, warto samemu oszacować linię kursowa dla danego meczu. Wymaga to nie tylko dobrych statystyk , ale też dobrego rozeznania w danej lidze i może to powodować pewne trudności , ale warto. Jeżeli widzimy , że kurs jast niski , to lepiej zagrać lay i czekac na chętnego, jeżeli jest znacznie wyższy od naszych oszacowań to lepiej po prostu zagrać tradycyjnie na back. Jezeli oszacowaliśmy prawdopodobieństwa w miarę dokładnie, kurs powinien zmieniać się we właściwą stronę.

Quote:

Ja gram nieco inaczej.W ogóle wychodzę z założenia,że gram to co czuję (czyt. pikę nożną) i drużyny,które są mi choć trochę znane.Generalnie gram na overy i po padnięciu bramki (choć nie zawsze od razu) kontruję na under.Tu oczywiście mowa o meczach "live",w których jest duża doza prawdopodobieństwa,że padnie choćby jedna bramka (np. jutrzejszy Barsa-Celta).

Co do takiego sposobu, byłbym ostrożny co do takiej gry, jak postawilibyśmy na over a bramka długo by nie padała, to wtedy kursy na over rosną dość wysoko, i później po padnięciu bramki mogą nawet być wyższe od stanu przed meczem. Wtedy trudno by było zrobić zyskowną kontrę.
Ale dobieranie takich meczów, gdzie teoretyvznie szybko powinna paść bramka, może przynieść jakieś zyski. Pozdrawiam

Do góry
#450252 - 19/12/2005 13:25 Re: Manipulacja kursami na Betfair
nowy WK Offline
Pooh-Bah

Tyle, ze kurs na to, ze w ogole padnie bramka mamy zwykle w granicach 1,07 - 1,09 czy to bezposrednio czy sprzedajac wynik 0:0.

Kursy na przyklad z betoto:
kiedy padnie pierwsza bramka (na wymieniony juz mecz Barcy)
1-15 min. &raquo; 2.30
16-30 min. &raquo; 3.15

Czy granie u/o i kontrowanie przyniesie na tyle duzy zysk, ze jest warte ryzyka - nie analizowalem i nie wiem. Byc moze w niektorych meczach tak ale wiedza jak te mecze wybrac wymaga dlugich analiz i znowu nie wierze, ze ktos podzieli sie nie tutaj

Wojtek

Do góry
#450253 - 19/12/2005 13:43 Re: Manipulacja kursami na Betfair
El Camino Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 28/05/2003

Co do takiego sposobu, byłbym ostrożny co do takiej gry, jak postawilibyśmy na over a bramka długo by nie padała, to wtedy kursy na over rosną dość wysoko, i później po padnięciu bramki mogą nawet być wyższe od stanu przed meczem. Wtedy trudno by było zrobić zyskowną kontrę.
Ale dobieranie takich meczów, gdzie teoretyvznie szybko powinna paść bramka, może przynieść jakieś zyski. Pozdrawiam

Zgadzam się,że trzeba być ostrożnym,a Twoja sugestia jest jak najbardziej słuszna.Naciąłem się tak m.in. w meczu Barsa-Malaga,pod koniec października b.r.Barsa wygrała wtedy 2:0,ale pierwsza bramka padła ok. 80 minuty.Wtedy zagrałem tylko w jedną stronę (na over przed meczem) i straciłem całą stawkę.Dlatego nigdy nie szaleję ze stawkami (ok.3% kapitału) i zawsze zakładam możliwość jej straty.

Poza tym jest jeszcze drugi wariant,który nazwałbym graniem przeciw innym.Opiszę na przykładzie wczorajszego meczu Arsenal-Chelsea,który oglądałem na C+.Otóż mecz od początku zacięty i w miarę wyrównany,ale bez bramek (mimo dość kontrowersyjnej sytuacji van Persiego).Już przed meczem kurs na over był dość wysoki (coś ok. 2.25) i w trakcie meczu systematycznie rósł.Tak jak wspomniałem mecz był od początku zacięty i szybki i nie miałem wątpliwości,że bramka jest tylko kwestią czasu,choć 3 bramki raczej mało prawdopodobne.Już w 25-30 minucie (przy stanie 0:0) wystarczyło zagrać overa,by od razu po pierwsze bramce sontrować...po prostu czysty zysk.

Do góry
#450254 - 19/12/2005 13:43 Re: Manipulacja kursami na Betfair
arvid Offline
old hand

Meldunek: 03/08/2004
Wojtek,
Tu akurat moim zdaniem nie trzeba jakiejś specjalnie wielkiej wiedzy. Generalnie jak padnie bramka w 1 połowie to jest się już ALL GREEN
Co do gry live w BF to jest wiele sposobów, różnorodność zakładów na wszystkie spotkania daje każdemu możliwość wybrania sobie co go najbardziej interesuje i co "czuje".

A jeśli chodzi o ryzyko..... grając "live" zawsze się ryzykuje, tu każda akcja może przynieść odwrócenie kursów, ale BF daje nam mozliwość w miarę sensownego kontrowania w odróżnieniu od innych bukmacherów.

arvid

Do góry
#450255 - 19/12/2005 13:50 Re: Manipulacja kursami na Betfair
arvid Offline
old hand

Właśnie miałem też napisać o tym co El Camino, nie trzeba stawiać od razu przed meczem, można np. w 10 czy 20-tej minucie gdzie kurs jest jeszce atrakcyjniejszy.
Tak jak pisałem to kwestia "czucia". Osobiście często gram też np. undery, po ok 10 minutach sprzedaję i już mecz mnie nie interesuje

Oczywiście podstawa to oglądanie tego spotkania, aby było wiadomo na czym się stoi, jak to wyglada na boisku itp.

arvid

Do góry
#450256 - 19/12/2005 13:56 Re: Manipulacja kursami na Betfair
nowy WK Offline
Pooh-Bah

Quote:

Wojtek,
Tu akurat moim zdaniem nie trzeba jakiejś specjalnie wielkiej wiedzy. Generalnie jak padnie bramka w 1 połowie to jest się już ALL GREEN

All Green jak juz pisalem latwo osiagnac bo jak wychodzisz na 0 jestes all green. Pytanie tylko czy lepiej grac w taki sposob czy po prostu obstawic, ze bedzie bramka w pierwszej polowie po np. 1,20 i miec spokoj.

Wojtek

Do góry
#450257 - 19/12/2005 14:06 Re: Manipulacja kursami na Betfair
arvid Offline
old hand

Moim zdaniem jest to lepszy sposób od zwykłego "czy padnie bramka" z kilku powodów:
1. Nawet gdy do przerwy będzie 0-0 to możesz "uratować" część stawki kontrując ( kursy na under wtedy wahają się w zależności od meczu na poziomie 1,25-1,35).
2. Jest oczywiste, że im bramka padnie szybciej po transakcji "back over" to tym więcej zarobisz. Jeśli dokonałeś tego przed meczem to bramka gdzieś do 30 min da Ci większy zysk niż te 1,20.
3. Możliwość postawienia overa np w 10 minucie meczu co powiększa Twój zysk w przypadku zdobycia bramki lub ogranicza stratę w przypadku 0-0 HT

A co więcej można powiedzieć.... hmmm ... poobserwuj kursy wtedy przekonasz się na własne oczy, tak jest zawsze najlepiej.

Pozdrawiam
arvid

Do góry
#450258 - 19/12/2005 14:11 Re: Manipulacja kursami na Betfair
nowy WK Offline
Pooh-Bah

[...]
2. Jest oczywiste, że im bramka padnie szybciej po transakcji "back over" to tym więcej zarobisz. Jeśli dokonałeś tego przed meczem to bramka gdzieś do 30 min da Ci większy zysk niż te 1,20.
[...]

Kurs na to, ze bramka bedzie w 30 pierwszych minutach w B$W jest w granicach 1,33. Pewnie mozna znalezc lepszy.
Oczywisce granie u/o live ma ta zalete, ze mozna w razie czego wycofac sie ze strata a nie przegrac wszystko.

A co więcej można powiedzieć.... hmmm ... poobserwuj kursy wtedy przekonasz się na własne oczy, tak jest zawsze najlepiej.

Do tego doszedlem juz kilka lat temu. Tzn. ze jak sie samemu czegos nie wymysli to nic z tego nie bedzie.

Pozdrowienia

Wojtek

Do góry
#450259 - 19/12/2005 14:52 Re: Manipulacja kursami na Betfair
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Bycie "all green" to nie sztuka. Sztuką jest bycie częściej "all green" niż "all red" Na wszystkich meczach, które betfair daje live mamy rynek "wynik do przerwy". 0-0 można tam sprzedać po kursie dającym w granicach 1.30-1.60 na to że będzie bramka w pierwszej połowie. Załóżmy, że średnio będzie to 1.40.

Żeby otrzymać zysk na poziomie 40% stawki przy zagranym overze po kursie 1.9, musimy skontrować undera po 5.50. Tak wysoki kurs zapewni nam tylko szybko strzelona bramka, lub dwie strzelone do 25-30 minuty.

Oczywiście, że przy sposobie gry zaproponowanym przez arvida można w drugiej połowie minimalizować straty. Takiej szansy nie ma przy sposobie WK. Nasuwa się tylko pytanie ile osób tak robi. Myślę, że psychologia gier hazardowych mogłaby nam tu wiele powiedzieć Zdecydowana większość graczy będzie czekać na pomyślne rozstrzygnięcia aż do momentu, kiedy będzie miała możliwość ograniczenia strat o nie więcej niż 10%.

Z takimi "systemami" trzeba uważać. Jeżli u ich podstawy nie ma przesłanek merytorycznych to mogą nam przynieść regularne straty, ewentualnie zerowy zysk czyli przegrywamy-wygrywamy-przegrywamy-... itd. (syndrom chomika na kołowrotku ). Staller dał więc wędkę ale nadal nikt nie powiedział gdzie pływają ryby. Ja też ograniczę się do banalnej recepty - wystarczy coś dobrze kupić i dobrze sprzedać.

Do góry
#450260 - 19/12/2005 17:11 Re: Manipulacja kursami na Betfair
LukeLDZ Offline
addict

Meldunek: 19/12/2005
A co powiecie na taki cos, zeby grac under przed meczem a potem podczas meczu dac kontre na over, zakładajac ze szybko nie padnie bramka (przy dobrej selekcji zdarzen, sprawdzenie statystyk itp jest duza szansa na sukces), sadze ze przy okolo 20 min juz bedzie zysk. Ostatnio zauwazylem, ze w niemieckiej wiecej bramek jest w 2 polowie, czasem nawet jest 0-0 do przerwy a po przerwie padaja 3 bramki i jest over.

Do góry
#450261 - 19/12/2005 17:37 Re: Manipulacja kursami na Betfair
arvid Offline
old hand

zoRro,
Tak jak napisałeś to jest tylko wędka i od każdego z nas zależy czy ją wykorzysta i jak. Ryby niestety trzeba znaleźć samemu. Dobrym przykładem jest tu temat kursona w PP. Chłopak znalazł odpowiedni dla siebie sposób gry, przynosi mu to zyski ja jednak wiem , że tak nie zagram, nie czuję tego i mi akurat taki sposób nie odpowiada (oczywiście szacunek dla kursona ).
Generalnie tu tak jak i w "zwykłym " typowaniu liczy się umiejętność analizy i doboru zdarzeń i tego nikt za nas nie zrobi. Nie w każdym meczu jest sens grania na over, nie w każdym na under. Do tego po prostu trzeba mieć wiedzę. Jestem zdania, że jak ktoś sobie nie poradził w typowaniu "zwykłym" to za live niech się lepiej nie zabiera. Choć tak jak wcześniej pisaliście : tanio kupić drogo sprzedać ........ proste

P.S. Co do Twoich wyliczeń.... hm over 1.9 to dosyć niski kurs, przy takim sposobie gry interesują mnie te, które przed meczem są na poziomie 2.1-2.4..... jeśli dodać do tego, że obstawiasz ok 10-15 min. meczu to mamy kurs rzędu 2.5-3.... no, ale to tylko jedna z wędek

Pozdrawiam
arvid

Do góry
#450262 - 02/01/2006 20:34 Re: Manipulacja kursami na Betfair
buster Offline
addict

Meldunek: 16/08/2005
stronek o typowaniu jest trochę...

czy znacie jakąś szczególnie przydatną dla spekulantów

chodzi mi o to gdzie podają na przykład wydarzenia z najbardziej gwałtownymi zmiananmi kursów w ostatnich 24 h

po części może służyć temu betbase.info ale tam jest tylko piłka...

Do góry
#450263 - 10/01/2006 21:48 Re: Manipulacja kursami na Betfair
Neoplus Offline
enthusiast

Meldunek: 05/04/2005
Witaj staller. Niedawno wpłaciłem pieniążki do firmy betfair. To ja byłem założycielem tematu "Dyskusja na temat zakładów live" w którym zamieściłeś obszerny opis systemów jakimi się posługujesz grając w berfair. Mogę powiedzieć tyle, że te granie w 89 minucie na brak gola lub remis to rzeczywiście kiepski pomysł. Często gole padają w ostatnich minutach i można naprawdę dużo stracić. Zacząłem grać manipulacją kursów głównie w zakładach live. Proszę abyś napisał mi do jakich wnisków doszedłeś od czasu ostatniego postu w moim temacie. Jakieś może nowe systemy, napisz co największe zyski ci przynosi, jakieś udoskonalenia.
Z góry dziękuję i pozdrawiam

Do góry
#450264 - 11/01/2006 02:19 Re: Manipulacja kursami na Betfair
staller Offline
member

Meldunek: 23/06/2005
Quote:

Witaj staller. Niedawno wpłaciłem pieniążki do firmy betfair. To ja byłem założycielem tematu "Dyskusja na temat zakładów live" w którym zamieściłeś obszerny opis systemów jakimi się posługujesz grając w berfair. Mogę powiedzieć tyle, że te granie w 89 minucie na brak gola lub remis to rzeczywiście kiepski pomysł. Często gole padają w ostatnich minutach i można naprawdę dużo stracić. Zacząłem grać manipulacją kursów głównie w zakładach live. Proszę abyś napisał mi do jakich wnisków doszedłeś od czasu ostatniego postu w moim temacie. Jakieś może nowe systemy, napisz co największe zyski ci przynosi, jakieś udoskonalenia.
Z góry dziękuję i pozdrawiam

Witam. Co tu Ci odpisac... Mysle, ze duzo zostalo juz w tym temacie napisane i wyjasnione. Ktos dobrze to ujal, ja dalem tylko wedke, a ryby trzeba lowic samemu...
Jezeli o mnie chodzi, to obecnie uzywam tylko i wylacznie manipulacji, zaczalem wszystko podliczac i jezeli chodzi o statystyki za grudzien 2005, to moja manipulacja objela 154 zaklady i przyniosla 53,15 % zysku od kapitalu, co mnie bardzo cieszy, bowiem uwazam, ze przy wiekszych obrotach o zysk jest duzo trudniej, poniewaz, nazwijmy to "wspolczynnik przypadku" bardzo sie zmniejsza. To chyba tyle, nic nowego, lepszego nie wymyslilem.
Jezeli chodzi o manipulacje live, to jak najbardziej mozna sie w to tez bawic, trzeba jednak bardzo uwazac na mecze pucharowe, towarzyskie itd., bo tam sytuacja zmienia sie jak w kalejdoskopie. Kilka przykladow z ostatnich dni: Luton - Liverpool 3:5, Galata - Dortmund 5:3, czy dzisiejsze Bari - Palermo 5:4.

Do góry
#450265 - 11/01/2006 06:42 Re: Manipulacja kursami na Betfair
Neoplus Offline
enthusiast

Meldunek: 05/04/2005
Staller jeszcze jedno pytanie. Wydaje się mi, że dobrze rozumiem twoją manipulację ale tak dla upewnienia się spytam, w końcu to nie boli . Robisz następująco: Przeglądasz oferty innych buków na dane zdarzenie.Jak widzisz że na betfair kurs jest zaniżony to wkraczasz ty. Wystawiasz po stronie lay zdarzenie o kursie np. 6 a tuż przed rozpoczęciem meczu jak kurs wzrasta sam kupujesz po stronie back o kursie już np. 10. Dobrze to rozumiem??
Aha i odbieraj wiadomości prywatne bo niechcę zaśmiecać forum .Czy robisz też tak tylko odwrotnie gdy wiesz że kurs powinien spaść??

Pozdrawiam

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >