No to wracamy na trasy biathlonowe.
Tej całej masy typów z kursami 1.4-1.6, które poszły w dublach, treblach i jeszcze innych kombinacjach nie będę analizował, bo niebardzo ma to jakikolwiek sens.
Skupmy się lepiej na czymś konkretnym...
Martina Glagow - Olga Pyleva
@1.80 4/10
Obie panie biegają tak sobie, ale w obliczu aż 1 minuty karnej za każde pudło to właśnie postawa na strzelnicy będzie miała decydujące znaczenie. I w tym elemencie zdecydowanie większe zaufanie mam do Martiny, która przyzwyczaiła nas do bardzo dobrego i regularnego strzelania. Jeżeli jej dzisiejsze strzelanie nie będzie odbiegało od normy to tym powinien dość swobodnie wejść. A jeśli nawet obie panie zaliczą na strzelnicy taką samą ilość pudeł to "Niebieska czapeczka" powinna być na mecie nieznacznie przed Rosjanką.
Magdalena Gwizdoń -
Michela Ponza @2.0 4/10
W przypadku tego typu zdecydowanie zgadzam się ze zdaniem jednego z przedmówców. Tak jak powyżej pod uwage brałem przede wszystkim strzelanie. A wiadomo nie odzi dziś, że Ponza jest jedną z najlepszych strzelczyń wśród biathlonitek. Przy całym szacunku dla panny Magdaleny ale w tym elemencie Włoszce nie dorasta do pięt. I choć Ponza nigdy nie była wybitną biegaczką - a wręcz przeciwnie, zwylke należała do najsłabiej biegających biathlonistek to jednak jakby popatrzeć na wyniki z Ostersund to wcale ten jej bieg nie był taki zły. Oczywiście jest wolniejsza od Magdy ale nie jest to jakaś poważna róznica. 1-2 pudła mniej i będzie na mecie przed Polką.
Ribo Sun - Xianying Liu
@3.25 1.5/10
Bratobójczy pojedynek Chinek. Obie formą nie porażają - biegają słabo, a strzelają tragicznie. Liu wydaję się być nieco szybsza na trasie ale wszystko zamyka się raczej w granicach 1 niecelnego strzału. Przy tak fatalnej postawie na strzelnicy obu pań szanse w tej parze sa absolutnie wyrównane i tylko ze względu na bieg Liu ma minimalny handicap. Biorę ze względu na kurs.
Co do waszych typów przeciwko
Disl To poniekąd się z nimi zgadzam bo "teoretycznie" Niemka powinna zaliczyć kilka dodatkowych minut, ale tak naprawde to jest zawodniczka tak nieobliczalna, że może mieć i 8-10 pudeł i 1-2 pudła. A w takiej sytuacji przy jej dobrym biegu będzie naprawdę wysoko. totez ja Disl omijam z daleka...