Witam
Dzisiaj :
Kostelic - Maze 1 1.75
Nyberg - Defago 1 1.65
Jutro (a właściwie dzisiaj) slalomy, czyli coś, co uwielbiam oglądać, ale grać to juz trochę mniej. Stąd stosunkowo niewielkie stawki, raczej dla podniesienia emocji samemu sobie.
B.Raich - winner 5.00 SpB ( B&W 3.00, GB 4.50, Nordic 4.00 reszty nie sprawdzam). Wiem , wiem - zaraz mi ktoś napisze, że dwa tegoroczne slalomy wygrał Rocca. Wygrał, bo był naprawdę świetny, bo pojechał na granicy ryzyka. Ale ... W obydwu slalomach po pierwszym przejeździe prowadził Benny. Po czym wyleciał w BC w sposób zupełnie niezrozumiały, mając zwycięstwo praktycznie w kieszeni. W MdC Rocca pojechał drugi przejazd wspaniale - jednak on zna ta trasę jak własną kieszeń, trenuje tam na codzień. To oczywiście nie zarzut, a jedynie uznanie, ze potrafił to perfekcyjnie wykorzystać. Dzisiaj podczas GS w Kranskiej Raich był bezkonkurencyjny - wygrana o sekundę nad drugim Bladrone świadczy o doskonałej formie Austriaka.
Zdaję sobie sprawę, że slalom to inna konkurencja, że tu Rocca jest o wiele bardziej groźny, jednak kurs 5.00 jest bardzo zachęcający. Na pewno Raich ma przynajmniej te 25% szans na zwycięstwo.
Fajny kursik w B&W -
Sasaki ukończy obydwa przejazdy 1.60 . Obydwaj Japończycy (plus Minagawa) prezentują się w tym sezonie bardzo solidnie. Oglądałem Sasaki i wygląda to nieźle - płynna jazda, pełna kontrola nart, odpowiednia siła. Czwarty w BC, czternasty w MdC - to wyniki zasługujące na uznanie. Solidnośc 80% szans na ukończenie konkurencji - a kurs wydaje się ciekawy.
Z Unibetu :
Schild - Bergmann
1 1.60 czołowa zawodniczka poprzedniego sezonu, jesli tylko ukończy obydwa przejazdy nie powinna mieć problemu ze zwycięstwem z przeciętną póki co Niemką. Widać u Schild progresję, dziś była trzecia i to mnie przekonuje do tego typu.
Tak jak napisałem wcześniej - lekkie granie dla zabawy, bo to jednak slalom, czyli prawie najbardziej "wywrotowa" konkurencja.
pozd