Strona 1 z 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Opcje tematu
#1880882 - 25/12/2007 07:52 Podróże
bet_master Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/08/2007
Chciałbym się dowiedzieć czy na tym forum są miłośnicy podróży , zwiedzania nowych miejsc,krajow. Ja osobiście mam skromne dosyć osiągnięcia \:\( mam nadzieje że w następnych latach się to zmieni , ale do tego potrzebna jest gotówka ;\) .

- rok w anglii na przedmieściach londynu , obejrzenie paru meczy m.in. Charlton-Newcastle , Barnet-Wycombe \:D , Brazylia-Walia(towarzyski na stadionie Tottenhamu , w składzie Brazylii Ronaldinho,Robinho,Kaka) ;\)
- 3 tygodnie w niemczech podczas Mistrzostw Świata 2006 , obejrzenie 3 meczy polaków i ogólne jeżdżenie po niemczech (Hamburg,Koeln,Monachium,Ga-Pa,Berlin,Leverkusen,Gelsenkirchen,Dortmund,Hannover)
- tydzien w czechach spanie po pociągach \:D (Praga,Brno,Ostrawa,Pilzno)
- oprócz tego 2 razy trasa londyn - katowice pociągiem z licznymi przesiadkami (Bruksela,Kolonia)
- tydzien na trasie budapeszt,wiedeń,bratysława

Cienkie to osiągnięcia bo właściwie to byłem tylko w 8 krajach (licząc że stanęła tam moja stopa , tak jak holandia czy belgia , bo w sumie to bylem tam pare godzin , ale w 6 bylem juz dluzej;) ) .

Plany:
- Przejechanie europy interrailem
- Afryka (dowolny rejon , im cieplej tym lepiej ;\) )
- Przejazd koleją transyberyjską do Mongolii,Chin albo wersja całej trasy do Władywostoku

Te są generalnie najbliższe bo o Amerykach czy Australii ciężko myśleć , zresztą ja źle znosze samoloty \:\( wolę pociągi ;\)

No to tyle , chwalcie się swoimi osiągnięciami ;\)

Do góry
Bonus: Unibet
#1880905 - 25/12/2007 08:15 Re: Podróże [Re: bet_master]
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/01/2006
Moje życiowe marzenie podróżnicze: zwiedzić wszystkie kontynenty.

Do tej pory udało mi się zawitać tylko na Czarnym Lądzie (konretnie Tunezja).

Moje osiągnięcia w podróżowaniu są również bardzo skromne... oprócz wspomnianej Tunezji, byłem jeszcze w: Chorwacji (okolice Puli na półwyspie Istria), Czechach, Niemczech (Frankurt nad Menem), Włoszech (jednodniowa wycieczka - Wenecja), na Słowacji i Litwie (Wilno).

Przejazdem zaliczyłem: Austrię, Słowenię.

W przyszłym roku planuję pozwiedzać parę europejskich stolic m.in.: Pragę, Wiedeń, Berlin. Wakacyjnych planów jeszcze nie mam, ale od 4 lat jestem "napalony" na Egipt, więc całkiem prawdopodobne, że tam zawitam \:p

Apropo marzenia dotyczącego zwiedzenia wszystkich kontynentów. Marzy mi się obecność na 4 Turniejach Wielkiego Szlema oraz obejrzenie na żywo paru spotkań NBA i NHL.

Do góry
#1881059 - 25/12/2007 21:03 Re: Podróże [Re: bet_master]
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Originally Posted By: bet_master
Plany:
- Przejazd koleją transyberyjską do Mongolii,Chin albo wersja całej trasy do Władywostoku

Chyba musimy sie lepiej poznać

Do góry
#1881070 - 25/12/2007 21:25 Re: Podróże [Re: tomo]
vindom Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/03/2006
play: wyjazd do Sieradza

Do góry
#1881087 - 25/12/2007 21:39 Re: Podróże [Re: tomo]
Vader Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/10/2007
Plany:

[/quote]

Wcale to nie jest aż takie drogie jakby się wydawało. Mój kolega straszny zapaleniec na podróże koleją odbył wraz ze znajomymi taką podróż. Z Polski do Moskwy i dalej przez Syberię do Chin. Jak się nie mylę koszt biletu ok. 250$. I mówię tutaj koszcie od samej Warszawy po Chiny. Jak opowiadał co się dzieje w takim pociągu to fajne wspomnienia...

A co do stadionów to specyficzny klimat mają angielskie stadiony. Ale nie te duże jak Wembley, który jest gdzieś na uboczu osiedla mieszkalnego. Ale takie mniejsze jak np. stadion Fulham. Jadąc autobusem piętrowym na wiadukcie można go podziwiać. Bo dla przykładu stadion Chelsea to już wielki moloch, który góruje nad domami.
Choć jak jest się na stadionie to jasne, że lepsze wrażenia robią wielkie obiekty...

Jakoś nie udało mi się pojechać do Liverpoolu zobaczyć Anfield Road... to jeszcze przede mną...

No i chciałbym zobaczyć na żywo tak jak Robak pisał mecze NHL...
Choć w moim mieście jest hokej to jednak nie to samo co NHL...

Fajny temat.
A tak już poza sportowo to Nowa Zelandia... tam chciałbym pojechać.

Do góry
#1881090 - 25/12/2007 21:43 Re: Podróże [Re: Vader]
shane Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2006
Wyjazd na jakikolwiek mecz PAO do Grecji. Ktoś chętny? \:\)

Do góry
#1881091 - 25/12/2007 21:47 Re: Podróże [Re: Vader]
bet_master Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: Vader
Plany:

Wcale to nie jest aż takie drogie jakby się wydawało. Mój kolega straszny zapaleniec na podróże koleją odbył wraz ze znajomymi taką podróż. Z Polski do Moskwy i dalej przez Syberię do Chin. Jak się nie mylę koszt biletu ok. 250$. I mówię tutaj koszcie od samej Warszawy po Chiny. Jak opowiadał co się dzieje w takim pociągu to fajne wspomnienia...

A co do stadionów to specyficzny klimat mają angielskie stadiony. Ale nie te duże jak Wembley, który jest gdzieś na uboczu osiedla mieszkalnego. Ale takie mniejsze jak np. stadion Fulham. Jadąc autobusem piętrowym na wiadukcie można go podziwiać. Bo dla przykładu stadion Chelsea to już wielki moloch, który góruje nad domami.
Choć jak jest się na stadionie to jasne, że lepsze wrażenia robią wielkie obiekty...

Jakoś nie udało mi się pojechać do Liverpoolu zobaczyć Anfield Road... to jeszcze przede mną...

No i chciałbym zobaczyć na żywo tak jak Robak pisał mecze NHL...
Choć w moim mieście jest hokej to jednak nie to samo co NHL...

Fajny temat.
A tak już poza sportowo to Nowa Zelandia... tam chciałbym pojechać.

[/quote]

Jak ostatnio sprawdzalem na pewnej stronie to do wladywostoku mozna dojecchac za ok.1000 zl z przesiadką w irkucku ;\) 8 dni w pociągu cos takiego by się pamiętało do końca życia \:\) , tylko lepiej jechac latem , bo jak patrze na aktualne stany pogodowe to -30 lub -40 to norma \:D

Do góry
#1881100 - 25/12/2007 22:06 Re: Podróże [Re: Vader]
ciacho1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/09/2004
Mi zawsze podobały się wyjazdy do innych krajów i poznawanie innych kultur.
Udało mi się wielokrotnie być na Słowacji ( Poprad, Bratysława z większych miast, do tego kiedyś większą część Słowacji zwiedziliśmy ze znajomymi jeżdżąc sobie po kempingach różnych zatrzymując się maksymalnie 2 dni w jednym, najlepsze było że jechaliśmy na ślepo, raz zdarzyło się że rozbiliśmy się w lesie; do tego kilka wyjazdów do Tatrzańskiej Łomnicy ( niesamowite widoki z samej góry i wyjazd kolejka na samą góra też bardzo emocjonujący).
Praga , niecały tydzień ale piękne miasto, świetne imprezy i tanie piwo, nawet na placu Wacława ceny są znośne.
Włochy, 2 tygodnie zwiedzając dość sporo miast, między innymi Rzym, Florencja, Wenecja, Asyż .
Wiedeń , 1 dzień przejazdem.
Grecja, 2 tygodnie, Ateny i Akropol robią wrażenie, Uzo szczególnie jak piliśmy pierwszy raz ze znajomymi i myśleliśmy, że piję się samo uzo a przepija wodą, grecy strasznie się śmiali ale nam wytłumaczyli jak się to pije :). Świetne wino Recina, Metaxa , imprezy na plaży zaczynające się od 11 a kończące o świcie oraz świetna lokalizacja hotelu bo jakoś 250 metrów od plaży i góra 0,5 km do 4 dyskotek dużych. Świetne boisko 50 metrów od hotelu, ogólnie najlepsze wakacje mojego życia. No i wrażenie robi siesta i brak ludzi na ulicach, w pełnym słowa znaczeniu zobaczyłem to w Katherin, jak zostaliśmy sami w centrum miasta.

Do góry
#1881106 - 25/12/2007 22:14 Re: Podróże [Re: ciacho1984]
ciacho1984 Offline
Carpal Tunnel

Jeszcze było kilka przejazdem na chwile jak np Szwecja i Karlskrona, przejzad przez Macedonie, Węgry, Macedonie.

Do góry
#1881107 - 25/12/2007 22:14 Re: Podróże [Re: ciacho1984]
ciacho1984 Offline
Carpal Tunnel

brak edycji, na końcu Serbia miała być.

Do góry
#1881112 - 25/12/2007 22:22 Re: Podróże [Re: ciacho1984]
Sim Offline
addict

Meldunek: 23/03/2003
Witam !
W tym roku zastanawiam się nad wyjazdem na wczasy do Chorwacji do miejscowości Makarska ( jeszcze nie wiem w jakim miesiącu najprawdopodobniej wrzesień). Czy był ktoś z was może tam ? polecacie czy raczej odradzacie Chorwacje i Makarską?
Pozdrawiam

Do góry
#1881121 - 25/12/2007 22:40 Re: Podróże [Re: Sim]
Vader Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/10/2007
Fajnie jest w okolicy Splitu.
Wysepki Brac, Vis... fajne klimaty. We wrześniu też powinno być ciepło ;\)
poszukaj na necie czegoś co Cie interesuje.
Googluj znaczy \:\)

Do góry
#1881137 - 25/12/2007 23:21 Re: Podróże [Re: Vader]
True02 Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2006
Originally Posted By: Vader
Fajnie jest w okolicy Splitu.
Wysepki Brac, Vis... fajne klimaty. We wrześniu też powinno być ciepło ;\)
poszukaj na necie czegoś co Cie interesuje.
Googluj znaczy \:\)

No i zawsze można wpaść na mecz Hajduka:))

W ogóle fajny wątek, uwielbiam podróze. Odkrywanie nowych miejsc,poznawanie ludzi. Kultura, jedzonko lokalne, kobiety...

Do tej pory: 4 miesiące w USA,stan Michigan,
-6 miesięcy Majorka,
-2 dni Rzym,
-parę godzin na Słowacji

Do góry
#1881163 - 25/12/2007 23:57 Re: Podróże [Re: True02]
bet_master Offline
Pooh-Bah

Ja w 1 poście zapomniałem dodać że byłem jeszcze na :

1) Mecz Slavia Praga - Żilina elim.ligi mistrzów w tym roku ;\)
2) Turniej w Halle 2006 na trawce ;\) i widziałem kilka meczy w jednym dniu. Niestety na Federera nie trafiłem bo grał dzień później niż tam bylem \:\( . Ale widziałem Safina \:D . Prześmieszny koles moj ulubieniec , grał z bastlem o ile dobrze kojarze , i jajca sobie robił \:D . W pewnym momencie po jednej z decyzji sędziego na jego niekorzyść wypioł się tyłem do niego i lekko spodenki opuścił , tak choćby chciał mu dupe pokazać \:D . Marat rządzi \:D . Oprócz tego gasqueta i haasa widziałem , także haasa trenującego na bocznym korcie . Fajnie wtedy było bo chyba + 35 i ciężko było wyrobić na słońcu. No i na koniec debelek Fyrstenberg/Matkowski kontra Pavel/Jużny \:\) . Na bocznym korcie może w sumie z 10 osób ten mecz oglądało , i Polacy lekko zdziwieni byli gdy ktoś (czyli ja) wykrzykiwał hasełka co chwile "łamać ich" itd \:D . Co chwile spoglądali na trybune \:\) . Niestety w formie wtedy nie byli i przegrali w 2 setach , Matkowski prawie wszystkie smecze ładował w siatke albo w aut no to jak mieli wygrać \:\) . Ogólnie super sprawa super hala w Halle \:\)

Do góry
#1881509 - 26/12/2007 04:06 Re: Podróże [Re: bet_master]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Ja poza Europa nigdzie nie bylem.

Podroz koleja transyberyjksa musi byc wspaniala, i tez chetnie bym sie kiedys wybral.
Oprocz tego zamiar w zyciu odwiedzic USA obowiazkowo, Kanade, Meksyk, Nowa Zelandie (All blacks)jak wlasciwie cala Oceanie \:\)

Wybralbym sie jeszcze do paru panstw, ale te to moje glowne cele \:\)

Do góry
#1881643 - 26/12/2007 04:53 Re: Podróże [Re: Sim]
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2003
Originally Posted By: Sim
Czy był ktoś z was może tam ? polecacie czy raczej odradzacie Chorwacje i Makarską?
Pozdrawiam
polecam

byłem: Litwa, Czechy, Słowacja, Węgry, Chorwacja, Bośnia i Hercegowina, Niemcy, Austria, Włochy (nie Rzym), Francja (nie Paryż)
w planach: Francja (Paryż), Wielka Brytania

jednak najbardziej to chcę kiedyś zwiedzić USA

Do góry
#1881670 - 26/12/2007 05:01 Re: Podróże [Re: Nirtz]
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Nowa Zelandia

Do góry
#1881731 - 26/12/2007 05:22 Re: Podróże [Re: [T]-error]
Wahi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/09/2003
to moze robimy forumowa wycieczke koleja transsyberyjska? \:D

Do góry
#1881949 - 26/12/2007 06:20 Re: Podróże [Re: Sim]
style Offline
old hand

Meldunek: 11/09/2007
Originally Posted By: Sim
Witam !
W tym roku zastanawiam się nad wyjazdem na wczasy do Chorwacji do miejscowości Makarska ( jeszcze nie wiem w jakim miesiącu najprawdopodobniej wrzesień). Czy był ktoś z was może tam ? polecacie czy raczej odradzacie Chorwacje i Makarską?
Pozdrawiam

Witam.
w Makarskiej bylem 2 razy na wakacjach w 2000i 2001r,To co zapamiętałem:
-wiele dyskotek i pubów(nie wiem czy sa otwarte we wrzesniu)
-promenada palmowa porównywana do słynnej promenady w Caen
-liczna grupa polskich turystek:)
-kamieniste plaże
-pełno Deutchow,Włochów i Holendrów przez co ceny w klubach i resteuracjach mocno europejskie, Przed wyjsciem do klubu mała zaprawka na kwaterce i było very good:)
-duza wilgotnośc powietrza, zdarzały się dni również deszczowe niestety
-morze turkusowe wręcz:)rewelacja:)
-Chorwacji przyjezdnie nastawieni do Polakow, nie to co w Bułgarii(Słoneczny Brzeg)
-nie moge sie za duzo wypowiedziec na temat ciekawych miejsc do zwiedzania, opalanie, kapiele wodne, %%%% i wieczorem clubbing tak spedzalem czas w Makarskiej
-jest punkt bukchmacherski na mieście(dzięki złotej jedenastce MEjuniorów Michała Globisza i niespodziewanej wygranej w finale z Czechami lała się ostro tequilla,zagranie kuponu na kacu:)500pln wpadło:)co było kwotą niemałą dla mnie wtedy- początki mojej przygody z bukmacherka heh:)
Turcja,Egipt,Bułgaria i Chorwacja, na pierwszym miejscu stawiam Chorwacje i Makarską ale tak jak wczesniej napisałem, nie zwiedzałem

pozdro.
Style

Do góry
#1882073 - 26/12/2007 06:45 Re: Podróże [Re: Wahi]
bet_master Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: Wahi
to moze robimy forumowa wycieczke koleja transsyberyjska? \:D

ja jestem jak najbardziej za , podroz a w trakcie pare dni dyskusji na temat typow , sposobow gry itd , itp \:\) moze jakis ziom z mongolii albo syberii by pare typow podal \:D ale to trzeba szykowac minimum 2500 zl \:\( moze do wakacji uzbieram tyle ;\)

Do góry
Strona 1 z 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Moderator:  Biszop, rafal08