Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#460250 - 06/12/2005 19:26 o progresji słów kilka...
emoce Offline
newbie

Meldunek: 06/12/2005
po pierwsze podziwiam tych którzy graja progresja od razu tzn. w momencie gdy jakas druzyna nie zremisuje od razu na nia stawiaja...( ja stawiam na druzyne ktora od 4-5 meczy nie zremisowala i ma duzy procent remisów-polecam 2 lige wloska, 2 lige hiszpanska i 2 lige francuska)
po drugie zespol na progresje nie moze byc wybrany na oko, na pałe, byle jak- musi miec co najmniej 30 % remisow a najdluzsza seria bez remisow w ostatnich 2-3 latach tego zespolo nie powinna byc wyzsza od 9-10...

to jest granie na progresje wg. mnie a jak Wy gracie ???? pozdro

Do góry
Bonus: Unibet
#460251 - 09/12/2005 12:50 Re: o progresji słów kilka...
emoce Offline
newbie

Meldunek: 06/12/2005
hm ? piszcie piszcie chwalcie sie

Do góry
#460252 - 09/12/2005 17:27 Re: o progresji słów kilka...
maycj Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/08/2002
juz bylo o progresji ze sto tematów. poszukaj troche to znajdziesz wszystkich opinie na ten temat

Do góry
#460253 - 11/12/2005 20:38 Re: o progresji słów kilka...
Eska Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/02/2005
dokladnie...

po co pisac cos o czym skoro juz bylo wszystko napisane w tym temacie ;-)

oraz

'po pierwsze podziwiam tych którzy graja progresja od razu tzn. w momencie gdy jakas druzyna nie zremisuje od razu na nia stawiaja...'

dlaczego podziwiasz? Ja gram tak druzynami ktore sa pewne czyli np. Lens ktore remisuje co mecz albo dwa wiec jak bym mial stawiac na nia po 4-5 meczach bez remisu to bym caly sezon nie postawil bo zawsze na 2gi remisuja

Cala filizofia polega wlasnie na tym zeby wybierac druzyny ktore duzo remisuja i moga to zrobic praktycznie z kazdym. Jesli jakas druzyna nie ma remisu przez 5 spotkan to dla mnie nie jest to druzyna do progresji bo moze sie skonczyc tak jak ze stoke... dokladasz ciagle siano bo liczysz ze bedzie wkoncu remis i pozniej jedziesz jak palant do 20 poziomu i mowisz... no moze jeszcze ten jeden raz, moze teraz musi wkoncu zremisowac Jak dla mnie bledne kolo. Lepiej zawsze wybierac pewne druzyny - nawet ciagle te same, niz takie ktore nie remisuja 12 spotkan albo wiecej. Dla mnie takie druzyny sa skreslone bo jak nie remisuja 12 spotkan to dlaczego nie moge nie remisowac 20stu? Przez taka gre wlasnie ludzi bankrutuja na progresji...

Ja gram juz sporo czasu i jeszcze nie zbankrutowalem, malo tego zarobilem juz mnustwo pieniedzy, wiec nie wiem dlaczego podziwiasz ludzi ktorzy tak graja? Nie ma co podziwiac poprostu trzeba zmienic styl gry i zaczac zarabiac.

Taka mala rada od serca, oczywiscie kazdy ma swoj styl gry-nie wazne jaki - wazne ze przynosi duze zyski

pozdro

Do góry
#460254 - 11/12/2005 20:45 Re: o progresji słów kilka...
Eska Offline
Pooh-Bah

aha... i jesli juz jest taki temat to interesuje mnie progresja na dokladny wynik 2:1, jak ktos sie orientuje w tym temacie dosc dobrze i moze polecic jakies druzyny ktore sie najlepiej do tego nadaja to niech pisze tutaj albo na gg 583 74 77

bede wdzieczny pozdro

Do góry
#460255 - 12/12/2005 12:58 Re: o progresji słów kilka...
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
EMOCE też jestem zdania, że trzeba grać zespoły, które dużo remisują. Bardzo dużo remisów pada w tym sezonie w Ligue 2 i Championship League. Warto tutaj wybrać sobie drużyne i zagrać ją w progresji. Ja osobiście gram teraz w progresji na spotkanie w, którym jest bardzo prawdopodobny remis na 7 kolejek trzy trafiłem. Jednak musze przyznać, że większy zysk w tym sezonie zrobiłem grająć cały czas na "x" Saint Etienne.
Pozdrawiam.

Do góry
#460256 - 12/12/2005 13:29 Re: o progresji słów kilka...
Eska Offline
Pooh-Bah

a ja w tym sezonie zorbilem jeszcze wiekszy zysk na Lens niz w zeszlym na inter milan ;-) Czyli moja teza zeby grac druzyny ktore ciagle remisuja, a nie takie ktore nie maja remisu 4-5 spotkan sie potwierdza. Lens, bordeaux, stutgart z niemieckiej to moje 3 glowne druzyny w tym sezonie. Gram tez lige grecka tez calkiem sympatyczna do progresji

Do góry
#460257 - 14/12/2005 12:19 Re: o progresji słów kilka...
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
ESKA jakimi stawkami grasz Lens??każdy gracz ma całkowicie inne stawki w swojej grze. Ja jak grałem Saint Etienne dodawałem co kolejke o 10 zł.
Pozdrawiam.

Do góry
#460258 - 14/12/2005 14:02 Re: o progresji słów kilka...
zaper Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/04/2005
Quote:

ESKA jakimi stawkami grasz Lens??każdy gracz ma całkowicie inne stawki w swojej grze. Ja jak grałem Saint Etienne dodawałem co kolejke o 10 zł.
Pozdrawiam.

i co oplacalo Ci sie ? zalozmy, ze kurs jest cały czas 3
1 poziom - 10 zł x 3 = 30 (zainwestowane 10 zł)
3 poziom - 30 zł x 3 = 90 (zainwestowane 60 zł)
ale już dalej...
6 poziom - 60 zł x 3 = 180 (zainwestowane 180 zł :/)

Nie można cały czas dodawac 10 zł, bo w pozniejszych
etapach to sie nie kalkuluje

Pozdrawiam yaqb

Do góry
#460259 - 14/12/2005 16:47 Re: o progresji słów kilka...
Eska Offline
Pooh-Bah

no ja gram zwykla progresja x2 - czyli co mecz stawka x2. A ze ta druzyna remisuja czesto praktycznie co 2-3 spotaknia to mozna grac duzymi stawkami bo wiadomo ze i tak zremisuje wiec mozna wieksza stawia niz wykle grac, oczywiscie w granicach swojego budzetu bo zawsze istnieje ryzyko (chociaz niewielkie) ze druzyna zlapie zla passe na remisy ;-)

Ogolnie to jest druzyna ktora traktuje jako pewniaka, jak mi inne progresje nie wchodza, np. mialem tak z gornikiem zabrze juz chyba 10 poziom to zmienilem na lens i cala kase postawilem na Lens - czesto tak robie i jeszcze sie nie zawiodlem ;-)

Do góry
#460260 - 14/12/2005 17:50 Re: o progresji słów kilka...
masterkant Offline
stranger

Meldunek: 11/12/2005
Hej. Sory ze troche nie na temat ale czy nie znacie tytułow ksiązek na temat najlepiej progresji lub ogólnie zakładów bukmacherskich?Chodzi mi bardziej o fachowa , teoretyczna pozycje gdyż własnie pisze prace magisterska na temat zakładów sportowych.

z góry dzieki

Do góry
#460261 - 14/12/2005 21:19 Re: o progresji słów kilka...
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Eska a masz swiadomosc tego iż predzej czy pożniej trafisz na zespól ktory niezremisuje 10 razy , zamienisz go na inny a ten znow iles tam razy nie zremisuje... czy wtedy postawisz cala dotychczas zarobioną kase?

Do góry
#460262 - 14/12/2005 23:09 Re: o progresji słów kilka...
Eska Offline
Pooh-Bah

mam tego swiadomosc... wszystko jest mozliwe. Jednakze moj sposob gry jeszcze mnie nie zawodl gram juz przeszlo 2 lata. Jestem caly czas na duzym + wiec nawet jak bym mial utopic troche kasy to nie bede plakal bo bardzo duzo juz zarobilem. Zreszta bukmacherrka to nie jedyne moje zrodlo dochodu. Pozatym zobacz na statystyke Lens - i powiedz mi ile ma spotkan bez remisu najwiecej... W zeszlym sezonie zobacz inter ktory gralem ta sama metoda za duze stawki i dzieki temu teraz nie musze sie martwic o to czy mi cos nie remisuje 10 spotkan... Jak nie remisuja jakas druzyna - jak w tym sezonie gornik zabrze to wtedy zmienilem na lens i i juz pierwszym spotkaniu mialem zwrocana kase. Robilem tak juz wiele razy i mysle ze jest to dobry sposob, napewno lepszy niz granie dalej druzyny ktora nie remisuje 10 spotkan. Przyklad stoke - kazdy mowi ze wkoncu musi zremisowac, tak samo mowili przy 10 meczach bez X tak samo mowia teraz przy 22 bez X. Inny przyklad - zeszly sezon - wolsburg - podobna sytuacja. Kazdy ma swoj sposob gry - nie mowie ze moj jest idealny (bo nie ma takich) tylko podaje przyklad - jak juz jest taki temat - jak ja gram, nikogo nie zmuszam, ale chyba warto poznac rozne systemy gry-przeanalizowac je na spokojnie i dobrac cos 'pod siebie'

pozdrawiam

Do góry
#460263 - 15/12/2005 08:10 Re: o progresji słów kilka...
jahu Offline
old hand

Rozumiem ze masz jakis budżet przeznaczony na gre , pisales że podwajasz stawke po przegranej , czy mozesz napisac za jaki % budżetu grasz pierwszy zaklad? bo rozumiem że jak nietrafisz to grasz *2 , *4 , *8 ,*16 itd.Jaki jest % stawki na pierwszy zaklad?

Do góry
#460264 - 15/12/2005 08:26 Re: o progresji słów kilka...
Hefajstos Offline
member

Meldunek: 14/12/2005
Quote:

Jesli jakas druzyna nie ma remisu przez 5 spotkan to dla mnie nie jest to druzyna do progresji bo moze sie skonczyc tak jak ze stoke... dokladasz ciagle siano bo liczysz ze bedzie wkoncu remis i pozniej jedziesz jak palant do 20 poziomu

hehe, a jak się skonczyło z stoke? zremisowali w końcu?

Do góry
#460265 - 15/12/2005 08:54 Re: o progresji słów kilka...
roads Offline
journeyman

Meldunek: 25/11/2005
Stoke ostatni mecz w lidze zremisowal 6 sierpnia tego roku, byl to pierwsza kolejka a podejmowal u siebie Sheffield Wed. (0:0). Pozniej juz wszyscy wiemy co sie dzialo (dzieje) Ktos jeszcze gra Stoke?

Do góry
#460266 - 15/12/2005 10:46 Re: o progresji słów kilka...
KIDD Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/03/2005
Ogólnie rzecz biorąc nie ma bardzo dobrego sposobu na grę progeresją. Każdy sposób wcześniej czy później moze doprowadzić do bankructwa, lub w najlepszym wypadku do sporych strat finansowych.

Sposób grania na drużynę z serią meczy bez remisu (bez zwycięstwa/bez porażki)

Ten sposób grania stosuje chyba większa część osób grających progresją. Zapewnie ona poczucie bezpieczeństwa ponieważ dana drużyna w ostatnich X meczach nie zanotowała np remisu. Wiadomo, że każde spotkanie jest niezależne, jednak świadomość, że każda drużyna może mecz wygrać, przegrać lub zremisować czyli ma tylko 3 możliwe wyjścia i jedna z tych opcji już dawno nie miała miejsca powoduje, że gramy właśnie na tą opcję. Ten sposób grania często się sprawadza, lecz niestety posiada wadę - można natrafić na taki Stoke, który nie remisuje ponad 20 meczy i pochłania znaczną ilość naszych zasobów finansowych. Zminimalizować trochę ryzyko możemy w ten sposób, że wybieramy zespół, który rzeczywiście w ostatnim czasie nie zremisował, jednak wiemy, że jest to drużyna, która wcale nie tak rzadko remisuje i tylko w ostatnim czasie przydarzyła mu się dziwna seria meczy bez remisu.

Sposób grania na drużynę z dużą liczbę remisów.

Ten sposób też ma swoje wady i zalety. Zaletę jest to, że nie martwimy się, że drużynie może przydarzyć się dłuższa seria meczy bez remisu, gdyż wszelkie znaki na niebie i ziemi świadczą o tym, że w najbliższych kilku meczach dana drużyna zremisuje. Wadą jest to, że często granie na takie druzyny rozpoczynamy od większej stawki (no bo wiadomo, że niedługo zremisują) i w przypadku serii meczy bez remisu zastanawiamy się co robić - grać dalej na naszą drużynę czy przerzucić progresję na inną, równie pewną dla nas drużynę. W tym drugim przypadku nalezy pamiętać, że na remis tej nowej drużyny nie możemy długo czekać, bo zaczynamy grać od pewnego etapu, gdyż pewną ilośc pieniędzy zainwestowaliśmy już w poprzedni zespół.

Ogólnie ciężko jest powiedzieć który sposóbn grania progresją jest lepszy. Człowiek, który wygrywa dzięki graniu na swoje pewne drużyny będzie chwalil ten sposób, a inny człowiek, który gra na drużyny z dłuższą passą meczy bez remisu i wychodzi na tym dobrze będzie chwalił właśnie ten sposób progresji.

Moim zdaniem, każda gra progresją może doprowadzić w niekorzystnej sytuacji do utraty poważnych środków finansowych, lecz sam gram progresją, gdyż jest to fajna metoda zarabiania pieniędzy. Ważne jest to aby najpierw ukończyć kilkanaście (kilkadziesiąt) progresji zanim trafi się na jedną taką, która pochłonie nasze zasoby. W ten sposób przegramy to co wcześniej wygraliśmy u buka a nie wlasną kasę.

Inny temat to stawkowanie. I tu również są 2 sposoby gry:

1) Zaczynanie od dużej stawki.

Zaletą tego sposobu gry jest to, że osiągnięcie kwoty XXXX nie wymaga od nas grania tak duzej ilości progresji jak w przypadku stosowania małych stawek. Wadą jest to, że możemy sobie pozwolić na mniejszą liczbę etapów, przy grze na daną druzynę.

2) Gra za mniejsze stawki.

Ten sposób gry charakteryzuje się tym, że możemy pozwolić sobie na większą liczbę etapów niż w przypadku stawiania większej kasy. Daje to więcej bezpieczeństwa w grze, lecz niestety przynosi mniejsze zyski niż w 1 przykładzie.

Do góry
#460267 - 15/12/2005 16:23 Re: o progresji słów kilka...
Eska Offline
Pooh-Bah

Quote:

Rozumiem ze masz jakis budżet przeznaczony na gre , pisales że podwajasz stawke po przegranej , czy mozesz napisac za jaki % budżetu grasz pierwszy zaklad? bo rozumiem że jak nietrafisz to grasz *2 , *4 , *8 ,*16 itd.Jaki jest % stawki na pierwszy zaklad?

to zalezy od druzyny. Gram kilka progresji jednoczesnie i stawki dobieram do danej ligi (% remisow-jak ma duzo to gram za wieksza stawke) i do druzyny (jak ma duzo remisow to oczywiscie ze gram za wieksza stawke niz druzyny mniej pewne. Za duze stawki gram druzyny ktore remisuja co kolejke 2 lub 3 - nie wiem jaki to jest % mojego budzetu ale zaczynam takie progresje od 80-100 zl, na inne druzyny - mniej pewne zaczynam od stawki 20-40 zl - wszystko dopasowuje do statystyk i ze tak powiem mojej intuicji...

Gram lige francuska, grecka, niemiecka - na tym opieram w tym sezonie swoje zaklady.

btw: ktos wie ile idzie kasa z wyplaty ze sportingbet?

Do góry
#460268 - 15/12/2005 17:15 Re: o progresji słów kilka...
bizon Offline
addict

Meldunek: 25/03/2001
Quote:

Quote:

to zalezy od druzyny. Gram kilka progresji jednoczesnie i stawki dobieram do danej ligi (% remisow-jak ma duzo to gram za wieksza stawke) i do druzyny (jak ma duzo remisow to oczywiscie ze gram za wieksza stawke niz druzyny mniej pewne. Za duze stawki gram druzyny ktore remisuja co kolejke 2 lub 3 - nie wiem jaki to jest % mojego budzetu ale zaczynam takie progresje od 80-100 zl, na inne druzyny - mniej pewne zaczynam od stawki 20-40 zl - wszystko dopasowuje do statystyk i ze tak powiem mojej intuicji...

Gram lige francuska, grecka, niemiecka - na tym opieram w tym sezonie swoje zaklady.

btw: ktos wie ile idzie kasa z wyplaty ze sportingbet?

Do 5 dni roboczych.Bynajmniej ja tyle czekalem na przelew.

Pozdrawiam all )

Do góry
#460269 - 15/12/2005 20:48 Re: o progresji słów kilka...
jahu Offline
old hand

[quoteale] zaczynam takie progresje od 80-100 zl,

Jesli zaczynasz takie progresje na "pewne" remisy od 100zł to jesli zdarzy się ciag 9 pudel to za 10 razem musisz postawić:

100zł * 1024 czyli 102.400zł - naprawde jestes gotów postawic ponad 100.000zl na jeden mecz na remis?
Oczywiscie rozumiem że do tej pory nie byles w takiej sytuacji ale zapewniam ze bedziesz jesli bedziesz gral dostatecznie długo - na serio postawisz ponad 100.000zł?

Do góry
Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >