#4895260 - 05/09/2011 02:24
Re: Bieganie
[Re: Amir_Khan]
|
enthusiast
Meldunek: 27/07/2010
|
ciągnie dane z GPSa... Byłem w sierpniu w górach, wędrowaliśmy 8h i Sports Tracker dał radę Żeby nie pobierał ani nie wysyłał danych przez neta, najlepiej ustawić, że ma za każdym razem pytać przy próbie połączenia. Wtedy przy uruchomieniu zapyta o internet, dasz anuluj i gitara...
|
Do góry
|
|
|
|
#4895945 - 05/09/2011 06:12
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
Tak jak pisze uho. Aplikacja pobiera dane z GPS`a. Jak masz wyłączone w telefonie te wszystkie "gadżety" typu A-GPS, wspomagania i synchronizacje, to nie łączysz się z netem. W E52 można ustawić tak, żeby telefon pytał, jeśli będzie chciał się połączyć z netem, albo całkowicie zabronić mu łączenia się i to jest najlepsze w tym przypadku. Nie wiem jak jest w Twojej komórze, ale na wszelki wypadek powyłączaj wszystko Oczywiście przy wspomaganiu przez neta pomiary Sports Trackera są dokładniejsze, ale te bez wspomagania są wystarczalne. Przynajmniej dla mnie Pamiętaj Lupus o naładowaniu baterii przed wycieczką Ja jutro (a w zasadzie dzisiaj) wracam do biegania po miesiącu intensywnej pracy i totalnym braku czasu i sił na bieganie. Sam jestem ciekaw wyników Btw. ma ktoś jakiś ciekawy sposób (futerał or smth) na zamocowanie telefonu, żeby mi nie obijał dupska skacząc podczas biegu w tylnej kieszeni spodenek ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4896588 - 05/09/2011 17:42
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Jest jeszcze jakas aplikacja z googli chyba Run Kepper. Zaczynam powoli tracic cierpliwośc. Chciałem zainstalowac ten Rkeeper, ale nie mogę go zainstalować, bo nie mam nr telefonu powiazanego z kontem na google. Kiedy chce powiazac moj numer tel z kontem googlowskim aby potem moc zainstalowac rkeeper, musze przejsc weryfikacje. Aby przejsc weryfikacje, musze zainstalowac inny program - aythenticator, ale nie moge go zainstalowac bo nie mam powiazanego nr telefonu z kontem googla!!! Paranoja Takie rzeczy tylko w Ameryce...
|
Do góry
|
|
|
|
#4896597 - 05/09/2011 17:48
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
Ja ostatnio trafiłem na to i wyglada super, ale jeszcze sam nie probowalem.
http://forum.wp-7.pl/temat-endomondo-sport-tracker-podziel-si%C4%99-wynikami
|
Do góry
|
|
|
|
#4896610 - 05/09/2011 18:25
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2006
|
Olewam tego Rkeepera. Kumpel korzysta i smiga na tym az milo, ale on kupowal aplikacje w appstore.
Co do endomondo, on laczy mi sie z internetem, jak to wylaczyc? Rkeeper kiepski, AdiCoach do statsów nie najgorszy. Endomondo bede musiał przetestować.
|
Do góry
|
|
|
|
#4904008 - 09/09/2011 02:39
[Re: majner]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/08/2006
|
Btw. ma ktoś jakiś ciekawy sposób (futerał or smth) na zamocowanie telefonu, żeby mi nie obijał dupska skacząc podczas biegu w tylnej kieszeni spodenek ? Spróbuj coś takiego- http://allegro.pl/listing.php/search?utm...g=etui+na+ramieDodatkowo gps lepiej widzi satelity niż z kieszeni, przez co masz lepszy pomiar. Co do łączenia z netem, to ja kupuję pakiet i jest gitara(Endomondo zjada dosłownie grosze- nie pamiętam dokładnie, ale to jest paręnaście kB). No i jeszcze ktoś może śledzić na żywo gdzie biegamy.
|
Do góry
|
|
|
|
#4906616 - 10/09/2011 07:14
[Re: mankiet]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
a ja mam takie pytanie odnosnie zegarka,ktory mierzy ile przeszlo/przebieglo sie kilometrow.Czy ktos z forumowiczow korzysta/kupowal..wiem ze sa drogie ale jak sie sprawdza w praktyce?dzieki za wszystkie odpowiedzi jesli zalezy ci na dokladnosci pomiaru, to nawet sie nie zastanawiaj tylko bierz. wszystkie te "telefoniczne" gpsy to zabawki potrafiace na 10km dodac 400m
|
Do góry
|
|
|
|
#4906631 - 10/09/2011 13:17
[Re: McKracken]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2001
|
a ja mam takie pytanie odnosnie zegarka,ktory mierzy ile przeszlo/przebieglo sie kilometrow.Czy ktos z forumowiczow korzysta/kupowal..wiem ze sa drogie ale jak sie sprawdza w praktyce?dzieki za wszystkie odpowiedzi jesli zalezy ci na dokladnosci pomiaru, to nawet sie nie zastanawiaj tylko bierz. wszystkie te "telefoniczne" gpsy to zabawki potrafiace na 10km dodac 400m to wiem ale potrzebuje jakis konkretow jaki model,itp
|
Do góry
|
|
|
|
#4908165 - 11/09/2011 01:11
[Re: pacyfista]
|
enthusiast
Meldunek: 27/07/2010
|
Panowie nie robcie z siebie jakis lalek z gadzetami podczas biegu.Wystarczy pobiegac od 30 do 60 minut 3 x w tyg i to wystarczy chyba ze ktos z was szykuje sie na olimpiade Skoro Tobie to wystarcza, to ok, widocznie masz niewielkie potrzeby ...i pedalskie obcisle spodnie IMO wygoda podczas biegu to podstawa. I zarówno chodzi tu buty, jak i o spodnie, koszulkę, czy majtki. Podobnie z gadżetami - jeśli komuś pomaga to w świadomym trenowaniu i dochodzeniu do lepszej formy, to może biegać nawet z 5 calową nawigacją w ręce, pasem z bidonami na biodrach i ciągnąć za sobą opony z Zetora... Dla zwykłych zjadaczy chleba wystarczy wycieczka do Tesco po 4pak i paczkę czipsów plus wieczór przed TV...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|