#470132 - 28/01/2006 09:58
Re: AFRICA NATIONS CUP 2006
|
addict
Meldunek: 05/04/2004
|
To ja juz sam nie wiem. Moze warto by postawic w tym wypadku na Egipt. WKS ma "odpoczac" w tym mczu i zagrac kilkoma rezerwowymi, a na kogo trafia w cwierc to ich w ogole nie interesuje. linkZeby znowu nie bylo, jak z Drogba i Aruna - "kontuzje". Edit: poprawiłem niedziałający link..
Edited by Rivaldinho (28/01/2006 12:11)
|
Do góry
|
|
|
|
#470135 - 28/01/2006 15:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/01/2004
|
ja uwazam, ze trener WKS tak powiedzial, by Egipcianie mysleli , ze moze bedzie latwiej. W koncu na bank nie chcialby trafic na kamerun!
Jak dla mnie Egipt - WKS x2
Egiptowi na pewno beda pomagac kibice. Jednak ich gra nie jest zbyt skladna, z przodu w przypadku dobrego krycia Mido, moze zabraknac im atutow. Jak dla mnie bedzie to klasyczny mecz na 0-0, moze 1-1. W koncu zadna druzyna sie nie odkryje, gdyz w przypadku Egiptu moze to oznaczac odpadniecie z rozgrywek, a dla WKS oznaczac moze trafienie na Kamerun. Remis jednym starczy do awansu, drugim do pierwszego miejsca. Do tego 2ga linia i napad wydaja sie byc lepsze w WKS.
Jeszcze warto dodac 2 porazki Egiptu z WKS w kwalifikacjach do MS 2006 (0-2 i 1-2). Moze sie okazac, ze Egipt bedzie chcial sie zrewanzowac, ale rowniez WKS bedzie chcialo pokazac kto rzadzi i ze fakt wygranych nad faraonami nie byl przypadkiem!
|
Do góry
|
|
|
|
#470136 - 28/01/2006 20:20
|
5 minut po czasie
Meldunek: 13/05/2005
|
egipt WKS 3-1 i nie srawdziło sie przepowiednie trenerów i komentatorów o meczu przyjazni.Prawdopodobnie WKS trafi na kKamerun i jego przygoda sie skonczy w pucharze afryki(jakos mnie ich gra nie przekonuje(totalny haos))
|
Do góry
|
|
|
|
#470139 - 29/01/2006 21:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
po dzisiejszych spotkaniach niejako urodziły nam się pierwsze pary ćwierćfinałowe a są to mecze : Egipt vs Kongo oraz Kamerun vs Wybrzeże Kości Słoniowej -> czyli taki mały korespondencyjny pojedyneczek Barcelony z Chelsea dzisiaj Kamerun potwierdził swoją klasę i gdyby piłkarze bardziej przyłożyli się do akcji ofensywnych, a szczególnie do ich wykończenia worek z bramkami jeszcze bardziej by się rozsypał, dlatego też uważam, że Egipt poradzi sobie z Kongiem, a nawet pokusiłbym się o overek w tym meczu. WKS też jakiejś szczególnie dobrej obrony nie ma, co pokazał mecz z Egiptem. imho z tego pojedynku wyjdzie zwyeięsko Kamerun, ale to jeszcze muszę głebiej przemyśleć pozdr,
|
Do góry
|
|
|
|
#470140 - 29/01/2006 22:44
|
member
Meldunek: 06/11/2003
|
Jutro w sumie nic ciekawego ale.. Tunezja zagra z Gwinea niby Tunezja gra o pietruszke no bo już wychodzą z grupy ale jeśli przegrają spadną na drugie miejsce i z pewnością zagrają wtedy z Nigerią IMHO Nigeria wyjdzie z pierwszego miejsca czego Tunezyjczycy za pewne sobie nie życzą. Dla mnie Tunezja to super kolektywna drużyna, w meczu z RPA chodzili jak po sznurku i nie będą grać na remis z Gwinea. Moim zdaniem spokojnie sobie z nimi poradzą w profie kurs 1.60 wchodze w to. Tunezja to mój faworyt widziałem w akcji Kamerun, Maroko, Nigerie, WKS i grają tak siłowo i na pałe. W Kamerunie jakby nie Eto to ekipa jedzie już do domu. Licze na Tunezje i myśle, że mnie nie zawiedzie.
Tunezja - Gwinea 1 @ 1.60 prof
|
Do góry
|
|
|
|
#470142 - 30/01/2006 08:20
|
old hand
Meldunek: 19/11/2004
|
Quote:
Gwinea ma najlepsza obrone w turnieju, wcale nie zdziwił bym sie jakby urwali punkty Tunezji.
Dodalbym do tego, ze Tunezji wcale nie musi zalezec na wygranej, remis ich urzadza i dlatego biore X po 3,40 w expekcie - stawka niewielka, ale lepiej sie odglada.
|
Do góry
|
|
|
|
#470143 - 30/01/2006 09:22
|
newbie
Meldunek: 27/12/2005
|
Quote:
Quote:
Gwinea ma najlepsza obrone w turnieju, wcale nie zdziwił bym sie jakby urwali punkty Tunezji.
Dodalbym do tego, ze Tunezji wcale nie musi zalezec na wygranej, remis ich urzadza i dlatego biore X po 3,40 w expekcie - stawka niewielka, ale lepiej sie odglada.
No nie wiem. Teoretycznie dla Egiptu i kamerunu też wystarczyłremis a jak było to sami wiemy. W moim mniemaniu Tunezja wygra to spotkanie. To jest Puchar Narodów a nie jakieś mecze towarzyskie , że można odpuszczać mecze dlatego każdy mecz jest tak samo ważny bo zapisuje się w kartach historii i nikt nie gra tu na remis bo jest to ryzkowne , ponieważ w każdej chwili można stracić bramkę i jest po remisie a tym bardziej , że jest to mecz o pierwsze miejsce. Dlatego w tym turnieju jest tak mało niespodzianek. Polecam granie na Tunezję , czemu dziś miało by być inaczej niż wczoraj i przedwczoraj.
|
Do góry
|
|
|
|
#470144 - 30/01/2006 10:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Ja też myślę,że Tunezja z Gwineą sobie jutro poradzi.Zauważmy,że po pierwszym meczu trener Roger Lemerre dał odpocząć aż 5 zawodnikom z podstawowej 11-stki,i mimo to Tunezja z RPA zagrała wspaniale.Myślę,że Tunezyjczycy nie będą kalkulować i pewnie mimo braku kilku podstawowych zawodników ten mecz wygrają.Gwinea w meczu z Zambią nie zaprezentowała się dobrze,a mimo to wygrała.Dodam jeszcze fakt,że to właśnie Gwinea jako jedyna drużyna pokonała Tunezję w eliminacjach do mistrzostw świata,a znając zawodników z Afryki dobrze pamiętają tamta przegraną i Tunezyjczycy będą chcieli pokazać kto jest lepszy.
Zambia-RPA 1x Bardzo ciężki mecz do typowania obydwie drużyny pożegnały się już z PNA,czyli jest to mecz o tzw. pietruszkę.Myślę jednak,że to Zambijczycy będą mieli więcej ochoty na grę i ten mecz wygrają lub zremisują.W meczu z Gwineą pokazali,że mają walecznych zawodników,a RPA niczego wielkiego nie pokazała.Powiedziałbym nawet,że w 2 swoich meczach się skompromitowała.Tak na marginesie to szkoleniowiec RPA już praktycznie stracił pracę,a dla trenera Zambii będzie to mecz o być albo nie być,w dodatku RPA ma zagrać rezerwowym składem.Według mnie wszystko przemawia za zwycięstwem lub remisem Zambii.Wygrana RPA raczej nie wchodzi w grę.Jestem ciekaw co wy macie do powiedzenia na temat tego meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#470146 - 30/01/2006 17:15
|
stranger
Meldunek: 03/12/2005
|
aa jutro mecz ghana-zimbabwe 1.30 4.20 8.00 Nigeria - Senegal 2.30 3.00 2.80 (sts) ... jakie typy?
|
Do góry
|
|
|
|
#470148 - 30/01/2006 18:51
|
enthusiast
Meldunek: 08/12/2005
|
KTO ogladał mecz Tunezja-GWINEA zauwazył pewnie wyraznie ze tunezyjczycy za bardzo wygrac nie chcieli, czyzby potezna moc bukmacherki zadziałała??? ciekaw jestem ile osób dzisjaj poległo na tym meczu?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|