#474157 - 31/12/2005 13:16
Igrzyska Olimpijskie - Z. długoterminowe
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
Tematu nie widze więc zakładam Bet-at-home wystawił dzisiaj ofertę. Moją uwage przykuł zakład: Wie viele Medaillen holt Polen? weniger als 2,5 1,65 mehr als 2,5 1,85 Czyżby promocja? Pewniaków do medali nie mamy wogóle, a jeszcze nigdy w histori na jednych zimowych igrzyskach nie zdobyliśmy więcej niż dwóch medali. A kto z Polaków ma szanse? Małysz w obecnej dyspozycji na pewno nie. Kowalczyk? Bardzo watpliwe. Sikora? Na pewno nie. 1.65 9/10 Polecam. Pozwoliłem sobie na drobne poprawki kosmetyczne.
Edited by tomo (31/12/2005 13:49)
|
Do góry
|
|
|
|
#474158 - 01/01/2006 13:14
Re: Igrzyska Olimpijskie - Z. długoterminowe
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Kurs na ilość medali < 2,5 spadł już na 1.40. Czy waszym zdaniem to się jeszcze opłaca? A może warto poczekać na inne buki?
|
Do góry
|
|
|
|
#474159 - 01/01/2006 18:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Według mnie jest to w dalszym ciągu dobry typ, ale ja osobiście nie skorzystam bo w Bet-at-home nie gram. Szanse Polaków na medale są następujące: 1. Łyżwiarstwo figurowe: Dorota i Mariusz Siudek 2. Biegi narciarskie: Justyna Kowalczyk 3. Skoki narciarskie: Adam Małysz 4. Biathlon: Tomasz Sikora & Magdalena Gwizdoń ad 1) Zarówno trener jak i sami zawodnicy nie bardzo wierzą w medal - otwarcie mówią, że ogromnym sukcesem błoby 4 miejsce a najbardziej realne szanse są na zajęcie pozycji 5-6 ad 2) Justyna wraca do wielkiej formy po dyskwalifikacji i kto wie czy nie sprawi nam niezwykle miłej niespodzianki - ja osobiście uważam jednak że IO 2006 to jeszcze za wcześnie a ogromny talent Justyny powinien eksplodować w 2010 r. w Vancouver. ad 3) Wszyscy wiemy w jakiej dyspozycji znajduje się nasz Orzeł z Wisły. ad 4) Zarówno Tomek jak i Magda potrafią zajmowac miejsca na podium i choć nie sa w tym sezonie w wielkiej formie to biathlon jest na tyle loteryjną dyscypliną, że szanse jak najbardziej są - 20/20 w Indywidualnym i jest medal.
|
Do góry
|
|
|
|
#474160 - 02/01/2006 06:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Witam! Ilość złotych medali dla Szwecji >3,5 - kurs 1,7 Widzę kilka poważnych kandydatur do złota dla Szwecji: Curlerki i Curlerzy /Canada wystawia zespół żółtodziobów/, Anja Person - przynajmniej 2 konkurencje techniczne Olofsson - biathlon kobiet /w obecnej formie.../ Sprinerzy i sprinterki w narciarstwie klasycznym /m.in. Lind i Dahlberg/ No i co dalej - ja ten typ już jednak biorę 7/10
|
Do góry
|
|
|
|
#474161 - 02/01/2006 06:58
|
Carpal Tunnel
|
Zagrałem dubla z medalem króla Ole Einera /po prostu nie ma opcji aby specjalnie przygotowujący sie na IO Ole medalu złotego nie wyjął / Inne zakłady które warto rozważyć: Najwięcej goldów - Norwegia za 2,35 /przeciez sam Ole i Marit mogą z 10 wyjąć przy odrobinie szczęścia a i Mika swoich lotników na Turyn zapewne perfekcyjnie przygotuje/ Finlandia >3,5 za 1,8 - Maninen + Janek i wszystko jasne
|
Do góry
|
|
|
|
#474162 - 02/01/2006 08:50
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Quote:
Zagrałem dubla z medalem króla Ole Einera /po prostu nie ma opcji aby specjalnie przygotowujący sie na IO Ole medalu złotego nie wyjął / Inne zakłady które warto rozważyć: Najwięcej goldów - Norwegia za 2,35 /przeciez sam Ole i Marit mogą z 10 wyjąć przy odrobinie szczęścia a i Mika swoich lotników na Turyn zapewne perfekcyjnie przygotuje/ Finlandia >3,5 za 1,8 - Maninen + Janek i wszystko jasne
Uwazalbym na Niemcow, mysle, ze moga spokojnie wygrac z Norway. Biathlon, bobsleje, saneczkarstwo, biegi meskie, kombinacja norweska i tyle powinno wystarczyc, zeby zdobyli ich ponad 10,a pamietajmy o niespodziankach. Z Niemcami w obecnej formie Ole nie wyciagnie 5 zlotych, a Bjorgen chyba fakt poza zasiegiem, ale nie zdobedzie tez ich we wszystkich konkurencjach, bo to fizycznie "ciezkie" zadanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#474165 - 02/01/2006 11:03
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Fachowcem nie jestem, ale sie wypowiem :P w salt lake Norway miala 13, a Niemcy 12. Moim zdaniem Niemcy maja wiecej niz 12,5 szans na zloto, a ile wykorzystaja to juz troche loteria. Mysle, ze w meskich biegach moga zdobyc 2-3 zlota, sztafeta to pewniak, a na ktoryms z dystansow powinni takze triumfowac, maja kilku zawodnikow:Angerer, Teichmann, Sommerfeldt, Filbrich, najwieksze szanse maja w biegu łaczonym. U kobiet bedzie ciezko o zloto, bo tu Neumanova, Bjoergen i Tchepalova beda rozdawac karty, na pewno cos zdobeda, ale nie zloto. Podsumowanie po biegach: 2-3 Skoki: tu indywidualnie bedzie ciezko o zloto, Ahonen, Janda i czarny kon beda rozdawac karty, nie zdziwie sie jak czarnym koniem bedzie jakis Niemiec, ale nie wiem, jesli chodzi o konkursy druzynowe to na dzien dzisiejszy przynalbym im 2 medale, ale zadnego zlota. Finowie chyba beda wygrywac druzynowki, nie wierze jakos w Norwegow. dalej:2-3 Kombinacja norweska: No i tu Ackermann, Ackermann i ew. Kircheisen, mysle, ze kombinacje zdominuja Niemcy, 2 konkurencje + druzynowka powinny byc ich, jako, ze druzynowka jest troche loteryjna tam moze wygrac ktos inny, ale ogolnie typ: 2-3 zlotka to sum up: 4-6 Bobsleje: Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze Andre Lange nie wygra 4-ek, nie wiem co z dwojkami, bo tu moze byc ciekawie, ale mimo wszystko u mezczyzn conajmniej 1 zloto bedzie niemieckie, u kobiet tylko i wylacznie dominatorka Sandra Kiriasis (kiedys Prokoff bodajze), wiec w sumie 2 zlota ogolnie: 6-8 zjazdy: tu kazdy medal niemieckiej reprezentacji pod nieobecnosc Gerg, ktora juz niestety zakonczyla kariere i tyle kontuzjowanej, co utalentowanej Riesch bedzie sukcesem, przewidywane 0 zltych medali biathlon: mezczyzni: Ole bedzie rzadzil, ale juz nie tak jak w slonym jeziorku, mysle, ze spokojnie wygra ktoras konkurencje, ale bedzie to moim zdaniem konkurencja z 2 strzelaniami, no i pozniej jak uzyska duza przewage ew. dochodzeniowka. Sztafeta tez raczej norweska, glownie ze wzgledu na bieg i stosunkowo niewielka wartosc dobrego strzelania, jako ze mozna dobierac, lepiej dobrac 3x niz biec 2 karne rundy. Ale mysle, ze Sven Fischer ew. Michael Greis wygraja ktoras z konkurencji ind., osobiscie uwazam, ze to bedzie 20 km w wykonaniu Greisa, badz ktorys z krotszych 4-strzelaniowych biegow w wykonaniu Fischera, to troche wrozenie z fusow, jako, ze nie biore pod uwage zadncyh czarnych koni, co na pewno sie trafi. Moze nim bedzie Wolf ? Nie wiem na pewno 1 zlotko u mezczyzn Niemcy powinni zdobyc. U kobiet natomiast bedzie wojna niemiecko-rosyjska z domieszka Olofsson, Bailly i moze 2 Norwezek. Osobiscie nie wierze w Olofsson, mysle, ze tytul w sprincie powedruje do ktorejs z szybkich Niemiek czyli Disl badz Wilhelm. Do tego sztafeta dla Niemek, moja opinia: 2 zlotka, w sumie w biathlonie kolo 3 zlotych moga Niemcy zdobyc i nikogo nie skrzywdza. w sumie: 9-11 Saneczkarstwo: mezczyzni: Zoeggeler bez 2 zdan, kobiety dla Niemiec na tysiac %, jesli chodzi o 2-ki to jak dla mnie spora loteria, mysle, ze duety niemieckie moga sie wlaczyc do walki o zloto, choc w nie za barzdo nie wierze :P. w sumie: 10-12 Curling, Hokej tu kazdy medal bedzie chyba wielkim sukcesem Niemiec, na zloto szanse minimalne. Short track jak wiadomo azjatycki, lyzwiarstwo figurowe rosyjsko-amerykanskie pewnie, choc nie znam za bardzo obecnie panujacej sytuacji, ale ciezko mi sbie wyobrazic zloto u reprezentantow Niemiec. Jesli chodzi o skeleton to moja wiedza jest minimalna, ale z tego co sie orientuje jakistam Niemiaszek sie kreci w czolowce, kobiety kolo poz. 6-8, mysle, ze tu moze sie urodzic jakis medal dla Niemiec. Zostalo jeszcze lyzwiarstwo szybkie, tu sa oczywiscie szanse na medale dla Niemiec, zawsze byly, wiec pewnie tez zawsze beda. Obecnie glownym strzalem bedzie Anni Friesinger, mysle, ze zdobedzie kilka medali, w tym conajmniej 1 zloty, osobiscie mysle, ze wiecej. Do tego bedzie sprinterka Jenny Wolf, ktora jest w czolowce ciagle, tez nie mozna jej skreslac, jesli chodzi o panow, to moze kiedys. Nie wiem tez dokaldnie jak to jest z tym sztafetami, ale jesli bedzie u kobiet rowniez to tam na pewno Niemki wlacza sie do walki o zloto. Narciarstwo dowolne to dziedzina kompletnie dla mnie obca. Nie wiem kto tam rzadzi, nie wiem kto jest faworytem itd. Jesli chodzi o snowboard to kojarze pojedyncze nazwiska, tez nie mam za bardzo rozpoznania, ale tam raczej nie bedzie chyba zlota dla Niemeic. Ogolnie liczby stanely gdzies na tej granicy i tak tez bedzie w rzeczywistosci, moim zdaniem to loteria obstawiac ten zaklad, choc jakbym mial obstawic na koncowa klasyfikacje medalowa to bym obstawil na Niemcy. Troche sie rozpisalem, moze malo skladnie, duzo chaosu, chcialem uwzglednic jak najwiecej szans niemieckich, moich opinii, a takze conieco mojej wiedzy na temat sportow zimowych. PS. dziwi mnie ze w szansach dla Polski(kilka postow wyzej) zabrakło Jagienki, Pauliny Ligockiej i Janusza Krezeloka, na dzien dzisiejszy szanse snowboardzistek biotrac pod uwage ich wyniki tylko i wylacznie oceniam wyzej niz Malysza, a Janusz moze byc naszym czarnym koniem i na to licze.
|
Do góry
|
|
|
|
#474167 - 03/01/2006 09:34
|
Inwestor
|
Zakład na ilość medali Polaków przeszedł małą metamorfozę - aktualnie wygląda tak: "weniger als 1,5" i kurs 1.35
|
Do góry
|
|
|
|
#474169 - 23/01/2006 11:31
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Zakład na ilość medali Polaków przeszedł małą metamorfozę - aktualnie wygląda tak:
"weniger als 1,5" i kurs 1.35
Heh czy po wekendowych wyczynach naszych Pań dalej Romuś twierdziś że to był świetny zakład - bo ja wątpię PS. Ciekawe czy uda się naszym te 3-4 krązki zdobyć 0 byłoby fajnie
|
Do góry
|
|
|
|
#474170 - 23/01/2006 12:42
|
Inwestor
|
dobrze by było żebyś sebkos jak coś komentujesz czytał dokładnie to co komentujesz bo ja nie grałem "weniger als 1,5" po żałosnym 1,35 tylko na początku gdy było "weniger als 2,5" po kursie 1,65 więc jest "mała" różnica... A jeśli już pytasz o ten zakład który grałem, tak nadal twierdzę że to bardzo dobry zakład, prawdopodobieństwo że zdobędziemy trzy medale na ZIO 2006 jest dla mnie bliskie 0% a więc kurs 1,65 na zdarzenie którego szanse oceniam na 99% jest duuużym valuebetem. Uważam że zdobycie jednego medalu będzie w sytuacji w jakiej jest polski sport zimowy mega-sukcesem, a dwa to już będzie powód do narodowego święta,trzy? unbelievable. I nie zmienią tego pojedyncze ostatnie wyskoki naszych Pań bo z naszymi sportowcami to jest tak że dużo się gada a później są przeważnie rozczarowania, więc może to i lepiej dla mojego zakładu bo teraz po ostatnich wyskokach już zaczyna się mówić o medalach czego post sebkosa przykładem a to oznacza że presja będzie większa a jak to się kończy pokazują nasi skoczkowie Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#474171 - 05/02/2006 21:53
|
member
Meldunek: 06/11/2005
|
takie pytanko mam: jakis program zimowej olimpiady zna ktos moze? nawet nie wiem kiedy oficjalne rozpoczecie,a nie mowiac juz o poszczegolnych zawodach:/
z gory dziekuje:)
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#474172 - 05/02/2006 21:59
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#474173 - 06/02/2006 08:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2004
|
Patrząc po kursach to można zagrać: Niemcy over 29.5-expekt-1.65 lub Niemcy under 32.5-1.85-betawin. Szwecja 0ver 3.5 gold 1.85 Expekt lub Nordic bet śzwecja under 3.5 gold 1.95-betawin lub Unibet. Ja wybralem Szwecja over 3.5 gold.
|
Do góry
|
|
|
|
#474174 - 06/02/2006 12:16
|
Carpal Tunnel
|
Witam Pytanie zasadnicze - jak moderatorzy zamierzają rozplanować tematy na IO - czy na każdą konkurencję osobno czy też na każdy kolejny dzień /ja jestem za tą opcją/. Czas nagli i musimy najpierw ustalić spprawy organizacyjne bo to pomoże w lepszym mam nadzieję ogrywaniu przeciwnika
|
Do góry
|
|
|
|
#474176 - 06/02/2006 13:33
|
member
|
dzieki tomo:) a wiesz moze gdzie mozna porownac medalowe osoagniecia poszczegolnych panstw w poprzednich latach na olimpiadzie i mistrzostwach?
z gory dziekuje:) pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#474177 - 06/02/2006 13:35
|
Inwestor
|
Z jednej strony tematy dzienne to lepszy przegląd sytuacji OK tylko rozumiem że wtedy tematy miałyby byc zakładane z kilkudniowym wyprzedzeniem bo przecież kursy będą wcześniej a nawet już są więc dyskusja wcześniejsza o różnych dyscyplinach powinna się toczyć z wyprzedzeniem....
Poza tym jak będzie dzień że będzie dużo konkurencji popularnych wśród graczy to się pogubimy rozmawiając w jednym temacie na przemian o skokach Małysza, występach snowboardzistek, biegu poscigowym pań i drugim przejeździe alpejek - to tak dla przykładu.
Więc może jednak tematy dla danych dyscyplin...
|
Do góry
|
|
|
|
#474181 - 06/02/2006 16:06
|
member
|
podoba mi sie pomysl Krajana. Tez jestem za!
|
Do góry
|
|
|
|
#474182 - 06/02/2006 16:07
|
member
|
a wiecie moze gdzie mozna porownac medalowe osoagniecia poszczegolnych panstw w poprzednich latach na olimpiadzie i mistrzostwach? chcialbym znalezc pare pewniakow:-)
z gory dziekuje:) pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#474186 - 06/02/2006 18:34
|
Meldunek: 16/05/2003
|
Witam
Olimpiada tuż, tuż ... czas na decyzje.
Osobiście jestem raczej za propozycją założenia tematów wedłud podziału dyscyplinami. Zakładanie tematu na każdy dzień może spowodować dość duży bałagan.
Proponuję następujący podział :
- biathlon, - biegi narciarskie, - bobsleje, saneczkarstwo, skeleton, - curling, - kombinacja norweska, - łyzwiarstwo (figurowe, szybkie, short track), - narciarstwo alpejskie, - narciarstwo dowolne, snowboard, - skoki narciarskie
Hokej na lodzie proponuje zostawić Kolegom z odpowiedniego działu - dla zachowania ciągłości.
Dodatkowo uważam za bardzo dora propozycję założenia działu "Podsumowanie dnia" .
Oraz - może to trochę kontrowersyjny pomysł - proponuję założenie tematu "Olimpijski private picks" . W tym dziale każdy, kto ma swoje typy, a nie chce mu się / nie ma czasu / nie potrafi/ nie ma uzasadnienia, ale ma "czuja", mógłby podawać swoje propozycje. Temat nie miałby przydziału konkretnego użytkownika, ale dotyczyłby wyłącznie typów podczas Olimpiady. Tam byłoby miejsce na pytania typu "co sądzicie o ...". Czyli byłby to lokalny "bałagan", ale w ten sposób -być może - udałoby się zachować porządek w pozostałych działach.
W sumie to 11 działów - i to da się dobrze zorganizowac.
Czekam na opinie.
pozd
|
Do góry
|
|
|
|
#474190 - 06/02/2006 18:56
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
To jak oceniacie szanse Dunczykow na przynajmniej jeden medal?
Napisalem ci ze w curlingu moga medal zdobyc - niewykluczone to jest
|
Do góry
|
|
|
|
#474192 - 06/02/2006 20:26
|
enthusiast
Meldunek: 28/12/2005
|
Witam Panowie, nikt z Was nie napisał jeszcze o dość ciekawym kursie, a mianowicie w Expekcie : Austria powyżej 3,5 złotych medali - 1,6. Oczywistym jest, że tutaj głównie liczę na narciarstwo alpejskie: zjazd mężczyzn - Strobl, Walchofer, Maier , supergigant mężczyzn - te same nazwiska, slalom mężczyzn - raich (może nawet schoenfelder), zjazd kobiet - dorfmeister, meissnitzer, goetschl, supergigant kobiet - te same nazwiska, slalom gigant kobiet - hosp, zettel, slalom kobiet - tak samo, kombinacja męczyzn - raich, walchofer. Fakt że z innymi dyscyplinami słabo - szanse na medal jak najbardziej, ale na złoto cięzko : może biathloniści (rottman, sumann) przy szczęściu, ostatnio w biegach wyskoczył Tauber,jak zawsze Botvinov, Hofmann, może kombinacja i Gottwald, względnie drużynówka - zawsze są silni, Finom brakuje 4, Niemcy wiadomo, ale szansa jest. No i oczywiście na koniec skoki : ostatnia forma Morgensterna, myslę że na normalnej skoczni on jest teraz faworytem, dochodzi drużynówka. Proszę o Wasze opinie. Według mnie kurs naprawdę dobry.
|
Do góry
|
|
|
|
#474193 - 06/02/2006 20:30
|
enthusiast
|
Jeszcze jedna ciekawostka - slalom męczyzn : kursy na zwycięstwo (expekt) : Rocca - 3,75, Raich - 3,75. Kto poza nimi?? Jasne, slalom to loteria, boję się że Rocca może się spalić, ale jak nie on to pewnie Raich. Poaz nimi praktycznie pozostaje tylko Palander względnie Ligety, w Millera nie wierzę:)
|
Do góry
|
|
|
|
#474197 - 06/02/2006 22:09
|
member
|
ponawiam prosbe: gdzie mozna znalezc osiagniecia medalowe poszczegolnych panstw?
poradzcie typerzy! pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#474199 - 06/02/2006 22:19
|
member
|
zgadzam sie z Toba ale pewne trendy sa zachowane. zaonserwowalem to juz kilkakrotnie. jezeli nie masz takich informacji to moze , gdzie moge znalezc info na temat tegorocznych szans i prognoz.
pozdro tomo
|
Do góry
|
|
|
|
#474202 - 06/02/2006 22:30
|
Meldunek: 16/05/2003
|
Historię medalową znajdziesz choćby TUTAJ . No i poza tym polecam www.google.compozd
|
Do góry
|
|
|
|
#474204 - 07/02/2006 00:06
|
Carpal Tunnel
|
Według mnie tematy dniowe mają jedną podstawową i niewybaczalną wadę. Otóż będą się w nich mieszały analizy i dyskusje na tematy związane z różnymi dyscyplinami. Osoby zainteresowane daną dyscypliną sportu aby znaleźć coś sensownego w temacie będą muisały sie przedzierać przez sterty postów zupełnie niezwiązanych z interesującym go zagadnieniem. Podział tematów ze względu na dyscypliny zapewnia jasność i przejżystość a przede wszystkim dużo łatwiejszy dostęp do szukanej informacji a także ułatwia to dyskusję, wymianę poglądów i spostrzeżeń. Ja narazie robie dalej swoje, a jak szanownemu ogółowi się ta koncepcja nie spodoba to skasujecie i zrobicie po swojemu.
|
Do góry
|
|
|
|
#474205 - 07/02/2006 06:23
|
enthusiast
|
Quote:
Pytanie to Szmajchel - gdzie znalazłeś składy Austriaków (alpejczyków) na Olimpiadę ?
Nie znalazłem, to są jedynie moje przypuszczenia, ale wydaje mi się że nazwiska które wymieniłem są "pewniakami" w ekipie (o ile oczywiście można mówić o pewniakach w kadrze alpejskiej Austrii) oczywiście pod warunkiem że nie będa kontuzjowani. Ale dla porządku: dyscypliny szybkościowe mężczyźni: tu może dojść Kroell, Gruber (który przecież ostatnio tak dobrze pojechał super-g w GaPa), Reichelt do super-g , wydaje mi się że Buder i Schifferer nie są raczej brani pod uwagę. dyscypliny szybkościowe kobiety: tu dochodzi Goergl, Wirth, Berger dyscypliny techniczne kobiety: zapomniałem oczywiście o Schild, jest solidna ostatnio Kirchgasser, ewentualnie Fischbacher dyscyplny techniczne mężczyźni: dochodzi Pranger, Matt, do slalomu giganta Goergl. Reasumując: szans na złoto mnóstwo, doliczając Morgensterna i ewentualnie Koflera, drużnyówkę w skokach i może Hoffmana w biegach dowolnym 4 złota dla Asutrii jak najbardziej prawdopodobne. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#474206 - 07/02/2006 06:31
|
Carpal Tunnel
|
Tomo ok, mogą być jak najbardziej tematy poukładane dyscyplinami. Jednak jedna prośba - jak możesz powrzucaj linki do stron danych federacji sportowych aby można było znależć wyniki PŚ - tj. bobsleje, łyżwy szybkie itd...
|
Do góry
|
|
|
|
#474208 - 07/02/2006 10:21
|
journeyman
Meldunek: 29/12/2005
|
Widzę, że rozmowa na temat podziału tematów odbywa się w tym temacie, więc zabiore głos. Uważam, że podział tematów na dyscypliny jest jedynym możliwym do zaakceptowania - argumentem jest przejrzystość i czytelność informacji. Przeglądając tematy już założone zastanawia mnie jednak brak jednego tematu, bardzo ważnego jak mniemam. Jak dla mnie to mógłby się on nazywać następująco: "Igrzyska Olimpijskie - Hokej".
jeżeli chodzi o zakłady długoterminowe to skusiłem się na typ Austria powyżej 3,5 złotych medali po kursie 1,6 buk expekt - informacja bardziej w celu uniknięcia wpisu offtopicowego:)
|
Do góry
|
|
|
|
#474211 - 07/02/2006 10:44
|
Inwestor
|
Pragnę tylko zauważyć że temat hokejowy na Olimpiade już jest w hokeju i uważam tam jego miejsce.
Analogicznie jak jest letnia olimpiada to nie zakładamy tematu piłka reczna w Inne Sporty tylko w pilka recza a w Inne Sporty tylko te sporty ktore nie maja działów swoich.
Miejsce hokeja jest w hokeju.
|
Do góry
|
|
|
|
#474212 - 07/02/2006 11:14
|
journeyman
Meldunek: 29/12/2005
|
Fakt - widzę są założone tematy w lodowisku. Przepraszam za zmieszanie. Jak dla mnie to nie ma znaczenia gdzie są ważne żeby były:) Może nawet lepiej, że są w lodowisku.
|
Do góry
|
|
|
|
#474213 - 07/02/2006 13:06
|
member
|
|
Do góry
|
|
|
|
#474214 - 07/02/2006 17:12
|
enthusiast
|
Kolejny smakowity kąsek to Rosja under 7,5 gold - expekt :1,6
Wyliczając: alpejskie - nie mają w ogóle szans na medal; skoki - tak samo; kombinacja - tak samo; biegi - możliwe złoto sztafety kobiecej, może raz się uda Tchepalovej, ale bardzo wątpię; biathlon - mogą być nawet 4, mogą być 2, a może nie być żadnego - ich największa szansa to zdecydowanie sztafety, zakładam że więcej niż 2 nie zdobędą; łyźwiarstwo figuorwe - zakładam komplet - 4 złota; łyżwiarstwo szybkie - żadnego; bobsleje - żadnego; saneczkarstwo - może Demtchenko, ale to na siłę. Może ktoś ma inne zdanie, niech napisze, z chęcią poczytam. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#474215 - 07/02/2006 18:15
|
old hand
Meldunek: 07/11/2002
|
Quote:
biathlon - mogą być nawet 4, mogą być 2, a może nie być żadnego - ich największa szansa to zdecydowanie sztafety, zakładam że więcej niż 2 nie zdobędą;
max 1 zloty medal w sztafecie, ind wg mnie zlata nie beda mieli. Kruglow nie jest w formie, a Maxim tez nie jest klasy zawodnikiem by zdobyc zloto. MAX 1 na biatlon licz.
|
Do góry
|
|
|
|
#474216 - 07/02/2006 18:48
|
enthusiast
|
Wiesz, mogą mieć dwa złota w sztafetach : kobiety bardzo silne, ostatnio wróciła mocna Akhatova w dobre formie, gorzej z Pylevą, u mężczyzn bardzo solindy Tchoudow, Rostovtsev, jednak w miarę pewny Kruglov, ale tak ogólnie to cięzko oceniać, bo biathloniści mają dość długą przerwę i niewiadomo kto będzie w gazie a kto nie. To jest jednak loteryjna dyscyplina,dlatego założyłem w miarę najgorszy wariant. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#474217 - 07/02/2006 21:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
za onetem "Polscy sportowcy nie zdobędą żadnego medalu w zimowych igrzyskach olimpijskich w Turynie - wynika z prognozy amerykańskiego czasopisma "Sports Illustrated". Według analizy "Sports Illustrated" pierwsze miejsce w klasyfikacji medalowej zajmą Niemcy, z dorobkiem 41 medali, w tym 17 złotych, a drugie Norwegia - 15 złotych krążków. W Turynie rozdane zostaną 252 medale w 84 konkurencjach" A linia 29.5 w expekcie na Niemcow
|
Do góry
|
|
|
|
#474221 - 08/02/2006 14:41
|
member
Meldunek: 26/01/2006
|
Przepraszam bardzo. Czy nasi południowi sąsiedzi Czesi po za hokejem mają jakieś szanse na złoto ? No nie liczę Jandy który moim zdaniem żółtka na tej olimpiadzie nie zdobędzie.Pytam pod kątem zakładu w BAW: Ile złotych medali zdobędą Czechy? Więcej niż 1,5 1.65 Mniej niż 1,5 2.10
|
Do góry
|
|
|
|
#474223 - 08/02/2006 15:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2004
|
Quote:
Czesi mają następujące szanse na złote medale:
Hokeiści Jakub Janda x2 Lukas Bauer i Katerina Neumannova w biegowych maratonach Martina Sablikova w łyżwaiarstwie szybkim na długich dystansach
To są szanse oczywiście czysto teoretyczne, wszystko zweryfikują najbliższe 2 tygodnie.
Hm Tomo - z cały mszacunkiem ale o wiele wyżej stawiam szanse Neumanowej niż Lukasa Baura - biorąc pod uwagę niewiadomą związaną z dyspozycją Wielkiej Norweżki - już według mnie rysuje się bardzo duża szansa na medal w biegu łączonym i całkiem spora na zwycięstwo ....
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#474225 - 10/02/2006 08:15
|
member
|
a szwecja w czym ma szanse na medale? oplaca sie zagrac ze zdobeda mniej niz 3,5 zlote medale? druga opcja to mnij niz 9,5 medali szwedow? co Wy na to?
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#474226 - 10/02/2006 10:08
|
veteran
Meldunek: 13/01/2003
|
Witam. Poczytalem troche ten temat i wydaje mi sie ze buki dobrze oceniaja nasze na medal na olimpiadzie ale nie bral bym tego za "promocje". Co do naszych szans medalowych to nie sadze zeby na czele tej listy byl Malysz czy nasza biathlonowa para, aczkolwiek Sikora jest w stanie zarowno byc w top 3 jaki i sie nie zalapac w top 30. Wszystko zalezalo bedzie od strzelania. Bedzie czysto, bedzie dobrze. Ja jednak na czolo tej listy wysunalbym Pauline Ligocka. Ostatnio wygrala przeciez PS a ten numer co stosuje Paulina potrafi wykonac ok 3 laski na swiecie. Skoro dalo jej to wygrana PS to moze dac tez medal. Przeciez punktacja sie nie zmienia. Pytanie czy ona potrafi to zrobic na olimpiadzie. Wiec ja chyba wezme to ze ten medal bedzie. Troche z patriotyzmu, troche dla lepszego ogladania.
|
Do góry
|
|
|
|
#474227 - 10/02/2006 11:07
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
a szwecja w czym ma szanse na medale? oplaca sie zagrac ze zdobeda mniej niz 3,5 zlote medale? druga opcja to mnij niz 9,5 medali szwedow? co Wy na to?
pozdrawiam
Szanse na złote medale widzę następująco: Curlerki i curlerzy - panie są głównymi faworytkami do złota, panowie są w szerokim gronie faworytów. Anja Paerson - głównie konkurencje techniczne w narciarstwie alpejskim oraz kombinacja Sztafety biegowe (sprinty) - napewno są wśród faworytów Anna Carin Olofsson - tutaj może zdobyć i 3-4 medale, a może nie zdobyć żadnego.
|
Do góry
|
|
|
|
#474228 - 16/02/2006 10:01
|
Inwestor
|
Quote:
Uważam że zdobycie jednego medalu będzie w sytuacji w jakiej jest polski sport zimowy mega-sukcesem, a dwa to już będzie powód do narodowego święta,trzy? unbelievable.
I nie zmienią tego pojedyncze ostatnie wyskoki naszych Pań bo z naszymi sportowcami to jest tak że dużo się gada a później są przeważnie rozczarowania, więc może to i lepiej dla mojego zakładu bo teraz po ostatnich wyskokach już zaczyna się mówić o medalach czego post sebkosa przykładem a to oznacza że presja będzie większa a jak to się kończy pokazują nasi skoczkowie
I juz dziś sebkos ogłaszam że księguję ten zakład, under 2,5 medala dla Polski very izzzi , a nie chcę się chwalić ale wyczyn naszej Justynki jak ulał wplata się w to co powyżej napisałem.
Dziękuję za uwagę.
Mam nadzieję że ktoś jeszcze zagrał ten zakład i razem możemy kaskę liczyć
|
Do góry
|
|
|
|
#474229 - 24/02/2006 12:03
|
Carpal Tunnel
|
Za wczesna radość.Brawo Kasina!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#474230 - 24/02/2006 12:08
|
Inwestor
|
Jaka za wczesna radość nawoj? masz chyba problem z czytaniem ze zrozumieniem? dziwi mnie to nauczyciel i takie problemy Ja sie ciesze z Justyną z medalu , gratki Justysia A zakład już dawno zaksięgowany
|
Do góry
|
|
|
|
#474231 - 24/02/2006 12:12
|
Carpal Tunnel
|
No to poskarż komu trzeba i mnie wyrzuci z tego forum.Po skonczeniu studiow ani dnia nie pracowalem w szkole.Teraz wiesz dlaczego.
|
Do góry
|
|
|
|
#474233 - 24/02/2006 16:31
|
Carpal Tunnel
|
Był to z mojej strony pewien skrót myślowy.Napisałem to tym wszystkim,którzy ciesza sie z porazek Polskich reprezentantow,nie wiedząc chyba jakie są realia naszego sportu wyczynowego.Pełno takich krakaczy w TV,prasie,takze na forum.Dla nich medal na tej olimpiadzie był niemozliwy do zdobycia.To byl tylko zbieg okoliczności,ze byl to nastepny post w tym temacie.Ty oczywiscie dałes pokaz chamstwa,robiac ze mnie idiotę.Ale niech ci będzie .
|
Do góry
|
|
|
|
#474235 - 24/02/2006 18:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2005
|
Quote:
Był to z mojej strony pewien skrót myślowy.Napisałem to tym wszystkim,którzy ciesza sie z porazek Polskich reprezentantow,nie wiedząc chyba jakie są realia naszego sportu wyczynowego.Pełno takich krakaczy w TV,prasie,takze na forum.Dla nich medal na tej olimpiadzie był niemozliwy do zdobycia.To byl tylko zbieg okoliczności,ze byl to nastepny post w tym temacie.Ty oczywiscie dałes pokaz chamstwa,robiac ze mnie idiotę.Ale niech ci będzie .
ale mial racje skrocie myslowy a to dobre hehe
|
Do góry
|
|
|
|
#474236 - 24/02/2006 18:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2005
|
Quote:
To nie jest miejsce dla tego typu komentarzy.
tomo moglbys nie bronic kolezki badz chociaz raz obiektywny pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#474238 - 24/02/2006 18:32
|
Carpal Tunnel
|
Z długich grałem tylko Szwecja over3.5 gold-ładnie siadło. Natomiast wiem że jeden medal to nie trzy,a nawet mniej niż 2.5
|
Do góry
|
|
|
|
#474239 - 24/02/2006 18:41
|
veteran
Meldunek: 29/04/2005
|
Ten post powyżej to raczej nie do mnie Ja chciałem moim (już skasowanym) postem zaznaczyć, że Giertyszek ironizuje, wyśmiewa się czy jak to nazwać z wyników naszej zawodniczki, już w momencie, gdy miała przed sobą jeszcze kolejne występy. Po prostu bardzo mi się to nie podoba. Justyna pokazała klase! PS: Nie zmienia to faktu, że typ Giertyszka był bardzo dobry!
|
Do góry
|
|
|
|
#474240 - 24/02/2006 19:17
|
veteran
|
Quote:
przemol13 to nie jest mój "koleżka". W życiu go na oczy nie widziałem ani nawet z nim nie rozmawiałem.
hehe, chyba nie zrozumiałem tego postu...Stwierdziłem, że to do mnie, a to ...o mnie! A Boryskowi chyba chodziło o to, że Twoim (Tomo) "koleżką" jest Giertyszek, a nie ja...
|
Do góry
|
|
|
|
#474242 - 24/02/2006 21:22
|
Inwestor
|
Panowie to nie tak że wyśmiewałem się z Justynki przed kolejnymi występami tylko akurat w tamtych dniu kiedy to pisałem po tym jak zeszła z trasy było już pewne na 99% że nie zdobędzie Polska 3 medali. Napisałem więc że mogę ten zakład już księgować bo nie ma realnej szansy na to żeby Polska miała 3 medale na tych IO. Ponadto był to okres kilku rozczarowań polskich sportowców pod rząd, który bądźmy szczerzy, trwał do dziś i gdyby nie dzisiejszy super występ Justyny to w temacie byłaby cisza jak wczoraj... I miałem w jednym rację że z naszymi sportowcami jest tak że jak się nadmucha balon oczekiwań to on pęka i wychodzi z tego wielkie rozczarowanie, wystarczy popatrzeć, dmuchano balon przed konkursami skoków indywidualnymi, Małysz medalu nie ma, dmuchano przed wspominanym biegiem na 10km , Justynka musiała zejść z trasy, nie dała rady, dmuchano na temat Jagny czy "klanu" Ligockich - totalna porażka a gdzie nie dmuchano i na nic nie liczono...popatrzmy drużynowo skoczkowie 5 miejsce, Pałka 5 miejsce wreszcie dziś Justyna brązowy medal.... ps.nawoj jeśli piszę posta o księgowaniu zakładu under 2,5 medala a ty mi po zdobyciu jednego medalu przez Justynkę piszesz że za wczesnie ksieguje i ze sie pospieszylem to nie dziw sie że napisałem to co napisałem. Ale już wyjasniles pozniej i jesli tak jest to zmienia pogląd rzeczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#474243 - 24/02/2006 22:01
|
Carpal Tunnel
|
Ty napisałes post 16.02,ja 8 dni pózniej.Ale nie chce sie powtarzac i wiesz gdzie mi to wisi.Wiem ze to nie ten temat,ale jak maja byc sukcesy,skoro Polski nie stac np.na wydanie 70 tysięcy i zakup boba dla naszych. Jak doczekam,to zorganizujemy zrzutkę i kupimy pojazd naszym chłopakom.
|
Do góry
|
|
|
|
#474244 - 25/02/2006 00:09
|
veteran
|
Quote:
I miałem w jednym rację że z naszymi sportowcami jest tak że jak się nadmucha balon oczekiwań to on pęka i wychodzi z tego wielkie rozczarowanie, wystarczy popatrzeć, dmuchano balon przed konkursami skoków indywidualnymi, Małysz medalu nie ma, dmuchano przed wspominanym biegiem na 10km , Justynka musiała zejść z trasy, nie dała rady, dmuchano na temat Jagny czy "klanu" Ligockich - totalna porażka a gdzie nie dmuchano i na nic nie liczono...popatrzmy drużynowo skoczkowie 5 miejsce, Pałka 5 miejsce wreszcie dziś Justyna brązowy medal....
Według niego podczas startu na 10 km Kowalczyk, która zemdlała na ósmym kilometrze, nie wytrzymała presji, oczekiwań związanych z występem w jej koronnej konkurencji. Odwołanie do słów trenera Wierietielnego. (źródło - onet)
Niewątpliwie masz racje! Ale co do jednego się nie zgodze, a mianowicie do Małysza. Jak dla mnie on po prostu był w słabej formie (tzn. nie takiej na medal). Uważam, że jakby miał formę to by wygrał i akurat w jego przypadku presja nie miałaby takiego znaczenia!
|
Do góry
|
|
|
|
#474245 - 25/02/2006 10:08
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
ps.nawoj jeśli piszę posta o księgowaniu zakładu under 2,5 medala a ty mi po zdobyciu jednego medalu przez Justynkę piszesz że za wczesnie ksieguje i ze sie pospieszylem to nie dziw sie że napisałem to co napisałem. Ale już wyjasniles pozniej i jesli tak jest to zmienia pogląd rzeczy.
Jak cię Magda wyjebie dziś to się zkicham ze śmiechu - cwaniak jesteś Romek - do boju Magda G. Po medal
|
Do góry
|
|
|
|
#474246 - 25/02/2006 11:44
|
Inwestor
|
Sebkos uczepiłeś się mnie i tego zakładu, a był on po prostu bardzo dobrą inwestycją. Pomimo tego że jak pisałem te dwa ostatnie dni zmieniły o 180 stopni ocenę występu reprezantów Polski na XX Zimowych Igrzyskach Olimpijskich.
Można gdybać co by było gdyby Małysz zdobył medal, gdyby Justyna zdobyła medal na koronnej konkurencji...jedno powtórze nadmuchane oczekiwania i robienie faworytów z naszych zawodników nie służy im, wczoraj i dziś faworytami nie byli i medale zdobyli - cieszmy się bo jest z czego, kto myśłał dwa dni temu że nasi sportowcy sięgną po dwa krążki...marzyliśmy o jednym po pierwszych nieudanych dniach Igrzysk, a Ci co grali under 2,5 medala Polski też mają powód do radości.
Ty sebkos zaś nie będziesz miał tej satysfakcji żeby się zkichać ze śmiechu, za to może zastanowisz się nad swoją postawą jako moderatora, bo wyśmiewanie innych użytkowników do dobrych zachowań nie należy.
|
Do góry
|
|
|
|
#474250 - 25/02/2006 13:08
|
veteran
Meldunek: 16/01/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#474251 - 25/02/2006 13:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/08/2004
|
Jezeli ja wytrwam do konca tych igrzysk bez zawału to bedzie dobrze. Oby tylko Niemcy zwyciezyli w ilosci zobytych medali, dzisiejsze biegi biatlonowe w koncu mnie troche uspokoiły, zostaja jeszcze, dzisiaj, bobsleje- tam tez licze na medal i powinno byc w porzadku, bo przeyznam szczerze, ze wczoraj Stany Zjed. wprowadziły lekki zamet w mojej glowie, gdy zobaczylem, ze maja tylko o 1 medal mniej, zasnałem cos po 2..w nocy. Juz chyba nigdy nie zagram tak duzych pieniedzy na zaden zaklad dlugoterminowy (chociaz znajac zycie, gdy trafi sie jakas okazja od razu bede ja grał). Na dlugoterminowych zakladach jeszcze nigdy sie nie zawiodlem, mam nadzieje ze tym razem bedzie podobnie.
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#474253 - 25/02/2006 13:46
|
Carpal Tunnel
|
Dokładnie Giertuś nie chodzi o czepianie tylko o twoją postawę, że już na dwa dni przed końcem IO księgujesz zaklad - zresztą nawój coś ci napisał o tym. Wiesz że ja do Ciebie nic nie mam
|
Do góry
|
|
|
|
#474254 - 25/02/2006 13:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2004
|
Quote:
Jezeli ja wytrwam do konca tych igrzysk bez zawału to bedzie dobrze. Oby tylko Niemcy zwyciezyli w ilosci zobytych medali, dzisiejsze biegi biatlonowe w koncu mnie troche uspokoiły, zostaja jeszcze, dzisiaj, bobsleje- tam tez licze na medal i powinno byc w porzadku, bo przeyznam szczerze, ze wczoraj Stany Zjed. wprowadziły lekki zamet w mojej glowie, gdy zobaczylem, ze maja tylko o 1 medal mniej, zasnałem cos po 2..w nocy. Juz chyba nigdy nie zagram tak duzych pieniedzy na zaden zaklad dlugoterminowy (chociaz znajac zycie, gdy trafi sie jakas okazja od razu bede ja grał). Na dlugoterminowych zakladach jeszcze nigdy sie nie zawiodlem, mam nadzieje ze tym razem bedzie podobnie.
Pozdrawiam.
A ile to postawiłes jezeli mozna wiedziec
|
Do góry
|
|
|
|
|
|