#4731738 - 16/06/2011 03:38
Re: Moneybookers [24]
[Re: mez]
|
enthusiast
Meldunek: 28/09/2004
|
witam
chciualem wyplacic pieniadze z mb na konto bankowe (mbank - wplacalem tez przez p24 z mbanku na mb) inajpierw musze zarejestrowac jakies konto , wpisalem numer rozliczeniowy banku (mbanku) i natepnie mam do wyboru te 3 banki :
BRE BANK SA LODZ BRE BANK SA ODDZIAL BANKOWOSCI DETALICZNEJ LODZ BRE Bank SA
to niby ktory ja mam zaznaczyc jako swoj bank (mam konto w mbanku)
z gory dzieki
BRE Bank SA
I tak dojdzie po numerze rozliczeniowym 04 lub 17.
|
Do góry
|
|
|
|
#4739447 - 20/06/2011 02:28
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Czy jest jakis limit ilości zakupów w ciągu 24 godzin kartą tak jak w Netellerze (10 jak się nie mylę)? Dzisiaj odrzucilo mi płatność 2 razy , wchodzę na konto i widzę coś takiego :
Limit na wydatki w punkcie sprzedaży: EUR 0.00 (PLN 0.00)
pieniądze na koncie są a limitu na pewnie nie przekroczyłem
|
Do góry
|
|
|
|
#4741941 - 21/06/2011 03:58
[Re: gryppa]
|
addict
Meldunek: 19/01/2007
|
Czy ktos może orientuje sie kiedy i na jakiej podstawie moneybookers może udostępniać bukom iformacje o transferach pomiędzy kontami użytkowników (bo wydaje mi się że o to tu chodzi)?
Firma Moneybookers, w ramach normalnych operacji biznesowych, przekazuje także określone dane osobowe bankom, usługodawcom przetwarzającym karty kredytowe/debetowe, usługodawcom weryfikującym tożsamość oraz agencjom informacyjnym. Przekazywanie tych danych jest niezbędne do identyfikacji i weryfikacji użytkowników, zapewnienia bezpieczeństwa firmy oraz ograniczenia nielegalnej działalności, a także do zarządzania ryzykiem finansowym. Podczas kontroli bezpieczeństwa oraz związanej z identyfikacją, usługodawca może przechowywać zapis zapytań firmy Moneybookers wraz z danymi osobowymi użytkowników. Korzystanie z usług firmy Moneybookers jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na udostępnianie i przekazywanie danych osobowych użytkownika ze względu na wyżej wymienione cele. Ponadto, w przypadku przekazu pieniędzy na Konto Moneybookers innego użytkownika, firma Moneybookers przekazuje odbiorcy co najmniej adres e-mail nadawcy. Celem usprawnienia przetwarzania płatności, ich uzgadniania z transakcjami handlowymi lub przeprowadzania kontroli bezpieczeństwa oraz kontroli przeciwdziałających praniu brudnych pieniędzy, firma Moneybookers może także przekazywać na żądanie odbiorców płatności inne dane osobowe, np. nazwisko, adres i kraj zamieszkania użytkowników. Nie pierwszy raz się spotykam z sytuacją, kiedy to Moneybookers sypnęło bukowi danymi użytkowników.
|
Do góry
|
|
|
|
#4746867 - 23/06/2011 05:50
[Re: Farciarz]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Ja tylko nie rozumiem, dlaczego te środki z niewypłaconych prób mam na MB zablokowane ??? Pewnie wina bankomatu. Wychodzi na to, że jak raz nie wypłaci to lepiej dać sobie spokój i skorzystać z innego.
|
Do góry
|
|
|
|
#4748030 - 23/06/2011 21:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
Panowie, chcialem wyplacic z MB na konto. Wczesniej musze zweryfikowac karte, zaznaczylem co trzeba i przechodzi do:, aby zabezpieczyc transakcje prosze podac date urodzenia.. Podaje date urodzenia i wyskakuje mi blad, ze niewlasciwa? O co chodzi?
|
Do góry
|
|
|
|
#4749857 - 24/06/2011 17:10
[Re: Gandhi]
|
newbie
Meldunek: 14/08/2007
|
Nie pierwszy raz się spotykam z sytuacją, kiedy to Moneybookers sypnęło bukowi danymi użytkowników. Zgoda, ale udostępniali dane dotyczące klientów buków związane z wpłatami/wypłatami do tych buków. Ja nigdy nie spotkałem się z tym żeby udostępniali dane dotyczące transakcji pomiędzy dwoma klientami. W tym cytacie też nie mogę się doszukać czegoś na ten temat. A w tej sparawie dziwi mnie właśnie udzielanie informacji na temat "inter-account transfers from the related accounts".
|
Do góry
|
|
|
|
#4749880 - 24/06/2011 17:22
[Re: Gaske]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2006
|
Panowie, chcialem wyplacic z MB na konto. Wczesniej musze zweryfikowac karte, zaznaczylem co trzeba i przechodzi do:, aby zabezpieczyc transakcje prosze podac date urodzenia.. Podaje date urodzenia i wyskakuje mi blad, ze niewlasciwa? O co chodzi? Sprawdzałeś czy nie podajesz na odwrót? Tj zamiast miesiąca dzień...(?)
|
Do góry
|
|
|
|
#4751669 - 25/06/2011 03:24
[Re: mini-cab_driver]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
Witam, potrzebuje adres email do moneybookers. zmienilem adres email u nich na stronie i teraz nie moge sie zalogowac... logujesz sie na stary mail? nie loguje ani na stary ani na nowy. po zmianie adresu sie jeszcze logowalem do momentu zmiany adresu prioretytowego na ten nowy. (zrobilem tak zaraz po tym, jak informacje o depozycie srodkow dostalem na stary email) ja po zmianie i ustawieniu na podstawowy moge sie logowac za pomoca starego i nowgo maila
|
Do góry
|
|
|
|
#4755798 - 27/06/2011 14:28
[Re: gryppa]
|
addict
Meldunek: 19/01/2007
|
Zgoda, ale udostępniali dane dotyczące klientów buków związane z wpłatami/wypłatami do tych buków. Ja nigdy nie spotkałem się z tym żeby udostępniali dane dotyczące transakcji pomiędzy dwoma klientami. W tym cytacie też nie mogę się doszukać czegoś na ten temat. A w tej sparawie dziwi mnie właśnie udzielanie informacji na temat "inter-account transfers from the related accounts". Tutaj masz kolejny przykład - link. Moneybookers ujawniło bukmacherowi (Bet24) — " W pierwszym z czatów Klient logował się ze swojego konta natomiast w drugim gdzie przedstawił się jako "xxx" użył adresu mailowego który w Moneybookers jest zarejestrowany na osobę trzecią z adresem domowym mocno odległym od adresu klienta. Wspominamy o tym wyłącznie w celu nakreślenia obrazu Klienta będącego w swoim mniemaniu niemal bez skazy. "
|
Do góry
|
|
|
|
#4755877 - 27/06/2011 16:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/04/2010