#4979867 - 17/10/2011 01:56
Re: Bieganie
[Re: hbr]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
Ja biegam lupus. Mialem tydzien przerwy bo kostke wykrecilem, ale zamiast biegania chodzilem sobie na basen. Od jutro znow wracam do biegów Super wciąga, dopiero miesiac biegam, ale jaram sie wciaz no i 11 kg spadło hehe 11 kg..?! Przez samo bieganie? Jakie dystansy, jakie tempo? A dieta? Marzy mi się schudnięcie, ale najlepiej gdyby tak ktoś mi zagwarantował, że w miesiąc stracę 20 kg..
|
Do góry
|
|
|
|
#4979933 - 17/10/2011 02:11
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
|
50 od razu.
Było tyle nie jesc.To teraz będziesz zbijac. Kochany jesteś A może jest jakiś młody dietetyk, który szuka królika doświadczalnego? Mogę się przydać.. Ja nie jem dużo, ale późno (jak wracam), no i słodkie mnie dobija.. Ale to jak nałóg.
|
Do góry
|
|
|
|
#4980019 - 17/10/2011 02:29
[Re: Amir_Khan]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Wujak Ty chyba mlodych pilkarzy trenujesz, to pobbiegac mozesz z nimi trochę Uho to gratuluje. U mnie w miescinie sie boiska zamyka. Chyba nie ma zadnego oswietlonego, nie wspominajac o biezni. Ja biegam po ciemku, zadnych lamp, zadnych ludzi. NIC.
|
Do góry
|
|
|
|
#4980092 - 17/10/2011 02:50
[Re: wwwujek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/08/2006
|
50 od razu.
Było tyle nie jesc.To teraz będziesz zbijac. Kochany jesteś A może jest jakiś młody dietetyk, który szuka królika doświadczalnego? Mogę się przydać.. Ja nie jem dużo, ale późno (jak wracam), no i słodkie mnie dobija.. Ale to jak nałóg. jedz więcej razy dziennie a mniej, im późniejsza godzina tym mniej węglowodanów a na kolację najlepiej wcale . (ew. modyfikuj to w zależności od tego o której ćwiczysz) Zadbaj o odpowiednią ilość białka w diecie, nie pij gazowanego lub ogranicz, to samo ze słodyczami. Gorzka czekolada po 2 rządki dziennie. Jak łapiesz głoda to lepiej owoc a nie kanapka. Zmień biały chleb na ciemny.
|
Do góry
|
|
|
|
#4980141 - 17/10/2011 03:03
|
Carpal Tunnel
|
Wujak Ty chyba mlodych pilkarzy trenujesz, to pobbiegac mozesz z nimi trochę U mnie z bieganiem ciężko, przede wszystkim z powodu braku chęci, a druga sprawa, mam zerwane więzadło krzyżowe przednie.. Boję się. A rowerek stacjonarny? Ma ktoś efekty/spadki po rowerku?
|
Do góry
|
|
|
|
#4980153 - 17/10/2011 03:11
[Re: anfa_]
|
Carpal Tunnel
|
50 od razu.
Było tyle nie jesc.To teraz będziesz zbijac. Kochany jesteś A może jest jakiś młody dietetyk, który szuka królika doświadczalnego? Mogę się przydać.. Ja nie jem dużo, ale późno (jak wracam), no i słodkie mnie dobija.. Ale to jak nałóg. jedz więcej razy dziennie a mniej, im późniejsza godzina tym mniej węglowodanów a na kolację najlepiej wcale . (ew. modyfikuj to w zależności od tego o której ćwiczysz) Zadbaj o odpowiednią ilość białka w diecie, nie pij gazowanego lub ogranicz, to samo ze słodyczami. Gorzka czekolada po 2 rządki dziennie. Jak łapiesz głoda to lepiej owoc a nie kanapka. Zmień biały chleb na ciemny. Chleba nie jem wcale - prawie - jak juz to trzy kromeczki do grzanej kiełbaski czy jajecznicy. Kolacji nie jem, jak wracam do domu, około 19-21 to jem obiad - jedno danie. Czekoladę wciągnę całą przed spaniem, lekko. A przez cały dzień w pracy jem rożnie.. Rano kawa, czasem do niej wafelek. Ok. południa zjem (rożnie, zależy na co mam chęci): - parówki + bułka - bułka + jakaś mielonka - owoce - jogurt (2-3 sztuki) - czasem pizza (raz na 2-3 tygodnie) - czasem obiad zamówię (raz na 2 tygodnie) - drożdżówki (jak mam tylko to, to zjem ze 3 sztuki) - jakieś śledzie - twaróg z jogurtem. To co wyżej nie naraz Albo to, albo tamto. Wydaje mi się, że się nie obżeram w pracy. Niewątpliwie coś robię źle, ale nie wiem co.
|
Do góry
|
|
|
|
#4980216 - 17/10/2011 03:36
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
Ktoś biega jeszcze czy już wszyscy leżą na kanapach? tydzien na kanapie po ciezko przepracowanym wyscigu na 10k w ostatnia niedziele. dopiero dzis sie przemoglem i zrobilem rekreacyjnie 17km. moj zimowy zestaw to t-shirt + kurteczka + dlugie spodnie (calosc 'oddychajaca') do -10st wytrzymuje przez 60-80min
|
Do góry
|
|
|
|
#4980221 - 17/10/2011 03:37
[Re: anfa_]
|
Carpal Tunnel
|
no chleba nie jesz a masz bułka, bułka, pizza, drożdżówka. same węgle i słodkie. Obiad jedz w pracy, zaopatrz się w pudełka na żarcie, możesz spokojnie sobie ugotować kaszę z jakimiś warzywami i piersią z kurczaka i zjeść w robocie. przyjdziesz po pracy zjesz sałatkę a przed snem serek wiejski czy twaróg. a jedz sobie czekoladę tylko nie na noc. Jest tyle smacznych potraw które "nie tuczą", że chyba topic założę- domowy kucharz Załóż! Będę regularnie odwiedzał! Ale weź proszę pod uwagę również posiłki, które można przygotować bez kuchni.. A pierś wędzona może być? Czy taka ma inne właściwości? Co do kaszy, by nie była sucha? Z czego jakiś "sos"? Serka wiejskiego nie tykam, nie smakuje mi.. Twaróg owszem. @lopus: Parówki są be? Białko w twarogu i jogurtach.. nie widziałem jakiegokolwiek produktu z jogurtów czy podobnych, by miał tylko białko.. Zawsze są węgle, tłuszcze, a białko jest tylko wiodące.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|