#499210 - 03/02/2006 17:21
Re: Puchar Narodów Afryki - faza playoff
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2005
|
to że padło 5 goli to zasługa beznadziejnych obrońców i niepewnych bramkarzy, przyjemnie sie to oglądało taka troche dziecinna piłka bezdyskusyjna przewaga Senegalu, mieli jeszcze słupek. Good Job Senegal. Teraz pora na Egipt...20 minuta 0:0 jak narazie przeciętnie, męczą sie.
|
Do góry
|
|
|
|
#499211 - 03/02/2006 20:23
|
5 minut po czasie
Meldunek: 13/05/2005
|
Bardzo dobre spotkanie rozegrał Egipt i jego zwyciestwo jest nie podważalne (4:1) BRawoo!!
|
Do góry
|
|
|
|
#499212 - 03/02/2006 22:08
|
stranger
Meldunek: 04/03/2005
|
No i tym razem Kongo nie wypaliło. Szkoda ale i tak pokazali sie z niezłej strony na pucharze.
|
Do góry
|
|
|
|
#499213 - 03/02/2006 22:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Dajcie spokój,ten mecz Senegalu z Gwineą to parodia,kopanina , tak u mnie dzieciaki grają pod blokiem. Gwinea zawiodła,Senegal znów się ślizgnął,ale w następnym meczu lecą na 100%.Egipt zrobił swoje,ale rywal tragiczny. Na jutro WKS i Tunezja.O ile typ na "słonie" bardziej intuicyjny,bo tak mi się wydaje,ze pojadą lwy,ale nie gram tego,dla mnie zbyt ciężkie.Natomiast profa chyba pogieło 3,20 na Tunezje i 2,15 na jej awans,wzięte żywcem po wysokiej stawce.Moim skromnym zdaniem Nigeria grała dotychczas ze słabymi zespołami i nie pokazali nic budującego taki optymizm,chaotyczna gra,słabiutka obrona i bramkier,ogólnie sporo farta mieli z Ghaną i Senegalem.Tunezja to dla mnie najlepsza ekipa Afryki,jeżeli chodzi o taktyke,styl gry i podporządkowamnie założeniom trenera-wybitnego szkoleniowca zresztą.Są zgrani,mają bardzo solidną obronę jak na dzikusów,no i doskonałych ludzi w przodzie.Od Nigeri są klase lepsi i powinni to pokazać na boisku,porażka z Gwineą nic nie stanowi,podobnie jak WKS olali ten mecz,widać,że czują sie mocni i walą w czapke ,z kim bedą grać-nie kalkulują.
|
Do góry
|
|
|
|
#499214 - 03/02/2006 22:44
|
stranger
Meldunek: 17/01/2006
|
A ja mysle Riquelme ze sie mylisz , super orly i lwy powinny w regulaminowym czasie rozstrzygnacie mecze na swoja korzysc choc co do kamerunu nie jestem taki na 100% pewien .
|
Do góry
|
|
|
|
#499217 - 04/02/2006 09:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#499223 - 05/02/2006 08:56
|
addict
Meldunek: 15/07/2002
|
Miałem wczoraj akurat okazję ogladać mecz Kamerun - WKS pojedynek bardzo dobry chyba najciekawsze spotkanie tego turnieju no i szkoda, że tak dobre zespoły starły się na tym etapie rozgrywek, Wybrzeże Kości Sloniowej pokazało iż są bardzo klasową drużyną do tego chyba turniejową, bo w fazie grupowej nie zachwycali raczej swoją grą, ale zdobyli te 6 pkt i w tym spotkaniu slonie pokazały ogromny potencjał jaki posiadają ludzki, taktyczny, dobrej organizacji gry. Mecz z tych, które zdarzają się raz na jakiś czas. Kamerun to nadal światowa klasa i aż żal że nie zagrają na MŚ zamiast tego Togo lub Angoli, świetna postawa obu zespołów. Gratulacje dla sędziego z Maroka za znakomite prowadzenie zawodów, opanowanie i bezstronność przy ocenie wielu sytuacji, już dawno nie widziałem w tej części świata tak dobrego sedziego mógłby poprowadzić finał. Wracając jednak do meczu wspaniała technika użytkowa przy wykonywaniu karnych piękne to było niesamowicie 22 karne bez pudła i nikt się nie pomylił coś taskiego widziałem pierwszy raz w życiu konkurs rzutów karnych trwał około 30 min! Świetny materiał szkoleniowy dla piłkarzy i młodzieży. Na miejscu grupowych rywali WKS w finałach MŚ zaczał bym się bać bo nawet Holandia i Argentyna mogą zakończyć swój udział na fazie grupowej. WKS może być najlepszym reprezentantem Afryki na tegorocznym mundialu i rewelacją turnieju jak 4 lata temu Senegal Moim zdaniem myślę że sprawią miła niespodziankę a na razie licze na fajny pólfinał no może tylko już bez dogrywki i rzutów karnych pomimo iż pięknie je wykonują. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#499227 - 05/02/2006 14:10
|
member
Meldunek: 06/11/2003
|
Bardzo dobrze Tunezji w turnieju gra sie dla kibiców dla zwycięstw, nie wiem co to miało znaczyć granie rezerwami w trzecim meczu grupowym z Gwineą ? Zagraliby pełnym składem wygraliby nie spotkaliby się teraz z Nigerią i możliwe, że ciągle byliby w turnieju. Ale zabawy, eksperymenty i teraz jadą do domu. Nigeria grała na fulla nonstop i gratulacje dla nich, a Tunezja papa
|
Do góry
|
|
|
|
#499229 - 05/02/2006 15:18
|
veteran
Meldunek: 15/08/2004
|
Quote:
Tunezja nie strzeliła karnego w 14 minucie,Tunezja mogła prowadzic 3-1 w karnych,Tunezja miała wszystko aby awansowac,ale to Nigerii się fartneło...
to nawet lepiej,bo teraz poprawie grubiej,że Słonie z nimi pojada
Tyle ze ten karny byl z kapelusza. Czemu Tunezja mogla proawdzic 3-1 w karnych-to loteria a szczescie sprzyja lepszym. Tunezji sie fartnelo bo mogla niezle w tylek dostac gdyby byli zmuszeni troche dluzej grac atakiem pozycyjnym.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|