Kursy na jutrzejsze rewanże (z BAW):
17:00 Unics Kazan (RUS) 1.20
Virtus Roma (ITA) 4.00
17:15 Lukoil Akademik (BUL) 1.60
BC Red Star (SCG) 2.20
18:00 BC FMP (SCG) 1.45
Lyon Villeurbanne (FRA) 2.55
18:00 Dinamo Moskwa (RUS) 1.08
TEC Spirou Charleroi (BEL) 6.35
19:15 Aris (GRE) 1.20
Panionios (GRE) 4.00
20:00 Hemofarm (SCG) 1.40
Etosa Alicante (ESP) 2.70
20:30 Bipop Reggio Emilia (ITA) 1.20
BK Ventspils (LAT) 4.00
Nie zauważyłem jeszcze kursów na awans, a właściwie takie tylko warto byłoby poddać analizie
Bo taki Lyon czy Crvena Zvezda pewnie nie będą się zabijać o zwycięstwo, ale też trudno przewidzieć, czy rywale (Zeleznik i Łukoil), gdy stracą nadzieję na odrobienie strat, nie odpuszczą kompletnie i nie oddadzą meczu w ostatniej kwarcie za darmo...
Póki co więc, jeden kurs mnie zainteresował:
Ventspils @4,0.
Stawiam na Łotyszy, bo muszą być qrewsko skoncentrowani. Porażka to dla nich koniec sezonu - w lidze łotewskiej nie mają o co walczyć, bo tam tytuł mistrzowski to formalność - wygrali już tę ligę sześć razy z rzędu.
W tamtym sezonie Łotysze mieli pecha. Po świetnym sezonie zasadniczym (bilans 9-1) i znakomitym początku play-offów (rozgromili na wyjeździe Rhein Energy), w ćwierćfinale potknęli się o Hemofarm - zabrakło im jednego punkciku by awansować dalej. W tym sezonie muszą osiągnąć więcej. I choć w sezonie zasadniczym grali tak sobie (tylko u siebie wszystko łatwo wygrywali), to, mam nadzieję, wreszcie zaskoczą i zagrają tak jak rok temu w Kolonii. Muszą w końcu przełamać złą passę - czas na ich pierwsze w tej edycji ULEB Cup zwycięstwo na wyjeździe.
Włosi tymczasem mieli trochę szczęścia - trafili do najsłabszej chyba grupy i radzili tam sobie z Demonami czy Anwilem. Ale grają w sumie streetballowo - kto widział ich mecz we Włocławku, może chyba to potwierdzić.
Porównując składy - Ventspils ma chyba lepszych Murzynów (Brokenborough, Terrance Thomas i Dalron Johnson) i lepszych białych (Blums, Petravicius).
I lepiej broni - tu statystyki kłamią
Gdyby Reggio Emilia miała w grupie Aris, Łukoil, Liege, Estudiantes i Albę, to by też traciła dotąd po 80 pkt. na mecz
pozdruffki