#499918 - 30/01/2006 08:21
ME - Szwajcaria 2006 - II etap - finał
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Men's European Handball Championship Data : 26 styczeń - 4 luty 2006r. LIVE ZNAJDUJE SIE TUTAJ -->> LIVE do mistrzostw swiata KLIKNIJ Tabela drużyn wyłonionych z grupy A i B 1.Słowenia - 4 pts (A) 2.Hiszpania - 3 pts (B) 3.Francja - 2 pts (B) 4.Polska - 2 pts (A) 5.Niemcy - 1 pts (B) 6.Ukraina - 0 pts (A) System rozgrywania meczy :Zespoły grające w grupie A grają "każdy z każdym" z zespołami z grupy B i odwrotnie. Tabela drużyn wyłonionych z grupy C i D 1.Rosja - 4 pts (D) 2.Dania - 3 pts (C) 3.Islandia - 3 pts (C) 4.Chorwacja - 2 pts (D) 5.Serbia i Czarnogóra - 0 pts (C) 6.Norwegia - 0 pts (D) System rozgrywania meczy :Zespoły grające w grupie C grają "każdy z każdym" z zespołami z grupy D i odwrotnie. Do półfinałów przechodzą zespoły,które zajmą 2 pierwsze miejsca w swoich grupach. PS.Mam nadzieję ,że Krajan nie będzie miał do mnie pretensji o wyedytowanie i niejako "ulepszenie" jego postu
Edited by palazzi (31/01/2006 09:25)
|
Do góry
|
|
|
|
#499919 - 30/01/2006 19:26
Re: ME - Szwajcaria 2006 - II etap - finał
|
newbie
Meldunek: 24/07/2005
|
Witam Panowie. Co powiecie o moich niezwykle przemyślanych, a zarazem prostych typach na wtorek:
Słowenia - Francja 2 1,45 Hiszpania - Polska 1 1,12 Niemcy - Ukraina 1 1,17 AKO - 1,9
To za większą część kasy, a to za mniejszą:
Rosja - Islandia 1 1,45 Dania - Chorwacja 2 1,8 AKO - 2,61
(kursy z profka, na I połowę nieco wyższe)
|
Do góry
|
|
|
|
#499921 - 30/01/2006 20:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
Jak widzicie jutro Polske z hiszpania? Sa jakies szanse czy poprostu grac na Hiszpanow?
|
Do góry
|
|
|
|
#499924 - 31/01/2006 07:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Dziś ciężka przeprawa - oj naprawdę ciężko to ugryżć, ale na początek wubrałem 3 typy: 1/ Niemcy - Ukraina 1 i X /6.70/ /15.50/ - odpowiednio 1/10 i 0,4/10. (Bet 24) Powód jest bardzo prosty. Młode Niemaszki nic ciekawego do tej pory nie pokazały - a drobni Ukraińcy wprost przeciwnie - poza słabiutkim meczem z dobrze grającymi naszymi pozostałe oba zagrali wyśmienicie. Kto wie czy dziś nie pokuszą się o kolejną niespodziankę. Zresztą ostatni mecz z niemaszkami wygrali - a historia czasem lubi się powtarzać. 2/ Niemcy - Ukraina over 58,5 Żółto-niebiescy sporo rzucają. jak jest możliwość często skutecznie kontrują. Nie sądzę aby w tym meczu zagrali inaczej. 60pkt. powinno pęknąć ok. 55min. 3/ Rosja - Islandia 1 /1.55/ 5/10 (Bet 24) Rosja jak pisałem to drużyna turniejowa. Islandczycy mam nadzieję że już się wystrzelali (nie biorę pod uwahgę meczu z Węgrami). H2H zdecydownie na korzyść Sowietów - może mają jakiś patent. Zresztą jest to bardzo ważny mecz dla układu w grupie - wygrana Rosjan bardzo przybliża ich do fazy półfinałowej (myślę że prawie 90%) - i nie sądzę aby taką szansę zaprzepaścili. Pozatym ciężko, ale liczę że coś m,oże wyklaruje się na forum? Ciekawy jestem opinii Nawoja i Zebry (szukać zawodników) - ale nie wiem czy się jej doczekam. PS. Do tematu przywieźli świeży piasek
|
Do góry
|
|
|
|
#499925 - 31/01/2006 09:05
|
veteran
Meldunek: 18/11/2004
|
Swiezy piasek:P no to cos wam napisze;]
Niemcy-Ukraina ov 58.5 7/10
Tak jak napisal Krajan, obie druzyny preferujace szybkie akcje, szybkie, krotkie, akcje, linia powinna peknac kolo 55-56 minuty. Prawde mowiac myslalem tez ze buki wystawia nieco wyzszy handi na ukraincow. +4.5 przy gorszym dniu moze jednak nie wystarczyc...
Rosja-Islandia 1 7/10
Nie bede oryginalny i jeszcze raz napisze, ze Rosja jest druzyna turniejowa, przy odrobinie szczescia zloto jest w ich zasiegu...;). Islandia juz swoje osiagnela, wystrzelala sie w tym mistrzostwach, decydujacym czynnikiem moga byc w tym spotkaniu zmiennicy, lawka Sbornej o klase lepsza od "geysermanow":D.
Ja licze na przebudzenie sie Lijewskiego, nasze wielkie trio jest cale zagra na swoim poziomie, i kilka pilek slawcio "wyjmie" to mozemy pokusic sie o niespodzianke...
P.S. Krajan po nieprzyjemnych i roznicych nas rozmowach w koncu w 99% sie zgadzamy, zobaczymy co z tego bedzie;)
|
Do góry
|
|
|
|
#499928 - 31/01/2006 09:34
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Witam. A więc i ja coś od siebie skrobnę... Ukraina - Niemcy 2 @1.16 Myślę że jednak Niemcy... Widziałem ich w meczu z Hiszpanami, gdzie już wtedy dla niektórych byli w meczu z Mistrzami Świata bez szans... a mogli pokusić się nawet o zwycięstwo, skończyło się remisem. Później pokonali dość łatwo Słowaków +5 oraz przegrali na pewno bardziej doświadczoną ekipą Francji.. -2. Ukraina? Na początku jak wszyscy wiemy dostali srogie lanie od Naszych - Później mogli sprawić jedną z większych niespodzianek tych ME, lecz jednak w końcówce błędy... i wygrana jednak Słoweńców +2. No i w meczu o 'wszystko' o awans... pokonali głaaaaaadko bardzooo słabo grającyh gospodarzy... | A niektórzy patrząc na wynik Naszych z Ukrainą i wynik Szwajcarów z Naszymi... to jednak Szwajcarzy powinni być w tej fazie, a nie Ukraińcy... no ale to `tylko` sport Dla mnie dziś jednak zwycięstwo Niemiaszków, którzy będą chcieli namieszać jeszcze w tych ME... Kurs nie najlepszy... no ale... Ten HC na Ukrainę wydaję się być w miarę... +5.5. Jak tam kto woli Słowenia - Francja 2 @1.55 Tutaj jednak Żaby... Dlaczego? Patrząc na ich wyniki... oraz grę Słoweńców - których oglądałem we wszystkich spotkaniach, myślę że dziś zwycięsko wyjdą Francuzi. Kurs @1.55 do przyjęcia. Nie wiadomą dla mnie jest gra Francuzów których jak piszę nie widziałem jeszcze w tych ME. No ale po wynikach, myślę że dziś po raz pierwszy pokażą się z jak najlepszej strony i pojadą ze Słoweńcami Polska - Hiszpania 2 @1.15 Tutaj nie-stety... jak dla mnie pewniak Hiszpania. Chcąc się licząc muszą pokonać Naszych... i myślę że zrobią to bez większych kłopotów... Są po prostu drużyną bardziej zgraną na takich imprezach... ________________________________ Niemcy+Francja+Hiszpania @2.07Jeszcze cały czas rozmyślam co do Niemców, ale myślę że nie sprawią niespodzianki...
|
Do góry
|
|
|
|
#499929 - 31/01/2006 09:36
|
old hand
Meldunek: 04/09/2005
|
Mam dzisiaj dwa przemyslenia i sa to przemyslania na linie bramek, a dokladnie
Słowenia - Francja OVER 55,5 kurs 1,85
Serbia - Norwegia OVER 56,5 kurs 1,80
Wiem ze wiekszosc z was uwaza ze granie na over / under to tak jak graniem w totolotka, albo trafisz albo nie, jest w tym cos prawdy ale nie do konca. Slowency w tych mistrzostwach nie pokazuja dobrej gry w obronie, stwarzdaja druzynie przeciwnej duzo okazji do zdobycia bramek, a Francuzi na pewno potrafia wykorzystac ten fakt, jesli chodzi o gre obronna Francuzow to jest ona o wiele lepsza wg mnie niz Slowencow ale linia w meczu ustawiona na 55,5 powinna zostac przekroczona, obydwa zespoly potrafia grac szybko i rzucac bramki. A jesli chodzi o mecz Serbii i Norwegii ? Linia ustawiona na 56,5 chyba warta zaryzykowania ze zostanie przekroczona, choc porzyznam szczerze ze dla mnie zdecydowanie pewniejszy typ na Over jest mecz Slowenia - Francja. Zarowno Serbowie jak i Norwedzy graja szybko, i oddaja celne i szybkie strzaly, mysle ze to bedzie mecz wyrownany cios za cios bramka za bramke, szczegolnie w decydujacej fazie meczu, tzn po 40 minucie.
|
Do góry
|
|
|
|
#499934 - 31/01/2006 10:14
|
veteran
Meldunek: 16/01/2006
|
Tymbardziej proponuje handi w expekcie 3,5...wydaje sie być dobry...no i handi na Ukraine +5,5 tak jak kolega wyżej.. Do tego handi -1,5 na Francuzów w unibecie, mysle że wygraja więcej jak 1 bramką ze słoweńcami,choć w expekcie przy normalnym zwycięstwie jest kursu 1,55 więc nie wiem czy warto kusić sie na handi w unibecie przy 1,67...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|