[QUOTE]Oryginalnie wysłał cage:
[qb]Coz, kazdy jest juz chyba zmeczony niekonczacymi sie zapowiedzami "ze za godzinke,dwie strona ruszy". Sytuacja trwa juz ponad 3 dni, i jest to zdecydowanie nienormalne zwazywszy na to ze glowna zaleta netowego buka jest dostepnosc 24h/dobe.
Dziwi mnie troche aura tajemniczosci i brak blizszych informacji o awarii (bo w upgrade softu juz nikt nie wierzy - instalacja tomcata na ktorym stoi exp + j2see (zeby chodzila jsp) + dump bazy danych to max 3 godziny roboty).
Wplywa to zdecydowanie na zmiejszenie zaufania do tej firmy (skoro nie mowia, to musialo sie stac cos w powaznego).
Co do wyplaty to kase wyplacaja (wyplacaja zlecona we wtorek rano, dzis juz na koncie - suma raczej wieksza bo ponad tysiac zl).
Ja poczekam jeszcze 2 dni. Mam nadzieje ze wszystko wroci do normy. Jesli tak sie nie stanie, to dam sobie spokoj z tym bukiem.[/qb][/QUOTE]Gdy przestaly chodzic vouchery napisalem do nich maila z pytaniem kiedy zaczna dzialac... cos przed 20 pazdziernikiem napisali mi ze beda dzialac po 25 pazdzierniku. No spoko nie sklamali bo po 25 pazdzierniku bedzie caly czas, ale raczej wiecie o co mi chodzi...
Sa cos bardzo tajemniczy jesli chodzi o awarie, chyba musialo spotkac ich cos nie milego czym nie chca sie pochwalic graczom