Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#510972 - 12/02/2006 11:04 Komentatorzy TVP
arktos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2004
Witam

Chciałem się dowiedzieć jakie macie odczucia odnośnie komentatorów tych igrzysk ?Jaki reprezentują poziom czy sa przygotowani do komentowania?

Mnie osobiście rozpieprza komentarz z tras biegowych to co wyczynia red.Szczepłek(bo tak się chyba nazywa ten nieudacznik)to jest parodia komentatora,realizator pokazuje Czepałową która biegnie gdzieś na 15 pozycji ze strata 30 sekund a gość mówi że Czepałowa sie wysuwa na prowadzenie,a o chorobie Bjoergen to on nie miał pojęcia o czym świadczy fakt że obserwował czy aby kijka nie złamała gdy zeszła z trasy.Ja myślę że nawet Korzeniowski był zdegustowany dzis poziomem komentarza i ciągłymi wazeliniarskimi nawiązaniami do chodu sportowego.

Do góry
Bonus: Unibet
#510973 - 12/02/2006 11:14 Re: Komentatorzy TVP
Kreczmer Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/02/2005
Trudno wymagac fachowego komentarza w mojej opinii. Polska cienko stoi w sportach zimowych wiec zainteresowanie jest marne. Druga sprawa, TVP oprocz skokow nie pokazuje innych dyscyplin zimowych wiec nie ma zapotrzebowania na takich fachowcow. Aczkolwiek trzeba sie zgodzic ze mimo wszytsko komentarz nie jest najlepszy. Na ekranie TV widac miedzy-czasy i w przypadku gdy Bjoergen miala 22 sekund straty red. Jozwik mowi ze ona mocno rozciaga grupe (a ona jest daleko z tylu).

Do góry
#510974 - 12/02/2006 14:03 Re: Komentatorzy TVP
arktos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2004
No ale to co zrobił Jóźwik w biegu panów to jest kompromitacja!!!

Do góry
#510975 - 12/02/2006 19:19 Re: Komentatorzy TVP
pixies Offline

Meldunek: 16/05/2003
No jest na to dziadostwo jedna rada : oglądajcie Olimpiadę na Eurosporcie. Tam komentarze są świetne, nawet jak cos się chwilę nie dzieje to mozna usłyszeć jakieś ciekawe historie.

To co wyprawia Szaranowicz i reszta, to rozpacz. Dzisiejsze kwiatki : Śmigun, Koterer, di Cienta, Danarias, Szwindal.
Ze skoków - "może powietrze nie było tak gęste jak trzeba" po jakims słabszym skoku.

Różnica między komentatorami z TVP a ES jest taka, że na ES są fachowcy w swoich dyscyplinach, w TVP dokładnie odwrotnie.

Ale .. kasa, misiu, kasa ... nic się nie zmieni.

pozd

Do góry
#510976 - 12/02/2006 19:32 Re: Komentatorzy TVP
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Jeżeli tylko dana konkurencja jest pokazywana LIVE na Europsorcie to zawsze wybieram tę stację mimo kilkusekundowego opóźnienia i daje sobie głowę uciąć, że spośród widzów mających dostęp do TVP i Eurosportu ta druga stacja bije na łeb TVP pod względem oglądalności.

W Europsorcie pracują doskonali fachowcy, ludzie znający w najdrobniejszych szczegółach komentowane przez siebie konkurencje i potrafiący prowadzić relację w bardzo ciekawy sposób sposób z całą masą ciekawostek niekoniecznie z życia sportowego oglądanych na natenie gwiazd.

Panowie Jaroński z Wyrzykowskim, pan Chruścicki, pan Rudziński , pan Person który pewnikiem będzie komentował Curling (aż strach się bać jak pomyślę kto może komentować go w TVP - oczywiście finał bo reszty rzecz jasna nie pokażą), dalej panowie od narciarstwa alpejskiego, konkurencji saneczkowo-bobslejowych i ten człowiek współkomentujący z Markiem Rudzińskim łyżwy figurowe (przykro mi ale nie pamiętam w tej chwili nazwisk) to absolutni mistrzowie w swych dziedzinach a słucha się ich z niezwykłą przyjemnością.

W związku z powyższym nie muszę słuchać popisów Szaranowiczów, Jóźwików i całej reszty tak pajaców.
Jedynie Dębowski i ta kobieta od alpejczyków trzymają fason.

Do góry
#510977 - 20/02/2006 22:15 Re: Komentatorzy TVP
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Musze sie dolaczyc do krytyki komentatorow, moim zdaniem na glowe wszystkich bije Jóźwik. Jak komentowal kombinacje to uwazal 10. miejsce Maninena w skokach za sensacje, jak byla druzynowka to mowil,ze Rosjanie tu znakomicie biegaja, co pokazal Dementiew, gdzie biegi porownywac do kombinacji? Jesli chodzi o literowki Szaranowicza, Szpakowskiego, zenujacy brak wiedzy o wiekszosci dyscyplin to mamy obraz TVP, czyli molochu, gdzie trezba miec znajomosci, a nie umiejetnosci, aby komentowac. Dzisiejszy komentarz Szaranowicza odnosnie Kuttina tez powinien chyba byc pominiety, zachowal sie bardzo nie fair i tyle.

Do góry
#510978 - 20/02/2006 22:27 Re: Komentatorzy TVP
CzuCzu Offline
member

Meldunek: 04/06/2004
Nie znam nazwiska ale ta kobitka co dzis dukała przy finale pań w hokeja to był wybitny znawca tej dyscypliny. Teksty typu " zeby dobrze grac w hokeja trzeba dobrze na łyzwach jezdzic" wprawiały mnie w swietny humor i do tego dostarczały nowej wiedzy na temat tej dyscypliny. Tak trzymać.

Do góry
#510979 - 20/02/2006 22:37 Re: Komentatorzy TVP
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Nie ogladalem dzis skokow.
Moze ktos napisze co powiedzial Szaranowicz o Kuttinie...

Do góry
#510980 - 20/02/2006 22:42 Re: Komentatorzy TVP
timeek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
hehe tez slyszalem te kobitke...po prostu zenada...i pomyslec ze to byla nasza sedzina hokejowa...mowila jak do glupkow...ale takie sa baby glupie i tyle...

Do góry
#510981 - 20/02/2006 22:47 Re: Komentatorzy TVP
timeek Offline
Pooh-Bah

a i posel Person niech juz przestanie lobbowac za tym Curlingiem bo mnie to w tej szerokosci geograficznej smieszy i zalosne jest z jego strony....

Tak tak dzieci...idzcie sobie na podworko i pograjcie w curling zamiast w pilke...
i po tem sie dziwic ze nie mamy talentow w pilce jak lobbuja za czyms takim jak Curling i wmawiaja jakie to k....popularne jest !!!! No zenada ...

Do góry
#510982 - 20/02/2006 23:00 Re: Komentatorzy TVP
tomo Offline
Carpal Tunnel

Bo to mój drogi jest popularne i tego nie zmienisz mimo najszczerszych chęci.

Pewnie nie wiesz, ale spotkania Curlingowych na Eurosporcie cieszą się wśród polskich widzów OGROMNĄ popularnością a liczba widzów od kilku lat stale i systematycznie wzrasta.

We Włoszech relacje z Curlingu na obecnych IO pobiły już rekordy oglądalności...

I bardzo dobrze, że pan Person tak usilnie nakłania do oglądania/uprawiania/pokazywania Curlingu bo jest so sport bardzo piękny, jest to sport który pokochał pan Person, jest to sport który pokochałem ja i jest to sport który pokochały miliony ludzi na całym świecie.
W Kanadzie i Szkocji jest to sport narodowy, uprawiany przez miliony osób a i w naszym kraju jak grzyby po deszczu powstają kolejne ośrodki, w których można spróbować swych sił w tym najpiękniejszym ze sportów.

No ale to jest po prostu inteligentny sport dla inteligentnych ludzi więc może dlatego nie wszystkim się podoba...

Do góry
#510983 - 20/02/2006 23:04 Re: Komentatorzy TVP
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Panowie Jaroński z Wyrzykowskim. - uwielbiam ich sluchac ale czasem sobie zadaję pytanie czy Panowie coś sobie chlapneli przed wejściem na antenę? I tak z ciekawosci jak myslicie ,podgrywaja coś u booków dla zajawki?

Do góry
#510984 - 20/02/2006 23:09 Re: Komentatorzy TVP
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Dzis chyba jeden gosciu chlapnal.Nie znam nazwiska. Na iTVP final hokeja kobiet. W pewnym momencie stwierdzil, ze jesli jeszcze bedzie sie tak mylil to w Fakcie o nim napisza. Zaskoczyl mnie tym calkowicie. I jakos niewyraznie mowil. Jak dla mnie to on jakiegos kielicha sieknął przed relacja

Do góry
#510985 - 20/02/2006 23:09 Re: Komentatorzy TVP
tomo Offline
Carpal Tunnel

Jaroński z Wyrzykowskim to jest absolutne i bezapelacyjne Mistrzostwo Świata !!!

Ten ich bardzo luźny sposób komentowania, fantastyczne dialogi i wzajemne docinki są po prostu genialne. dodatkowo do każdych zawodów są doskonale przygotowania - cała masa ciekawostek z życia gwiazd, z życia miejscowości w których odbywają się dane zawody, itp., itd...

Jak się ich słucha to nawet długi 6-godzinny i nudny jak flaki z olejem etap Tour de France wcale nudnym nie jest...

Nie wiem czy pogrywają u buków, ale śmiem w to wątpić.
Napewno natomiast pogrywa sobie Marek Rudziński - chlapnął o tym na antenie kilka dni temu przy okazji którejś z transmisji z IO.

Do góry
#510986 - 20/02/2006 23:10 Re: Komentatorzy TVP
Maniu Offline
newbie

Meldunek: 07/09/2005
Jedno mnie interesuje najbardziej - wszyscy ci pseudo komentatorzy TVP sa w Turynie. Kto wiec bedzie komentowal pilkarska Lige Mistrzow? Tomek Kamel moze wszedzie go wciskaja. Do tego oczywiscie jakis "ekspert" w stylu Maryli Rodowicz :|

Do góry
#510987 - 20/02/2006 23:12 Re: Komentatorzy TVP
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Jak Krysia Pałka biegła po 6 miejsce to z ciekawosci przełączyłem na sekundę na TVP1, ależ doznałem szoku!!Na eurosprcie Wyrzykowski mało płuc nie wypluł tak ją dopingował a na 1 prawie cisza

Do góry
#510988 - 20/02/2006 23:16 Re: Komentatorzy TVP
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Jaroński z Wyrzykowskim to jest absolutne i bezapelacyjne Mistrzostwo Świata !!!

Jak się ich słucha to nawet długi 6-godzinny i nudny jak flaki z olejem etap Tour de France wcale nudnym nie jest...

.

Ulubiency "ŁAPU-CAPU" z C+ ale fakt ze potrafią sie przygotować, wielki szacuneczek dla tych Panów

Do góry
#510989 - 20/02/2006 23:18 Re: Komentatorzy TVP
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
co do szaranowicza, to byl to tekst w stylu:
"moze skoczkom uda sie pokazac, ze sa meczczyznami, Kuttinowi sie to nie udalo niestety", pozniej sie chyba zorientowal, ze przesadzil, bo mowil, ze nie chodzi o jego antypatie, tylko, ze nie ma co zwalac i takie belkoty.

Do góry
#510990 - 20/02/2006 23:28 Re: Komentatorzy TVP
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
Co do tego profesjonalizmu Europsortu to bym sie zastanowił.Curling to owszem bardzo fajny sport,ale żygać już mi sie chce jak on się nim podnieca i wmawia wszystkim jaki to cudny sport,choc w Polsce mało kto o nim słyszał.Napewno kolo fajnie się zna , ale jego styl komentowania jest lekko męczący i powiewa propagandą.
Ale rekord pobił jakiś koleś, co komentował chyba w piątek mecz hokejowy na Europsorcie,szok normalnie , pełna kompromitacja, kara dla kogos a on iwdzi spalony, po chwili stwierdza,że koleś siada na ławke rezerwowych gdy on zasiada na ławce kar i tak całyc zas stek bzdur....

Ale i tak tvp bije na głowe inne stacje,to co oni tam wygadują to jest żenada

Do góry
#510991 - 20/02/2006 23:29 Re: Komentatorzy TVP
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

i tak dobrze,że Kaczory nie zarządzili transmisji olimpiady w TV Trwam, bo byśmy zamiast komentarzy , słuchali kolejne maryjki za naszych sportwowców....

Do góry
#510992 - 20/02/2006 23:35 Re: Komentatorzy TVP
Ralph Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2003
Relacji w tvp nie da się słuchać...niestety.
Studio olimpijskie to też jakieś odrzutki...Eurosport komentarzem z IO bije naszą tvp niemiłosiernie.

Pozdr

Do góry
#510993 - 20/02/2006 23:39 Re: Komentatorzy TVP
Juanka I. Chela Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/02/2006
Quote:

hehe tez slyszalem te kobitke...po prostu zenada...i pomyslec ze to byla nasza sedzina hokejowa...mowila jak do glupkow...ale takie sa baby glupie i tyle...

ojej jakis Ty madry jedna zle komentowala i juz wszystkie baby glupie Twoja mame tez uwazasz za glupia? sorry ale to chore podejscie

Mnie walsnie odpowiada curlingowy kometnarz Persona bo chociaz tego sportu nie lubie to mowi o tym z pasja a nie jakos od niechcenie, ze wpadnie do studia wezmie kase i czasem sie odezwie bez sensu

Do góry
#510994 - 20/02/2006 23:44 Re: Komentatorzy TVP
timeek Offline
Pooh-Bah

tomo owszem Curling piekny sport..sam widzalem zapal szwjcarow do tej gry bedac teraz w Alpach w miasteczku Serfaus...byl kawalek lodowiska to Oni zaczeli rzucac tymi swoimi "kamieniami" i swietnie sie przy tym bawili..

TYLKO k.... wytlumacz np. mojemu synowi cos takiego:

"tak tak synku wez sobie teraz ten kamien i idz na podworko pograc w niego z kolegami, a jak Ci sie to znudzi to wez synku motor i pojezdzij sobie na zuzlu !!!" tez byl kiedys ten sport u nas barzdo popularny...

Dlatego nie lubie takich przejscowych, modnych w danej chwili sportow bo sponsor i lobby go forsuje..

A chlopcy w Polsce zeby uprawiac jakoas dyscypline sportu musza miec wzorce i i idoli ktorych beda nasladowac, nosic ich koszulki itp zeby potem cos osiagnac...a nie sadze zeby Curling to bylo to..i nie mow o ogladalnosci bo to jest sterowane przez Centrale Eurosportu w Paryzu...najlepszy dowod jak byl AO...to mieli przykazane zeby przede wszystkim pokazywac francuskie tenisitki !!!! niewazne z kim graly i ze bylo cos ciekawszego na innych kortach ...

Do góry
#510995 - 20/02/2006 23:53 Re: Komentatorzy TVP
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

A najbardziejm mnie wkurza jak leci jakis fajny meczych hokejowy a te głąby pokazuja jakieś zamulające psyche pary łyzwiarskie czy biegi narciarskie

Do góry
#510996 - 20/02/2006 23:58 Re: Komentatorzy TVP
timeek Offline
Pooh-Bah

Przeciez dobrze wiecie w jaki sposob Curling zostal dyscyplina Olimpijska !!!! Majac takie wplywy i tyle kasy co goscie w Lozzanie.. przeforsowalbym kazda glupote !!!

Juanka sorry ze tak to ujalem przepraszam..

PS. Tylko powiedz mi po co Hokej kobiet jest na Olimpiadzie ?????? nawet biletow na to nie mogli sprzedac..
Nie dziwie sie zreszta...wszystkie Panie mialy kaski z kratka ze nawet koloru oczu nie ujrzysz !!! a kratka slusznie chronila piekne twarze, bo coz kobiecie przyjdzie jak bedzie miala zeszpecona twarz....
Wiec po co ten sport uprawiaja panie ????

Do góry
#510997 - 21/02/2006 00:01 Re: Komentatorzy TVP
timeek Offline
Pooh-Bah

Juan Roman wez to:

http://cgi.nos.nl/cgi/nosrtv/channelinfo/content.html

laski nie robia...ogladaj co chcesz...i to bez zadnego logowania jak na TVP !!! Oddawac abonament RTV !!!

Do góry
#510998 - 21/02/2006 00:14 Re: Komentatorzy TVP
timeek Offline
Pooh-Bah

tomo z tym sie zgodze w 100%

"Jak się ich słucha to nawet długi 6-godzinny i nudny jak flaki z olejem etap Tour de France wcale nudnym nie jest..."

A i potem mozna synkowi powiedziec idz na rower bedziesz jak Valverde silny...to jest OK.

Sam pamietam jak bylem przed blokiem na rowerze Siergiejem Suchoruczenko a kolega byl chyba Olafem Tonem...hehhe
to byly piekne majowe dni...a i kanlow TV bylo chyba nmiej niz dzis...

Do góry
#510999 - 21/02/2006 07:41 Re: Komentatorzy TVP
M4CI3K Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/08/2005
Telewizja publiczna po prostu nie jest przygotowana do wielkich imprez. Cały czas bazuje na tym że ludzie którzy ją oglądają robią to dlatego że nie mają mozliwości oglądania danego wydarzenia w innej stacji. Za to inne stacje walczą o widza...

Do góry
#511000 - 21/02/2006 18:36 Re: Komentatorzy TVP
tomo Offline
Carpal Tunnel

Ktoś się pytał o to kto będzie komentował spotkania LM w związku z tym iz wszyscy 'spece' sa w Turynie.

Już odpowiadam - dzisiejsze spotkanie komentował będzie ...Jacek Jońca

Do góry
#511001 - 21/02/2006 18:45 Re: Komentatorzy TVP
julia-kasia Offline
old hand

Meldunek: 30/08/2004
Quote:

Sam pamietam jak bylem przed blokiem na rowerze Siergiejem Suchoruczenko a kolega byl chyba Olafem Tonem...hehhe
to byly piekne majowe dni...a i kanlow TV bylo chyba nmiej niz dzis...

Och pamietne czasy , ale chyba ten Olaf to był Ludwig
A odnośnie TV , to były czasy że był tylko Jeden kanał TV I TO OD 16 DO 24 , kończony obowiazkowym Hymnem

ps. Ale za to jacy byli komentatorzy sportów zimowych :
Stafan Rzeszot , Jerzy Mrzygłód i inni to byli Fachowcy przez F

Do góry
#511002 - 21/02/2006 18:52 Re: Komentatorzy TVP
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Komentarz Eurosportu miodzio...

Duet Jaronski/Wyrzykowski wymiata na maxa.. uwielbiam ich i podczas TdF i podczas biathlonu...

Bogdan Chruscicki - skoki, lyzwiarstwo szybkie, czasami cos innego, bardzo dobry..

Marek Rudzinski - skoki, nie powala ale na pewno lepszy od Szaranowicza

Witold Domanski - znakomity komentarz konkurencji alpejskich

Przemyslaw Pelka - pisalem juz o nim kiedys w innym temacie.. jak dla mnie wschodzaca gwiazda, pierwszy raz uslyszalem go komentujacego NHl w sezonie przed locoutem na polsacie sport.. potem komentowal tam hokej i pilke nozna, pewnie Eurosport go "wypozyczyl" do komentarza hokeja.. Bomba, uwielbiam jego glos i sposob w jaki komentuje mecze hokejowe i pilkarskie..

Do góry
#511003 - 21/02/2006 19:40 Re: Komentatorzy TVP
Salvador Dali Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/11/2004
Quote:

Przemyslaw Pelka - pisalem juz o nim kiedys w innym temacie.. jak dla mnie wschodzaca gwiazda, pierwszy raz uslyszalem go komentujacego NHl w sezonie przed locoutem na polsacie sport.. potem komentowal tam hokej i pilke nozna, pewnie Eurosport go "wypozyczyl" do komentarza hokeja.. Bomba, uwielbiam jego glos i sposob w jaki komentuje mecze hokejowe i pilkarskie..

w 100% sie zgadzam, na poslacie bedzie zaraz komentowac Real 9to chyba juz niezly awans )mysle, ze juz w niedlugim czasie moze stac sie nr 1 wsrod polskich komentatorow.

Do góry
#511004 - 21/02/2006 19:45 Re: Komentatorzy TVP
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Dokladnie Salvador.. Pelka + taki mecz = swietne widowisko... piffko jeszcze i moga zaczynac.. ale troszke offtopikuje

Niemniej zachecam do posluchania komentarza Przemyslawa Pelki kto ma taka mozliwosc..

Do góry
#511005 - 21/02/2006 22:40 Re: Komentatorzy TVP
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003
fajny artykul o "wyczynach " naszych jedynych " gwiazd" w turynie
http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3176425.html

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  Ojro