[QUOTE]Oryginalnie wysłał artnow:
[qb]Ludzie! GB leci w ***a! Wyplacilem kase w niedziele ok.19 i qrwa jeszcze nie mam nic na MB.Na ich stronie jest napisane ze trwa to gora 24 godz.,a oni nawet na maile nie odpowiadaja.Kilka miesiecy temu odpowiedz na maila byla po 1 godz,kasa na drugi dzien.Teraz juz minely dwa dni a te palanty nawet nie racza odpowiedziec.To kabaret co oni teraz od******laja.
Sorry za bluzgi ale jestem bardzo w****iony
.[/qb][/QUOTE]moze opowiem jak to było ze mna:
czwartek - zarejestrowałem sie w MB i zlecilem przelew pieniedzy z GB.
piątek - wysłałem skany dowodu, ekarty, screena z mBanku na stronie o eKarcie, i ze zgadzam sie na warunki GB itd. Wieczorem w piatek otrzymałem maila, ze potrzebny jest ręczny podpis i recznie napisana zgoda na temat warunków GB.
sobota - zaraz po otrzymaniu w/w maila(ok. 2 godz.) zmienił sie status z peding na procesed
w historii GB (All Transactions).
niedziela - wysłałem scany ekarty, dowodu, screena z mbanku do Moneybookers.
poniedziałek - ostatni juz dokument poszedł do GB - recznie napisana zgoda dotyczaca warunków GB + podpis. Wieczorem (ok. 23:40) dostałem maila identycznego jak wczesniej od GB:
"Thank you for sending us your document. We have forwarded the case to our security department and they will further verify your details."
wtorek - nie dostałem jeszcze żadnej odpowiedzi z MB, dlatego wysłałem podobnie jak wczesniej scany dowodu, ekarty, screena z mbanku, i tutaj dodałem jeszcze scan rachunku za telefon.
Musze powiedziec, ze jestem rozczarowany pracą GB jak i MB...
Wypłaciłem dośc znaczną dla mnie sume, takze powoli zaczynam sie martwic o swoje pieniądze, jesli ktoś moze mi pomoc w tej sprawie prosze o kontakt na gg: 1415868 lub mail
atlon11@o2.pl
/>
pzdr.