Dobra, bo widzę, że ciężko idzie
wszystkiego nie będę rozwijać, bo czasu i miejsca by zabrakło.
Biletu nie wylosowałem, tylko sam zakupiłem na platformie. Byłem na trzech meczach i wybieram się jeszcze na jeden, uważam się za kibica i jeżeli kupuje bilety to po to, by na mecz iść, a nie sprzedawać z zyskiem i mam gdzieś to, że ktoś spędził na platformie X czasu nikt mu tego nie kazał robić.
W Poznaniu na meczu Irlandia - Chorwacja przed stadionem spotkałem tylko 2 mecenasów (chcieli sprzedać po nominale plus 50-100 pln na dobrą flaszkę) godzinę przed meczem. Wcześniej na rynku widziałem jednego z kartką "tickets", ale tak nerwowo się rozglądał, że nie chciałem go dodatkowo straszyć
We Wrocławiu na meczu Grecja - Czechy byłem już 2 godziny przed pod stadionem i spotkałem cwaniaczka z karteczką "listki" ale wołał 300 euro za 3 kategorię i Czesi tylko się do nigo uśmiechali i pytali o sklepy z piwem.
Na meczu Polska - Czechy sytuacja zupełnie odwrotna (czego można było się spodziewać), pełno osób z kartkami "kupię bilet" i zero sprzedających.
Ogólnie super atmosfera kibice Irlandii, Chorwacji i Grecji duży plus.
Odnośnie Twoich pytań wnioski nasuwają się same, jak chcesz sprzedać bilet z zyskiem to nie ma co czekać do ostatniej chwili. Najlepiej wypatrywać dobre marki typu Mercedes, Audi, BMW na niemieckich blachach przy hotelach lub w samym centrum miasta i tu szukać "frajerów", bo prawdziwi kibice jeźdżący za swoją reprezentacją busami i pociągami tylko po nominale będą chcieli kupić.
Tyle odemnie więcęj "inwestorom" nie zamierzam odpisywać z wiadomych powodów