#542423 - 26/03/2006 14:40
PUCHAR UEFA (1/4) 30.03.06
|
5 minut po czasie
Meldunek: 13/05/2005
|
Pary 1/4 finału Pucharu UEFA: Pierwsze mecze (30.03): FC Sevilla -:- (-:-) Zenit St. Petersburg FC Basel -:- (-:-) Middlesbrough FC Rapid Bukareszt -:- (-:-) Steaua Bukareszt Lewski Sofia -:- (-:-) Schalke 04 zapraszam do dyskusji.
|
Do góry
|
|
|
|
#542424 - 26/03/2006 15:21
Re: PUCHAR UEFA (1/4) 30.03.06
|
stranger
Meldunek: 05/03/2006
|
jak narazie tylko i wylacznie czysta teoria
pojedynek dwoch Rumunskich zespolow, zapowiada sie tu bardzo ciekwie. Rapid 7 druzyna, Steaua wicelider, i to wlasnie ich bym stawial na kandydata do awansu
Sevilla dla wielu niespodzianka gry w premiera division, u naszych sasiadow sezon dopiero sie rozpoczyna, co wskazuje, ze hiszpanie beda w toku meczowym, a ruscy posiadaj chlod i swiezosc sezonowa. W poprzedniej rundzie obie druzyny wyeliminowali fransuskie zespoly. Gospodarze powinni wykorzystac atut wlasnego boiska, bo w Rosji nigdy nikomu nie gra sie dobrze.
Kolejnym ciekawym meczem bedzie z pewnoscia potyczka szwajcarsko-anglielska - Basel-Middesbrough. Zmierzy sie lider ligi szwajcarskiej z dopiero 14 zespolem ligi anglielskiej. Middesbrough maja pewny byt swojej lidze, a juz raczej nie mozliwe aby po przez rozgrywki krajowe awansowali do rozgrywek europejkich. PU to pewnie ich najwazniejszy cel w tym sezonie, choc ta druzyna dopiero w tym sezonie zadebiutowala w rozgrywkach na szczeblu europejskim, to spisuja sie w nich bardzo dobrze. Basel moga byc grozni u siebie, ale w dwumeczu stawilbym na awans anglikow.
Ostatni mecz to Lewski-Schalke, wicelider z 4 druzyna z bundesligi. Druzyna z Sofi ma tylko 3 pkty straty do lidera - CSKA. Schalke na swoim podworku traci punkt do trzeciego miejsca - Werderu. Jako, ze goscie tego meczu nie maja juz szans na mistrzostwo swego kraju, to wszystki ambicje na zwycienstwo zostaje wlasnie w tych rozgrywkach. Faworyt spotkania, byc moze blizej bedzie remisu niz zwycienstwa Sofi czy Schalke, lecz awans niemcow wydaje byc dosc pewnym zagraniem.
Moze byc final: Schalke-Middesbrough, czy obie druzyny wpadna na siebie wczesniej?
|
Do góry
|
|
|
|
#542426 - 26/03/2006 19:01
|
5 minut po czasie
Meldunek: 13/05/2005
|
1 Basel ......... 25 15 8 2 57-30 53
14 Middlesbrough.. 30 10 7 13 43-52 37
5 Sevilia....... 30 15 6 9 38-30 51
4 Schalke 04.... 27 14 10 3 39-23 52
2 Levski........ 18 14 3 1 49-15 45
4 Rapid......... 18 8 6 4 22-16 30
2 Steaua........ 18 10 6 2 29-11 36 Clubs............... P. W d.L ..FA .Pnt tak sie przedstawia aktualna pozycja w swoich ligach drużyn grających w pucharze.
|
Do góry
|
|
|
|
#542428 - 27/03/2006 19:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
FC Sevilla-Zenit St. Petersburg
Sevilla aktualnie 5 zespół hiszpańskiej Primera Division bardzo dobrze prezentuje się w tegorocznej edycji Pucharu UEFA. Sevilla uważana jest przez bukmacherów za faworyta tego pojedynku, może i słusznie, z resztą na jej korzyść świadczą osiągnięte u siebie wyniki:
Sevilla-Besiktas 3:0 Sevilla-Vitoria 3:1 Sevilla-Lokomotiv 2:0 Sevilla-Lille 2:0
Zauważalna jest pewna prawidłowość, im bardziej wymagający przeciwnik to Sevilla zdobywa mniej bramek. Goście na wyjeżdzie nie grają porywająco, ale bardzo skutecznie
Bolton-Zenit 1:0 Besiktas-Zenit 1:1 Rosenberg-Zenit 0:2 Marsylia-Zenit 0:1
Tu też pewna prawidłowość Zenit specializuje się w osiąganiu wyników underowych, o czym świadczą powuyższe rezultaty.
Rosjanie dpoiero rozpoczęli nowy sezon stąd będą bardziej ochoczy do gry. Na pewno przyjadą z nastawieniem na wywiezienie chociaż remisu z Andaluzji, tak aby wszystko rozstrzygnąć u siebie, która z zachodnich drużyn lubi grać w zimnej Rosji? Co ważniejsze obie ekipy juz spotkały się w tegorocznej edycji pucharu Zenit-Sevilla 2:1. Jak dla mnie ten meczyk jest typowo UNDER-owy, po za tym spodziewałbym się tu remisu.
Mój typ UNDER 2,5 i ew. X(przynajmniej do połowy)
|
Do góry
|
|
|
|
#542430 - 30/03/2006 08:53
Re: PUCHAR UEFA (1/4) 30.03.06 Re.Tom Krus
|
stranger
Meldunek: 30/12/2005
|
Zgadzam sie z kolegą Tomem krusem ale czy nie lepiej zamiast undera po kursie 1,65 (STS) zagrac np ze obie drużyny strzelą bramke po kursach odpowiednio dla Lewskiego 1.4 i dla schalke 1.3 co nam daje w ogólnym rozrachunku 1.8 a uważam że obie drużyny stzrelą po jednej bramce .Może "szaliki" nie wygrają tego meczu ale jedna bramka w sofi powinna im dac większy komfort przed rewanżem .Po za tym proponuje remis do przerwy w "derbach" bukaresztu wiadomo derby to derby i mecz też ogólnie raczej underowy to by było tyle pozdrawiam wszystkich i życze dużych wygranych
|
Do góry
|
|
|
|
#542434 - 30/03/2006 10:24
Re: PUCHAR UEFA (1/4) 30.03.06 Re.Tom Krus
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2005
|
Rapid Bukareszt - Staua Bukareszt to jedyny mecz z dzisiejszego zestawu którego się dotykam. Dwie rumuńskie drużyny spotykają sie na tak wysokim szczeblu rozgrywek europejskich. Nie sądzę ,aby którakolwiek z tych drużyn miała na celu zbudowanie zaliczki przed rewanżem. Myśle, ze obie ekipy nie będą się specjalnie kwapiły do tego ,aby zrobić sobie nawzajem krzywde. Widze tutaj pełen asekuracji o ostrożności pojedynek, zakończony remisem, który kwestie awansu pozostawi otwartą. Scenariusz który mi chodzi po głowie to dwa remisy i rozstrzygnięcie rywalizacji rzutami karnymi. Osobiście skusiłem sie na zagranie 2x correct score: 0:0 i 1:1. Ale bardziej skłaniam sie do bezbramkowego remisu. Jednocześnie under wydaje sie być nader realnym rozwiazaniem, ale ja pozostane przy CS. Levski - Schalke Niby under wielce prawdopodobny, ale od czasu meczu Schalke - Milan gdzie postawiłem <2,5 gola, a po 3 minutach było już 1-1, to bardzo rzadko gram taką opcje. Pod tym względem jestem mega pechowce i typy u/o cholernie rzadko mi "wchodzą". Trafiłem ostatnio undera Benfica - Barca, a wiec w moich statystykach juz najwyższy czas, aby sie pomylić Mecz - no bet. Ewentualnie drobne na Remis. Basel - Boro wszystko się moze zdarzyć, choć nie sądze, aby Angole odnieśli w tym meczu zwycięstwo. Sevilla - Zenit Bardzo ciekawy pojedynek, ale jak dla mnie wyłacznie do obserwowania, a nie do grania. Kurs na Hiszpanów za niski, natomiast postawa Ruskich na hiszpańskim stadionię to wieeeeelka niewiadoma. No bet!
|
Do góry
|
|
|
|
#542435 - 30/03/2006 11:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2003
|
Quote:
swego rodzaju uefa dala ciala bo powinna przed losowaniem zastrzec ze druzyny z bukaresztu w cwiercfinale nie moga sie spotkac bo to jest cwiercfinal uefa a nie liga rumunska. przez to tylko 1 klub rumunski ma szanse gry w polfinale. 2 zespoly z bukaresztu i reszta z i nnych krajow w "8-ce"wiec bylo to technicznie do zrobienia ale zabraklo dobrej woli dzialaczom z uefa. chyba sie przestraszyli ze w finale moglyby zagrac 2 kluby z bukaresztu a to bylby nieatrakcyjny final wg nich. po raz kolejny uprzywilejowana pozycja bogatej europy zachodniej wziela gore nad ta biedna srodkowa i wschodnia,choc przypomne ze rok temu uefa zdobylo wschodnie cska moskwa i po cichu licze,ze ten wyczyn powtorzy w tym roku klub ze srodkowej europy.
nie zgodzę się że UEFA nie chce 2 rumuńskich klubów w półfinałach. przypominam że niedawno byliśmy świadkami półfinału PUEFA Villarreal - Valencia oraz ćwierćfinału LM Inter - Milan
Po prostu tak wyszło... Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#542436 - 30/03/2006 12:36
|
addict
Meldunek: 13/07/2005
|
Dwie sprawy, przez które coś odstrasza mnie przed postawieniem na Sevillę. 1. Walczą o miejsce w el.LM (2 pkt straty do Valencii) 2. W niedzielę czeka ich mecz w derby Sevilli z Betisem i nie wiem czy bardziej nie skupią się na niedzielnym pojedynku.
Chyba rzeczywiście lepiej postawić na under bo pewnie skończy się 0:0.
|
Do góry
|
|
|
|
#542442 - 30/03/2006 14:14
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/06/2004
|
Quote:
swego rodzaju uefa dala ciala bo powinna przed losowaniem zastrzec ze druzyny z bukaresztu w cwiercfinale nie moga sie spotkac bo to jest cwiercfinal uefa a nie liga rumunska. przez to tylko 1 klub rumunski ma szanse gry w polfinale.
1986 rok Puchar Klubowych Mistrzów Europy-Steaua Bukareszt po zwyciestwie nad FC Barcelona 20 lat pozniej Puchar Uefa -Steaua Bukareszt po zwyciestwie nad Schalke ???
1 bedzie na bank a oby dwa maja szanse a jakby bylo w przypadku klubow z innego kraju to nie mam pojecia hmmmm.... zastanawialem sie nad Sevilla ale skoro walcza o LM a w niedz. mecz z Betisem to jednak chyba odpuszcze
|
Do góry
|
|
|
|
|
|