#550501 - 20/05/2006 14:28
Re: (Chyba) czerwcowy zlot forumowiczow!!!
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Września - Skorzęcin 26 km Gniezno - Skorzęcin 22 km
Z punktu widzenia Warszawiaka zdecydowanie łatwiej (bo bezpośrednio) jest dojechać do Wrześni, ale stąd nie ma możliwości dojazdu do Skorzęcina, ponieważ autobusy PKS do Skorzęcina jeżdżą tylko w okresie letnich wakacji szkolnych. Do Gniezna koleją jest nieco ciężej dojechać (choć oczywiście da radę) i stąd można w miarę bezproblemowo dojechac PKS-em do Skorzęcina.
A zatem możemy jechać do Wrześni, ale tylko pod warunkiem, że ktoś ze zmotoryzowanych forumowiczów poświęci się i obtóci z 1-2 razy na trasie Skorzęcin - Września - Skorzęcin. Jeżeli nie to zostanie nam albo Taxi albo jazda do Gniezna i stamtąd PKS.
Moje propozycje piątkowego dojazdu koleją są następujące:
1) Warszawa Centralna (08:25) --> Września (11:11) - i dalej albo sobie jakos poradzimy albo: Września (11:15) ---> Gniezno (11:41) - pociągi są skomunikowane i choć na przesiadkę są tylko 4 minuty to jak się ten pierwszy opóźni to 2-gi zaczeka. W tej wersji koledzy z Sochaczewa, Łowicza, Kutna, Koła i Konina mile widziani.
2) Warszawa Centralna (10:25) --> Września (13:14) - i dalej sami musimy sobie radzić; tutaj kolega z Lublina by się ucieszył bo ten pociąg zaczyna swój bieg właśnie w Lublinie i dojechałby z resztą ekipy bez żadnej przesiadki. W tej wersji koledzy z Lublina, Nałęczowa, Puław Dęblina, Pilawy, Sochaczewa, Łowicza, Kutna, Koła i Konina mile widziani.
3) Warszawa Centralna (09:25) --> Poznań Głowny (12:17) Poznań Głowny (12:47) --> Gniezno (13:45)
4) Warszawa Centralna (11:25) --> Poznań Głowny (14:19) Poznań Głowny (14:47) --> Gniezno (15:45) W tej wersji koledzy forumowicze z Kutna i Konina mile widziani.
Z punktu widzenia Warszawiaka podróż przez Poznań jest jednak zdecydowanie bardziej skomplikowana i czasochłonna.
|
Do góry
|
|
|
|
#550503 - 20/05/2006 14:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#550504 - 20/05/2006 16:07
|
member
Meldunek: 26/12/2004
|
Jedzie moze ktos ze slaska?? do kiedy wplacac kase trzeba?? i czy jest jakas liczba ograniczonych miejsc?? pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#550506 - 20/05/2006 16:26
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Witam Kase Bazyl ma mi wyslac w poniedzialek, tego samego dnia jestem umowiony z gosciem od domkow na wplacenie mu tych pieniedzy:) Co do liczby miejsc, raczej nie bedzie tloku, domki sa przewidziane na 28 miejsc "na luziku" oczywiscie wyspi sie kilka osob wiecej powyzej tej liczby, zreszta kto tam bedzie spal:P Powazniej, gosc prosil zeby nie ladowac sie do domkow na sile, jesli byloby wiecej osob (w co watpie) zawsze znajda sie inne domki w poblizu, osrodek jest naprawde wielki i nie jest to sezon wiec nie bedzie problemu:) Co do odebrania ekipy warszawskiej jest taka opcja choc bedzie to dosc trudne, umowilem sie z Terrorem ze obiore go z dworca w Poznaniu i pojedziemy razem z Cukrem/Cukierem ew jeszcze ktos ale z tego co wiem Terror dotrze raczej pozniej niz warszafka wiec musielibyscie sporo poczekac:) Pozwolilem sobie zasiegnac jezyka u znajomego z Wrzesni i obiecal sie dowiedziec o jakiegos busika ktory moglby Was odebrac z dworca i dostarczyc do Skorzecina za jakies godziwe pieniadze, mysle ze na poczatku tygodnia bede wiedzial cos wiecej, mysle ze jest to niezla opcja, dac sensowny grosz i dojechac bez tluczenia sie pekaesem:) Jesli jest ktos chetny z Poznania to na ten moment mamy jeszcze jedno wolne miejsce bo jedno trzymam dla odgdog'a:) ktory mam nadzieje ze pojedzie:)
|
Do góry
|
|
|
|
#550509 - 20/05/2006 16:59
|
a.k.a. "Klajd Frog"
Meldunek: 29/07/2005
|
Quote:
2) Warszawa Centralna (10:25) --> Września (13:14) - i dalej sami musimy sobie radzić; tutaj kolega z Lublina by się ucieszył bo ten pociąg zaczyna swój bieg właśnie w Lublinie i dojechałby z resztą ekipy bez żadnej przesiadki.
pewno, że by się ucieszył
... mam tylko pytanie jedno.
Nie podróżuje zwykle pociągami i czegoś nie rozumiem. Dlaczego połączenie Lublin->Kutno->Września kosztuje 60 zł a Lublin->Warszawa->Września 160zł
Dlaczego taka różnica :| przecież to tyle samo kilometrów
|
Do góry
|
|
|
|
#550511 - 20/05/2006 17:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Quote:
Quote:
2) Warszawa Centralna (10:25) --> Września (13:14) - i dalej sami musimy sobie radzić; tutaj kolega z Lublina by się ucieszył bo ten pociąg zaczyna swój bieg właśnie w Lublinie i dojechałby z resztą ekipy bez żadnej przesiadki.
pewno, że by się ucieszył
... mam tylko pytanie jedno.
Nie podróżuje zwykle pociągami i czegoś nie rozumiem. Dlaczego połączenie Lublin->Kutno->Września kosztuje 60 zł a Lublin->Warszawa->Września 160zł
Dlaczego taka różnica :| przecież to tyle samo kilometrów
Oba te połączenia idą dokładnie po tej samej trasie więc coś komuś musiało się pomylić w tej cenie.
Co prawda są różne rodzaje pociągów (od osobowych po Eurocity) i 2 klasy ale niemożliwe, aby różnica w cenie była aż tak duża.
|
Do góry
|
|
|
|
#550513 - 20/05/2006 17:39
|
a.k.a. "Klajd Frog"
Meldunek: 29/07/2005
|
Quote:
Oba te połączenia idą dokładnie po tej samej trasie więc coś komuś musiało się pomylić w tej cenie.
Co prawda są różne rodzaje pociągów (od osobowych po Eurocity) i 2 klasy ale niemożliwe, aby różnica w cenie była aż tak duża.
Jutro zadzwonie na informacje PKP i sie dowiem
|
Do góry
|
|
|
|
#550515 - 20/05/2006 18:21
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
Quote:
Conrad ja jestem 1-szy, tylko zastanówmy się czy nie lepiej byłoby wybrać tę opcję o 10:25 - jest przynajmniej jedna osoba , której będzie to bardzo na rękę (a możę znajdzie się jeszcze jakiś chętny Lublinianin), wszyscy sobie dłużej pośpimy, a zakłądająć że uda nam się zorganizować coś z Wrześni do Skorzęcina to na miejscu będziemy i tak stosunkowo wcześniej bo ok. 14.
Jeżeli już wszyscy ustalimy jedną godzinę podróży i dogadamy się kto na pewno jedzie to ja mogę wziąc na siebie zakup biletów dla wszystkich, wtedy wszyscy będziemy mieli miejscówki w jednym miejscu, kupując indywidualnie każdy trafi w inne rejony pociągu. No i ticketsy wypadałoby zakupić przynajmniej kilka dni przed wyjazdem.
Też bym się pisał na pociąg i myślę,że opcja na 10:25 jest bardzo zachęcająca (całkowicie podzielam argumenty tomo ).Tylko że w tej sytuacji muszę załatwić sobie urlop w pracy na piątek,ale z tym nie powinno być problemu.
|
Do góry
|
|
|
|
#550516 - 20/05/2006 19:39
|
Zuzia Róża
Meldunek: 28/10/2004
|
Quote:
OSOBY KTORE JUZ ZAPLACILY:
Bazyl Exp EL CAMINO [T]-error Krisek quincy Bógmacher Herkules Conrad tomo kamasss MR. Joke
|
Do góry
|
|
|
|
#550519 - 20/05/2006 20:13
|
Zuzia Róża
Meldunek: 28/10/2004
|
Quote:
Biszop ja w poniedziałek przelewam kasę na konto Bazyla, czy pojadę czy nie to i tak płacę, mam nadzieję, że miejsce się znajdzie mimo iż za mnie nie zapłacisz w poniedziałek... chyba , że ufasz... możesz za mnie założyć, nie mam nic przeciwko temu, kwit, że dokonałem przelewu będę miał w poniedziałek rano...
moge zalozyc za Ciebie kase...
(P.S. pod warunkiem ze na miejscu postawisz mi piwo )
|
Do góry
|
|
|
|
|
|