#556303 - 12/04/2006 07:31
Re: Manipulacja kursami na betfair [2]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
"Manipulacja kursami" to moim zdaniem jeden z największych plusów betfair.W zasadzie to można wyróżnić dwie metody:granie na zmiany kursów jeszcze przed meczem albo w trakcie spotkania (live).Osobiście preferuję ten drugi typ,ponieważ w przypadku grania na ruchy kursów przed meczem zazwyczaj zarobek jest bardzo niewielki i nie zawsze jest łatwo przewidzieć kierunek zmian.Z tego co widzę to Gianluca właśnie skontrował na live,nieprawdaż?
|
Do góry
|
|
|
|
#556304 - 12/04/2006 07:38
|
addict
Meldunek: 16/02/2005
|
Wiem ze nie kazdy bedzie chcial zdradzic swoich sposbow manipulacji ale moze jednak napiszecie kilka dorbnych wskazowek?
|
Do góry
|
|
|
|
#556306 - 12/04/2006 08:11
|
Pooh-Bah
|
Quote:
Wiem ze nie kazdy bedzie chcial zdradzic swoich sposbow manipulacji ale moze jednak napiszecie kilka dorbnych wskazowek?
Sposobów "manipulacji" może być wiele i najlepiej wybrać samemu optymalny dla siebie.Generalnie gram to co uważam za prawdopodobne.Ja szczególnie lubię do tego celu wykorzystać undery.W spotkaniu gdzie under wydaje mi się realny gram przed meczem under i po 10-15 minutach bez bramek można już z profitem skontrować.Radzę Ci pobawić się,poobserwować ruchy kursów...
|
Do góry
|
|
|
|
#556307 - 12/04/2006 08:40
|
addict
Meldunek: 16/02/2005
|
Dzisiaj spotkanie: Middlesbrough - Charlton Charton juz dwa mecze z rzedu notowal wynik 0:0, po rozpoczeciu meczu jak kurs na X spadnie wystawie X... po pierwszej bramce gram na X. Dobry plan ? W koncu ile mozna remisowac 0:0
|
Do góry
|
|
|
|
#556310 - 12/04/2006 11:28
|
journeyman
Meldunek: 12/04/2006
|
Po pierwsze to chyba słowo manipulacja jest tu niewłaściwie użyte. Żeby manipulować na Betfair trzeba by mieć bardzo dużą kasę. W związku z tym jedyne co można zrobić to dostosować się do istniejących kursów.
Czy ktoś z grających w taki sposób prowadzi jakieś statystyki swojego grania ? Czy przypadkiem ryzyko utraty kasy nie jest tutaj znacznie wyższe niż potencjalne zyski z takiego grania ? Jeżeli ktoś gra w ten sposób dłużej to proszę o zamieszczenie statystyki zysków i strat.
|
Do góry
|
|
|
|
#556311 - 12/04/2006 12:23
|
Pooh-Bah
|
Quote:
Po pierwsze to chyba słowo manipulacja jest tu niewłaściwie użyte. Żeby manipulować na Betfair trzeba by mieć bardzo dużą kasę. W związku z tym jedyne co można zrobić to dostosować się do istniejących kursów.
Adam-czytaj między wierszami.Manipulacja to swego rodzaju metafora specyficznego sposoby gry,opartego na zmianach kursów w ciągu trwania zdarzenia.
Osobiście nie sądzę,by ta metoda była bardziej ryzykowna.Powiedziałbym raczej,że jest nieco mniej opłacalna,ale za to bardziej bezpieczna.Spójrz na wklejony powyżej kupon Gianluci-skontrował on w trakcie meczu i już wtedy był wygrany.Ale mógl równie dobrze nie kontrować,czekać do końca spotkania i wówczas jego wygrana byłaby nieco większa. Gianluca-jeśli coś przekręciłem to popraw mnie .
|
Do góry
|
|
|
|
#556312 - 12/04/2006 12:35
|
old hand
Meldunek: 21/08/2005
|
Wszystko okay Camino. Jesli chodzi o przyklad to do gry wlaczylem sie przy wyniku 1-1 okolo 50 minuty (jak dobrze pamietam ). Gralem i wystawialem tylko Rennes (po bardzo niskich kursach wystawialem sprzedawalem znacznie wyzej. Adam - skad wiesz jaka kasa manipuluje ja czy Camino ze osadzasz odrazu? Z drugiej strony nie trzeba miec milionów zeby zarabiac dosc dobre pieniadze w BF, ale im wiecej tym lepiej Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#556313 - 12/04/2006 13:49
|
journeyman
Meldunek: 12/04/2006
|
O co chodzi to ja łapie bo sam staram się tak grać ale nazwa jest nie adekwatna do metody. To tak na marginesie bo Niechciał bym, żeby dyskusja o tym zdominowała temat. Quote:
Adam - skad wiesz jaka kasa manipuluje ja czy Camino ze osadzasz odrazu? Z drugiej strony nie trzeba miec milionów zeby zarabiac dosc dobre pieniadze w BF, ale im wiecej tym lepiej
Pozdrawiam.
Widzę na Betfair jakie pieniądze się przelewają i wątpie aby ktokolwiek nie tylko na tym forum mógł manipulować kursami z korzyścią dla siebie. Nie mówię o sytuacji gdzie ktoś wie coś więcej od innych i skupuje zakłady albo wystawia po coraz wyższych kursach.
Nie za bardzo jestem przekonany zy jest mniej ryzykowna więc dlatego moje pytanie o to czy ktoś tak gra na tyle długo, żeby wiedzieć czy potencjalne zyski są wstanie zrekompensować straty jakie na pewno się pojawią. Nie wiem czy czekanie 10 min z nadziej że nikt nie strzeli w tym czasie bramki jest takie mało ryzykowne. Wydaje mi się że w tych wszystkich metodach brakuje jakiegoś elementu.
Żeby nie było, że tylko krytykuje to powiem jak ja próbuje grać. Zauważyłem, że w trakcie kilku gemów w pierwszym secie kursy bardzo się zmieniają i każdy wygrany czy przełamany gem powoduje duże ruchy kursów. Staram się wiec najpierw znaleźć spotkanie gdzie rynek jest bardzo wyrównany i już przed meczem kupić obu zawodników po kursie co najmniej 2,04 a jak się nie da to właśnie w ciągu tych kilku gemów dokupić brakujący zakład. Na razie idzie dobrze ale myślę, że wpadka to tylko kwestia czasu. Co sadzicie o tym ?
|
Do góry
|
|
|
|
#556315 - 12/04/2006 14:27
|
old hand
Meldunek: 01/02/2005
|
http://www.footballselect.co.uk/czy ktos zna ten system ktory jest opisany na tej stronie?
|
Do góry
|
|
|
|
#556316 - 12/04/2006 14:48
|
old hand
Meldunek: 16/03/2002
|
Quote:
Sytuacja z kursami w tenisie jest analogiczna do przebiegu gry i zmiennosci sytuacji w samej grze to jasne i dlatego tenis jest jedna z najlepszych dyscyplin do arbitrage.
to żaden arbitraż nie jest przynajmnie w takim rozumieniu jak na giełdzie. Pytanie czy ktoś próbuje wykorzystywać niedoskonałości rynku na Betfair?
|
Do góry
|
|
|
|
#556317 - 12/04/2006 19:01
|
Pooh-Bah
Meldunek: 02/10/2003
|
Gianluca wyczyść skrzynkę.
|
Do góry
|
|
|
|
#556319 - 13/04/2006 21:39
|
enthusiast
Meldunek: 05/04/2006
|
[...] Na razie idzie dobrze ale myślę, że wpadka to tylko kwestia czasu. Co sadzicie o tym ?
Trzeźwo myślisz i wydaje mi się, że dobra przyszłość przed Tobą w grze takich zdarzeń. Wpadka jak piszesz jest kwestią czasu i zwykle jest bolesna, jednak zyski zrekompensuja Ci w dłuzszym czasie takie wpadki, gdyz będa sie one zdarzeć stosunkowo rzadko. Nie wiem jak Ty grasz takie zdarzenia ale jest zależność, jeśli obracasz większymi pieniedzmi trzeba kupować/wystawiać każdą różnicę, nawet 0.05, byc cały czas w obiegu w trakcie meczu. Grając małymi stawkami, ryzyko wtopy się zwieksza, z racji tego, że czekamy na większe różnice między powiedzmy tym co wystawilismy, a co chcemy póżniej kupić.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|