Panowie! chce coś mocniej przyje*ać! Macie naprawde coś do polecenia?
Ty mocniej pewnie tylko " Barcelony i Bayerny ",
ale w Szwecji jest ostatnia kolejka
i pewne rozwiązania się nasuwają.
W Szwecji ostatnich kolejek się nie gra, no chyba, że grają Panie
LdB Malmo - Tyreso FF 2 wszystko > @2,00
Mecz o złoto Damallsvenskan. Kto by pomyślał, że podsztokholmska gmina będzie mogła jeszcze śnić o tytule po porażce z DIF 0-2. A jednak
Same konkrety, nie ma co owijać w bawełnę:
-> kurs na mistrzostwo gwiazdozbioru z Tyreso przed sezonem oscylował wokół @1,40, teraz jeszcze gdzieniegdzie można łapać powyżej @2,00, i to jest value, którego zawsze i wszędzie grający szukają
-> w całym sezonie możliwość grania TFF po takim kursie to była abstrakcja, w 1 meczu tych drużyn do złapania było max. @1,60, a i tak nie zawsze
-> Malmo przegrało złoto w Umea remisując w ostatniej kolejce 1-1 i co by nie mówić szczęśliwie, te Panie same chyba najlepiej wiedzą i czują co im się wymknęło
-> brak Bachmann w LdB, Szwajcarka wykartkowała się z UIK na czerwono, osłabiła koleżanki przy stanie 0-1 i nie będzie do dyspozycji trenera na dzisiejszy mecz, chyba 15 bramek w sezonie (jakieś 25% całości), 2 armata zespołu, brak godnej zmienniczki
-> Malmo = Anja Mittag, 21 goli, kapitalny sezon, prawdziwa gwiazda zespołu, choć ja twierdze, że zespół LdB to właściwie sama Mittag, drużyna jednej zawodniczki; po 2 stronie zespół znakomicie zbilansowany, gdzie proporcje rozkładają się równomiernie i w końcu najlepsza w lidze obrona, która powinna sobie z Niemką poradzić
-> starczy już tego farta Malmo, które nie będąc drużyną lepszą zdobywało komplety punktów i w Linkoping i w Vittsjo, był już remis w Umea, czas na porażkę (choć LdB żadnego punktu jeszcze u siebie nie straciło !); TFF w każdym z meczy jest wyraźnie lepsze od przeciwniczek, co widać choćby w pomeczowych statystykach (niespodziewana i jedyna po IO porażka 0-2 na wyjeździe z DIF to 29 strzałów, w tym 15 w światło bramki)
-> Malmo w środę grało ciężki mecz LM z Veroną i wygrało 1-0 po bramce ... Anji w 2', 90 minut walki na boisku u kobiet jednak chyba robi swoje, tak mi się wydaje heh
Ja zagrałem TFF wczoraj u ziemniaka w dublu z Górnikiem -1,5 po @2,25, a i w Unibecie dorzuciłem po @2,10. U niektórych buków kursy sięgają nawet @1,85. Wydaje mi się, że wszystko powyżej @2,00 do gry jak najbardziej. Chciałbym porażki Malmo na finishu i u Pań i u Panów, poprostu wole wschodnie wybrzeże
Sezon 2012 w Damallsvenskan był dla mnie bardzo udany i liczę, że Tyreso FF dziś sięgnie po tytuł
Szansa, której chyba same się nie spodziewały znów się pojawiła, teraz tylko wystarczy pomóc szczęściu
13.00