Przed Borussią Dortmund ostatni mecz fazy grupowej Ligi Mistrzów z Manchesterem City. Mistrzowie Niemiec, którzy mają już zapewniony awans do fazy pucharowej przystąpią do tego pojedynku poważnie osłabieni. Z powodu kontuzji na boisku nie zobaczymy Nevena Suboticia, Sebastiana Kehla i Svena Bendera.
Absencje wyżej wymienionych piłkarzy nie są jedynym problemem trenera Kloppa. Pod znakiem zapytania stoją bowiem występy Jakuba Błaszczykowskiego, Łukasza Piszczka i Mario Götzego, a już wcześniej wiadomo było, że nie zagrają także Chris Löwe i Patrick Owomoyela.
- W tej chwili nie mogę powiedzieć jak zagramy jutro - powiedział w poniedziałkowy wieczór Jürgen Klopp. Niemiec zapewnił jednak, że mimo pewnego awansu i licznych osłabień, drużyna da z siebie wszystko. - Liga Mistrzów nawet na tym etapie wciąż jest wielką sprawą. Mamy to na uwadze niezależnie od problemów kadrowych.
Kehl (uraz kolana), Bender (problemy z pachwiną) i Subotic nie mają już szans na grę z City. Serb ma stłuczenie po jednej stronie miednicy i naciągnięte mięśnie po drugiej, a uraz nie wygląda tak groźnie, jak przypuszczano w Monachium. Klopp ma nadzieje, że obrońca będzie gotowy do gry w starciu z Wolfsburgiem.
Götze odczuwa ból uda. Piszczek z powodu problemów z biodrem nie uczestniczył w końcowej fazie treningu, a Jakub Błaszczykowski zmaga się z silnym przeziębieniem.
Źródło:
www.bvb.deIstotne info, natomiast chyba ważniejsze są słowa Manciniego :
http://www.soccerway.com/news/2012/December/04/mancini-fears-fixture-congestion/Oczywiście zakończył wypowiedź tym, że chcą wygrać itd ale cóż ma powiedzieć. MC dodatkowo gra w weekend z United, jak dla mnie Borussia 1x raczej pewna opcja.
Z tego co wiem to City też zagra rezerwowym składem , prawdopodobnie nie będzie Teveza , Aguero , Silvy , Richardsa , Yaya Toure
super mario i dzeko w napadzie