Zloty bardzo mocno sie umacnia. Ciezko wskazac moment kiedy to sie zatrzyma/skonczy. Moze i PLN jest troche przewartosciowane ale sa przeslanki do jego umacniania. PO wygralo wybory i wydaje sie byc lepsza partia jesli chodzi o finanse publiczne. Ponadto w Polsce bardzo prawdopodobne sa podwyzki stop procentowych a to jak wiadomo wzmacnia nasza walute.
Teraz czy za miesiac? Hmm ciezko powiedziec. Funt moze jeszcze potaniec ale rownie dobrze moze nastapic jakas korekta.
Jesli funt ma potaniec to juz chyba w malym stopniu co nie powinno robic duzej roznicy. Ja chyba juz bylbym sklonny teraz kupic bo jest teraz duzo tanszy i ma co juz byc zbytnio pazernym i czekac na dalsze spadki. Najlepiej poszukac dobrego kantoru i ewentualnie potargowac. Bo co jest wazne: roznice w kantorach sa ogromne i wiem, ze nieraz ludzie popelniaja duze bledy nie porownuja ofert. Z doswiadczenia wiem, ze w wielu malym miastach kursy sa duzo gorsze w porownaniu z wiekszymi miastami. Kantory nie konkuruja ze soba i trzymaja duze roznice K/S co jest bardzo niekorzystne dla klienta.
Nie chce tutaj jednoznacznie przedstawiac swojego zdania bo przewidziec zmiany na rynku walutowym jest b. ciezko. Ale wg mnie 1 miesiac nie powinien juz zrobic wielkiej roznicy. Nawet gdy potem spadnie a kupilo sie troche wyzej to juz trudno. Przeciez jeszcze niedawno temu bylo znacznie drozej. Ja bym sie skupil na wytargowaniu dobrej oferty (zalezy od ilosci i kantoru). Naprawde mozna na tym wiele zyskac.....
Bo gdybym tak przewidywal dobrze ruchy to pewnie gralbym na Forexie i zarabial niezla kase. najwieksze banki inwestycyjne ze sztabem specjalistow czesto bardzo sie myla prognozujac kursy walut