#5722665 - 20/01/2013 03:04
Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty.
[Re: jasper]
|
newbie
Meldunek: 21/12/2012
|
Pierwszej części pierwszego zdania nie rozumiem, a co do drugiej to mnie śmieszy to, że ciebie to śmieszy. Udowodnię Ci ,że wiedza nie jest najważniejsza najprostszym przykładem. U konkurencji był naprawdę dobry typer na forum(może inaczej, typy miał dobre). Miał yield ponad 10%. Okazało się, że to zwykły hazardzista. Pisał do ludzi na pw z propozycją, że pomnoży ich budżet w zamian za jakiś tam procent. Ludzie wpłacali kasę na bet365 i dostawali bonus, którym grał ten człowiek. Części ludzi obracał fajnie kase i coś tam zarobił a części przegrał. Okazało się, że to zwykły naciągacz. Bo, który normalny człowiek, który zarabia w tym biznesie bawi się w grę za cudze pieniądze za jakieś ochłapy? Gdyby gość grając swoje typy za swoją kase trzymał się zasad jakie sobie wyznaczył(o ile takie sobie wyznaczył) to spokojnie budowałby budżet na gre i nawet po kilku większych wtopach z rzędu dalej by robił swoje i w dłuższych okresie czasu na tych swoich typach wyszedłby na fajny plus bo typy miał naprawdę przyzwoite. Ale,że miał gorącą głowę(słaba psycha) to odgrywał się pewnie na siłe i za większe stawki co skutkowało jednym bankrutem, potem drugim, trzecim itd. Wiedza jest bardzo ważna, ale jak nie będziesz trzymał się zasad to nic z tego nie będzie. To jak w pokerze - przy złym zarządzaniu budżetem każdy, nawet dobry gracz zbankrutuje. To mój osttani post w tym temacie. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#5722805 - 20/01/2013 03:46
|
stranger
Meldunek: 13/01/2005
|
Czytalem ten temat dla rozrywki i stwierdzilem ze poswiece wam troche czasu i zaloguje sie na forum. Mieliscie duzo problemow z rozwiklaniem wielkiej tajemnicy czy gracz zawodowy pracuje, wiec jestem graczem zawodowym i mam prace/kariere jak zwal tak zwal, moja praca jest zwiazana z tradingiem, pracuje dla topowego bukmachera na swiecie. Posiadajac pewne umiejetnosci zajmuje sie "lapaniem" ludzi podobnych do mnie tzw. zawodowych graczy i eliminowaniem ich z dalszej gry, wy to nazywacie limitowaniem. To tyle ile moge napisac na forum dostepnym dla kazdego, zapewniajac ze gracze zawodowi istnieja i nawet czasami czytaja takie tematy zycze przy okazji powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#5722850 - 20/01/2013 03:57
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
Ile dasz zarobić żebym zrezygnowałem z dalszej gry? Pinnacle mnie nie limituje, betfair również. Mogę sobie grać za ile chce.
|
Do góry
|
|
|
|
#5722919 - 20/01/2013 04:39
[Re: PREDATOR]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2007
|
Czytalem ten temat dla rozrywki i stwierdzilem ze poswiece wam troche czasu i zaloguje sie na forum. Mieliscie duzo problemow z rozwiklaniem wielkiej tajemnicy czy gracz zawodowy pracuje, wiec jestem graczem zawodowym i mam prace/kariere jak zwal tak zwal, moja praca jest zwiazana z tradingiem, pracuje dla topowego bukmachera na swiecie. Posiadajac pewne umiejetnosci zajmuje sie "lapaniem" ludzi podobnych do mnie tzw. zawodowych graczy i eliminowaniem ich z dalszej gry, wy to nazywacie limitowaniem. To tyle ile moge napisac na forum dostepnym dla kazdego, zapewniajac ze gracze zawodowi istnieja i nawet czasami czytaja takie tematy zycze przy okazji powodzenia Normalnie podnieciłem się i chyba zrobię ci dziecko a potem zostaniemy rodziną graczy zawodowych. Gracz zawodowy to kończy albo na terapii albo na cmentarzu a wszelkie wciskanie ludziom kitów to zwykły marketing od pół debilów dla debilów.
|
Do góry
|
|
|
|
#5722934 - 20/01/2013 05:01
[Re: ultra1978]
|
addict
Meldunek: 19/01/2009
|
Normalnie podnieciłem się i chyba zrobię ci dziecko a potem zostaniemy rodziną graczy zawodowych. Gracz zawodowy to kończy albo na terapii albo na cmentarzu a wszelkie wciskanie ludziom kitów to zwykły marketing od pół debilów dla debilów.
Dokładnie Ultra, nawet film o tym nakręcili jak kończą zawodowcy: 2 For The Money
|
Do góry
|
|
|
|
#5722976 - 20/01/2013 05:33
[Re: AGASSI]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Poczekam aż coś takiego napisze ktoś z Meldunkiem 00-05 na forum, bo pisanie że trzeba mieć psychę to mnie trochę śmieszy. Najważniejsza jest wiedza. a Mnie akurat to nie śmieszy bo się z tym zgadzam IMO wiedza wcale nie jest najważniejsza Wiedza, podzieliłbym ją nawet na 3 główne grupy: - wiedza matematyczna - wiedza o zdarzeniach nie do końca losowych - dogłębna wiedza na temat jakiejś dyscypliny/ligi, sporo lepsza niż wiedza bukmachera. Jak napisałem, jednostki na pewno są, to też wynika ze statystyki, rozkład gaussa przesunięty o tę prowizję bukmachera, to nie zmienia tego, że potężna większość wtapia i początkującym należy wybijać z głowy 'zarabianie na bukmacherce'.
|
Do góry
|
|
|
|
#5723252 - 20/01/2013 14:56
|
addict
Meldunek: 12/01/2013
|
Tema się fajnie rozwinął , coraz wiele bardziej ciekawych wpisów , po ostatnich wpisach chyba można obalić mit że gracz zawodowy świetnie potrafi sobie zorganizować czas ma rodzine i jest szczęśliwy , jeśli tacy są to jest to chyba minimalny % graczy zawodowych , PREDATOR skoro pracujesz dla TOPOWEGO bukmachera ( wiem że szczegółów nie podasz ) ale jakbyś określił % graczy zawodowych do rekreacyjnych , czy ty tych "zawodowców" jest naprawde sporo ? Z twojej wypowiedzi jawnie można wywnioskować że misją bukmachera jest eliminowanie na wszelkie sposoby graczy którzy stale "zarabiają" prawda ? Ultra1978 w sposób bardziej dosadny wyraziłem moje myśli zawarte w poprzednich postach , zgadzam się z Tobą .
|
Do góry
|
|
|
|
#5723253 - 20/01/2013 14:57
|
addict
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5723740 - 20/01/2013 18:55
[Re: reltomx]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 26/06/2011
|
Tema się fajnie rozwinął , coraz wiele bardziej ciekawych wpisów , po ostatnich wpisach chyba można obalić mit że gracz zawodowy świetnie potrafi sobie zorganizować czas ma rodzine i jest szczęśliwy , jeśli tacy są to jest to chyba minimalny % graczy zawodowych , PREDATOR skoro pracujesz dla TOPOWEGO bukmachera ( wiem że szczegółów nie podasz ) ale jakbyś określił % graczy zawodowych do rekreacyjnych , czy ty tych "zawodowców" jest naprawde sporo ? Z twojej wypowiedzi jawnie można wywnioskować że misją bukmachera jest eliminowanie na wszelkie sposoby graczy którzy stale "zarabiają" prawda ? Ultra1978 w sposób bardziej dosadny wyraziłem moje myśli zawarte w poprzednich postach , zgadzam się z Tobą . nie wiem Koles o co Ci chodzi i do czego dążysz ale wiem jedno, miliony osob w tym kraju chodzi do ,,normalnej " pracy i tez nie maja czasu dla rodziny i nie sa szczesliwi. Podam ci przyklad, moj znajomy dojezdza pociagiem do pracy i zajmuje mu to 1,5 h w każdą stronę czyli 3 h w pociagu do tego jezdzi do pracy na 6.00 czyli wstaje okolo 3.30 rano i wraca okolo 16.00, je obiad i idzie odespać ranne wstawanie, budzi sie okolo 18.00 widzi rodzinie jakies 2 h i idzie spac aby rano wstać o 3.30 i tak 6 dni w tygodniu i to za 2.000 na łape, teraz sobie odpowiedz na pytanie czy osoba zajmujaca sie ,, normalna " praca za kazdym razem ma czas dla rodziny i jest szczesliwa z tego powodu, wydaje mi sie nie. Gracz zawodowy spokojnie wygospodaruje sobie wiecej czasu dla rodziny niz osoba opisana wyzej i z pewnoscia jest szczesliwsza majac na koncie x razy wiecej niz 2.000
|
Do góry
|
|
|
|
#5723847 - 20/01/2013 19:42
|
addict
|
Że tak zapytam , z jakiego powodu mnie atakujesz ? Kulturalna dyskusja bez najazdu na kogoś to za wysokie progi ? W takim razie lepiej nie brać udziału w takiej dyskusji jak za wysokie progi dla Soplicy nogi..
|
Do góry
|
|
|
|
#5724492 - 20/01/2013 21:43
[Re: simons1986]
|
addict
|
Że tak zapytam , z jakiego powodu mnie atakujesz ? Kulturalna dyskusja bez najazdu na kogoś to za wysokie progi ? W takim razie lepiej nie brać udziału w takiej dyskusji jak za wysokie progi dla Soplicy nogi.. zarejestrowales konto tydzien temu i prawisz morały na prawo i lewo, każdy twoj argument mozna obalic, jeśli ktoś woli zapierdzielać za 1.500 i mieszkać z rodzicami bo na wynajem go nie stać to droga wolna i krzyżyk na droge Ja tak pracuje i nie dlatego że nie nie chce zarabiać więcej ale w PL nigdzie więcej nie płacą do tego jeżdże wózkiem widłowym , co mam zrobić ? a że konto mam tydzień ? A śledze może 5 lat ?
|
Do góry
|
|
|
|
#5724654 - 20/01/2013 23:07
[Re: simons1986]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/06/2012
|
To da się u nas tak żyć na dłuższą metę, żeby nic na oficjalu nie robić, płacić za mieszkanie, jak już to pewnie samochód i nie wpaść pod kogoś lupę?Pobudka o 6 rano i koniec hajlajfu. zakupy i mieszkanie na dziewuche, auto na rodziców i jest hajlajf lepiej się 2 razy zastanów
|
Do góry
|
|
|
|
#5724669 - 20/01/2013 23:16
[Re: Awesome]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 26/06/2011
|
To da się u nas tak żyć na dłuższą metę, żeby nic na oficjalu nie robić, płacić za mieszkanie, jak już to pewnie samochód i nie wpaść pod kogoś lupę?Pobudka o 6 rano i koniec hajlajfu. zakupy i mieszkanie na dziewuche, auto na rodziców i jest hajlajf lepiej się 2 razy zastanów jasniej prosze
|
Do góry
|
|
|
|
#5724729 - 20/01/2013 23:36
[Re: royalflush]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/06/2012
|
@simons1986 raczej forma żartu kobieta zmienną jest...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|