Trochę masz za duże wymagania coś za coś niestety to Polska nie zachód europy .
Najrozsądniej było by wybrac mBank ... sam mam u ich konto chyba 9-10 rok jedyne opłaty jakie mam to 2 zl za ubezpieczenie karty + 2zl jak nie wykonam w miesiący płatności karą na min 100zl
A korzyści takie : przelewy darmowe na każdą kwotę , wypłata darowa w bankomatach euronetu , Przelewy natychmiastowe .
Fakt minusem jest ze jak chcesz wpłacić kase to tylko wpłatomat ,a jakoś prze te 10lat tylko raz korzystałem z wpłatomatu .
Karta debetowa z pay passem , działa jak kredytówka (ustawiasz sobie sam limit dzienny ,miesięczny możesz go edytować w każdej chwili na swoim koncie) karta płaciłem juz o większości buków w sieci ,robiłem zakupy za jej pomocą w UK, DE, nawet w azji
żadnych problemów .
Patrzyłeś ofertę BZ WBK24 tez całkiem spoko i masz placówki naziemne w każdym mieście , brat korzysta z konta u nich ponad 4lata i nie narzeka .Wprawdzie przelewy płatne chyba 0.50gr ale jest fajna opcja koszyka gdzie wrzucasz np 20 przelewów i płacisz tylko 0,50gr za wszystkie .
Na pewno zdaleka od PKO i Inteligo ,Alior to nie bank dla zwykłego zjadacza chleba powiedzmy szczerze .
Tam cię witają z uśmiechem jak masz miesięczne w pływy +4k