Strona 6 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Opcje tematu
#590711 - 05/06/2006 08:10 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
Mitul Offline
Villain

Meldunek: 27/08/2004
w unibecie na Benneteau kurs 2.5 też wydaje mi się to całkiem rozsądnym rozwiązaniem. Francuz pokonał już wcześniej lepszych moim zdaniem od Martina więc dlaczego nie ciągnąć dalej...

Do góry
Bonus: Unibet
#590712 - 05/06/2006 08:17 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
Dziś grube granie na pare Dlouhy/Vizner...Naprawde obserwowalem ich od kilku turniejów i graja super a na RG to juz naprawde gra im idzie....Zresztą widac to bylo nawet po grze Dlouhego w Singlu gdie doszedl do 3 rundy a to dla niego ogromny sukces..Vizner wiadomo jesli chodzi o debel to klasa światowa...Czy Peya/Phau moga im przeszkodzić?

Do góry
#590713 - 05/06/2006 08:32 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
mankiet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2001
Quote:

w unibecie na Benneteau kurs 2.5 też wydaje mi się to całkiem rozsądnym rozwiązaniem. Francuz pokonał już wcześniej lepszych moim zdaniem od Martina więc dlaczego nie ciągnąć dalej...

od czasu do czasu mozna cos napisac w tym dziale:) co do meczu francuza Benneteau to wyceniam szanse na 40 - 60% dla Martina wiec kursy do wziecia tylko Betfair na ten moment 2,7 wiec calkiem dobrze wystawione...niestety Martina wyzej cenie jako ziemniaka,ale francuz gra u siebie i jest w gazie..no i drugi mecz na dzis typ przeciwko "smiesznemu" Monflisowi..i tu jedno ale..pod wzgledem gry dzis Djoko nie powinien miec problemow z Gaelem..ale jaki wiemy frnacuz potrafi robic kabaret na korcie a Djoko to mlody gracz wiec moze go to wybijac z rytmu i w tym moze Gael upatrywac swego zwyciestwa..suma sumarum dzis Djoko po kursie 1,61 lub jak ktos lubi naziemnych to okolo 1,7 pozdrawiam

Do góry
#590714 - 05/06/2006 08:33 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Widzę, że Francuz Benneteau urasta do roli faworyta tego spotkania. Może to i dobrze, bo ja postawię sobie dziś spokojnie na Alberta. Przecież Julien też nie jest typowym ziemniarzem, owszem publika po jego stronie, z formą może być róźnie bo i jemu może się zdarzyć słabszy mecz (dotychczas dobre spotkania). A umiejętności z pewnością po stronie Hiszpana, nawierzchnia tez bardziej sprzyjać powinna Martinowi. Co ciekawe mimo iż obaj gracze już trochę grają w tenisa, jeszcze nie rozegrali ze sobą meczu. Przynajmniej ja nieznalzłem takowej informacji.

Do góry
#590715 - 05/06/2006 08:41 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
Aslan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2004
Quote:

Dziś grube granie na pare Dlouhy/Vizner...Naprawde obserwowalem ich od kilku turniejów i graja super a na RG to juz naprawde gra im idzie....Zresztą widac to bylo nawet po grze Dlouhego w Singlu gdie doszedl do 3 rundy a to dla niego ogromny sukces..Vizner wiadomo jesli chodzi o debel to klasa światowa...Czy Peya/Phau moga im przeszkodzić?

Miał to być jeden z moich grubszych typów na dziś, bo zresztą już wcozraj grałem na parę czeską w spotkaniu z deblem Hrbaty/Mertinak. I muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony in minus. Czesi dawali się Słowakom łamać, mieli problemy z wygrywaniem własnego podania, z reguły gemy kończyły się zwycięstwami na przewagi i zwycięstwo Dlouhego z Viznerem nie było wcale przekonujące. Zagram na nich dziś mimo wszystko, bo są lepszym deblem od przeciwników i też planowałem przyłożyć grubiej, ale po tym co widziałem wczoraj jestem w stanie pozwolić sobie jedynie na medium stake... I Tobie też to polecam.

Pozdrawiam

Do góry
#590716 - 05/06/2006 08:43 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
czuczu1910 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/12/2005
Mozna zauwazyc ze wiekszosc ludzi gra dzis na Juliena co dla mnie jest dziwne dla mnie martin jest zdecydowanym faworytem do zwyciestwa po pierwsze jest duzo bardziej doswiadczony i o jego psychike nie ma sie co martwic po drugie julien wlasnie dlatego ze gra u siebie moze nie wytrzymac psychicznie cisnienia jakie bedzie towarzyszyc temu meczykowi dla mnie tutaj ładna 1 po dosc niezlym kursie
Drugi mecz to Monfilsa z Djokoviciem co do tego meczu uwazam ze monfils nie jest w stanie w tak krotkim czasie odnowic swoich sil po 3 pieciosetowkach Napewno to odczuwa w nogach solidnie a Djokovic niue oszukujmy sie pojechal 3 ziemniakow i to z dosc wysokiej polki bo hassa a przede wszystkim gonzo nalezy do takich zaliczyc jak dla mnie dzis francja z roplanda singlowego odpada pozdro

Do góry
#590717 - 05/06/2006 08:48 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Tak zgadzam z się przedmówcami na temat debla Dlouhy/Vizner. Jednakże wczorajszy słabszy mecz, może być spowodowany grą Dlouhego. Chłopak pograł sobie w tym turnieju sporo w singlu, były to ciężkie długie mecze, dodatkowo w deblu mecze były przekładane ze względu na opady i chłopcy musieli ostro gonić aby nadrobić zaległości. Dlatego napewno Lucas jest trochę zmęczony, gdyż spędził trochę czasu na korcie. Dobrze że dziś mecz będzie wieczór, to jest szansa na większy odpoczynek.

Do góry
#590718 - 05/06/2006 09:52 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
Mitul Offline
Villain

Meldunek: 27/08/2004
widzę mankiet, że konsekwentnie stawiasz na Djokovica... ale patrząc na ostatnie wyniki jak najbardziej przyznaję Ci rację i dzisiaj Djokovic wygra z pajacem Monfilsem. I bedzie świetnie myślę, że "pajacowanie" Gaela nie wybije z równowagi Djokovica, o to się nie boję, a umiejętności ... zobaczymy, mam nadzieję, że będzie w TV to sobie wyrobię opinię na nastepną rundą bo mam 3 dniowe zaległości w oglądaniu a livescore, czy suche wyniki to niestety zdecydowanie za mało.

Podsumowując - Djokovic dziś wygrywa z Monfilsem, kurs przyzwoity do grania nawet jako singielek

Do góry
#590719 - 05/06/2006 12:49 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
march88 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/04/2006
Monfils - Djokovic 2 1,59 Betfair

Monfils w RG same 5-setówki coś mi sie wydaje że może nie mieć sił na wygranie z świetnie sie spisującym Serbem. Patrząc na pierwszy mcz Monfilsa z Murayem to Monfils powinien odpaść już w 2 rundzie jednak trafil na Normana . W konfrontacji z Djokoviciem nie ma szans.

Nalbandian - Davydenko 2 2,36 Betfair

Ja widze Davidienke w finale z Nadalem. Nalbi jakoś mnie nie prtzekonuje swoją grą w tegorocznym Rolandzie. Szykuje sie na kursy Denko - Fedek tu bedzie można zaszaleć :-)

Do góry
#590720 - 05/06/2006 12:59 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
Witam.

To ja coś wrzucę od siebie...

Djokovica widziałem tylko w skrótach, ale patrząc na jego postępy, oraz kogo ograł już w tym RG, naprawdę trzeba oddać spory respect Serbowi ... Pokonanie Haasa, a jeszcze przed tym Gonzalesa [dla mnie szok] to nie lada wyczyn...
Monflis -hipowiec Młody, utalentowany Francuz.. który na swojej drodze pokonał Szkota Murraya, dla mnie troszkę nie spodziewane jednak 5 setów... myślałem że będzie szybciej... Szkoda że w V secie Szkot nie miał już za bardzo już sił..+ włączyły się jakieś dolegliwości z plecami... Później kwalifikant Norman, to spotkanie miałem możliwość obejrzenia tylko od V seta i tutaj po przełamaniu Belga, sądziłem że 'utrzyma' swój serwis do końca, a jednak... Francuz pokazał naprawdę parę piłek w najlepszym wydaniu... I na koniec Blake.... Amerykanin, który po pokaniu Almagro, był tutaj 'bankerem' , a jednak... Nie mogę dużo napisać o tym spotkaniu, gdyż nie miałem możliwości oglądania tego, ale z wyniku+statów, wynika że Monflis zagrał całkiem bardzo 'efektowne' spotkanie - ale co trzeba zaznaczyć... kolejną 5-setówkę

W sumie Francuz rozegrał 'tylko' 15 setów... i to myślę że będzie sporym HC dla młodego Serba.

Jednak nie widzę zbyt dużych szans dla Francuza... Choć młodość v młodość, na pewno będzie bardzo ciekawe spotkanie. Jednak stawiam

Djoko @1.64

To macie Francuza dziś pewniaka

Do góry
#590721 - 05/06/2006 17:24 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
N.Davydenko - D.Nalbandian 1 @2,28 Pinnacle

Davydenko w fantastycznej dyspozycji. Przed tygodniem wygrał spacerkiem turniej w Austrii, tutaj zdeklasował po drodze Moye i Gaudio. Nalbo przed turniejem był dla mnie jednym z faworytów, ale najpierw niespecjalny występ w Dusseldorfie i tutaj męczarnie z innym Rosjaninem Tursunovem,gdzie wyciągnął z 0:2 w setach i mało przekonywujący mecz z rodakiem Vassallo-Arguelo zmusił mnie do zmiany myślenia. Przede wszystkim nie chce mu się biegać, odpuszcza dużo piłek granych po liniach a to jest znak firmowy Rosjanina. Atletyczna budowa trochę utrudnia mu poruszanie się po korcie, a Denko często zmienia kierunek uderzeń. Jeżeli Denko poradzi sobie z crossowymi zagraniami Argentyńczyka to po zaciętym spotkaniu powinien być górą i podobnie jak przed rokiem znajdzie się w półfinale.

I.Ljubicic - J.Benneteau 1 @1,429 Pinnacle

Ljuba mnie zadziwia na tym turnieju, ćwierćfinał Szlema na cegle, no no kto by pomyślał. Przede wszystkim psychicznie jest tutaj bardzo mocny. Przegrywał już 0:2 z Monaco i włączył 5 bieg i wygrał łatwo 3 kolejne sety. Dzisiaj też nie dał pograć za wiele Hiszpanowi Hidalgo. Bennetau to z pewnością największa sensacja tegorocznego turnieju. Przed French Open wystąpił w zaledwie 3 turniejach na cegle w tym w 2 chalengerach i przegrywał z Henrychem,Kimem i Galvanim. Tutaj w Paryżu miał dość szczęśliwą drabinkę i ogrywał po kolei Tipsarevica (4 sety), Baghdatisa po porywającej 5-setówce, Stepanka, który narobił masę niewymuszonych no i Martina, który skreczował jeszcze w 1 secie. Myślę, że bardziej doświadczony Chorwat nie zmarnuje szansy awansu po raz pierwszy (!) do półfinału Wielkiego Szlema i pokona Francuza.

Do góry
#590722 - 06/06/2006 07:59 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
Federer Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/08/2005
Nalbandian - Davydenko 1 1,62 GB

Jak dla mnie Nalbi powinien wygrac to spotkanie jezeli zagra na swoim dobrym poziomie. Wydaje mi sie ze troche za bardzo wierzycie w Rosjanina.To moze byc bardzo ciezki mecz ale mam nadzieje ze gora bedzie David a to ze praktycznie cale forum stawie Denke przekonalo mnie do postawienia na Nalbiego.Powodzenia

Do góry
#590723 - 06/06/2006 09:51 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
darekdarecki Offline
old hand

Meldunek: 25/04/2005
Federrer - Ancic

W profku dali zakład na kto więcej zagra asów.

Co o tym sądzicie .przejrzałem statystyki z meczów do tej pory w tyrnieju obu zawodników i średnio Ancic zagrywa okolo 9 asów zas federer okolo 5

Do góry
#590724 - 06/06/2006 09:56 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
santiago Offline
veteran

Meldunek: 25/11/2004
Nalbandian to koleś który bardzo często w pierwszych rundach z leszczami męczy się niemiłosiernie aby w kolejnych meczach z lepszymi przeciwnikami wchodzić na swój normalny, wysoki poziom. Davidienko raczej na ten poziom się nie wdrapie więc...

Nalbandian - Davidienko 1

Do góry
#590725 - 06/06/2006 12:57 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Nalbandian-Dawidienko 2
Ja w tym meczu zdecydowanie stawiam na Dawidienko.Jak wiemy Argentyńczyk to bardzo nieprzewidywalny gracz,potrafi zagrać wspaniale jak i fatalnie.Rosjanin jest teraz we wspaniałej dyspozycji,pokonanie bez problemów Gaudio o czymś świadczy no i ten turniej poprzedzający RG,który Dawidienko przeszedł jak burza zmiatając swoich przeciwników.Nalbandian powinien już tak naprawdę wylecieć z turnieju w spotkaniu z Tursunowem,w którym jednak się sprężył i wygrał je 3:2.Tursunow to jednak nie Dawidienko,który przy prowadzeniu 2:0 w setach takiej okazji na wygranie meczu by nie zmarnował.Stawiam na 3:1 (kurs TOTO-MIX 5) lub 3:2 (kurs 4.5) dla Dawidienki oczywiście.Obydwa te zdarzenia obstawiłem po 10 zł.,a więc przy wygranej Rosjanina w tym stosunku zainkasuje 20 zł. Jestem przekonany co do tego,że Dawidienko wygra.Zobaczycie zresztą sami.

Do góry
#590726 - 07/06/2006 12:34 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
paulozz Offline
veteran

Meldunek: 24/09/2005
Benneteau vs Ljubicic @ 3.2 in Gamebookers

Benneteau gra dziś swój najważniejszy pojedynek w życiu. Na przeciwko niego stanie Ivan Ljubicic, którego cenie za to co osiągnął w tak krótkim czasie. Uważam, że jest świetnym tenisistą więc dlaczego stawiam na francuza ? typ na wyczucie plus francuzka publicznośc która może ivana wyprowadzać z równowagi ! no i licze ze francuz zagra na dobrym poziomie wtedy może sprawić spokojnie niespodzianke a kurs kusi szanse oceniam na 55/45 dla Ivana więc 3.2 kusi ! Come On ! Benneteau

Do góry
#590727 - 08/06/2006 09:40 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
kursy 7,5 na deble Pavel/Waske i Dlouhy/Vizner w półfinałach uważam za spora przesade . Obie pary bardzo dobrze graja w całym sezonie na kortach ziemnych i ich szanse oceniam dużo wyżej niz wskazują na to kursy. Fakt, trzeba wziąć pod uwage ze w RG gra sie starym systemem , a więc nie ma megatajbrejka w III secie i gemy rozgrywane są na przewagi i to toszke zmniejsza szanse P/W i D/V. , ale mielismy w Garrosie juz i tak sporo zaskakujących wyników więc dlaczego nie dzis?? po 3/10 na każdy z półfinałów.

Kursy dostępne w Pinnacle

Do góry
#590728 - 08/06/2006 11:47 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Bawimy się w sety, bo kursy na spotkania półfinałowe opłakane mimo, że grają ze sobą nr.1 i nr.3 światowego rankingu oraz nr.2 i 4 .

R.Federer - D.Nalbandian Federer nie wygra 3:0 @1,552 Pinnacle

W praktyce typ na to, że Nalbi ugra chociaż jednego seta. Nalbandian jest jednym z jedynych zawodników grających obecnie, którzy mają dodatni bilans spotkań z Federerem (6-5 na korzyść Argentyńczyka). Nawet jak wygrywał Szwajcar to zwykle po wyrównanej walce i przynajmniej jednego seta tracił. Tak było m.in. przed 3 tygodniami w Rzymie na cegle gdzie w półfinale w 3 setach wygrał Federer, chociaż nie wiele brakło by doszło do niespodzianki. Tutaj Federer rozkręcał się z rundy na rundę widać, że gra coraz lepiej. Seta stracił jedynie i to przez własną głupotę z innym latynosem - Massu. Nalbandian to już wogóle idealnie do straja się do rywala. Bez przekonania ogrywał Wawrinkę,Tursunova (5 setów) i Vassalo-Arguelo. Kiedy jednak trafiał mu się wymagający rywal - Gasquet i Davydenko włączał 5 bieg i nie dawał im większych szans. Federer nie jest taki mocny przy swoim serwisie i myślę, że w tej sytuacji ugranie jednego seta przez Nalbiego nie będzie zadaniem nie możliwym do wykonania, a kto wie może to on spróbuje pokrzyżować szyki Nadalowi.

R.Nadal - I.Ljubicic 3:0 @1,763 Pinnacle

Po obejrzeniu obydwu panów we wcześniejszych rundach muszę stwierdzić, że półfinał przebiegnie bez historii mimo, że Ljuba to 4 zawodnik w rankingu. Może trudno w to uwierzyć ale najwyżej sklasyfikowany rywal Ljuby na drodze do półfinału, czyli Hiszpan Hidalgo zajmował przed turniejem 79 miejsce w rankingu. Ciekawe czy kiedykolwiek ktoś miał łatwiejszą drabinkę. Sczególnie wczoraj z Benneteau mimo wygranej 6:2 6:2 6:3 Ljuba pokazał, że na cegle nie czuje się w pełni komfortowo. Sporo gemów przy swoim serwisie wygrywał po równowagach, dawał się łamać Francuzowi, przegrywał sporo dłuższych wymian i kto wie jakby się potoczył ten pojedynek gdyby Francuz potrafił utrzymać swój serwis. Wracając do wymian to Ljuba strasznie wysoko bije piłki i w większości wypadków aż się prosi, żeby poczęstować go jakimś skrótem, albo przywalić mocno pod końcową linię. Benneteau nie miał na tyle umiejętności ale Nadal już tak i tu powinna być kopalnia punktów dla Hiszpana. Wiadomo finał czy to z Federerem czy Nalbandianem zapowiada się na krwawą i długa batalię i nie sądzę, żeby Nadal ryzykował dłuższy pojedynek z Ljubicicem.

Do góry
#590729 - 08/06/2006 17:37 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Quote:

Bawimy się w sety, bo kursy na spotkania półfinałowe opłakane mimo, że grają ze sobą nr.1 i nr.3 światowego rankingu oraz nr.2 i 4 .

Jestem takiego samego zdania,kursy są po prostu fatalne oczywiście na faworytów turnieju.Kto wie jednak czy noga żadnemu się nie powinie? Stawiam jednak,że nie
Federer-Nalbandian 3:1 w setach (kurs 2.9 TOTO-MIX)
Powiem tak Nalbandian to nie ogórek żeby nie potrafił ugrać seta z Fedrerem.Federer przechodzi narazie przez ten turniej bezproblemowo,widać,że nie wydatkuje niepotrzebnie sił.Nalbandian za to odrodził się po meczu Tursunowem wygrywając chociaż nie gładko z Vasulo Arguello i Dawidienką co powiem było dla mnie dużą niespodzianką.Federer powinien ten mecz wygrać ale raczej nie w stosunku 3:0 aż mi się nie chce wierzyć,żeby Nalbandian dał się tak łatwo ograć.To jest waleczny gracz.

Nadal-Ljubicic 3:1 w setach (kurs 3.2 TOTO-MIX)
Nadal jest typowanym przez wszystkich zwycięzcą Roland Garros.Teraz jednak może napotkać na duży opór bo Ljuba jest obecnie na 4 miejscu w światowym rankingu i gra w tym turnieju bardzo dobrze.Kurs na wygraną 3:0 Nadala w tym meczu jest dla mnie po prostu śmieszny 1.37 w takim wypadku nic tylko spróbować zagrać na 3:1 w setach za 3.2.Ljubicic przy dobrym serwisie będzie w stanie wygrać jakiegoś seta po Time Breaku.

Nie chce mi się po prostu wierzyć żeby obaj faworyci wygrali gładko 3:0 swoje mecze bo nie grają z byle kim ale z graczami z najwyższej półki.Nie wiem nawet czy Nalbandian może nie stawić Federerwoi większego oporu w postaci wygrania 2 setów.Przecież Argentyńczyk potrafi grać ze Szwajcarem.Myślę,że 1 z tych pojedynków zakończy się wynikiem 3:1 w setach przy czym bardziej stawiałbym na mecz Nadala z Ljubicicem.Szwajcar i Hiszpan to nie są maszyny do wygrywania ale zwykli ludzie,którzy także miewają kryzysy formy przy czym ich przeciwnicy powinni to wykorzystać.Myślę,że kursy są tak zachęcające,że aż szkoda nie zagrać.Proszę bardzo innych o opinię na temat jutrzejszych półófinałów.

Do góry
#590730 - 08/06/2006 20:32 Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Tak po prawdzie nie ma tutaj co pisać o silnych, słabych stronach danych tenisistów. Wszyscy prezentują nietuzinkowe umiejętności i tak naprawdę zadecyduje dyspozycja dnia. Nalbandian miał spore problemy z Tursunovem, dopiero po 5 setach wygrał gdy Tursun przypomniał sobie, że nie zbyt potrafi myśleć na korcie. Później Nalbi spokojniej pokonał Davydenko. Nalbandian bazuje na błędach rywala, w dużej większości wymuszonych błędach, potrafi też pogonić rywala po korcie. Jak pokazał nam tegoroczny turniej także i Nadal i Federer popełniają błędy i czasem da się ich zagonić do zrobienia wiatraczka na korcie .

Tak więc sprawdzamy biorytmy i co z nich wyniknie to tak trzeba zagrać . Dyspozycja dnia.. chyba najlepiej granie rozpocząć na lajvie, a później oglądając mecz oczywiście odpowiednio kontrować aby jakiś zysk z tych marnych kursów na 1/2 wpadł.

Do góry
Strona 6 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >

Moderator:  rafal08