#5931635 - 11/07/2013 19:21
Re: Boniek nowym prezesem PZPN!
[Re: codi]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Nie, Experto ale w sumie nie tak daleko Ogólnie sport spada na psy, poziom to jest dramat. Kiedyś na mecz IV ligi chciało się patrzeć (choćby 6-7 lat temu) a teraz? Kopanina w większości. Wisłoka dopingowała to Wielopole, praktyka dobrze znana i nie widzę nic dziwnego. Kara dla Igloo  śmiech na sali, Wisłoka dostała podobną a skala bez porównań. Widziałem gdzieś (chyba co mnie cieszy) że wrzuciłeś Mielec - również mnie to cieszy, że zawitali do II ligi. Oby z czasem i do I się przedostali, jednak z tego co wiem to finansowo u nich fatalnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#5932556 - 12/07/2013 15:09
[Re: connor]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Miejmy nadzieję, że zabawi Stal na dłużej niż sezon. Bardzo wiele zależy od kasy, zawodników mają dobrych - młodych. Ich juniorzy z tego co kojarzę co roku w czołówce kraju, jeśli nawet nie najlepsi (byli chyba rok temu). Trener też jest niezły, teraz zobaczymy co pokaże przyszłość. Z tego co rozmawiałem z ludźmi ze Stali to najwięcej zależy od sponsorów bo na miasto za bardzo nie mają co liczyć. Jeszcze słowo o reformie - właśnie to jest porażka, jechać z Rzeszowa czy Mielca na drugi koniec kraju, by rozegrać mecz w ramach II ligi. Kogo na to będzie stać? Jeszcze co do Grenia Zaprosiłem sędziów po meczu, bo kultura tego wymagała. Działacze związku przyjechali do nas prywatnie. Po obiedzie wypili jeszcze po soku i po kwadransie pojechali, bo powiedzieli, że żony czekają. Głupio wyszło, szkoda, ale nie mam wyrzutów sumienia, bo w awansie nikt nam nie pomagał. Wygraliśmy ligę z kilkunastopunktową przewagą mówi Marek Krupa, prezes Jedności.Dobry ten sok, chojnie też leją jak do kufla  Rafał Greń na poniższej focie to ten, który akurat chłodzi się sokiem 
|
Do góry
|
|
|
|
#5932856 - 12/07/2013 18:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
Nie interweniowałem u Przesmyckiego w sprawie syna. Nie groziłem mu, nie atakowałem, dlatego idę do sądu. Nepotyzm? Właśnie awansowano bratanka Bońka, wcześniej Listkiewicza, Bednarka i innych działaczy - mówi Kazimierz Greń, podkarpacki baron PZPN. Greń wystąpił w audycji Przemysława Iwańczyka w Radiu TOK FM po tym, jak wcześniej Zbigniew Przesmycki, szef polskich sędziów opowiadał, że podkarpacki baron interweniował telefonicznie i SMS-owo w sprawie syna, który został wykluczony z top listy sędziów za słabe noty i imprezowanie z działaczami klubu, któremu prowadził mecz. Przesmycki rozważa oddanie sprawy do sądu, potwierdzając, że wiadomości od Grenia seniora miały charakter gróźb. - Człowiek zagrożony, mający coś na sumieniu atakuje tych, którzy chcą o tym mówić. Dwa tygodnie temu złożyłem pismo o odwołanie Przesmyckiego. Dwa miesiące temu mówiłem o nieprawidłowościach w strukturze, którą zarządza Przesmycki - odpowiadał Greń. - Nie było żadnych gróźb. Dzwoniłem do niego, pytałem o wiele spraw. Kiedy nie odbierał, pisałem SMS-y. Mówił także o innych nieprawidłowościach w komórce, którą zarządza Przesmycki - o spalonych dokumentach z egzaminów sędziowskich, pijanym obserwatorze z Łodzi, skąd jest także Przesmycki. - Dlaczego na meczach Ekstraklasy i I ligi są obserwatorzy, którzy nie mieli prawa tam być. To tak, jakby traktorzysta zabrał się za prowadzenie samolotu - grzmiał Greń. W sprawie swojego syna nie ma sobie nic do zarzucenia. - Nie interweniowałem. Ale są ludzie, którzy układają niektóre rzeczy, np. sędziowskie oceny. Przyjdzie czas, kiedy powiedzą, że Kazimierz Greń znów miał rację. Nepotyzm? Bratanek prezesa Bońka awansował do szczebla centralnego. Pan Listkiewicz, pan Bednarek też awansowali swojego syna. Pani Wierzbowska pisała pytania do testu, na które później odpowiadał jej mąż, międzynarodowy arbiter. Przecież mogli to zrobić na kanapie w domu. Greń odniósł się także do zdjęć, na których widać jego syna na pomeczowym bankiecie drużyny, której sędziował spotkanie. Takich zachowań nie dopuszcza regulamin. - Regulamin obowiązuje od początku do końca sezonu. A to było ostatnie spotkanie rozgrywek. Widział się z chłopakami, z którymi grał kiedyś w piłkę. Te zdjęcia kolportuje pan Przesmycki. Spotkamy się w sądzie - zagroził Greń. http://www.sport.pl/pilka/1,95644,14262497,Gren__Nepotyzm__Wlasnie_awansowano_bratanka_Bonka.html wstyd, żeby tak oskarżać najlepszego z najlepszych prezesów 
|
Do góry
|
|
|
|
#5933818 - 13/07/2013 05:06
[Re: walczak]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/03/2008
|
Greń  Kiedyś był na wyborczej artykuł o tym dyźmie polskie piłki  nie to żebym wieżyl pejsatym na co dzień, ale pzpn to sprawa apolityczna i tu chybą są w stanie sie nieanagazowac jak ktoś znajdzie będe wdzięczny
|
Do góry
|
|
|
|
#5965841 - 12/08/2013 13:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5966241 - 12/08/2013 23:48
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2005
|
Gwiazda myśli, że jest ponad innymi. Myślałem, że po cyrku jaki odwalił w klubie nie będzie już stroił fochów... a jednak. sprawa nie jest taka prostu, rozumiem ze znasz wszystkie zapisy konktraktu ?
|
Do góry
|
|
|
|
#5966253 - 12/08/2013 23:56
[Re: antyfutbol]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
sprawa nie jest taka prostu, rozumiem ze znasz wszystkie zapisy konktraktu ? Chodzi Ci o kontrakt w Borussii czy jego obowiązki jako reprezentanta kadry?
|
Do góry
|
|
|
|
#5966256 - 12/08/2013 23:56
[Re: antyfutbol]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
sprawa nie jest taka prostu, rozumiem ze znasz wszystkie zapisy konktraktu ?
A co ma do rzeczy jego klubowy kontrakt? Jeśli przyjmuje powołanie do kadry, to wiąże się to też z pewnymi obowiązkami. Takimi jak ten. Żurawski parę lat temu chyba w takiej samej sprawie poszedł do sądu i przegrał.
|
Do góry
|
|
|
|
#5966347 - 13/08/2013 00:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
No skromnoscia to ten delikwent nie grzeszy. Od dawna widac po jego zachowaniu i wypowiedziach, ze najwazniejsze jest kasiora.
Dziwi mnie tylko to dlaczego ludzie go caly czas bronia jak widac ze dla tych cymbalow z BVB kadra jest kula u nogi. Przyjechac, odjebac fuszerke jak najmniejszym nakladem sil, wyciagnac jak najwiecej kasy i odjazd.
Ciekawe czy doczekam dnia kiedy albo Boniek albo sam Fornalik pozbeda sie ich z kadry chocby na krotki czas zeby zobaczyc jak reprezentacja by funkcjonowala bez gwiazdorkow.
|
Do góry
|
|
|
|
#5966407 - 13/08/2013 01:00
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2005
|
sprawa nie jest taka prostu, rozumiem ze znasz wszystkie zapisy konktraktu ? Chodzi Ci o kontrakt w Borussii czy jego obowiązki jako reprezentanta kadry? kadra, klub nie ma nic do rzeczy
|
Do góry
|
|
|
|
#5966430 - 13/08/2013 01:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Żurawski też kiedyś odmówił...
|
Do góry
|
|
|
|
#5966508 - 13/08/2013 02:15
[Re: jerome]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Żurawski też kiedyś odmówił... na weszlo pisali, ze Żurawki nie odmowil samemu sponsorowi, a reklamie konkretnej uslugi (neostrada). Ze sponsorami kadry walczyli już Żurawski i Kosowski, teraz walczy Lewandowski. Uważałem, że Żurawski ma rację, a to co robi Lewandowski to czysty idiotyzm - na pozór moja postawa nie trzyma się kupy. Dlatego wyjaśnię.
Nie podoba mi się polskie prawo, pozwalające związkom na korzystanie z wizerunku sportowców. Uważam, że jest głupie. Jednak sto razy głupsze jest namawianie piłkarza na konflikt ze związkiem, skoro sprawa pod względem prawnym została rozstrzygnięta. Wspierałem Żurawskiego, ale przegrał w sądzie pierwszej instancji, w sądzie drugiej instancji i w Sądzie Najwyższym. Sąd Najwyższy nie pozostawił wątpliwości, kto ma rację.
Ja z tych wyroków wyciągnąłem wnioski, a Lewandowski i jego otoczenie - nie. Próba napinania mięśni, gdy po drugiej stronie siedzą pewni swego prawnicy i nie odczuwają nawet namiastki strachu - bez sensu. Normalny menedżer powiedziałby swojemu klientowi:
- Robert, na logikę mamy rację, ale w sądzie to przegramy. Zobacz, zapadły już takie i takie wyroki. Prawo nie jest po naszej stronie. - Ale to niesprawiedliwe! Ja chcę pieniędzy!!! - Ja wiem, że niesprawiedliwe, ale niczego nie wygramy, a tylko stracimy w oczach ludzi.
Dodajmy też, że sprawa Żurawskiego była trochę inna. Zawodnik miał pretensję, że jego zdjęcie użyto później do promocji konkretnego produktu (Neostrady), a nie firmy TPSA jako sponsora kadry. A i tak okazało się, że nie miał racji.
Czasami jednak pieniądze odbierają rozum - i to właśnie dostrzegam u Lewandowskiego. Może niech zrobi tak: on zwróci związkowi premię za zajęcie ostatniego miejsca w grupie na Euro 2012, a w rewanżu PZPN przekaże mu premię tej samej wysokości za udział w reklamie Orange. Będzie logicznie. PS Inny temat- przeczytajcie sobie to: http://www.weszlo.com/news/15951
|
Do góry
|
|
|
|
|
|