#600215 - 13/06/2006 18:12
Re: Szkółka Pokera- ktoś poświęci trochę swojego czasu dla innych?
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/03/2005
|
polecam do poczytania takie strony jak: www.pokerportal.plwww.holdem.plforum.pokerzysta.pl poker24.pl Dobrym źródlem wiedzy sa rowniez ksiazki pokerowe (niestety,jak narazie, tylko w języku angielskim), które można kupic np. na www.amazon.com .
|
Do góry
|
|
|
|
#600216 - 17/06/2006 13:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
Quote:
http://poker-online.pl/?in=suli.php
Dla naprawdę początkujących nie zachwycać się tą stroną;) Zwłaszcza tekstami, że po dwóch mniesiącach zacząłem zarabiać a teraz zarabiam kilkanaście tysięcy dolarów miesięcznie. Tak się po prostu nie da.
Sama wartość merytoryczna poradnika jest ok, przy czym są to ogólnie znane fakty a nie przemyślenia i pomysły autora. Przełumaczone wybrane fragmenty obcojęzycznych stron i książek. Dobra rzecz na początek, ale na pewno za mało żeby poważniej zabrać się za pokera.
Największa bzdura jaką znalazłem to informacja czy też pomysł aby uczyć się grać grając we freerollach.
NIE
Nie nauczycie się grać na normalnych stołach grając we freerollach, podobnie jak nie za wiele wam przyjdzie z obserwowania np EPT na Euroisporcie. Gra turniejowa nie ma nic wspólnego z grą na normalnych stołach. 1. Gra na czas z progresywną stawką na wejście 2. Zbyt agresywna gra - sprawdza się w turniejach (choć nie zawsze) w rzeczywistym pokerze 99% graczy zbankrutuje bardzo szybko grając w turniejowym stylu.
Jeżeli ktoś by chciał to mam 2 książki o teksańskim online, oczywiście po angielsku. Dla początkujących i średniozaawansowanych.
I motto dla rozpoczynających grę: jeżeli masz na ręku karty z TOP10, musisz przebić przy preflopie, zawsze, później to już inna historia.
|
Do góry
|
|
|
|
#600221 - 17/06/2006 18:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/02/2004
|
Coronach, to już wiem czemu nie podajesz typów na pewniaku . Ja od kilku tygodni zacząłem grywać w pokera ( turnieje , przeważnie Texas Hold'em ) , a bukmacherka poszła w odstawke . Wczesniej kilka miesięcy grywałem we freerolach ( tylko te wieksze , więc nie za często ) i pozwoliło mi to zdobyć podstawową wiedzę na temat gry . Czasem udało sie coś ugrać, ale raczej drobne kwoty. Nie myślałem że bede inwestował w pokera swoje pieniążki , ale po tych kilku tygodniach doszedłem do wniosku że łatwiej jest na tym zarobić niż na typerce. Żelazna konsekwencja , cierpliwość, znajmość rachunku prwdopodobieństwa , no i troche szczęścia wystarcza .
|
Do góry
|
|
|
|
#600227 - 18/06/2006 09:01
|
enthusiast
Meldunek: 14/03/2006
|
prawie kazdy bukmacher jak ma stoly pokerowe to ma do dyspozycji stoly funmoney gdzie nie trzeba miec zadnego wkladu.
|
Do góry
|
|
|
|
#600228 - 18/06/2006 09:49
|
member
Meldunek: 04/11/2005
|
wiem, chodziło mi raczej o to żeby pograć z kimś dobrym z forum który powie Ci dlaczego zagrał tak a nie inaczej, dlaczego za tyle itp. najlepiej by było na wp bo tam nie załadujesz kasy od razu jak to jest u buków właśnie, lepiej sie gra, bardziej Ci zależy, mimo że to tylko wirtualne pieniądze
|
Do góry
|
|
|
|
#600229 - 25/06/2006 11:57
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/06/2002
|
Hej! Polecam szkole pokera na Unibet wiele mozna tez wyciagnac z forum pokerzysta.pl ale tak naprawde to trzeba grac, grac i grac... Na poczatej kazdemu polecam turnieje sit$go zaczynac od najmniejsej stawki wpisowej i stopniowo pnac sie w gore. Na poczatek radze unikac stolikow na pieniadze.
|
Do góry
|
|
|
|
#600231 - 13/07/2006 18:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2005
|
as nie zastepuje 6 tylko liczy sie jako 1 wtedy strit jest 1(A) 2 3 4 5
|
Do góry
|
|
|
|
|