Strona 5 z 14 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 13 14 >
Opcje tematu
#612713 - 21/07/2006 10:10 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
Arsen Offline
old hand

Meldunek: 09/08/2002
nie lansujcie tak Milijkovica. Dzis zagra 1 mecz od zakonczenia ligi wloskiej, czyli wraca z wakacjii,tak samo jak wlazly z usa, widac bylo, ze po takiej przerwie nic nie gral.Dostanie chlopak ze 3 bloczki i zejdzie

i francuzi raz pykna wlochow.

3 27-May ITA-FRA 0-3 24-26 17-25 22-25 - pierwszy mecz rok temu. w drugim 3-0 dla wlochow

Do góry
Bonus: Unibet
#612714 - 21/07/2006 10:17 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
Tom Krus Offline
veteran

Meldunek: 11/03/2006
Myślę, że z wszystkich meczy, kurs na Polaków jest najlepszy do grania, może jeszcze Finowie udowodnią, że nie przez przypadek ładnie ograli Portugali, mam taką nadzieję dla nas to może być naprawdę przełomowy rok, drugi rok pracy Lozano i albo gościu coś w tym roku z nami zrobi, albo faktycznie jesteśmy niereformowali i w siadkę będzie zawsze gdzieś tuż za czołówką, mamy niezły team i widać, że jest progres, przede wszystkich mentaly, nie ma już tych koszmarnych przestojów w każdym meczu, co tacy Serbowi szczególnie kochali wykorzystać i sądzę, że chociaż o tym się głośno nie mówi, mecz z Serbami jest traktowany w zespole bardzo poważnie, przezwyciężyć 'traume' Serbów, grać dobrze i wygrać, a nie grać dobrze, a Serbowie i tak wygrawają, bo maskrują nas mentalnie w naszym przestoju, jednym słowem gram i kibicuję z całego serca naszym, bo jak pokonają Serbów, to pokonają również 'swoje koszmary' i w tym dwu meczu może się w końcu narodzić drużyna do gry o najwyższą stawkę.

Do góry
#612715 - 21/07/2006 10:28 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
pescar Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2005
Cel na mecz z Serbami to jedno zwycięstwo ale na pewno nie będą chcieli tego odkładać na sobote tylko dzisiaj postarają się wygrać, a jak się uda to już na luzie zagrają o dwa zwycięstwa. Mają coś do udowodnienia Serbom i na pewno moytywacji im nie zabraknie dlatego licze na walke o każdą piłkę. Milijkovic w swoim pierwszym meczu nie powinnien być w super formie i ja po takim kursie gram delikatnie na Polaków.

Do góry
#612716 - 21/07/2006 10:34 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
darros Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/07/2003
Zabielany w Serbii tylko zagra Milijkovic a Grbiców zabraknie(tak wczoraj podawała telewizja)
Moje typy na weekend
USA,Brazylia,Portugalia,Włochy,Kuba,Bułgaria
Co do mecz Rosjan to mam przeczucie że jeden mecz to oni puszczą bokiem(jak ktoś już wcześniej napisał Rosjanie mają zapewniony udział w finale,ponieważ ów finał odbędzie się w Rosji)W tym roku zostały trochę zmienione zasady awansu do finału LŚ-awansuje 6 zespołów-zwycięzcy grup(są 4 grupy)+gospodarz(Rosja)+jeden zespół ma dostać tzw."dziką kartę".Ową dziką kartę na 90% mają dostać Chiny.
I na koniec został nam mecz SiC-Polska.
Ciężko wyczuć jaki tu może paść wynik,ale ja postawię patriotycznie na naszych.Argumentuje to tym że słyszałem wypowiedz wczoraj naszego trenera Lozano i powiedział,że wyciągneli wnioski z ostatniego meczu pomiędzy tymi zespołami(przyp.nasi siatkarze prowadzili wtedy 2:0 i w 3 secie wygrywali prawie w końcówce i przegrali ten set jak i cały mecz i nie weszli do finału LŚ w zeszłym roku) i mają lepiej ich rozpracowanych i powinni zmazać plamę z tego właśnie spotkania.
Komentarze mile widziane.

Do góry
#612717 - 21/07/2006 12:28 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
most7wanted Offline
addict

Meldunek: 16/05/2006
Siemka mam pytanie
handicap : 0-1,5 na Polaków co to znaczy? ze wygraja jeden set ? bo jesli tak to warto zagrac :-)

Do góry
#612718 - 21/07/2006 12:39 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
moor6 Offline
5 minut po czasie

Meldunek: 13/05/2005
nie . to znaczy tyle ze do wyniku polaków + 1,5 seta

Do góry
#612719 - 21/07/2006 12:46 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Meldunek: 02/07/2004
Quote:

Siemka mam pytanie
handicap : 0-1,5 na Polaków co to znaczy? ze wygraja jeden set ? bo jesli tak to warto zagrac :-)

To znaczy że muśż ugrać 2 sety przynajmniej

Ale oni ugrają trzy więc easy

Do góry
#612720 - 21/07/2006 13:16 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
marcpot Offline
veteran

Meldunek: 08/09/2003
dzis
polska + wlochy-1,5 + hiszpania

@4.6

peace

Do góry
#612721 - 21/07/2006 13:39 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Meldunek: 02/07/2004
No to wypadałoby coś napisać, bo 2 kolejka LŚ rusza już dziś, a więc na początek krótkie refleksje

Serbowie czują respekt
Na inaugurację grupy A Serbowie zawiedli, bowiem z Japonii wrócili tylko z jednym zwycięstwem (0:3 i 3:1). Nie docenili Azjatów, zresztą tuż przed odlotem jeden z najbardziej doświadczonych serbskich zawodników Goran Vujević mówił na łamach "Glas Javnosti: "Japończycy są outsiderami grupy, ale z drugiej strony grają u siebie i być może to będzie ich atutem".

Polacy natomiast dwukrotnie pokonali w Salt Lake City Amerykanów po 3:1. W piątek i sobotę podopieczni trenera Raula Lozano zmierzą się na wyjeździe z Serbami, odpowiednio w Vrsacu i Belgradzie (godz. 20.00).

"Jestem rozczarowany dwumeczem z Japonią. Pierwsze spotkanie pokazało, że w rozgrywkach nie ma słabych. Musimy pamiętać o maksymalnej koncentracji" - powiedział trener reprezentacji Serbii i Czarnogóry Ljubomir Travica, który w najbliższych spotkaniach będzie mógł już liczyć na swego jednego z najlepszych graczy Miljkovicia (nie było go w Azji).

"Z Polakami nigdy nie grało się nam łatwo. Po dwóch wyjazdowych wygranych z USA z pewnością mają apetyt na awans do turnieju finałowego" - dodał Miljković, przypominając jednocześnie, że "Plavi" mają korzystny bilans potyczek z Polakami - 7:4.

==========================================================]

Rewanż z Serbią po roku
Według rankingu światowej federacji siatkarskiej Serbia i Czarnogóra ustępuje jedynie Brazylii i Włochom, a Polska zajmuje ósmą pozycję. Jednak praca Raula Lozano z kadrą daje efekty. Tydzień temu polscy siatkarze dwukrotnie pokonali na wyjeździe USA i prowadzą w grupie A.

Zasługi argentyńskiego szkoleniowca podkreśla selekcjoner reprezentacji Serbii i Czarnogóry. - Po zwycięstwach w Stanach Zjednoczonych Polacy są jednym z faworytów do wyjścia z grupy - uważa Ljubomir Travica. Jego podopieczni niespodziewanie przegrali na wyjeździe z Japonią. Występowali jednak bez trzech czołowych zawodników: braci Grbiciów i Ivana Miljkovicia. Mimo to ich porażka była ogromną sensacją, bo w składzie mają mistrzów świata i igrzysk olimpijskich - Gorana Vujevicia (125 występów w Lidze Światowej), Slobodana Boskana czy Andriję Gericia.

Przeciwko Polsce wystąpi już Miljković, najlepszy zawodnik ligi włoskiej w poprzednim sezonie. - Po jego powrocie nasza gra na pewno się zmieni - uważa Travica.

Polska reprezentacja od środy jest w Serbii. W porównaniu ze spotkaniami z USA w składzie nie zaszły żadne zmiany. Zawodnicy narzekają jedynie na kłopoty z aklimatyzacją, bowiem w Salt Lake City była ośmiogodzinna różnica czasu. - Ale nasi przeciwni też grali w Japonii i mają podobne kłopoty - twierdzi libero Krzysztof Ignaczak.

Mecze w Vrsacu i Belgradzie będą miały uroczystą oprawę, bowiem gospodarze świętują dziesięciolecie występów w Lidze Światowej. Ich dotychczasowy bilans to 77 wygranych i 48 porażek (Polska ma bilans 54:53). W poprzedniej edycji LŚ w pięciu pojedynkach Polski z Serbią i Chorwacją trzykrotnie wygrywali nasi przeciwnicy. W Final Four nasza kadra prowadziła 2:0 w setach i 22:17, ale przegrała 2:3. Rozbił nas wówczas Miljković. Ignaczak: - Staramy się o tym nie pamiętać.

Serbia i Czarnogóra - Polska, piątek godz. 20 (transmisja TVP 3), sobota godz. 20 (TVP 1)

=========================================================]

No to tyle realiów, przejdźmy do typowania ...

Polska vs Serbia & Czarnogóra

Jak wiemy obydwie drużyny narzekają na aklimatyzację, Serbowie są w o tyle lepszej sytuacji, że grają u siebie. I jak wszyscy już wiemy po "urlopie" wraca Miljković - najlepszy grasz Włoskiej Serie A(respekt). Jest to duch tej drużyny, najlepszy punktujący zawdonik, killer jednym słowem, Serbii napewno podniesie to morale i ich gra będzie wyglądała o wiele lepiej. Będą chcieli zatrzeć złe wrażenie z Japonii no i oczywiscie odebrać Orłom prowadzenie w grupie A. To będzie jendak trudne zadanie, tanio skóry nie sprzedamy - tak myślę Nasi zawodnicy są podbudowani dwumeczem z USA, są na fali wznoszącej- mysle że moze być tylko lepiej, martwi mnie tylko postawa Mariusza, ale myślę że jak odnajdzie się wkońcu na boisku to będzie miazdżył przeciwników - tak jak to robił w tamtym roku.Serbowie mają w głowach jeszcze emcz z tamtego roku z FF i wiedzą że z NAmi łatwo nie będzie, czują respekt, nie zlekceważą NAs - to tylko wzmocni ich grę, ale NAsi napewno będą chcieli odpłacić oim za ten niefortunny mecz( z 2-0 na 2-3 , ehhh)
Patrząc na statystyki to dużo było tb w potyczkach tych druzyn;)
Ja osobiscie odpuszczam granie tego meczu, ale dla podniesienia adrenaliny:

Polska @ 2.00 4/10

Polska +1,5 @ 1,57 6/10

Polska Biało-Czerwoni, Polska Biało Czerwonii... !!!!!!!!!
Forza !!!!

Kuba v Egipt

Nie opłaca się mojego wysiłku w wypisywaniu tutaj argumentów za Kubą, ale mam nadzieję że Egipcjanie pod wodzą Rysia łatwo skóry nie sprzedają, chociaz Bułgarai a Kuba to etz juz teraz chyba roznica klas.

Kuba @ 1.02 (na obrót kasy w baw w sam raz)

Kuba -2,5 @ 1,25 9,9/10

Włochy v Francja

Ktoś może się z tym nie zgadzać i może to być moje nie obiektywna ocena, gdyz bardzo lubię Włochów, ale są oni dla mnie zdecydowanym faworytem. Włoska Serie A najsilniejsza na Świecie,Liga Mistrzów dla Włochów, TTP tez dla Włochów- dkoładniej dla MAceraty, Mistrzostwo Europy - Włosi, dla mnie jest jeden zwycięsca tej potyczki - Azurri;)
To jest zbyt ciężka grupa aby odpuszczać mecze, tu mogą decydować detale, kazdy punkt w grupie ejst wazny Ktoś moze poweidzieć ze Francja tez nie może ryzykować ale dla mnie Włosi mają takie armaty, że Francja nie będzie sie miała czym obronić, Luigii Mastroangelo - znakomity blok, Vermilio - znakimoita wystawa, Fei - uniwersalny zawdonik, i inne gwaizdy śwaitowego formatu, nic dodać - mozna im tylko ująć Włosi jak to Misiek napisał i wpadło mi w oko, "zrobili frytki z Chinczyków" ja wiem ze Chiny to nie przeciwnik aby sie zachwycać tymi zwycięstwami, ale Francja z Rosją nie wiadomo jak zagrała, Ruscy to wałkarze ;p odpusili pierwszy mecz , nie chciało im sie grać - bo po co się męczyć przed FF skoro mają awans, wprawdzie była pięciosetówka, ale dla mnie Rosjanie odpuscili tamten mecz.
Nie znam atmosfer jakie panują w druzynach przed tym meczem, wiem jedno ze kibicuję Włochom i na nich stawiam

Włochy @ 1,25 (troszke mało, ale nie narzekajmy bo będzie 3-0 3-1)

Włochy -1,5 @ 1,50 (mniamm ...)

===========================================================]

Japonia v USA

Dla mnie "no bet". Niby USA nie ejst słabe, ale Japonia jest u siebie silna według mnie, Amrykanie mają dwie porazki i napewno będą chcieli wywiesć choć jedno zwycięstwo z japonii, a Japończycy pewnie mają chrapkę na dwa zwyciestwa, są bardzo waleczni. NIe no jak miałbym stawiać to chyba zagrałbym na USA, ale nie stawiam tego meczu więc nie będe się męczył z wytypowaniem zwycięscy.
moze napisze coś wiecej po meczu Serbii i Orłów jak zobaczę rozkałd sił. Na razie "no bet" i nie zamierzam nawet podchodzić do tego meczu

Chociaz lekko mozna:

Japonia +1,5 @ 1,50

Usa @ 1,85

ale nie biore za to odpowiedzialnosci

Korea Południowa v Bułgaria

No i chyba spotkanie, które wywołuje największe dyskusje. Korea jak wiemy diwe porażki z Kubą. Kuba jak równiez wiemy, czołowa druzyna Świata, Korei udało się urwać jeden set i nie dostać mocno po dupie. U siebie wydają się dosyć "mocni" w znaczeniu, że mogą urwać set lub dwa, ale według mnie do zwycięstwa z tymi druzynami z wyższej pólki jeszcze daleka droga. Bułgarzy, hmm... kiedyś bym na nich grał bez wachania i kiedyś to w takim meczu byłby na nich kurs, góra 1,20 Ale teraz coś sie stało w druzynie bułgarskiej, co ? - nie mam pojęcia, Plamen pokazał że grac potrafi, reszta druzyny tez nie ejst słąba, pamietam baraze o Mistrzostwa Europy z nimi bodajze, wtedy chyba było 3-1 dla Nas, a bałem się ze mozemy przegraćbo wtedy Bułgaria była mocna. Teraz inna sytuacja inny rozkłąd sił. Jednak myślę że Bułgaria myśli o wyjsciu z grupy i graniu w FF. Dlatego na przegraną mogą sobie dopiero pozwalić w meczu z Kubańczykami - i to jeszcze na wyjezdzie ;p Dlatego stawiam dziś na Bułgarów, może się przejadę, ale grubo ich nie gram, moze w drugim meczu, cóż zę jak wygrają gąłdko będzie nizszy kurs,ale będzie pewniejszy, na razie trzeba zobaczyć co zaprezentują.

Bułgaria @ 1,57 5/10

Bułgaria -1,5 @ 1,80 3/10

===========================================================]

no to by było na tyle na dziś, pozostałe mecze jutro po południu, a więc je się ejszcze zdązy przeanalizować.

Pozdrawiam i życzę udanych typów.

Do góry
#612722 - 21/07/2006 15:02 Re: Liga Światowa 2006 cz.1 *DELETED*
Targlon Offline
addict

Meldunek: 05/10/2005
Post deleted by Giertyszek

Do góry
#612723 - 21/07/2006 15:18 Re: Liga Światowa 2006 cz.1 *DELETED*
Slawek_kk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2004

Do góry
#612724 - 21/07/2006 15:29 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
aker Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2004
Dziwi mnie hurra optymizm co do naszych siatkarzy.
Wygrali dwa mecze z USA którzy do potentatów siatkarskich nie należą i wszyscy w nich widzą finaliste Ligi Swiatowej.
Panowie troche wiecej dystansu.
Tak naprawde to dzisiaj i jutro bedziemy wiedziec na co naszych stac i czy dawne wady (patrz przestoje) zostały wyeliminowane.
Ja osobiscie uwazam (obym sie mylił) ze dzisiaj podraznieni porazką w Japonii Serbowie sprowadza naszych na ziemie.
Typuje wynik 3-1 lub- 3-2.
Pozdr

Do góry
#612725 - 21/07/2006 15:51 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
Unibet Offline
enthusiast

Meldunek: 17/01/2006
Dzis ani jutro nie bedziemy nic wiedziec na co stac naszych bo Serbia to juz nie ta Serbia z najlepszych lat. Polacy gdyby grali z Wlochami lub brazylia to mozna powiedziec ze byloby to sprawdzenie na co stac bialo czerwonych ale nie taki team jakim jest Serbia.

Do góry
#612726 - 21/07/2006 16:55 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
Witam.

To ja coś od siebie dorzucę.

Serbia - Polska

Najważniejszą informacją, jest na pewno to że do drużyny Serbów, powraca Miljković - ile on znaczy, wszyscy chyba doskonale wiedzą... Kadziewicz nawet w jednym z wywiadów powiedział że jest to dla niego osobiście taki siatkarski Ronaldinho . Gramy 4 mecze pod rząd i najlepiej byłoby wygrać 4 :-) , ale tak 3? I jest wspaniale Ponoć Nasi mówią że nie mają w głowach tamtego spotkania z przed roku, ale ja nie wierzę że ot tak sobie zapomnieli... Ale co tam... Dziś mamy jeszcze bardziej dojrzałą drużynę, która chyba ma coś w tym roku osiągnąć? Ja tam na początku pisałem LŚ FF, a w MŚ to się zobaczy jeszcze . Mam nadzieję że dziś pokażemy to co potrafimy i wygramy? Oby...

Włochy - Francja

Włosi,Włosi,Włosi, co oni dziś zrobią? ,,, Myślę że po prostu wygrają mecz Wiedzą co chcą osiągnąć (taką mam nadzieję) i dziś na własnych śmieciach, pokażą Francuzom - że to jeszcze nie ta klasa, choć jak zawsze nie bezpieczni. Słyszałem że dziś już mają powrócić `gwiazdy`, powinno być dobrze...

Japonia - Usa

Usa przespało, nie trafiło z formą? Jak dla mnie po prostu byli słabsi od Naszych i tyle na temat tamtych spotkań Japonia wygrała jedno spotkanie, troszkę pewnie z Serbią, która sobie podeszła do tego meczu na luzie, 'a i bez wysiłku się uda' , ale nic w tym stylu... Drugi mecz, już inaczej wyglądał i statystki pokazują wszystko... Usa - jak chce jeszcze coś osiągnąć, po prostu musi dwa razy wygrać, ciężki teren, ale są w stanie...

Korea - Bułgaria

Oj.. o tym meczu już od wtorku głośno... Promocja @1.73 Bułgaria ;> ... Ja już troszkę napisałem co sądzę na temat tego meczu... i zdania nie zmieniam. Teraz już kurs spadł na @1.5... Dla mnie całkowity - mecz nie do grania.

Tak jak w poprzednim tygodniu, polecam 'pewniejsze' oraz 'ryzykowniejsze'

Pewniejsze:

Włochy @1.25
i była... Chorwacja @1.35, ale to nie ten temat. Właśnie mecz się zakończył...

Ryzykowniejsze:

Włochy - Francja, under 184.5 pts @1.85
Usa @1.85
Egipt +2.5 @3.30, ot tak za 0.5

Do góry
#612727 - 21/07/2006 20:17 Re: Liga Światowa 2006 cz.1 *DELETED*
most7wanted Offline
addict

Meldunek: 16/05/2006

Do góry
#612728 - 21/07/2006 20:28 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
makusik Offline
member

Meldunek: 05/03/2006
przypominam, to nie quasi chat

Edited by Giertyszek (21/07/2006 21:41)

Do góry
#612729 - 21/07/2006 20:33 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2004
Napisze krótki watek o meczu Japonia-USA
widze po wpisach ze wiekszosc daje na USA ...sam tez to obstawiłem . Ale jednak coraz bardziej sie denerwuje sie tym meczem. Jezeli polska "łatwo" uporała sie z USA a serbia sie meczyła z Japonia to co bedzie w tym meczu?? japonczycy grajacy u siebie sa bardzo grozni . Japonczycy wierza w Yu Koshikawę ktory narazie jest najlepiej punktujacym zawodnikiem LŚ.
Ale ci co postawili na USA ...Badzmy dobrej mysli i wypijmy za ich sukces

Do góry
#612730 - 21/07/2006 22:03 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
aker Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2004
Quote:

Dzis ani jutro nie bedziemy nic wiedziec na co stac naszych bo Serbia to juz nie ta Serbia z najlepszych lat. Polacy gdyby grali z Wlochami lub brazylia to mozna powiedziec ze byloby to sprawdzenie na co stac bialo czerwonych ale nie taki team jakim jest Serbia.

Skoro przegrywamy "juz nie z tą Serbią" to jaką my jesteśmy drużyną???
Mysle ze piątkowy mecz mimo wszystko dał wiele odpowiedzi ze nie wszystkie wady w meczach z wymagającymi rywalami zostały wyeliminowane i ze nie jesteśmy drużyna mogącą grac pare meczy na wyrównanym wysokim poziomie.
Dzisiaj grałem grubo Serbie ale jutro mecz odpuszczam bo mysle ze może Polacy w koncu przerwa Serbskie fatum i po ciezkim zacietym meczu wygrają.
Jutrzejszy mecz dla mnie no bet

Do góry
#612731 - 21/07/2006 22:37 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
Dzisiejszy mecz z Serbami był meczem prawdy i to znowu smutnej prawdy.
Po udanych meczach z USA myślałem,że praca Lozano daje powoli oczekiwane efekty i coś ruszyło w zakutych łbach naszych zasiatkarzy.
Niestety dziś zobaczyłem starą Polske,bez zęba , ze słabą zagrywka , przegrywająca decydujace piłki.
Niestety ta drużyna nic nie osiągnie nawet z takim trenerem, bo jest słaba mentalnie i psychicznie.

Do góry
#612732 - 21/07/2006 23:22 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
cala prawda Juan...wszystko tkwii w psychice i ten problem w polskim sporcie istnieje juz od lat Mamy dobra druzyne ale w decydujacych momentach nie dajemy rady.Zagrywka beznadziejna> Swiderski powinien byc szybko zmieniony bo dzis nie mial dnia a gral dlugo i w kluczowych momentach zawodzil ale nie tylko on.Przegrala cala druzyna>Jesli polacy nie poprawia zagrywki to nei mamy czego szukac jutro...

Do góry
Strona 5 z 14 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 13 14 >

Moderator:  rafal08