#612815 - 03/08/2006 11:06
Re: Liga Światowa 2006 cz.1
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/05/2005
|
Quote:
serbia grala pierwsze mecze bez 2 podstawowych graczy
no własnie, czyli zakladajac, ze egipt zagra w najsilniejszym skladzie z 3 podstawowymi graczami, którzy nie grali wczenej, a Kuba zagra bez 1, 2 siatkarzy i moze byc nieciekawie, bo składów przeciez nie znamy jeszcze, wiec pisanie o róznicy klas mija sie z celem
|
Do góry
|
|
|
|
#612817 - 04/08/2006 09:22
|
newbie
Meldunek: 13/06/2006
|
Myślę, że Kuba powaznie podchodzi do kwestii walki o awans do finału tej edycji LŚ. Od samego poczatku było wiadome, że z grupy jedynym zagrożeniem jest Bułgaria. Ostatnie wyniki 2 meczów tych drużyn były do przewidzenia. Pierwszy zakończył się zaskakująco łatwym zwycięstwem Kuby. Może wynikało to ze zmiany czasowej dla Bułgarów. To z pewnością nie był ich dzien. Porażka podziałała mobilizująco na gości i drugiego dnia mecz wygrali. Mnie osobiście dziwiły tak wysokie kursy na Bułgarię. Dla mnie był to mecz z typu NO BET. Ewentualnie mozna było zagrać w handicupie Bułgarię +1,5. Z powodów zamrożenia kasy w innych kuponach nie zagrałem.
Mecz Kuby z Egiptem jest jakoś dziwnie przez forumowiczów traktowany. Egipt to kopciuszek, z którym zarówno Kuba jak i Bułgaria muszą wygrac wszystkie mecze. Nawet ewentualny powrót kilku podstawowych zawodników do kadry Egiptu niewiele zmieni. Ciekawe co oni prezentują. Przecież nie są to Adamowie Małysze egipskiej siatkówki, gdzie ta stoi na mizernym poziomie, a kilku z nich raptem zbawia całą drużynę i pokonuje drużynę z siatkarskiej czołówki Kubę. Kuba nie jest drużyna składającą się z 6 dobrych zawodników, jest ich znacznie więcej ...
Poza tym meczem ze śmiesznym kursem 1,15 STS (to i tak dużo jak sie mogłem zorientować porównując ofert profa czy BAW), zastanawiam się nad innym śmiesznym kursem Bułgaria, Brazylia.
Z drugiej strony myślę, że kolejne mecze wygra Polska (choć kurs zbyt niski - nasi mogą dac plamę - też zmiana czasowa, pamiętajmy że Japonia pokonała SiCz w 1 ze spotkań u siebie - z kolei USA pokonała ich dwukrotnie mimo perypetii z lądowaniem ...), SiCz i Argentyna.
Meczu Francja - Włochy nie stawiam choć w obecnej dyspozycji Włosi nie są dla nikogo zagrożeniem. Pamietam turniej Wagnera ... i późniejsze wyniki w LŚ.
Rosji tez nie czepiam się, kurs ultra niski, a ci "wałtakrze" może któryś mecz przegrają ... No może przesadzam, ale postawią cos na zwycięstwo Chin w handi ...
|
Do góry
|
|
|
|
#612821 - 04/08/2006 16:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/09/2005
|
Po kontuzji do afrykańskiego zespołu powraca jego kapitan Hamdy Elsafy. Pozostali dwaj kontuzjowani zawodnicy - Ahmed Salah i Saleh Fathy rozpoczęli już lekkie treningi i niedługo powinni być gotowi do gry. Kubańczycy będą chcieli wygrać oba mecze by utrzymać prowadzenie w grupie D Ligi Światowej. Przybyli do Kairu już w środę. - Wciąż mamy przed sobą sześć spotkań. O pierwszą lokatę powalczymy z Bułgarią, ale mecze z Koreą i Egiptem również są ważne. Będziemy chcieli wygrać wsyzstkie spotkania, jakie nam pozostały - powiedział trener Kuby, Roberto Garcia. źródło http://ligaswiatowa.wp.pl/index.html
|
Do góry
|
|
|
|
#612822 - 05/08/2006 05:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
na ten dzien czekalem , jakze fajny kurs na dzisiejsze spotkanie , FRANCJA-Wlochy 1.55 Francuzi sa w wysmienitej formie , pokazali juz to Rosji , Wlochom dwukrotnie , przegyrwajac nawet w Italii 0-2 aby wygrac 3-2 , a Wlosi tragiczne wystepy do tej pory , na wlasnym parkiecie zawiedli po calej linii , przeciwnie do Francji , po ktorej nikt nie spodziewal sie az takich wynikow , niesamowita walecznosc , dosc ciekawa zagrywka , i coraz lepsze ogranie pozwalaja mi stwierdzic ze Francja dzisiaj wygra spotkanie 3-1 do tego podchodzacy do meczy bez walki i bez formy Wlosi , wszystko sklania mnie ku temu typkowi , a warto wspomniec ze jest to dooooopiero pierwszy mecz Francji przed wlasna publicznosci w LŚ tegorocznej ,wiec zrobia wszysto aby wygrac !!
|
Do góry
|
|
|
|
#612823 - 05/08/2006 12:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
No cóż Polacy potwierdzili,ze są nadal ogórkami i żaden Lozano,Gaić czy Duch Święty ich nie zmieni i dalej będa grali swoje bezmózgowie... Na dzisiaj ładnie wygląda Portugalia z handi 1,5 ale i samam jedynka tłusto stoi Nie rozumiem kursów po 1,4 na albicelestes? Bo wygrali dwa razy po 3-0 z Fińczykami,którzy trzy razy objechali Portugal? Portugalia jest u siebie groźna dla każdego,rok temu ograli jako jednyni Brazylie,a Argentyna poza Milinkoviciem nie prezentuje wysokiej klasy,ponadto to sa mezce sparingowe,bo Brazylia już dawno awansowała do finału . Ja tam sobie za 2,6 wrzuce za grosze Portugalczyków,grubiej też handi zagram. Z reszty meczy to zagrałem sobie tripelka Francja,Serbia,Polska. Francuzi grają bardzo dobrze i kurs 1,6 w Millenium jest do przyjęcia,bo Włosi lenie nic nie grają,pewno wiedzą,że dzika karta czeka na nich w biurze FIVA.... Serbowie po wpadce z kitajcami grają bardzo równo i solidnie,skoro Polacy ograli gładko dwa razy Yankesów,to tym bardziej może to zrobić Serbia,która wie,że jak dziś wygra,to ma raczej awans,bo pozostałe 4 mecze,grają u siebie z ogórkami. No i dorzuce tych naszych osiołków,choc po dzisiejszym się zażekałem,ze nie,ale jednak chyba już gorzej zagrać nie mogą, a skoro dziś przy tak fatalnej grze uciułali 3-2,to w rewanżu nawet chyba dam z handi -1,5, coś czuje ,że pojada ich gładko,albo wdupia....
|
Do góry
|
|
|
|
#612826 - 08/08/2006 23:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Tak jak patrze na mecze 5 kolejki,to wysnuwa mi się tylko Polska(-1,5) i progresja na Kubusiów. Polska ma przewage psychologiczną po dwóch meczach w SLC i dlatego nie przegrają meczu w szatni-jak to czynia z Serbami,chyba ,ze podczas meczu coś odwalą,ale raczej powinno być 3-0 lub 3-1 dla naszych,asekurancko można dac samą jedynke za 1,35. Amerykanie okazali sie bardzo średnią ekipą,bynajmniej w LŚ i dlatego razcej dwa razy wygrana naszych,którzy u siebie nie zwykli przegrywać,ponadto aby awansowac ,musimi i jeszcze raz musimy,oby tylko to musimy nie zrodziło się w "znowu sie nie udało".... Kubańczycy powinni raz wygrać w Bułgarii,dlatego ja spróbuje progres na ich away win,będe mocno zdziwniony,jeżeli ziomki Fidela przegrają dwa razy,mimo,że Bułgaria to jest mocna i niedoceniania ekipa,to jednak przypuszczam,że zespoły podzielą się wygranymi.
|
Do góry
|
|
|
|
#612827 - 09/08/2006 06:48
|
a.k.a. "HuBciAk KiboL"
Meldunek: 26/07/2006
|
Quote:
Kubańczycy powinni raz wygrać w Bułgarii,dlatego ja spróbuje progres na ich away win,będe mocno zdziwniony,jeżeli ziomki Fidela przegrają dwa razy,mimo,że Bułgaria to jest mocna i niedoceniania ekipa,to jednak przypuszczam,że zespoły podzielą się wygranymi.
ja chyba poczekam na drugi mecz Kuby i Bułgaria i zagram na przegranego w pierwszym meczu bo pierwszy mecz no bet jak dla mnie pozostale mecze kursy zgodnie z przewidywaniami. bez ryzyka gram Polakow mysle ze dadza rade Brazylia , SiCz , Argentyna , Francja nie warte gry z takimi wursami pewna wydaje sie Korea po dwoch zwyciestwach z tragicznym Egiptem teraz mecze u siebie wiec 1 choc kurs tez nie za wysoki mozna zagrac
Francja - Rosja ! choc niewiem jakimi składmai zagraja przychylam sie do zagrania na francuzow Rosja juz w FF a Francja juz mozna powiedziec tez wiec pasowało by to przypieczetowac wygrana z Sowietami
jakby ktos mogł niech napisze w jakich składach wystapia obydiwe ekipy
|
Do góry
|
|
|
|
#612829 - 11/08/2006 09:46
|
a.k.a. "prowizorka"
Meldunek: 19/07/2005
|
http://ligaswiatowa.interia.pl/news?inf=780446Polska : USA 1.35 : 3.05 -1.5 1.70 : +1.5 2.08 powyzej 182.5 punktow 1.85 : ponizej 182.5 punktow 1.85 W obliczu tych informacji i ostatniego meczu USA z SiC 3:1 (27-25 25-22 25-27 25-21) chyba mozna zaryzykowac po takim kursie USA, moim zdaniem najpewniejszy over 182.5 punkty, watpie zeby ktoras z druzyn wygrala 3:0, poziom obu druzyn podobny, a wtedy niewiele trzeba zeby handi weszlo, tymbardziej, ze w ostatnich mezcach obie druzyny graly dlugie sety, wiec tu moze byc podobnie, nikt nie odpusci seta nawet bez szans na jego wygranie, bo male punkty beda mialy duze znaczenie w koncowej klasywfikacji.
|
Do góry
|
|
|
|
#612832 - 12/08/2006 09:28
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
Widze że temat podupada, a turniej wkracza w decydującą fazę - mecze o awans w trzech grupach oprócz grupy brazylijskiej. =========================================================] Polscy siatkarze muszą w weekend dwa razy pokonać reprezentację USA, żeby zachować szansę awansu do turnieju finałowego Ligi Światowej. Na "dziką kartę" nie mają co liczyć, bo prawdopodobnie dostaną ją Włosi. W turnieju finałowym w Moskwie (23-27 sierpnia) zagrają gospodarze oraz zwycięzcy czterech grup eliminacyjnych. Jedno miejsce zarezerwowane jest dla drużyny, która dostanie "dziką kartę". Wszystko wskazuje na to, że ta przepustka trafi w ręce Włochów, którzy praktycznie stracili szanse na awans z grupy C. Wczoraj włoska strona internetowa volleyball.it podała informację o tym, że "dziką kartę" obiecał szefowi włoskiej federacji Carlo Magriemu prezydent FIVB Ruben Acosta . W zamian Włosi zorganizują turniej finałowy światówki w 2007 roku. - Włosi już stracili szansę na awans, więc zaczęli się starać o "dziką kartę". My cały czas liczymy na to, że chłopcy wywalczą przepustkę do Moskwy na boisku. Jednak z tego co wiem, to decyzja zostanie podjęta w przyszłym tygodniu. Sprawa nie jest chyba jeszcze ostatecznie przesądzona. W poniedziałek będę rozmawiał z Acostą - uspokaja prezes PZPS Mirosław Przedpełski. - A turniej finałowy w 2007 roku specjalnie odpuściliśmy, żeby mieć pewność zorganizowania finałów Ligi Światowej w 2008 roku - dodaje Przedpełski. Zabiegi dyplomatyczne Włochów nie dziwią w kontekście strat, jakie tamtejsza federacja poniesie, jeśli mistrzów Europy nie będzie w Moskwie. Obliczono, że na nagrodach, prawach telewizyjnych i sponsorskich Italia straciłaby nawet 2 miliony euro. Polacy i Amerykanie, którzy spotkają się dzisiaj i jutro w katowickim Spodku, nadal mogą na boisku wywalczyć przepustkę do walki o wielką kasę i nie mniejszy prestiż. Amerykanie chcą się także zrewanżować za dwie porażki w Salt Lake City. - To dla nas dwa decydujące weekendy. Trzy drużyny walczą o awans, ale my gramy dwa razy na wyjeździe. O porażkach w domu zadecydowały dwa aspekty: nie byliśmy jeszcze w najlepszej formie i podejście do meczów nie było do końca poważne. Teraz chcemy wygrać - zapowiedział Hugh McCutcheon, opiekun kadry USA. W naszej drużynie mobilizacja nie mniejsza. Problemy są jednak ze składem.... (siatka.net) =========================================================] Po wieczornym treningu trener Raul Lozano ogłosił skład na mecze z USA. Jest on taki sam jak podczas meczów w Japonii. (No to nie wiem jak ze zdrowiem u Naszych Orłów, la emogą być problemy, Żygadło za Gume, Winiar za Murka, Pliński za KAdziewicza =========================================================] W naszej grupie sytuacja arcyciekawa, chyba do końca nie będzie wiadomo kto awansuje, ale moim zdaniem jak wygramy te dwa mecze to my będziemy grać w FF. Serbia wygra obydwa mecze z Japonią i będzie miała 17 pkt, my jesli wygramy z USA tez 17 - i małe pkt liczone będą. Usa zostaną z 15 pkt i w następnej kolecje będą chcieli urwać choć jeden mecz Serbii - moze im sie to udać, tak samo jak mogą urwać mecz Nam - oby nie. Tak jak jest wyzej napisane na "dziką kartę" mozemy nie liczyć - bo Włochom sie udało i chybaoni dostaną karte - ale cóz skoro są tacy sałbi i nie mogą awansować sami - to my pokazemy klasę i z równie ciężkiej grupy awansujemy sami Ja mam nadzieję żę Orły pokażą na co ich stać, mają przewagę psychiczną, gdyż to my wygraliśmy z nimi na ich własnym terenie dwa razy, tutaj w Spodku - wspaniała atomosfera - szał na trybunach - świetni kibice - którzy dodają skrzydeł siatkarzom - Usa moze być zaskoczone takim obortem sprawy - u nich nie było az tylu ludzi na meczach - bilety w Spodku wykupione juz dawno - nie ma miejsc juz wcale - będzie scisk - ale będize świetny doping i zabawa - no i oczywiście zwyciestwo Polaków Jeśli nie wygramy 2 razy to naprawdę nie zasługujemy na FF i tyle, lecz jeśli wygramy 2 razy to nie chciałbym zeby Serbia awansowała jakoś amłymi punktami do FF- bo sie tam osobiscie p[rzejadę do Moskwy i Travica będzie miał ciepło. Sety mamy najlepsze w grupie - ale oczywiscie wprowadzili przepis ze małe pkt, ach jak pech to pech, ale nie histeryzuję przed emnczem - zobaczymy co będzie - ja licze na 2 x 3-0 - no 3-1 niech będzie - ale dwa zwyciestwa - i ma być 2 x 3-0 i małe pkt mają isc ostro do przodu - zeby wyprzedziś Serbię, która raczej wygra z Japonią 3-0 i małych pkt tez sporo narobi Ja to widzę tak: Polska - Usa 3-0, 3-0 Serbia - Japonia 3-0 3-0 Polska - Japonia 3-0 3-0 Serbia - Usa 3-2 2-3 I kto wtedy awansuję, i kto jest the beściak ??? No to tyle o Naszym meczu ... over 182,5 pkt @ 1,85
Polska @ 1,35
Usa +1,5 mozna tez sprobowaćAle liczę na to ze overek i Usa +1,5 mi nie wejdzie- a Placy awansują. ========================================================] Nie tylko w Naszej grupie sytuacja bardzo ciekawa, Włosi mają jendak szanse na awans, wygrają teraz z Chinami po 3-0 a Rosja wygra z Francją i wszystko tez sie rozegra w ostatniej kolejce - ale czy Ruscy nie odpuszczą - no zobaczymy ;p W grupie Kuby i Bułgarii - tutaj walka tych dwóch druzyn o awans - moim skromnym zdaniem awansuje Kuba ;p która wygra teraz przynajmniej jeden mecz w Bułgarii. Nie mam siły dalej pisać, idę na śniadanie .. Włosi -2,5
Kuba +1,5
Francja
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|