Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#614261 - 07/07/2006 20:50 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Jesli mecz bedzie czysty to wygra Lech, ale po smiesznym kursie nie oplaca sie go stawiac. Jesli bedzie walek to chyba warto sprobowac 2 po kursie ~8,50

Do góry
Bonus: Unibet
#614262 - 07/07/2006 21:04 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
skottie Offline
veteran

Meldunek: 28/09/2001
Quote:

Jesli mecz bedzie czysty to wygra Lech, ale po smiesznym kursie nie oplaca sie go stawiac. Jesli bedzie walek to chyba warto sprobowac 2 po kursie ~8,50

Nie bardzo rozumiem, dlaczego Lech miałby odpuścić Intertoto skoro po przejściu Tiraspolu i Riedu są w pucharze UEFA...
Taki cel przyświecał właśnie włodarzom Amiki kiedy przejmowali Lecha - chcieli grać w europejskich pucharach. Jak by im nie zależało to ani Amika ani Lech nie szarpały by się pod koniec ligi, żeby wejść do pucharów.

Jeśli Lech odpadnie z takimi ogórkami to będzie słaby początek pracy Smudy i stracę szacunek do tego nowego tworu już na początku jego istnienia
Nie przejście do następnej rundy będzie oznaczało, że nasza piłka jest naprawdę słaba. Skoro z 2 dobrych drużyn pierwszoligowych nie uda się sklecić jednej, która pokaże Mołdawianom gdzie raki zimują (nawet mimo sezonu przygotowawczego!) to nie wróży nam dobrze.

Do góry
#614263 - 07/07/2006 21:17 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
To sa moje subiektwyne przemyslenia na temat tego ze Lech traktuje te mecze jak sparingi/rozgrzewke przed sezonem w lidze, w ktorej wydaje mi sie ze beda chcieli powalczyc o majstra. Puchary moga w tym przeszkodzic. Nikogo nie zachecam do stawiania na Tiraspol, bo po prostu nie wiem jakie jest podejscie do tego meczu w Poznaniu. Ja postawie chyba x2

Do góry
#614264 - 07/07/2006 21:52 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
skottie Offline
veteran

Na stronie Lecha można zobaczyć filmik z konferencji Smudy, na której wypowiada się na temat przygotowania i gry w Intertoto. Warto obejrzeć (także dla tekstów Smudy... ).
Wygląda na to, że LEchici są w środku ciężkich przygotowań na sezon ligowy i będą grać z Tiraspolem na sporym zmęczeniu.
Tak czy owak powinni to wygrać, ale ja granie na nich raczej odpuszczam. Wałków raczej przy Smudzie piłkarze nie zrobią. Chyba nie są aż tacy głupi, żeby trenerowi od razu na początku współpracy podpadać, kiedy właśnie klaruje się szkielet drużyny.
Grają jutro o 18 - pewnie będzie gorąco, atmosfera raczej piknikowa na stadionie zapewne- nie łatwo będzie o wygraną 2 bramkami.

Do góry
#614265 - 07/07/2006 21:56 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
grajekkk Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/05/2003
Wypowiedź Smudy:

- Od samego początku mówiliśmy, że najlepiej jakby Pucharu Intertoto dla nas nie było. - mówił dziś na konferencji prasowej, trener Franciszek Smuda - Dopiero układamy zespół. Rozpoczęliśmy przygotowania do sezonu nie na Intertoto, tylko na mecze Intertoto. Przecież mogłoby się okazać, że przejdziemy do kolejnej rundy, a potem odpadniemy. W ten sposób minęłyby cztery tygodnie bez przygotowania, a na piąty mamy już ligę. Wtedy nie mamy ani Intertoto, ani ligi. Wszystko robimy pod ligę, dlatego te dwa mecze z Tiraspolem musimy grać na zmęczeniu.

- Reiss na pewno zagra. Trzy dni z nami nie trenował i tu dam przykład. Po tej przerwie, przyszedł na trening i zakręciło mu się w głowie. To znaczy, że ten zespół cały czas idzie do przodu.

Do góry
#614266 - 08/07/2006 05:26 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
Lech Poznań-Tiraspol 1
Zawodnicy poznańskiego powinni ten mecz wygrac.Klub jest silny i powinien w nadchodzącym sezonie liczyc się.Dodoatkowo zatrudniono Smudę.Zawodnicy Tiraspola słabo prezentują się w wyjazdowych meczach.Będzie to pierwszy mecz zfuzjowanego klubu i pewnie powinien byc komplet publiczności.Kibice będą dopingowac własnych piłkarzy a Smuda napewno znajdzie sposób na wygranie tego meczu.Inny wynik niż wygrana Lech będzie niespodzianką.A Lechowi potrzebna jest wygrana handicapem i nawet na to można spróbowac postawic.Poznański Lech wprawdzie w europejskich pucharach słabo spisywali sie ale powinni przejśc takiego słabeusza.

Kayserispor-Sopron 1
Kayseri w poprzednim sezonie mieli bilans u siebie 10-2-5(38-22),zaś Sopron na wyjazdach 2-4-9(17-25).To jest pierwszy mecz w historii klubu Kayseri.Gospodarze będą motywowani bo grają przecież u siebie.Paragwajczyk Toledo będzie mógł zagrac.Dodatkowo mogą zagrac najlepszy strzelec Gökhan Ünal(25 goli),oraz nowy nabytek Muhammed Hanefi Akagündüz z Rapida Wiedeń.Jeśli awansują dalej to rywalem jest Larisa.A wiadomo że kluby z Grecji mają kłopoty z FIFA i to dodatkowo motywuje graczy tureckich.
Ale dodatkowo wiadomo że niewarto grac na 0-0 bo to może różnie się skonczyc dlatego wygrają.

Do góry
#614267 - 08/07/2006 08:54 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
kamasss Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
ajjj jak słyszę, czytam to co mówi Smuda to źle mi się robi...

co mnie obchodza przygotowania, trzeba grać o zwycięstwo, a on cały czas się usprawiedliwia, że ciężko trenują...
przecież tu nie chodzi o ciężki trening, jak ktoś jest dobry i chce wygrać to wygra...

a Smuda się tłumaczy i tłumaczy...
spodziewam się zwycięstwa, inaczej sobie tego nie weobrażam...
mam nadzieję, że na stadionie obejrzę pewne zwycięstwo 3-0... bo żadne tłumaczenie do mnie nie trafiają...

Do góry
#614268 - 08/07/2006 10:17 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
timeek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
Sluchajcie Smuudy, jak mowi ze nie chce Intertoto "miedzy wierszami" to znaczy ze nie chce i JUZ...
Wiec LECH odpadnie po remisie !!!!!! TO JEST PEWNE !!!

PS> Znam Smude jeszcze z czasow prowadzenia Widzewa...i jak mowil ze nie interesuje go Liga a nie np. Puchar Polski to WIDZEW przegrywal z Tczrecioligowcami np. Polarem Wroclaw i Odpadal...WSZYSCY W LODZI O TYM WIEDZIELI i nawet nie mieli pretensji bo potem byly same wygrane w lidze !!!!

Wiec poznaniaczki sie tak nie podniecajcie...bo odpadniecie z Tiraspolem ale bedziecie w czołowce Tabeli ligowej.

Do góry
#614269 - 08/07/2006 10:22 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
Bart87 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 28/04/2005
Na pewno zagram Lechitow.

Sprobowac mozna rowniez Osijek. Nie wiem co sie z ta druzyna dzialo w pierwszym spotkaniu, mzoe po prostu zlekcewazyli rywala, a ja bylem o wlos od zagrania tego spotkania - na szczescie odpuscilem. Widzialem urywki tego meczu i pierwsza bramka dla gosci wcale nie byla wypracowana....byl to po prostu blad, zle podanie defensora chorwackiego. Wiem takze, ze w dzisiejszym spotkaniu zawodnik ten nie zagra z powodu zbyt duzej ilosci bledow jakie popelnil i trener odsunal go od tego spotkania. Co ciekawe kursy na Osijek od momentu pojawienia sie poszly w dol, dla mnie to kolejny argument popierajacy moja teze.

Z naziemnych spotkanie widze tylko w ofercie Milenium po kursie 1.85 - gramy!!!

Do góry
#614270 - 08/07/2006 10:24 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
timeek Offline
Pooh-Bah

Do góry
#614271 - 08/07/2006 10:28 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
skottie Offline
veteran

Znasz Smude? Wódkę z nim piłeś czy co?
Smuda powiedział, że Intertoto im nie pasuje i lepiej, żeby go nie było, bo przygotowują się na ligę. Mimo tego w Intertoto grają i chyba nie zakładają, że odpadną z ogórkami i pokażą się w ten sposób tym kilku tysiącom kibiców, które przyjdzie obejrzeć nowego Lecha.
Może i nie awansują, ale przegrać tego nie mogą po prostu...

Do góry
#614272 - 08/07/2006 10:34 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
moor6 Offline
5 minut po czasie

Meldunek: 13/05/2005
lecha nie opłaca sie grac po tak niskim kursie a wy tylko dyskusje o "lechu" .Sa inne lepsze mecze do grania po lepszych kursach

Do góry
#614273 - 08/07/2006 10:44 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
skottie Offline
veteran

W tej chwili to albo kursy już pospadały, albo mecze poblokowane z powodu jakiś plotek i domysłów. Ja tam Intertoto odpuszczam.

Do góry
#614274 - 08/07/2006 10:47 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
timeek Offline
Pooh-Bah

Zgadles skottie. Szymkowiak, Mielcarski i Jaskot tez byli !! To byly czasy eh...

Nie mowie ze Lech przegra TYLKO ZREMISUJE !!!! ato roznica jest..

Do góry
#614275 - 08/07/2006 11:07 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
live99 Offline
addict

Meldunek: 07/06/2005
Quote:

Sluchajcie Smuudy, jak mowi ze nie chce Intertoto "miedzy wierszami" to znaczy ze nie chce i JUZ...
Wiec LECH odpadnie po remisie !!!!!! TO JEST PEWNE !!!

PS> Znam Smude jeszcze z czasow prowadzenia Widzewa...i jak mowil ze nie interesuje go Liga a nie np. Puchar Polski to WIDZEW przegrywal z Tczrecioligowcami np. Polarem Wroclaw i Odpadal...WSZYSCY W LODZI O TYM WIEDZIELI i nawet nie mieli pretensji bo potem byly same wygrane w lidze !!!!

Wiec poznaniaczki sie tak nie podniecajcie...bo odpadniecie z Tiraspolem ale bedziecie w czołowce Tabeli ligowej.

Dajcie spokuj to jakies jaja sa...
Wiadomo ze Smuada sie nie cieszy z tych spotkan a konkretniej z ich terminow bo rozpier mu przygotowania... wiadomo teraz sie biega po gorach a nie rozgrywa spotkania ale jesli juz graja to te 3 mecze jakie im zostaly mozna zagrac. Nie wiem skad wy wyciagacie te wypowiedzi Smudy ja np wciaz natykam sie na wypowiedzi w stylu :" na bank wygramy", "nienawidze przegrywac", "od poczatku rzucimy sie na rywala to bedzie totalna ofensywa" itp Oczywiscie ze Smuda wolalby zagrac ten puchar grac w sierpniu a nie teraz ale coz jak juz jest trzeba grac i wg mnie Lech wygra na 100% ale czy oplaca sie grac kazdy sobie sam zdecyduje...

Do góry
#614276 - 08/07/2006 11:09 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
aha Offline
enthusiast

Meldunek: 02/05/2006
Quote:

Lech wygra na 100% ale czy oplaca sie grac kazdy sobie sam zdecyduje...

No glupszej wypowiedzi na forum bukmacherskim to chyba nie czytalem

Do góry
#614277 - 08/07/2006 11:14 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
live99 Offline
addict

Meldunek: 07/06/2005
Quote:

Quote:

Lech wygra na 100% ale czy oplaca sie grac kazdy sobie sam zdecyduje...

No glupszej wypowiedzi na forum bukmacherskim to chyba nie czytalem

No moze troszke zle sie wyrazilem ale mozna dojsc...
Powiedzmy wg mnie Lech powinien wygrac i jestem o tym wielce przekonany choc niegdy nie mozna byc do konca czegos pewnym...
A kazdy musi zdecydowac sam czy mu sie oplaca ryzykowac za tak niski kurs bo kazdy typ to ryzyko... mam nadzieje ze teraz mnie juz rozumiez

I jeszcze jedno zeby nie wywolywac jakiejs klotni- ja nie mowie ze nie macie razji w swoich opiniach , wyrazam swoje zdanie i raczej nie zgadzam sie z niektorymi pozdro

Do góry
#614278 - 08/07/2006 11:55 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
żyła Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 07/05/2003
Ja mam nadzieje ze Lech przejdzie ta runde,bo pozniej wystarczy pokonac jedna druzyne(Ried lub Dynamo T) i juz sie gra w uefa ,wiec nie bardzo rozumiem lekcewazacego podejscia klubu do tych rozgrywek.Jest szansa pokazania sie w europie juz w tym sezonie wiec czemu tego nie wykorzystac.Chyba po to sie zglosili to intertoto,chyba ze zawodnicy chcieli dorobic na bukach

Do góry
#614279 - 08/07/2006 13:10 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
DEATH Offline
stranger

Meldunek: 08/07/2006
jak przeczytalem wypowiedzi Smudy to widze ze leje z gory na dol na to intertoto a zdaje sobie sprawe ze w uefa tez daleko nie zajda skoro pilkarze sa w srodku przygotowan to nie widze sensu stawiac na Lecha za 1.20... sam zagralem X2 3.41 na walek..ale co bedzie remis za 5.50 czy 2 za 9.00? nastepnym meczem jest Maribor-Zeta..skoro pierwszy mecz byl taki dziwny to moze teraz 0-0? walki musza byc bo zony pilkarzy musza przeciez pojechac na wakacje z dzieciakami, buki musza odrabiac straty z mistrzostw swiata i wimbledonu na ktorym troche niespodzianek bylo ale nie za wiele...
Lech X2
Maribor X
@13.30

Do góry
#614280 - 08/07/2006 13:31 Re: Puchar Intertoto - 2 runda, rewanże
WhyDuck Offline
enthusiast

Meldunek: 15/06/2005
FC Dinaburg - Hibernian 2 1.90 Interwetten

Dobrym rozwiązaniem w tym meczu jest zagranie na szkocki Hibernian. Kursy u bukmacherów spadają. Póki co można zagrać po w miare dobrych kursach na 2 w Interwetten po 1.90 lub Centrebet 1.85. W mojej ocenie Hibernian wygra to spotkanie na ok 60%.

Do góry
Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Akhu, Biszop