#615466 - 10/07/2006 12:28
Re: F R A N C J A - W Ł O C H Y
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Quote:
Pisałem to już w "To i Owo" ale powtórzę: A co miał zrobić Materazzi? Oddać mu, żeby samemu osłabić zespół?
Ja przez cały mecz miałem nerwówkę, bo najpierw postawiłem na Włochów 30 zł, a jak już wychodzili do hymnów to coś mnie tknęło i sobie mówię - lepsi są Włosi to wygrają - i dołożyłem jeszcze 60 zł. Na szczęście Squadra Azurra wygrała i 70 zł zysku na czysto.
Figo zrobił to samo co Zidane w meczu z Holandią, ale potraktowany z byka przez niego Holender, ani nie upadł , ani mu nie oddał, a więc można innaczej , jak się nie jest symulantem...............
|
Do góry
|
|
|
|
#615468 - 10/07/2006 13:00
|
addict
Meldunek: 15/07/2002
|
Moim zdaniem finał w wykonaniu Francji i Włoch zdominowany był przez skrupulatną realizację założeń taktycznych nakreślonych przez trenerów, akcji plynnych było niewiele gra szarpana praktycznie każdy atak kasowany był w początkowej jego fazie, dominowała gra aby nie stracic bramki ze względu na stawkę tego spotkania. W dogrywce gra obu drużyn skupiała się na przerywaniu akcji faulami w każdej strefie boiska , symulowania kontuzji prowokowaniem przeciwników itp by dotrwać jakoś do karnych szczególnie Włosi po których widać było olbrzymie zmęczenie półfinałem. Finał ogólnie rozczarowal pod względem piękna gry dla widowiska sportowego jednak nie brakowało dramaturgii. Zachowanie Francuza pozostawiam bez kometarza gdyż takiemu piłkarzowi nie przystoi takie zachowanie, byłem wściekły że tak postąpił i mimo że kibicowałem Italii nie żal mi że w niesławie przeszedł do historii obok stojącego pucharu świata. Francja mogła strzelić w tych ostatnich 12 min dogrywki bramkę Włochom, lecz sam Zidan odebrał taką możliwość swojej drużynie. Moim zdaniem Włochy wygrali szczęsliwie ten turniej, lecz zasłużenie pomimo iż Francja zrobiła wynik którego mało kto się spodziewał. Mecz o trzecie miejsce był lepszym spotkaniem niż sam finał mundialu najpiękniejszy mecz tego roku 2006 jak wcześniej napisałem to Niemcy - Włochy Najlepszy bramkarz Buffon Odkrycie mistrzostw Grosso, Ribery Największa niespodzianka to Awans Ghany z grupy śmierci i piękna gra w wykonaniu tego zespołu oraz odpadnięcie Brazylii słabej jak nigdy Finansowo po mundialu wynik raczej słaby liczyłem na więcej zwycięstwa faworytów po niskich kursach mało niespodzianek Faza grupowa mistrzostw wyraźnie lepsza od pucharowej To wszystko z mojej strony na temat mundialu
|
Do góry
|
|
|
|
#615470 - 10/07/2006 14:31
|
enthusiast
Meldunek: 02/05/2006
|
Quote:
Pisałem to już w "To i Owo" ale powtórzę: A co miał zrobić Materazzi? Oddać mu, żeby samemu osłabić zespół?
Dokladnie - powinien mu oddac zwlaszcza, ze do konca bylo 10 min i te zejscie Zidana nic nie dalo bo karne i tak by byly. 1 zawodink wiecej czy mniej gdy 10 min do konca - nie robi duzej roznicy przy klasowych zespolach.
Tylko tak prawde mowiac dobrze ze mu nie oddal bo bylby swinia do potegi n-tej - bo ten pedal Materazzi obejmowal Zizu i macal cycki Zidanowi i dlatego ten sie wkur**** i mu wyjebal.
Widzialem to w necie na replay'u - jak cos mozna wyszukac i wkleic tutaj.
Zizu odchodzil na emeryture wiec homo mial ostatnia szanse zeby pomacac wielka gwiazde z Realu Madryt.
A ze Zizu za pedalami nie przepada to mu wycial z barana
|
Do góry
|
|
|
|
#615472 - 10/07/2006 14:52
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Quote:
symulka włoskiego piłkarskieg gladiatora Materiazego jest takze godna potępiania
piłkarskim symulantom i cwaniaczkom z Włoch i z Portugalii
Chyba malo meczy ogladasz, bo takie zachowania lub poodbne mozna ogladac co chwile, teraz sie kombinuje jakby tu ladnie upasc(pamietam keidys jak diego simeona sie przewrocil to sie turlal z dobre 10m ), wystaczy obejzec LM, koles w starciu o pilke dostaje w klate z lokcia a lapie sie za twarz Takie przypadki masz wlasciwie co 2 mecz
Albo glupi faul, zwijanie sie z bolu, ale jak sedzia nie zagwizda to momentalnie wstaja na nogi
Taki juz jest futbol, nalezy sie do tego przywyczaic
|
Do góry
|
|
|
|
#615473 - 10/07/2006 15:34
|
enthusiast
Meldunek: 15/06/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#615474 - 10/07/2006 15:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
symulka dajcie jebnę któregoś z was tak z byka(którzy mówią, że Materazzi symulował), to zobaczymy, czy to była symulka.Chyba nigdy się nie biliście.
|
Do góry
|
|
|
|
#615475 - 10/07/2006 15:48
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
Quote:
Ja przez cały mecz miałem nerwówkę, bo najpierw postawiłem na Włochów 30 zł, a jak już wychodzili do hymnów to coś mnie tknęło i sobie mówię - lepsi są Włosi to wygrają - i dołożyłem jeszcze 60 zł. Na szczęście Squadra Azurra wygrała i 70 zł zysku na czysto.
Figo zrobił to samo co Zidane w meczu z Holandią, ale potraktowany z byka przez niego Holender, ani nie upadł , ani mu nie oddał, a więc można innaczej , jak się nie jest symulantem...............
Niby tak, ale jak analizowalem to uderzenie to nie wyglada na lekkie;)
http://www.youtube.com/watch?v=t0Rc8fnS_rw
|
Do góry
|
|
|
|
#615476 - 10/07/2006 16:19
|
veteran
Meldunek: 11/03/2006
|
To spotkanie zapewne będzie przez Włochów i Francuzów rozkładane na cześci pierwsze, dla mnie było to żałosne widowisko i zaprezentowało pewną nieciekawą średnią tych mistrzostw, ale jedna sprawa zapewne we Francji powróci piorunem jako temat dyskusji, a mianowicie najsłabszy na boisku, jak też w przekroju całych mistrzostw, ich zawodnik, jakim był niewątpliwie Barthez, to co zaprezentował przy strzale Materazziego, to nadawało się tylko do cyrku, jak się coś takiego broni zaprezentował później Buffon przy strzale Zizu, nie mówiąc już dlaczego z takim spokojem Włosi czekali na karne, Barthez nie był dla nich żadną zagatką, rozpracowany do bolu, z refleksem starego palacza, jakim jak wieść niesie jest, Coupet w bramce i mieliby puchar.
|
Do góry
|
|
|
|
#615477 - 10/07/2006 17:28
|
enthusiast
Meldunek: 02/05/2006
|
Oto pedalskie zagranie Materraziego: http://www.youtube.com/watch?v=kzAeHRjgiqcTrzymal go za brodawy Ja tez bym mu wyjeb**. I to szybciej niz Zidane.
|
Do góry
|
|
|
|
#615478 - 10/07/2006 17:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
Quote:
Oto pedalskie zagranie Materraziego: http://www.youtube.com/watch?v=kzAeHRjgiqc Trzymal go za brodawy
Ja tez bym mu wyjeb**. I to szybciej niz Zidane.
Ten "pedał Materazzi" to by Cię pewnie jednym strzałem rozłożył ... lepiej napisz odrazu ile jesteś do tyłu na zwycięstwie Włochów
|
Do góry
|
|
|
|
#615479 - 10/07/2006 17:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Ten "pedał Materazzi" to by Cię pewnie jednym strzałem rozłożył ...
Skoro mowa o pedałach to przyjrzyjcie sie uważnie minom i gestom Domenecha
|
Do góry
|
|
|
|
#615480 - 10/07/2006 17:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
co do karnego to wlasnie tak sie strzela karne, pod poprzeczke, bo bramkarze jak sie rzucaja na wyczycia to nie obronia takiego strzalu, bo na takiej wysokosci nie poleca, co do meczu to Francja zdecydowanie lepsza, Wlosi przeprowadzili jedna akcje kombinacyjna a tak to liczyli na stale fragmenty. Widac bylo roznice klas miedzy Pirlo a Zidanem, Pirlo dostal plaster i pilke rozgrywal tylko z wlasnymi obroncami, Zidane tez dostal plaster ale potrafil sie od niego uwolnic. Co do byka Zidana to sa po prostu slowa, po uslyszeniu, ktorych nie da sie nad soba zapoanowac, chociaz on powinien wytrzymac. http://www.chriscarter.org/images/images/7858zidane.gifTutaj widac wyraznie, ze Matterazzi upadajac probuje jeszcze kopnac swoja lewa noga zidana aby sprowokowac go do dalszych czynow, bylem oczywiscie za Francja
|
Do góry
|
|
|
|
#615481 - 10/07/2006 18:38
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|