Ze względu na to, że topic nieco nam się rozciągnął pragnę podsumować oddzielnie wszystkie swoje typy na jutrzejszy finał. Dodatkowo na końcu dodałem swoje nowe typy.
Poniższe typy były grane jeszcze przed półfinałami, dlatego dodałem również info o zmianie kursu na dane zdarzenie.
Head-to-Head Szwecja/Armenia Mój typ: Armenia, kurs: 1.75 - 8/10 –
kurs w tej chwili 2.70Gdybym mógł jeszcze raz obstawić po półfinałach ten zakład to na pewno zweryfikowałbym stawkę na 4/10.
Head-to-Head Szwecja/Norwegia Mój typ: Norwegia, kurs: 3.20 - 3/10 –
kurs w tej chwili 4.00Po półfinałach Szwecja wydaje się być dużo większym faworytem w tym zestawieniu, chociaż prywatnie piosenkę Norwegii obok holenderskiej i może trochę niemieckiej, uważam za jedyne, które mógłbym słuchać poza Eurowizją 
Czy Norwegia znajdzie się w top 10? Mój typ: TAK, kurs 1.65 - 10/10 -
kurs w tej chwili 2.75Mimo wszystko wciąż wierzę w sukces tego zakładu, chociaż po kursach widać wyraźnie, że wyszedłem na frajera
Czy Dania znajdzie się w top 10? Mój typ: NIE, kurs 3.00 - 3/10 –
kurs w tej chwili 2.70Dalej podtrzymuję, że ten duński Bruno Mars jest trochę przeceniany. Wiem, że to gospodarz i będzie szał na widowni, ale biorąc pod uwagę jak późno będzie ten występ (23/26) to widzowie mogą się już zdrowo wynudzić do tego czasu i mieć już swoich faworytów. Poza tym nie sądzę, aby jury tutaj też jakoś pomogło.
Czy Polska znajdzie się w top 10? Mój typ: TAK, kurs 4.75 - 2/10 –
kurs w tej chwili 3.25Po półfinałach typ wydaje się już mniej szalony. Liczę, że jeszcze pojawi się w ofercie jakiś zakład z lepszym zakresem, np. na „miejsce 16-te lub wyższe” – wtedy to już all In
Zwycięstwo: Norwegia, zakład łączony 1/4, kurs: 13,00 - 1/10 –
kurs w tej chwili 34.00Żałuję…
Mimo wręcz symbolicznej stawki, to kasa wyrzucona w błoto.
Zwycięstwo: Armenia, kurs: 2,50 - 8/10 –
kurs w tej chwili 6.50Kto oglądał drugi półfinał , ten wie kto jest kreowany na zwycięzcę… Armenia będzie na pewno wysoko, ale kurs w tej chwili jest adekwatny do szans tego zakładu.
Najlepszy kraj bałkański? Mój typ: GRECJA, kurs 2.00 - 7/10 –
kurs w tej chwili 1.44Występ energiczny, na pewno zapada w pamięć. Do tego, a może przede wszystkim, należy dodać głosowanie Greków rozsianych po innych krajach. Grecja niemal co roku osiąga dobre wyniki i nie powinno być inaczej i tym razem. Kursy już niestety zbyt śmieszne do grania tego zakładu
Najlepsza pozycja w klasyfikacji końcowej Dania/Norwegia, Mój typ: Norwegia, kurs 2.40 - 6/10 –
kurs w tej chwili 3.25Sądziłem, że różnica w kursach po półfinałach trochę pójdzie w dół, a tymczasem jeszcze bardziej się powiększyła. Dlatego tym bardziej uważam, że warto z tego skorzystać.
Najlepsza pozycja w klasyfikacji końcowej Hiszpania/Włochy, Mój typ: Włochy, kurs 2.00 - 4/10–
kurs w tej chwili 1.72Jest mnóstwo ballad w tym roku takich jak ta hiszpańska, dlatego uważam, że lekko "rockowa" propozycja Włoch, dzięki temu, że się będzie bardziej odróżniać, może osiągnąć lepszy rezultat. Na pewno jednak na korzyść Hiszpanii przemawiają duże zdolności wokalne piosenkarki…
A teraz dwa najświeższe zakłady na jutro:
Które miejsce zajmie Dania?, Mój typ: 7-26, kurs: 2.10 - 9/10Pomimo już dwóch podobnych zakładów (brak Danii w TOP10 i H2H z Norwegią) ten typ traktuję jako jeszcze formę zabezpieczenia do poprzednich.
Najlepsza pozycja w klasyfikacji końcowej Francja/Niemcy, Mój typ: Niemcy, kurs 2.10 - 7/10Z całą pewnością obie piosenki nie osiągną oszałamiącego wyniku i nie dostaną dużo głosów od telewidzów. Natomiast jestem pewien, że jury, jak już, to bardziej wesprze naszych zachodnich sąsiadów, tymbardziej że piosenka jest dosyć chwytliwa i śmiało można by ją grać w komercyjnych rozgłośniach.