#633430 - 17/08/2006 18:03
Re: SNOOKER: Northern Ireland Trophy 13 - 20 sierpnia 2006
|
enthusiast
Meldunek: 15/08/2005
|
Jeśli ktoś oglądał dzisiejsze mecze, to bardzo bym prosił o pare słów oceny. Dzisiaj w sesji popołudniowej wybrałem tylko jeden ze swoich typów i nadziałem się na Ronniego, ale cóż pozostałe typy, poza Selbym, który przegrał jednym frame`m, trafione. Dziś wieczorem:
20:30 John Higgins (SCO) 1.60 Junhui Ding (CHN) 2.20
Mecz Higginsa był zacięty w ten sposób, że on albo jego przeciwnik grali bardzo dobrze, ale na przemian, ew. partia była bardzo taktyczna, a do tego dochodził bałagan na stole. Ding z kolei męczył się ze swoim przeciwnikiem, miał jego umiejętności w powarzaniu, ale tak na prawdę robił z nim co chciał. Dziś jeśli na chwilę zlekceważy Higginsa, a ten będzie w pełni skoncentrowany, może zapomnieć o zwycięstwie. Zapowiada się dziś dobry mecz, choć o wynikach kilku frame`ów napewno zadecyduje wiele podejść do stołów. W związku z tym czy warto na kogoś postawić? Moim zdaniem lepiej zaprezentował się Szkot i to on ma większe szanse na wygraną. Z drugiej strony Chińczyk zrobi wszystko co w swojej mocy aby pokonać oponenta. Przebieg spotkania może być bardzo różny, choć jedyne co widzę to początek dla Higginsa. Wydaje mi się że podejdzie on skoncentrowany do spotkania i rozstrzygnie on pierwszą partię na swoją korzyść, choć w tym typie jest sporo czynnika losowego. Poza tym Chińczyk mimo rozlazłego i luźnego pierwszego meczu potrafi koncentrować się nieomal na zawołanie. Myśle że sporym value byłoby postawienie na Dinga po przegranej pierwszej partii po kursie ok 2.8. Na cały mecz jednak nie widzę zdecydowanego faworyta. Nie pisałem jeszcze o over 7,5? Ja nie mam kursów ale 1.6 pewniejsze niż zwycięstwo Higginsa.
20:30 Shaun Murphy (ENG) 1.72 Neil Robertson (AUS) 2.00
W zeszłym roku panowie rozegrali fantastyczny mecz zakończony wynikiem 5:4 dla Anglika. Samo spotkanie było majstersztykiem w grze na dystans oraz w konstruowaniu break`ów. Po zaciętej grze wygrał Shaun i teraz może być tak samo lub odwrotnie. Innymi słowy nb. Wziąłbym również over.
20:30 Stephen Hendry (SCO) 1.45 Stephen Lee (ENG) 2.55
Jeśli Hendry, to ten Hendry, to zdaje się to być najpewniejszy mecz dnia. Jeśli dobrze pamiętam, to Lee nie wygrał jeszcze ze Szkotem i zapewne to dziś się nie zmieni. Chyba skuszę się, aby odrobić Stevensa.
Jeśli ktoś posiada adres stron ze statystykami snookera, lub ciekawymi informacjami, myślę że może śmiało je tu wkleić.
|
Do góry
|
|
|
|
#633432 - 18/08/2006 08:40
|
Pooh-Bah
Meldunek: 15/01/2002
|
Quote:
Jeśli ktoś oglądał dzisiejsze mecze, to bardzo bym prosił o pare słów oceny.
Nie znam sie za bardzo na snookerze, ale z racji tego, ze ogladalem wczoraj pojedynek O'Sullivana ze Stewensem (wybaczcie, jesli przekrecilem nazwiska) od trzeciej frame to moge napisac pare slow. Trzecia frame bardzo wyrownana i tylko dzieki glopiemu bledowi O'Sullivana Mathew wygral ta partie. Wystarczylo, zeby O'Sullivan wbil pozostajace na stole bile niebieska, rozowa i czarna i partia byla by dla niego. Chcial to jednak zrobic za szybko i popelnil blad - mecz wyrownal sie na 2-2. Od tego momentu na stole niepodzielnie rzadzil juz O'Sullivan. Gra Stewensa w zasadzie ograniczala sie do kilku uderzen, z ktorych i tak niewiele mogl zrobic, bo O'Sullivan swietnie go "blokowal". O'Sullivan popisal sie kapitalna forma wygrywajac 3 kolejne frame zdecydowanie. Gral bardzo szybko, prawie bez zastanowienia a do tego niezwykle dokladnie i skutecznie. Jeszcze nawet sedzia (czy jak sie tam nazywa tego pana, ktory mowi wynik) nie zdarzyl wyciagnac kolorowej bili z luzy a Ronny juz praktycznie uderzal kolejna bile. Gral jak automat a w ostatniej frame skonczyl swietnym akcentem. Zrobil breaka ponad 100 punktow (bodajze 103) blyskawicznie... chyba nawet nie zdarzylem zjejsc kanapki, ktora sobie przygotowalem liczac na dluzsza partie Naprawde O'Sullivan mi wczoraj zaimponowal i dzisiaj mimo niskiego kursu (1,35-1,4) gram na niego, gdyz jesli bedzie gral podobnie jak wczoraj to spokojnie powinien wygrac... pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#633434 - 19/08/2006 10:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/09/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#633435 - 19/08/2006 10:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/05/2005
|
Quote:
oni teraz grają do 6 ?
tak Best of 11
|
Do góry
|
|
|
|
#633436 - 19/08/2006 15:16
|
enthusiast
Meldunek: 13/09/2004
|
To jak uwazacie, że Ding da sobie rade wieczorkiem? Ja sie tam nie znam i nie bede mącił ale właśnie na niego rzuce się dzisiaj jeśli macie jakieś sugestie co do tego spotkania dajcie znać  Junhui Ding (CHN)1.52 - Stephen Lee (ENG) 2.55 Junhui Ding
|
Do góry
|
|
|
|
|
|