Strona 4 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Opcje tematu
#642055 - 20/09/2006 19:05 Re: Liga polska sezon 2006/2007
Trewor Offline
veteran

Meldunek: 23/12/2001
Skoro Joe pytasz co sądzimy o tych meczach, to ja wypowiem się na temat jednego z nich... na które notabene (ciekawe czy tak się pisze) sam się wybieram. Może się przez przypadek spotkamy

Unia Oświęcim - GKS Tychy

Czekałem na ten mecz, bo byłem ciekaw kursów jakie zostaną wystawione na to spotkanie. BAW daje nam 1.9 na Tyszan i ja biorę to z pocałowaniem ręki, gdyż spodziewałem się czegoś niższego.
Nie jest tajemnicą, że Unia borykała przed tym sezonem z problemami. Nastąpiło wiele zmian zaczynając od sponsora, prezesa..., a na strojach kończąc. Z drużyny odeszło wielu czołowych zawodników Jaworski, Puzio, Jakubik... O osłabieniach niech świadczy fakt, że Jaros stał się czołowym zawodnikiem, a zarazem jednym z kapitanów drużyny . Skład Unii wygląda teraz tak jak ich śpiewający, małoletni kibice, czyli młodo i skromnie.
A Tyszanie? Dość, że nie zostali osłabieni, to w dodatku wzmocnili się m. in. Jakubikiem i Wołkowiczem. Ich siłę ognia mogliśmy ostatnio podziwiać... no może za duże słowa... mogliśmy ostatnio oglądać (ooo od razu lepiej brzmi ) dzięki transmisjii meczu GKS Tychy - Podhale w TVP 3. Jak pamiętamy Tyszanie potrafili wyciągnąć mecz ze stanu 0-5 na 5-5. Można spytać, gdzie w tym meczu była obrona GKS-u? Przyznaję, że ta formacja nie zaprezentowała się zbyt dobrze. Ale po pierwsze w meczu z Unią zapewne nie popełnią już tylu błędów, a po drugie Unia te błędy będzie musiała umieć wykorzystać, a z tym może być już trochę gorzej.
Podsumowywując: z ciężkim sercem, ale...
Typ: 2

Do góry
Bonus: Unibet
#642056 - 21/09/2006 16:31 Re: Liga polska sezon 2006/2007
slavvek Offline
stranger

Meldunek: 12/01/2006
Unia Oświęcim - GKS TYCHY
Mecze pomiędzy Unią a GKS-em zawsze były bardzo zacięte i pełne emocji. Niestety w tym sezonie już tak nie będzie. Unia nie jest tą drużyną co jeszcze choćby sezon lub dwa sezony temu. GKS jako jeden z kandydatów do Mistrza wg mnie jest pewnym typem w tym spotkaniu. W ostatnim meczu (transmitowanym w tv) GKS pokazał że jest wielką drużyną - przegrywając 0-5 doprowadzili do remisu 5-5 i po stracie bramki na 5-6 szybko odrobili strate doprowadzając do remisu którego nie oddali grając nawet 3 na 5. Mecz na pewno mógł się podobać - a atmosfera na lodowisku była krótko mówiąc ZAJEBISTA !!!. Po takim meczu morale drużyny na pewno poszły w góre. Inny wynik niż zwycięstwo Tychów wydaje mi się niespodzianką. Możliwe że zagram za grubszą kasę - ale to dopiero jutro jak będę wiedział że nic niepowołanego nie wkradnie się do drużyny Tychów
typ: GKS TYCHY

Podhale Nowy Targ - Naprzód Janów
Drugi z pewnych meczy. Podhale oraz GKS TYCHY to dwie najlepsze drużyny w lidze. Tychy pewnie wygrali z Janowem 7-0 i Podhale również nie będzie mieć problemów. Doświadczona i silna druzyna jaką jest Podhale na dodatek grająca na własnym lodzie nie może mieć problemów z "dziećmi" z Janowa.
typ: Podhale

TKH Toruń - Cracovia
Toruń ostatnie dwa mecz to totalna kompromitacja. Remis z KTH Krynica oraz porażka z Sanokiem :shock: :shock: :shock: W drużynie na pewno po tych meczach były ostre wymiany zdań i pewnie nie obejdą się bez echa. Dlatego do meczu z Cracovią przystąpią bardzo zmotywowani. Cracovia mimo że wygrała ostatni mecz z Unią jeszcze narazie nie może być stawiana w roli faworyta. Mecz wg mnie będzie przebiegał RACZEJ na korzyść TKH - choć najbardziej "pachnie" mi tu remisem. Ogólnie zdarzenie NO BET

Zagłębie Sosnowiec - KH Sanok
Sanok niespodziewanie wygrał z TKH. I chyba jak narazie wystarczy tego dobrego. Teraz znowu będzie trzeba trochę poczekać na kolejną niespodziankę. Zagłębie wkońcu zaczyna grać tak jak się spodziewałem na początku sezonu. 2 ostatanie mecze - 2 zwycięstwa. Tym razem zwycięska passa będzie nadal trwała.
typ: Zagłębie

Stoczniowiec Gdańsk - KTH Krynica
Chyba najmniej interesujący mecz tej kolejki. 2 dryżyny z dolnej półki. W roli faworyta niby Stoczniowiec ale meczu raczej bym nie polecał bo w takich meczach każdy wynik może być możliwy.

Do góry
#642057 - 21/09/2006 16:56 Re: Liga polska sezon 2006/2007
slavvek Offline
stranger

Meldunek: 12/01/2006
GKS TYCHY + Podhale
ako 2.16
stawka 100zł
EWK 216zł

licze że wejdzie

Do góry
#642058 - 21/09/2006 18:08 Re: Liga polska sezon 2006/2007
unixos Offline
old hand

Meldunek: 17/12/2003
Ja sam wstrzymalbym sie narazie z obstawianiem na Zaglebie, mozliwe, ze w Sanoku w piatek wystapi kolejnych 2 nowych obcokrajowcow. A tak jak pisalem juz wczesniej Sanok potrafi dostac szybko pare bramek i kompletnie stanac, oraz walczyc jak rowny z rownym - czesto zalezy to od dyspozycji bramkarza. A co do obcokrajowcow kazdy widzial jak ostatnio na druzyne podzialalo wzmocnienie w postaci Lubosa Zetika (w meczu z Toruniem zaliczyl 2 gole i 1 asyste a dzieki temu Sanok wygral 4:3)

Do góry
#642059 - 21/09/2006 20:20 Re: Liga polska sezon 2006/2007
pablik1 Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2005
w baw gospodarzem meczu jest Naprzod , na Podhale jako gosci placa 1.5 <szok> tylko zeby nie porobili zwrotow

Do góry
#642060 - 21/09/2006 21:56 Re: Liga polska sezon 2006/2007
joesakic Offline
enthusiast

Meldunek: 25/11/2005
Z tego co sie orientuje to Podhale też ma jakieś problemy z halą, remont sie im chyba przedłuża, oficjalnie mieli być gospodarzami ale widocznie dogadali sie z janowem, zeby zagrać na ich terenie.

W meczu z Kth była podobna sytuacja grali w Krynice(choć mecz miał być w New Market tylko że tam chyba byli gospodarzami i grali bez publik(?) tak mi sie coś obiło o uszy, albo raczej oczy
Moze ktoś zna więcej szcegółów??

Do góry
#642061 - 22/09/2006 08:29 Re: Liga polska sezon 2006/2007
joesakic Offline
enthusiast

Za gazeta.pl :"Cieszy się za to Nowy Targ. Co prawda dzisiejszy mecz "Szarotek" został przeniesiony do Janowa, ale wycieczki górali na treningi do Krynicy mają się ku końcowi. - U nas mrożą taflę, więc w poniedziałek powinniśmy zacząć treningi - mówi wiceprezes Podhala Wiktor Pysz"

Do góry
#642062 - 22/09/2006 09:25 Re: Liga polska sezon 2006/2007
unixos Offline
old hand

w Sanoku jednak nikt nowy dzis nie zagra wiec smialo mozna walic na Sosnowiec

Do góry
#642063 - 22/09/2006 10:05 Re: Liga polska sezon 2006/2007
sendzia Offline
stranger

Meldunek: 21/09/2005
Podhale pewnie zrobi tak samo jak bylo u nas w pierwszej kolejce. Będą grać w Janowie jako gospodarze i ten mecz bedzie zapewne bez publicznosci, bo skoro graja "u siebie" to dlaczego kibice maja dopingowac zawodników z Janowa

Do góry
#642064 - 22/09/2006 10:10 Re: Liga polska sezon 2006/2007
Mruzu Offline
veteran

Meldunek: 19/01/2005
Quote:

Podhale pewnie zrobi tak samo jak bylo u nas w pierwszej kolejce. Będą grać w Janowie jako gospodarze i ten mecz bedzie zapewne bez publicznosci, bo skoro graja "u siebie" to dlaczego kibice maja dopingowac zawodników z Janowa

nastapila zmiana gospodarza, wiec janow jest gospodarzem, tak samo bedzie w meczu z unia oswiecim tez nastapila zmiana gospodarza poszly nam kluby na reke u nas prawdopodobnie pierwszy mecz odbedzie sie przeciwko Zagłebiu Sosnowiec

Do góry
#642065 - 22/09/2006 12:14 Re: Liga polska sezon 2006/2007
Ralph Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2003
Quote:

w Sanoku jednak nikt nowy dzis nie zagra wiec smialo mozna walic na Sosnowiec

Mimo, iż uważam Sanok za najsłabszą ekipę ekstraligi to jednak dziś nie postawię na Zgłębie. Sanok na pewno będzie zawsze groźny u siebie bez względu na to z kim będzie grał. Wyjazdy to już inna bajka ale kiedyś w roli gości jakiś punkt mogą zdobyć.Zagłębie na początku sezonu nie spisuje się jakoś rewelacyjnie i jak Sanok nie dostanie na "dzień dobry" 2-3 goli to może powalczyć. Zresztą w Sanoku pokazali się ostatnio piłkarze Stali więc czemu hokeiśći mają być gorsi..?

Ja w każdym bądź razie jakiegoś "łomotu" Zagłębia się nie spodziewam...
Pozdr

Do góry
#642066 - 22/09/2006 13:28 Re: Liga polska sezon 2006/2007
joesakic Offline
enthusiast

W Bet-at-home Podhale jest nadal jako gospodarz

Wojas Podhale - Muks Naprzod Janow 1,25 6,30 6,10
w Bawie dali kurs na NT 1,5 czyli jest surebet ok 2,1%
o ile w Bet-at-home nie bedzie zwrotów :]

Do góry
#642067 - 22/09/2006 15:26 Re: Liga polska sezon 2006/2007
rodrigo Offline
veteran

Meldunek: 11/10/2003
macie jakiegoś linka do wyników na żywo???

Do góry
#642068 - 23/09/2006 09:27 Re: Liga polska sezon 2006/2007
Trewor Offline
veteran

Unia Oświęcim - GKS Tychy 2-4 , ale za to niezła

Zgodnie z moimi przewidywaniami Unia przegrała z GKS-em 2-4. Tylko początek spotkania był wyrównany. W tym okresie Oświęcimianie wykorzystali grę w podwójnej przewadze i objęli prowadzenie 1-0. Radośc ich nie trwała zbyt długo, bo już 3 min. później podobną sytuację wykorzystał Woźnica. Potem było już tylko 1-2, 1-3 i 1-4. Jedna z bramek wpadła bodajże, gdy Unia grała w przewadze. Tyszanie wykonali podanie przez połowę tafli pod niebieską linię, napastnik GKS-u wjechał z obrońcą w tercję Unii i umieścił krążęk w bramce. Ta sytuacja oraz akcja gdzie Wojtarowicz nie potrafił umieścić krążka w bramce, gdy miał przed sobą tylko... Gwiżdża świadczy o różnicy klas między tymi zespołami.
Największym problemem Oświęcimian jest chyba gra obronna (tylko czekać aż sobie kiedyś sami wpakują krążek do swojej bramki) i dość często gra w przewadze (raz gdy zawodnik Tych siedział na ławce kar, Unici nie potrafili przez około 1 minuty przejąć krążka ).
Mimo tych wszystkich uwag nie należy wieszać psów (sam nie wierzę, że to napisałem) na drużynie z Oświęcimia. Jak wiadomo zespół jest w przebudowie i stawia teraz na młodzież, która musi się wiele uczyć, aby może kiedyś w przyszłości... .
A GKS? Patrząc na ich grę w pierwszych meczach sezonu oraz na skład personalny można stwierdzić, że są głównym faworytem do mistrzostwa. W ataku są naprawdę bardzo groźni i mają wielu zawodników, którzy mogą strzelac gole, ale niestety dla ich fanów zdarzają im się głupie błędy w obronie, jakie miały miejsce chociażby w meczu z Podhalem czy nawet we wczorajszym.

Ja tam byłem
i porażkę Unii zobaczyłem.
Potem kebaba wmóciłem,
do domu wróciłem
i kasę liczyłem.

Do góry
#642069 - 26/09/2006 12:17 Re: Liga polska sezon 2006/2007
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
Trewor masz cos na dzisiaj ?

Jak Ci sie widzi unia ?

Do góry
#642070 - 26/09/2006 12:21 Re: Liga polska sezon 2006/2007
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Jak Tychy nie sfixują to powinny gladko dzis wygrac. Boje sie niestety ze i na ich wała przyjdzie czas. Jak dotąd TKH, Cracovia, Podhale przyliczyli już ładne ustawki - ciekawe czy koledzy z ligi pojda za przykladem? ;> Jak nie to mozna zarobic...
A niech tam - Tychy 7/10

Do góry
#642071 - 26/09/2006 13:34 Re: Liga polska sezon 2006/2007
Trewor Offline
veteran

Jak dzisiaj Unia? Też się nad tym zastanawiam.

W niedzielę również byłem na ich meczu i również zagrałem przeciwko nim, ale już delikatniej niż na Tychy. Niestety decyzję podjąłem w ostatniej chwili i na forum już nic nie zdążyłem wystukać, ale nie ważne...

Podhale po spokojnej grze prowadziło już 3-0. Przy bramce Różańskiego na 2-0 asystę zaliczył nawet obrońca Unii Połącarz, który wspaniale wyłożył mu krążek sam na sam z Witkiem. Na kilka sekund przed końcem II tercji gospodarze strzelili bramkę, która najwidoczniej dała im nadzieję na korzystny wynik, bo w III tercji Unia zaczęła śmielej atakować bramkę Lemanowicza. Na 5 min. przed końcem spotkania co chwilę jakiś zawodnik Podhala był odsyłany na ławkę. Na 2 min. do końca było ich tam nawet dwóch i Unia grając w przewadze 5 na 3 zdecydowała się wycofać bramkarza i grali 6 na 3. Zmaknęli oni gości w zamku, ale nie potrafili wykorzystać tak dużej przewagi, gdyż nie wszyscy wiedzieli gdzie się mają ustawić. W pewnym momencie Witek wrócił już do bramki i na 4 sek. przed końcem jednej z kar, Klisiak umieścił krążek w bramce. Wynik 3-2, do końca 2 min. i Unia dalej w przewadze tym razem 5 na 4. Gdybyście widzieli wtedy minę Joe, który już przy 3-0 podliczał kasę . Niestety albo i stety Oświęcimianie nie zdołali już wyrównać.

Podsumowywując: gdy górale przyśpieszyli trochę grę, potrafili osiągnąć dość dużą przewagę i zamykać Unię grając 5 na 5. Niestety dla ich kibiców mieli oni dość częste przestoje w grze, które Unia na ile umiała wykorzystała.

Dzisiaj pojedynek z Naprzodem, z którym Unia grała już w pucharze Polski. Mimo to nie radziłbym się sugerować wynikiem z tej potyczki, ponieważ skład Janowa od tego czasu uległ zmianie na plus. Naprzód w tych pierwszych 6 kolejekach udowodnił, że jest drużyną nieprzewidywalną. Potrafił wygrać w Kato z Cracovią 5-3, z Sosnowcem 3-1, z Podhalem 6-5, ale również zaliczył takie porażki jak 7-0 w Tychach, 1-6 ze Stocznią czy 4-3 z Krynicą (mimo iż prowadzili już 3-0). Ja osobiście dzisiaj zagram po raz trzeci z rzędu przeciwko Unii, ale już naprawdę delikatnie, a zważywszy na kurs ponad 3, wygrana i tak będzie całkiem, całkiem.

Co do Tychów to zgadzam się z Muppetem. Tak jak już pisałem kadrowo najlepsza drużyna w lidze, która na lodzie również udowadnia swoją wartość. Ale jakąś wpadkę pewnie kiedyś zaliczą. Może się i zdarzyć, że nastąpi to dzisiaj przeciwko takim grajkom jak Jawa, Puzio czy Horny (wszyscy mieli dłuższy lub krótszy epizod w Oświęcimiu ).

PS Na hokej.net ktoś napisał, że Unici byli widziani późnym wieczorem z nd. na pon. w disco Menago, także...

Do góry
#642072 - 26/09/2006 21:11 Re: Liga polska sezon 2006/2007
Trewor Offline
veteran

Unia Oświęcim - Naprzód Janów 4-2

Mimo że zagrałem za grosze na "Janowczan" to i tak jestem zadowolony... z wyniku, bo z grą było trochę gorzej. Mecz przebiegał... powoli, ponieważ tempo gry obu drużyn nie było zbyt oszałamiające. Pierwszą bramkę dla Unii zdobył wiecznie młody Waldek Klisiak wykorzystując grę w przewadze. Wynik na 2-0 poprawił w jeszcze łatwiejszej sytuacji Jurek Gabryś. W łatwiejszej, bo na ławce kar siedziało dwóch graczy Naprzoda lub Naprzodu . Na 3-0 strzelił Radwan. Unia grała wtedy w osłabieniu 4 na 5, prosty błąd obrońców, Radwan przejął krążek i gol. Potem było 3-1 po strzale spod niebieskiej, potem 4-1 - Bibrzycki w osłabieniu i w końcu jak łatwo się domyslić 4-2.

Jak widać bardzo skromny opis meczu, bo i spotkanie było skromne. Dwie przeciętne drużyny, wolne tempo...
Możnaby jeszcze odnotować dwie komiczne sytuacje, a mianowicie akcje sam na sam z bramkarzem w wykonaniu... Gabrysia (podejrzewam, że chłopina ostatni raz był w takiej sytuacji... w żakach ) oraz próbę "kiwki" Witka sporych kilka metrów od jego bramki.

To chyba tyle. W piątek spotkanie z Toruniem i cieżko przewidzieć jakim wynikiem się ono zakończy. Natenczas na moje oko liga wygląda tak: Tychy... lekka pustka, Podhale... mniejsza pustka, cała reszta i Sanok.
Ogólnie dosyć wyrównana, ale za nami dopiero 7 kolejek także zobaczymy jak się sytuacja będzie dalej rozwijać.

Do góry
#642073 - 26/09/2006 22:27 Re: Liga polska sezon 2006/2007
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Dla mnie najwieksza zagadka jest KTH Krynica. Nie mam pojecia gdzie ja umiescic, ze tak powiem...

Do góry
#642074 - 26/09/2006 22:58 Re: Liga polska sezon 2006/2007
unixos Offline
old hand

Po dzisiejszym meczu to moge Ci powiedziec, ze beda oni na pozycji dziewiatej... zaraz przed Sanokiem

Do góry
Strona 4 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Moderator:  rafal08