Kolego @eroll masz dużo racji w tym co piszesz, jednakże chciałbym zwrócić Twoją uwagę na kilka faktów. Tysiące ludzi dostało wezwania, część ze strachu się przyznawała i grzywnę podostawali. Ale to prawda, nie słyszałem o sytuacji, by ktoś się odwołał i przegrał sprawę. Po drugie obecna władza jest trochę inna od poprzedników, wydają się być dużo bardziej zmobilizowani, wiadomo trzeba pozyskać środki na 500+ i inne głupoty i uważam, że ustawa w obecnej formie może być przyklepana przez KE, a wtedy to nie widzę szans dla buków w PL. Obecnie jest tak, że ustawa wyszła z PO, ale nie przeszła w KE i z tego też korzystają bukmacherzy. Są pewni, że się ewentualnie wybronią przed sądem. Po trzecie naprawdę nie zdajesz sobie sprawy, ilu jest graczy zawodowych i jak to komplikuje życie. Już nie wystarczy, że potrafisz ograć buka, a i to się już mogło wydawać nie byle sztuką, robi się coraz bardziej pod górkę. Buki pozmieniały systemy limitowania, jest dużo trudniej niż 4-5 lat temu, to teraz jeszcze dochodzi użeranie się pod względem prawnym.
W to, że jakiś buk pokroju b365 czy Expekta wejdzie na tych zasadach szczerze nie wierzę. Zważywszy na sytuację ekonomiczną. Ale kto wie, może wynajdą jakąś lukę lub ciekawe rozwiązanie typu podział podatku obrotowego 50/50, to może, może.
Pożyjemy, zobaczymy. Wrzuciłem tę informację, bo wydaje się być ona niezwykle istotna, przynajmniej z mojej perspektywy. A przypomnę, że kiedyś mecz.pl był forum bukmacherskim