#697392 - 24/10/2006 17:07
Re: Walka z Piractwem
|
Impossible is nothing
Meldunek: 02/10/2005
|
Quote:
a ja mam wszytsko gdzieś, poza gadu i winampem to sa chyba jedyne legalne programy na moim kompie w razie jakby do mnie przyszli w co szczerze wątpię to bede najwyżej udawał głupiego ..że to nie ja!
ja tak samo ale nie wieże, że przyjdą do mnie i mi sprawdzą kompa a nawet to szzczerze wali mnie to 
|
Do góry
|
|
|
|
#697393 - 24/10/2006 17:46
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
I tak pewnie wala w takich co sciagają calymi dniami i nocami a potem jeszcze rozprowadzaja. Ktos doniosl, i poszlo. Gdyby mieli chodzic i sprawdzac kazdemu i konfiskowac kompy to bym im nie starczylo magazynow  Niech zaczną od siebie. Pochodzą po swoich domach, jestem ciekaw ilu policjanotow majacych w domu kompy ma legalne kazde oprogramowanie, plyty z muzyka etz oczywisice kupione za ich niska pensje
|
Do góry
|
|
|
|
#697394 - 24/10/2006 17:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
A ja tak z ciekawości  Kiedy przeychodzą i chcą sprawdzić komputer, to przychodzą pod konkretny adres i na nakazie jest że mogą zabezpieczyć wszystkie komputery w lokalu, czy mogą jedynie na konkretną osobę, w sensie że przychodzą do konkretnego pana X, i musi być tam zameldowany czy jak? Interesuje mnie czy muszą "ścigać" konkretną osobę i jak przyjdą to pytamy do kogo panowie? Czy nie interesuje ich kto mieszka a robią nalot na lokal?
|
Do góry
|
|
|
|
#697395 - 24/10/2006 18:01
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Quote:
Hmm, tak się zastanawiam, czy ściąganie Prison Break jest nielegalne? 
Na pewno jak kogoś wsadzą za "posiadanie" (nielegalnych megabajtów oczywiście) to będzie miał ten serial duże walory edukacyjne 
|
Do góry
|
|
|
|
#697400 - 24/10/2006 20:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/03/2006
|
Quote:
Aczkolwiek w klasie w Gimie był koleś, co miał wszystko legalne, piratów nawet nie pożyczał ...
w podstawówce znałem kolesia który też musiał mieć wszytsko legalne, bo jego stary na policjii pracował
|
Do góry
|
|
|
|
#697401 - 24/10/2006 20:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/03/2005
|
Quote:
... Aczkolwiek w klasie w Gimie był koleś, co miał wszystko legalne, piratów nawet nie pożyczał ...
są tacy ludzie w Polsce? 
|
Do góry
|
|
|
|
#697403 - 24/10/2006 20:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
Quote:
Quote:
Aczkolwiek w klasie w Gimie był koleś, co miał wszystko legalne, piratów nawet nie pożyczał ...
w podstawówce znałem kolesia który też musiał mieć wszytsko legalne, bo jego stary na policjii pracował
ojciec mojej ex był a moze nawet jeszcze jest, nie wiem dokładnie, komendantem policji stołecznej w Białymstoku a jakoś też miała wszytsko pirackie i sie tym nie przejmowała ze jej ojciec jest policjantem to musi mieć orginały, tak samo kumpel ktorego ojciec jest policjantem, totalnie ma to gdzies 
|
Do góry
|
|
|
|
#697404 - 24/10/2006 20:19
|
addict
Meldunek: 01/03/2005
|
Quote:
Wystarczy sobie dysk wsadzić do kieszeni (są też takie kieszenie podpinane pod USB do których wsadzasz swojego twardziela) jak zapukają to szybko gdzieś chowasz i mówisz, że owszem komputer posiadasz ale spalił się dysk kilka dni temu i jeszcze nie zdążyłeś kupić nowego. Płyt nielegalnych w zasadzie nie mam, bo filmy ściągam na dysk, oglądam i wyrzucam. Podobnie z programami. Z DC też już nie korzystam.Raczej w szafkach z ciuchami Ci nie będą grzebać za dyskiem. Będę się musiał jedynie pozbyć sporej ilości płyt audio. Ale do mnie raczej w pierwszej kolejności nie zapukają więc zdążę się zabezpieczyć na czas
Jak mój kolega pare miechów temu miał nalot na dom za sprzedawanie na allegro butów z ukrainy (zabrali mu wtedy kompa i do tej pory nie oddali) Przewertowali wszystkie szafki w domu w poszukiwaniu płyt.
|
Do góry
|
|
|
|
#697405 - 24/10/2006 20:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/03/2006
|
Quote:
Jak mój kolega pare miechów temu miał nalot na dom za sprzedawanie na allegro butów z ukrainy (zabrali mu wtedy kompa i do tej pory nie oddali) Przewertowali wszystkie szafki w domu w poszukiwaniu płyt.
A co buty mają wspólnrgo z nielegalnym oprogramowaniem 
|
Do góry
|
|
|
|
#697407 - 24/10/2006 20:34
|
enthusiast
Meldunek: 04/11/2003
|
Quote:
Quote:
... Aczkolwiek w klasie w Gimie był koleś, co miał wszystko legalne, piratów nawet nie pożyczał ...
są tacy ludzie w Polsce?
jasne że są - nie ma w tym nic dziwnego. jak wcześniej napisałem wszystko co mam zainstalowane w kompie jest legalne. przede wszystkim nie gram w żadne gry ( już z tego wyrosłem ) a windowsa 98 kupiłem kiedyś z kompem i do dziś na nim jadę - na win98 już nikt wirusów nie pisze więc mam spokój i nie potrzebuję jakiś drogich antywirów a pozostałe programy - wszystkie na licencji GNU (General Public License) jak widać można 
|
Do góry
|
|
|
|
#697409 - 24/10/2006 20:44
|
enthusiast
Meldunek: 04/11/2003
|
Quote:
ja jak sobie kupie nowego kompa to bedę starał się mieć wsyztsko legalne, tak samo z ps3 ...tylko nie wiem jak ja zrobię z legalnym autocadem, bo jego cena przeraża ale windowsa na pewno legalnego
ja właśnie tak zrobiłem i mam święty spokój na szczęście nie muszę korzystać z takich programów jak Autocad 
|
Do góry
|
|
|
|
#697410 - 24/10/2006 20:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/04/2004
|
Quote:
Quote:
Quote:
są tacy ludzie w Polsce?
jasne że są - nie ma w tym nic dziwnego. jak wcześniej napisałem wszystko co mam zainstalowane w kompie jest legalne. przede wszystkim nie gram w żadne gry ( już z tego wyrosłem ) a windowsa 98 kupiłem kiedyś z kompem i do dziś na nim jadę - na win98 już nikt wirusów nie pisze więc mam spokój i nie potrzebuję jakiś drogich antywirów a pozostałe programy - wszystkie na licencji GNU (General Public License) jak widać można
A zadnych mp3 z neta nie masz?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|