#697471 - 07/11/2006 17:06
Re: Walka z Piractwem
|
addict
Meldunek: 12/02/2006
|
najpierw musza zadzwonic po straż pożarną i dopiero wtedy gdy zjawi sie ekipa ze "sprzętem specjalistycznym" wywala drzwi - taka jest zazwyczaj procedura wiec na wyrzucenie smieci powinienes miec dosyc czasu
|
Do góry
|
|
|
|
#697472 - 07/11/2006 17:16
|
stranger
Meldunek: 01/01/2006
|
Czy te akcje dotyczą tylko tych co ciągną p2p ?
Co z tymi, którzy ciągną z rapida albo megauploda ? widac takie sytuacje u dostawcy netu ?
|
Do góry
|
|
|
|
#697473 - 07/11/2006 19:13
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Quote:
No właśnie też mnie to zastanawia. Czy policja mając nakaz przeszukania może wywalić drzwi? Bo powiem szczerze, że ja bym nie otwierał łobuzom, tylko przez ten czas spokojnie wyjął dysk twardy, do plecaka i chodu przez okno
U mnie to zly pomysl, bo gdybym tak zrobił strzeliłbym sobie samoboja 
Jeszcze ejszcze inna kwestia, jesli maja nakaz weslzi juz, i konfiskuja kompa. Ale przeciez ludzie na kompie nie trzymaja tylko mp3 filmow etc Ciekawe co w przypadku, gdy ktos ma tam wazne dokumenty, dane a takie chyba wiekszosc z nas ma 
|
Do góry
|
|
|
|
#697474 - 07/11/2006 19:30
|
old hand
Meldunek: 04/08/2004
|
O jaa... Jaka u mnie w mieście paranoja na ten temat. Wszyscy chowaja plyty po piwnicach, niektorzy w piecach pala  No nie moge. I tylko mowia gdzie poszli, gdzie byli... Wystarczylo zebym sobie wczoraj opis zrobil ze byli u mnie i dostalem 5 tysi. łykneli jak młode pelikany. Sie ludzie do mnie rzucili co i jak, juz mieli kompa chować, ale na szczęście wszystko wyjaśniło, bo by pewnie przez okno kilka poleciało. W szkole to samo. Kumple słyszeli rozmowę jak typo do babci dzwonił i mówił żeby nikogo nie wpuszczała  A Policja nic o tym nie wie  A to niby oni chodza  Takie bajki aż szkoda słuchać. Ponoć w pobliskich wsiach chodzili przebierańcy, ale też nie wiem na ile to prawda. Tą bajkę podsycają firmy komputerowe, na ręke im to. Kilka windowsow czy innych programów zniknie z półki. W końcu niedługo vista wychodzi...
|
Do góry
|
|
|
|
#697475 - 08/11/2006 10:34
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/12/2004
|
U mnie w Tarnobrzegu dopiero teraz trochę cichnie całe to zamieszanie z tym piractwem ,a prawda jest taka ,że ludzie panikują starszine,wynoszą z domu komputery ,płyty itd Najśmieszniejsze jest to ,że nie znam ani jedenj osoby u której byłaby ta zorganizowana grupa policji  i śmieszne jest jeszcze to ,że tylko chodzą pogłosy typu: U mnie nie byli ,ale mojego kumpla kumpel ma wujka ten znowu ma kolege a tamten kolega ma kumpla u którego byli. Ani przez chwile nie traktowałem całego tego szumy z piractwem powaznie ,lecz bardziej traktowałem to jego dobry żart gdyż miło się pośmiać gdy widzisz ludzi jak wynoszą z domów komputery 
|
Do góry
|
|
|
|
#697478 - 08/11/2006 15:26
|
old hand
Meldunek: 16/03/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#697485 - 08/11/2006 18:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Quote:
właśnie dzisiaj o 17 przyszły psy z nakakazem i z informatykiem do brata mojego kumpla i ma do zaplacenia ,,tylko" 15 tys. zl. za mp3 biora 3 zl:D
LOl dobre za mp3 biora 3zl HEHEHE:D:D a za film ile ?? 7zl?:D:D ile za gre 15? hehehhe moze zostawili mu cennik co ile kosztuje :D:D.Ludzie sa zabawnki kochaja takie opowisci i lubia podsycac taka atmosfere nie pewnosci .Skoro jest taka duza akcja w polsce i takie kary pieniezne 15tys,5,10tys to czemu media milcza na ten temat ? ,ani radio ,ani Tv ,ani prasa ani slowa o akcji antypirackiej. w koncu samp POLICJA nic o tym nie wie ,a przeciez w koncu maja takie sukcesy tyly zlapanych i tyle kar wymirzonych z dnia na dzien:) .dzisiaj byli i zostawili rachunek 15tys do zaplaty LOL:D:D:D.czyzby poprawil sie nasz wymiar sondownictwa tak szybko wymierza kary...faktycznie w polsce zaczyna sie poprwiac jak mowil KACZYNSKI :D:D:D. Swoja drpoga X5 i moge wysluchac kolejnej werji tej kroajowej BAJKI znowu sie zdrowo posmieje ):D:D 
|
Do góry
|
|
|
|
#697486 - 08/11/2006 19:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
U mnie juz na osiedlach montuja reczne dzwigi, takie jak na rusztowaniach sa. Jak zadzwonia z nakazem to komputery beda spuszczane na linach. W zwiazku z tym kumpel uruchomil firme. Wystarczy wyslac smsa o tresci "spuszczam" i koles czeka na dole i odbiera spuszczonego kompa. Wszyscy siedza jak na szpilkach i do judasza chodza w pluszakach. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|