#69849 - 10/08/2003 16:44
Najlepsze internetowe biuro maklerskie?
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Czy ktoś może wie kto ma najmniejsze prowizje na zlecenia internetowe? Ostatnio przeglądałem stronę www.doakcji.pl (DM Penetrator) i prowizja wynosi 0.39% od transakcji (akcji). Na dodatek nie ma miesięcznych/rocznych opłat.
|
Do góry
|
|
|
|
#69850 - 10/08/2003 18:57
Re: Najlepsze internetowe biuro maklerskie?
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/06/2001
|
Ja polecalbym Bank Zachodni (obnizyli prowizje tez do 0.39%) Ale w oplatach nie pobija Twojej oferty. Opłaty w DM Wbk`a Ale wszystko zalezy od wartosci portfela wowczas oplaty zmieniaja sie diametralnie. Stronka ma aktualne wiadomosci gieldowe itp...
|
Do góry
|
|
|
|
#69851 - 10/08/2003 23:25
|
Anonymous
Unregistered
|
czy na doakcji.pl można inwestowac tak jak na prawidwej giełdzie ? Czy mozna wypłacic kaske ?
|
Do góry
|
|
|
|
#69852 - 11/08/2003 02:28
|
Anonymous
Unregistered
|
Witam Ja zakładałem konto już kilka lat temu, wtedy kierowałem się prowizją i wybrałem Amerbrokers. Obecnie nie wiem jak to biuro stoi w odniesieniu do innych. Prowizje które mają to 0,35% do 25000 i 0,25% powyżej 25000. Za prowadzenie 10/miesiąc, jeśli dobrze pamiętam. Zlecenia w danym dniu 0,2%. Od kilku miesięcy nie inwestuję zupełnie, ale nie miałem nigdy z nimi problemów. Obsługę mają naprawdę dobrą Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#69854 - 11/08/2003 17:35
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad: [qb]Wazzi, ta strona jest frontem dla BM Penetrator.[/qb][/QUOTE]Do czego ?
|
Do góry
|
|
|
|
#69857 - 21/08/2003 17:40
|
old hand
Meldunek: 07/11/2002
|
Witam. Mam zamiar wpłacić 25.000PLN do jakiegoś biura maklerskiego. Proszę o radę/linki. Jak na razie przejrzałem ofertę BZWBK. Jaki jest link do Amerbrokers?? Btw: w co teraz warto zainwestować? Coś widze, ze w tym dziale na mecz.pl nikt nie podaje zadnych cynków, info w co warto wejść A jest jakieś takie forum w necie? Będę zobowiązany. W zamian służę dobrą znajomością analizy technicznej Pisałem rok temu magisterkę na temat: Wykorzystanie teorii fal Elliotta przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych na rynkach swiatowych. Zanalizowałem giełdy w Paryżu, Londynie, Frankfurcie, Tokio, NY, Wawie. Pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#69858 - 21/08/2003 18:10
|
old hand
|
znalazlem juz linki do: BOS - http://bossa.pl/ www.amerbrokers.plteraz musze to wszystko przeanalizowac. A czy dostepne jest w necie za free wyniki gieldowe w czasie rzeczywistym?
|
Do góry
|
|
|
|
#69859 - 21/08/2003 19:29
|
addict
Meldunek: 25/06/2001
|
witaj Qcz jakos przeoczylem ze daleles posta w tym dziale juz spiesze z odpoiwedzia. czy interesuje cie skladanie zlecen przez neta? kontrektnie chcesz grac na rynku akcji czy indeksy (futra) tez moga byc??. zamiast polskich biur polecilbym ci cos zagraniczego lepiej.zero prowizji jedynie spread 4-8 pkt. osobiscie polecam rynek walutowy Forex.w ciagu dnia duza zmiennosc. ruchy rzedu 100 pipsow i wicej podczas gdy nasz wig 20 jak osiagnie zmiennos 30pkt to juz jest nizle.ostatnio cos tma sie ruszylo. chetnie sluze pomoca i ewentulana rade tym bardziej ze twoja znajomosc AT moze sie naprawde przyda na FOREX i mozesz z teogo miec spore profity. jesli chodzi o wyniki gieldowe to na ogol sa one platne te darmowe maja czesto poslizg 15-30 minut chociaz z tym jest roznie. poleam program Metastock i dzieki niemu no i oczywiscie wykupinieu serwius za 15zl za miecha bedzie mial wyniki real time pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#69860 - 22/08/2003 00:07
|
old hand
|
Dzieki sznikers za odp Soryy ze dopiro odpisuje, ale bylem w pracy. Tak, interesuje mnie przedewszystkim skladanie zlecen przez neta. Liczy sie wiec niska prowizja. Dla kwoty 25tys to kolosalna roznica. 0,95% przez fona i 0,4 przez neta=ponad 100PLN na jednej tranzakcji. Mam zamiar grac narazie tylko na akcje w kraju. zadne fiuczersy czy cos Program MetaStock znam bardzo dobrze, bo na nim opierala sie moja praca magisterska Kurcze tylko pozyczylem plytke promotorowi i mi nie oddal (kierownik katedry ekonometrii AE w Poznaniu). Masz mozesz mozliwosc nagrania i wyslania mi poczta najnowszej wersji tego programu? oczywiscie ureguluje wsio Co to za serwis za 15PLN na miecha? Cos w WBK czytalem ze chca bodajrzez 4,5PLN za sesje!! czyli ponad 80PLN na miecha
|
Do góry
|
|
|
|
#69861 - 22/08/2003 01:31
|
addict
Meldunek: 25/06/2001
|
Qcz mam metastocka 8.0 prof. z podeslaniem nie ma problemu. odosnie serwisu to miesic sie on na stronie www.akcje.netsciaganie danych do metasa kosztuje 15zl komentarze anali 30zl. polacalbym ci zamiast akcji forex ale tam szybko sie zarabia i rownie szybko mozna stracic pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#69862 - 22/08/2003 03:12
|
Anonymous
Unregistered
|
Witam Z tymi notowaniami online, to u siebie mam gratis 20 akcji, najwyższe oferty. No ale za konto 10/mc, kasują co kwartał, jeśli pamiętam. Z tego co czytałem to chyba GPW zobowiązała biura do udzielania notowań gratis. Qcz, a ten od ekonometrii to Jurek, czy ten drugi he he . Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#69863 - 22/08/2003 12:12
|
old hand
|
sznikers: priv ja dane do metastocka sciagalem za free z bossa.pl, sa one codziennie aktualizowane i nie tylko z naszej gieldy, ale indeksy wiekszosci gield swiatowych z kilku lat! Co do forexu to dzieki Narazie skoncentruje sie na naszej gieldzie bebu: nie Jurek. Szefem katedry jest Guzik A zastepca kobieta z gestapo - Apenzeller Studiowalo sie w Poznaniu? Jesli chodzi o notowanie live to szukam czegos takiego tylko bez poslizgu tych 15-20 minut: notowania ciagle oczywiscie najlepiej za free
|
Do góry
|
|
|
|
#69864 - 22/08/2003 14:13
|
Meldunek: 13/12/2001
|
Witam Qcz, Jesli chodzi o zwykle notowania w czasie rzeczywistym to udostepni ci je prawie kazde internetowe biuro maklerskie. Ja mam konto w PKO i choc prowizje nie sa ciekawe to ich platforma opracowana przez Comarch (chyba) jest wygodna i zawierasz transakcje za jej posrednictwem klikajac po prostu na odpowiednia oferte sa tez oczywiscie wykresy do indeksow i poszczegolnych walorow. Tak jest zreszta i w innych biurach chyba. Za 50 pln dostajesz wglad do 5 najlepszych ofert cenowych z kazdej strony z liczba zlecen i wolumenem w sztukach na jaki opiewaja. Czasami można się troche z tego zorientowac co szwagry planuja J jakl na przykład wczoraj na futrach. Oczywiście zupelnie inna sprawa to dane intrady w formacie dla metastocka. Jeśli chodzi o dzienne to można za darmo sciagac ze strony BOS. Intrady z poslizgiem 15-30 minut można było dostac ze strony PARKIETU ale chodzilo to slabo a teraz chyba w ogole. W zwiazku z tym mam pytanie o dane z serwisu http://www.akcje.net/ czy ktos ich uzywa i jak to wyglada ? pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#69865 - 22/08/2003 17:54
|
old hand
|
comstat: witaj piszesz: Jesli chodzi o zwykle notowania w czasie rzeczywistym to udostepni ci je prawie kazde internetowe biuro maklerskie. Ale chyba dopiero po zalozeniu konta? Ale czy teraz gdzies w necie mam do tych danych dostep?No i zalezy ile najlepszych ofert bedzie pokazywane. W BZWBK (najbardziej jestem do tego przekonany) oferuje cos takiego, uzaleznione od obrotu na koncie w zeszlym miechu. Czyli jesli teraz zaloze nie bede mial zadnej Prowizja jest tylko 0,39%, a prowadzenie konto 40PLN na rok.
|
Do góry
|
|
|
|
#69866 - 22/08/2003 21:11
|
Meldunek: 13/12/2001
|
Przepraszam rzeczywiscie troche niedokladnie Cie zrozumialem. Co do notowan real-time GPW na jakims serwisie internetowym to chyba ciezko będzie Ci cos znalezc poza indeksami a i to z delikatnym poslizgiem. Pamietajmy, ze dane „na zywo” to tez jest towar i nikt nie będzie się spieszyl żeby to komus udostepniac za darmo. Zreszta nawet przy podpisywaniu umowy pamietam, ze był aneks, zakazujacy rozpowszechniania tych danych wiec rzecz jest w cenie. Zupelnie inna sprawa to zakres wykorzystania danych w czasie rzeczywistym. Dopuki nie będziesz handlowal będą z pewnoscia zbedne, a gdy już zaczniesz to będziesz miał konto w biurze i problem zrodla notowan odpadnie. Co do ceny to umowmy się, 10 zl miesiecznie przy obrocie jaki zakladasz czyli kilka , kilkanascie tysiecy zlotych to suma niewielka. Gdy będziesz na minusie kwota 120 zl w skali roku na pewno nie będzie Twoim najwiekszym zmartwieniem. Piszesz: „uzaleznione od obrotu na koncie w zeszlym miechu. Czyli jesli teraz zaloze nie bede mial zadnej „ - Oczywiście , ze będziesz miał stawke! W zeszlym miesiacu twój obrot wyniosl 0 zatem ponizej 10 000 – będziesz placil 0.41 za dzien sesyjny przy jednej cenie ofertowej. I jeszcze adres z krotkim przegladem biur internetowych( można obejrzec screeny z pluginow) miedzy innymi. http://www.freetrader.pl/bos.php nie wiem tylko na ile aktualny pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#69867 - 26/08/2003 00:38
|
old hand
|
No i wplacilem dzis kaske do biura BZWBK. Zlecenia moge skladac od razu przez telefon, a przez neta od czwartku bo musze dostac TOKENA (cos do generowania hasel) i bede mogl skladac zlecenia z neta Teraz i tak spodziewam sie korekty wiec luz btw: gra ktos na gieldzie? Co polecacie? Ja obserwuje Okocim do dwoch tygodni, tylko, ze uciekl mi juz 50% (12tys PLN utraconych korzysci ) Zaloze chyba nowy temat w ktorym bedziemy mogli dzielic sie info o grze (ten temat byl o wyborze biura). Sznikers: co z Toba? dostales priva?? napisz na qcz@wp.pl jesli nadal sprawa z metastockiem jest aktualna
|
Do góry
|
|
|
|
|
|