min. transaction size - lewar jest to wielkosc towjego portfela tzn ile lotow mozesz wziasc majac okreslona ilosc pieniedzy.
i tal zalozmy ze mamy 2000$ na koncie i gramy 1 lotem to jak zdecydujemy sie grac 5 lotami lewar rosnie i rosnie tez ryzyko na jakie sie wystawia nasze pieniadze.
min. investment - to minimalna wilekosc depozytu potrzebna zeby grac 1 lotem.
lot - to kontrakt lub 1 sztuka.
polecam zajrzec w tym dziale chyba w temacie spread betting bylo omawiane na kontrktach. na forexie jest wszytsko niemal tak samo.
tam jest kontrakt a tutaj mamy jednostke transakcyjna 1 lot.comstat ladnie opisal gdzies w trzech czesciach ( czekamy na 3 czesc o forexie) o co mniej wiecej chodzi. polecam jako lekture.
konkurs moje gratulacje. zycze ci zebys w realu tez mial taki wynik.ale musisz mi uiwerzyc ze nie bedzie to latwe.
bo wlasnie to mniej wiecej polega na "na zagladaniu do portfela i wyciganiu z niego pieniedzy od innego gracza"
jesli ty wygrales w danej transakcji to gdzies po drugiej stronie ktos te pieniadze stracil. w przyrodzie nic nie ginie.
dla pocieszenia moge ci powiedziec ze na Forexie zarabia tylko 5-10% wszytskich grajacych
jesli macie jakies pytania to smialo.
ostatnio jestem troche zabiegany gdyz testuje system na NHL i NBA na przykladzie MLB sprawdzil sie bardzo dobrze.
no i musze przeprowdzic testy systemu do ruletki na wynikach z ostatnich 3 lat.
pozdrawiam