polecam serial Narcos o Escobarze, fajnie nakręcony, ciekawy sposób narracji, ogląda sie bardzo dobrze
8/10
Jak zagraniczne to jeszcze Gomorra
Gomorra, to jak dla mnie serial idealny
w żadnej innej produkcji nie było takiego klimatu jak w tym serialu, a gra aktorów w szczególności Fortunato Cerlino jako Pietro Savastano jest po prostu nie do opisania
Mi się podobał. Ale każdy lubi co innego. Tak jak wyżej, jednemu się Labirynt podobał drugiemu nie. Dla mnie dobry film.
Misja to jeszcze pierwszy drugi odcinek cos tam wydawało sie ze bedzie ok, ale potem zrobilo sie love story i styl bajek w TVN-ie wiec porzuciłem dalsze oglądanie
w żadnej innej produkcji nie było takiego klimatu jak w tym serialu, a gra aktorów w szczególności Fortunato Cerlino jako Pietro Savastano jest po prostu nie do opisania
Dzięki - także tym co później opisali powyższe propozycje.
Zapomniałem dodać, że potrzebuję to na płytkach DVD/Blu-ray. Na stronach Merlin/Empik znalazłem tylko ten pierwszy tytuł, czy Wataha np. wyszła jako załącznik do jakichś czasopism?
Interstellar - recenzje na świecie były generalnie bardzo pozytywne, okrzykiwano ten film jako wielkie dzieło - reżyser też z najwyższej półki (Christopher Nolan) i ciężko sięgnąć po kogoś lepszego. Natomiast dla mnie ten film niestety zawiódł, nie powiedziałbym nawet że przejdzie do klasyki sci-fi bo zwyczajnie sama tematyka - choć z założenia ciekawa (planeta gnije i ludzkość przestanie istnieć) - odpłynęła w innym kierunku, ocierając się tylko powierzchownie o wiele kwestii. Nie zdradzając szczegółów film stracił też element realizmu i wszystko zostało spłycone i zamienione w jakąś abstrakcję. Na ekranie wiało piaskiem i pyłem, w moją stronę zaś wiało nudą i odpłynięciem w tak poboczny temat, że cały film stał się męką i czekałem tylko na zakończenie. Nie polecam. 2/5
Harry Brown - mocne 7/10. Emerytowany żołnierz piechoty morskiej postanawia rozprawić się z bandą nastoletnich opryszków. Film ma taki fajny ciężki klimat , ostatnio czymś takim urzekł mnie Labirynt. Z jednej strony realistyczny (nie jest to Uprowadzona czy Equalizer) z drugiej kilka scen hmmm powiedzmy że dziwnych (nie wiem jak jest w WB w realu ale w Polsce za pyskowanie, wyzywanie i grożenie policjantowi na komendzie to się zalicza solidny wpierdol a tam chociaż może i tak tam jest).
Meldunek: 11/08/2005
Oglądał ktoś Broadchurch? Co o nim myslicie? Jestem po pierwszym sezonie i mam mieszane uczucia, z jednej strony super klimat, dobra para detektywów z drugiej za dużo w nim wątków pedofilskich, trochę przeciągany, ale jednak to przeciąganie tworzy bardzo dobry klimat małego, sennego miasteczka gdzie zdarzyła się tragedia
Jedna z najlepszych produkcji roku, 5/5. Teraz jest już dostępny także drugi sezon, ale według mnie nie dorównuje pierwszemu.
jestem swierzo po 2 sezonach ogladalem je w tamten week na ale kino lecialo.Powiem tak jeden z lepszych seriali .swietny klimat , bardzo dobra gra aktorska w sezon drugi na rowni z pierwszym . Bardzo polecam. 3 sezon dopiero w 2017 roku
ja tez uwazam ze 2-gi sezon daje radę - co ciekawe swietnie wybrneli z kontynuacją, kiedy myslalem, ze bedzie juz o czymś zupełnie innym to jednak to madrze i sensownie powiązali