#737617 - 21/11/2006 21:03
Re: Mięśnie brzucha...
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
Ja troche odwrotnie - chce przybrac na masie, ale w programie treningowym mam tez brzuch ofkors  Na kazdym treningu: 4x20 brzuszki na ławeczce skośnej 3x kołyska do oporu Pamietajcie, ze sa brzuszki i brzuszki, najwazniejsze to dobrze wszystko wykonac - glowa rownolegle do tulowia, brzuch caly czas napiety, moj kumpel jest mistrzem w dobrze wykonywanych cwiczeniach na siłce  i widze jakie sa efekty... Takze do boju, to naprawde da sie zrobic! 
|
Do góry
|
|
|
|
#737621 - 21/11/2006 22:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
Quote:
forum koksów sie robi ja sobie przejechałem 25 kilometrów dziś na rowerze i ledwo żyje ale czuje sie lekko nie ruszałem sie od roku chyba tak czas powiedzieć temu nie teraz troche jeszcze brzuszków:]
A co do jazdy rowerem. Czy jak na człowieka działa adrenalina to przy tym samym wysiłku spala tyle samo kalorii, co wykonując dane ćwiczenie na spokojnie?
Bo niedawno na ostej adrenalinie najpierw ponad 2 godziny non stop w piłkę grałem, potem odrazu na rower jakieś 25-30 km (jeżdżę stosunkowo rzadko, norma to jakieś 15 km) i tylko dlatego wróciłem do domu, bo już zbyt ciemno było i się bałem o własne bezpieczeństwo na drodze. Po powrocie żadnego, żadnego dosłownie zmęczenia. Potem jeszcze do pubu, tam piwko, ponad godzinę z kolegą przez miasto szliśmy i dopiero jak się spać kładłem to w nogach poczułem wszystko ...
|
Do góry
|
|
|
|
#737624 - 22/11/2006 00:59
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
Quote:
proponuje utworzyc "grupe wsparcia" codziennie bedziecie wpisywac czy dalej walczycie i jeden drugiego bedzie mobilizowal ja moze tez bym sprobowal ale cos w przeciwnym kierunku tj. zwiekszanie masy tak z 10kg, ale mam za szybka przemiane materii i bez wzgledu na to ile i co jem to i tak nie tyje
moge sie przylaczyc - tez chce zwiekszyc mase: ustabilizowalem diete od poniedzialku, do tego robie cwiczenia rozciagajace (musze zlikwidowac zastalosci od siadzacej pracy). od przyszlego albo nastepnego tygodnia zaczynam silke - przymiarka do HST - chce poznac swoje obecne mozliwosci, a od stycznia HST w pelnym wydaniu. powodzenia alfa - dla nas obu 
|
Do góry
|
|
|
|
#737625 - 22/11/2006 11:52
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Prawda jest taka, iz jesli ktos ma brzuch to 6ka mu nie pomoze. Mam nadzieje, iz na forum nie ma osoby, ktora by sobie wyhodowala brzuch ala kierwcy autobusow, bo to juz jest ciezki przypadek, gdzie by zobaczysz wlasnego penisa trzeba patrzec w lustro, bo w dol nie da rady, gdyz brzuch zaslania  Ale jesli macie jzu widoczne brzuchy i to wam przeszkada, to ruch!! Okres letni sie skonczyl, wiec ruch na swiezym powietrzu odpada, jak sypnie sniegiem to jak ktos ma dom w gorach to poodsniezac dobrze to wam zrobi  A juz caliem serio to panowie --> BASEN CO 2 dzien godiznka na plywalni i w krotkim okresie czasu mozna zrzucic. Oczywiscie trzeba ten czas tam odpowiednio wykorzystac, playwac intensywnie, a nie 50m kraulem i 5min przerwy na szukanie dup w stringach. Zabka tez odpada, chyba ze wlasnie w ramach oodpocznku np 400m kraul 50m zabki i tak ciagle. Dobrze jest tez tak na 15min do wyjscia "dobic" organizm interwałami, czyl 25kraulem, ale b szybko i spokojny poworot zabka. Zbic wage zaden problem. A samymi cwiczeniami tego nie odisgniesz. Cwiczenia sa dobre, ale jesli juz masz zbity tlusczyk  Miesnie brzucha jak kazde miesnie wymagaja okresu regeneracji, wiec nie moza ich cwiczyc codzienie, 2 dni cwiczen i przerwa. w 6tke nie wierze, zreszta nie tylko ja 
|
Do góry
|
|
|
|
#737628 - 22/11/2006 13:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/10/2002
|
Mnie osobiście "6" pasuje do pewnego stopnia, tzn wytrzymuje ten trening mniej wiecej do 12ego 13ego dnia, potem już mi się nie chce ale ten czas wystarcza w moim przypadku do osiągnięcia częściowych efektów w postaci zarysu kaloryferka  osobiście brzucha zrzucać nie musze, nadwagi nei mam, za to w celu poprawy kondycji i przygotowania się do egzaminów na SO zaczynam chodzić na basen, siłke traktuje narazie rekreacyjnie ale już niedługo rozpczynam kolejny cykl HST, może wspomogę go jakimiś suplami ale to jeszcze nie wiem co i jak, pewnie jakis gainer i ew. aminokwasy, raczej krete odpuszcze sobie... niech moc będzie z Wami 
|
Do góry
|
|
|
|
#737629 - 22/11/2006 15:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/04/2004
|
Ja zaczałem robic ta 6 tke. Basenu u mnie w miescie nie ma:/ najblizej około 30 km ale niestety mam szkołe wiec tamkie wyjazdy odpadaja. Na bieganie nie czas narazie bo jessienna plucha mi to uniemozliwia. Wiec zostaje robienie brzuszków  Niekiedy jakos rowerek ale to w razie W  Dzis 2 dzien 6tki  no no no musze tak trzymac dalej Zero alkoholu tez oczywiscie i jakas dietka warzywno owocowa z mała iloscia Chleba DAMY RADE !!
|
Do góry
|
|
|
|
#737630 - 22/11/2006 16:35
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
musimy dać radę !  thermale w drodze  22.XI.06 w pasie 94cm, opona 97cm waga 94kg. koniec stycznia 2007 ---> pas 88cm, opona 90cm waga 89kg. 3xtygodniu siłownia(klata, ramiona, barki; kontuzja krzyża i kolana ;() 1xbasen 2xrower. jedziemyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 
|
Do góry
|
|
|
|
#737632 - 22/11/2006 17:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/04/2004
|
Quote:
musimy dać radę ! thermale w drodze  22.XI.06 w pasie 94cm, opona 97cm waga 94kg.
koniec stycznia 2007 ---> pas 88cm, opona 90cm waga 89kg.
3xtygodniu siłownia(klata, ramiona, barki; kontuzja krzyża i kolana ;() 1xbasen 2xrower.
jedziemyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
22.XI.06 w pasie 99cm, opona 102cm waga 87kg.
No to jade Nie zapomnijmy o systematycznosci. Ani chwili zwatpienia 
|
Do góry
|
|
|
|
#737634 - 22/11/2006 17:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/12/2005
|
Quote:
ja jednak wymiękam tzn przekładam start, bo z alkoholem może byc póki co ciężko, dużo imprez w najbliższym czasie 
więc ja przekładam start na grudzień a od stycznie wznawiam treningi na siłowni 
pozdro koksy
ja ci powiem ze tez na poczatku nasluchalem sie tych madrusiow co mowia ze imprezowanie itd tak bardzo zle wplywaja na cwiczenia ale na wlasnym przykladzie sie przekonalem ze to nie do konca prawda biore kreatynke i baluje (czyt. pije) w weekendu i i tak zauwazam u siebie znaczna poprawe sylwetki i co wazne sily moze bez picia poszlo by jeszcze lepiej ale i tak jestem zadowolony bo wilk syty i owca cala  pozdreawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#737635 - 22/11/2006 17:30
|
old hand
Meldunek: 22/02/2005
|
Ja jak ważyłem na początku września 82 kg to wziąłem sie za siebie teraz waże 77 kg przy wzroście 182! Aby utrzymać formę podczas deszczowych i zimnych zimowych wieczorów chodzę sobie na hale grać w piłeczkę 2x w tygodniu do tego czasami na siłownie, ale teraz robie przestój zacznę od nowa po studniówce! Ponadto  próbuje nie jeść po 19 a jak jestem głodny to najwyżej plasterek czegoś aaa i naiważniejsze to pić dużo wody , która gasi poczucie głodu P.S Właśnie wypiłem 1,5 litra wody 
|
Do góry
|
|
|
|
#737636 - 22/11/2006 18:50
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Lama odpusc se silownie, bo w 3 tyg nic nie zorbisz  Tak naprawde sam trening wprowadzajacy, przystosowujacy miesnie do wiekszego wsyilku powinien trwac 4 tygodnie  Pierwsze 2 lajtowe, kolejne 2 juz na niezlych obciazaeniach, a dopiero potem trening wlasciwy. Smigaj na basen 4 razy w tyg, szybciej to zbijesz
|
Do góry
|
|
|
|
|
|