#743810 - 27/11/2006 10:56
Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy...
|
enthusiast
Meldunek: 31/07/2005
|
Quote:
A powracając do przytoczonego przez Ciebie przykładu Sport 2 x 3 Portuguesa to choć nie zdajesz sobie z tego kompletnie sprawy to mając pewne informacje i wiedze na temat danego zespołu/ligi, ... zagrałeś to zdarzenie!
Można pisać i dumać nad tym pk>1 i dojść jak zwykle do ... niczego;/ natomiast podstawa to dobre info o danej drużynie/ zawodniku, analiza danego zdarzenia! Następnie odpowiednie stawkowanie, nauka dyscypliny gry i panowania nad emocjami!! dzisiaj liczą się konkretne informacje i za nie możesz coś zarobić. Tu jak w każdej innej dziedzinie zarobisz, jeśli masz większą wiedze na dany temat niż inni! Pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#743812 - 27/11/2006 11:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
Quote:
I co teraz ? Mam tego nie grac bo w moim buku pk<1? W d... mam wtedy jakies pk i mając odpowiednie informacje biorę ten kurs z pocalowaniem w rękę bo przewidując że będzie dwojka zadowala mnie to co jest.
Jestem tego samego zdania. Nigdy nie zagralbym zakladu gdybym byl przekonany, ze nie wejdzie , nawet gdy wiadomo, ze jego pk jest duze wyzsze niz 1 i sam zagralbym przeciwnie, bo bylbym przekonany, ze wejdzie . Po co swiadomie mialbym wtedy oddawac kase bukowi? Tylko dlatego, ze p*k>1? W zyciu!
Gram zroznicowanie, ale nie popadam w paranoje p*k>1. Nie znaczy to jednak, ze neguje sens pk. Sens jest, ale nie zawsze.
Mysle, ze w tym temacie powiedziano juz na forum wszystko.
|
Do góry
|
|
|
|
#743813 - 27/11/2006 11:39
|
enthusiast
Meldunek: 31/07/2005
|
Quote:
Tzn uwazasz ze masz lepsze info niz bukmacherzy? Powodzenia.
Ale za jakies 6 miesiecy jak wtopisz porzadnie, znajdz ten temat w stosie kolejnych ktore zdarza powstac i przeczytaj to co pisal maycj, wtedy moze zajarzysz. Zeby skumac o co chodzi z p*k trzeba odblokowac wyobraznie. To jest troche jak w matrixie, wszyscy sie nabieraja na sztuczki ktore zastawia nasza swiadomosc, tworzac nadzieje ze wszystko jest proste, ze wszytko co jest powyzej kursu 1,01 moze przyniesc zysk, az nagle masz olsnienie (polecam pol litra wodki, pomaga) i przechodzisz na "nasza" strone i przekonujesz innych do p*k lub masz gamoni w d... i grasz z bukami na rownych szansach
Polecałbym ci, nie martwienie się o moją grę i moje info:) Bukmacherka to moje hobby, które przynosi mi jak dotychczas wymierne korzyści w postaci zysków! Na temat pk>1 juz sie nie wypowiadam, bo nie chce być obiektem ataków zagorzałych zwolenników tej "teorii"!
Quote:
polecam pol litra wodki, pomaga
właściwie to nie nadaje sie do jakiegokolwiek komentarza, tylko wystawia tobie złe świadectwo.
|
Do góry
|
|
|
|
#743814 - 27/11/2006 11:56
|
old hand
Meldunek: 21/02/2001
|
Quote:
Nigdy nie zagralbym zakladu gdybym byl przekonany, ze nie wejdzie , nawet gdy wiadomo, ze jego pk jest duze wyzsze niz 1 i sam zagralbym przeciwnie, bo bylbym przekonany, ze wejdzie . Po co swiadomie mialbym wtedy oddawac kase bukowi? Tylko dlatego, ze p*k>1? W zyciu!
Donic , jesteś zdumiewającym gościem tyle lat już siedzisz w branzy a nic sie jeszcze nie nauczyłeś 
|
Do góry
|
|
|
|
#743815 - 27/11/2006 11:59
|
Carpal Tunnel
|
jahu, widocznie nie rozumiesz, co dokladnie mam na mysli. Przyczytaj uwaznie. "Gram zroznicowanie, ale nie popadam w paranoje p*k>1. Nie znaczy to jednak, ze neguje sens pk. Sens jest, ale nie zawsze. "
|
Do góry
|
|
|
|
#743816 - 27/11/2006 12:10
|
Carpal Tunnel
|
edit - nie zawsze ja przestrzegam p*k. Oczywiscie sa to wyjatki.
|
Do góry
|
|
|
|
#743817 - 27/11/2006 13:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Dardaw:
Widocznie nie widzisz różnicy między trafieniem np. 80% meczy po kursie 1.30, a 80% po kursie 1.25.Załóżmy, że w pierwszym przypadku grasz u buków, którzy oferują wyższe kursy, a w drugim grasz tylko u swojego buka, który ma zaniżone kursy.Grając po kursie 1.30 jesteś na lekkim plusie, ale już grając po 1.25 wychodzisz tylko na zero.Nie widzę sensu grania tam, gdzie zarabia się mniej.Przecież to strata kasy.Konta u kilku, a nawet kilkunastu buków to podstawa.
|
Do góry
|
|
|
|
#743818 - 27/11/2006 17:56
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/02/2005
|
Quote:
witam chcialem sie tylko podzielic pewna oczywista mysla, jednak chyba musialem przekonac sie o tym na wlasnej skorze, zeby to do mnie dotarlo . obstawiam juz jakis czas i w tym czasie probowalem wielu sposobow gry i wszystkie okazaly sie klapa, wszystkie progresje na remisy lub ako i jakies inne magiczne cud systemy w dluzszym okresie czasu prowadza do porazki. Niby oczywiste, ale jesli nie sprawdzi sie tego na sobie ciezko zrozumiec jak wazne jest p*k. Wniosek jaki mi przychodzi do glowy to to, zeby grac tylko single z dobrym p*k.
pozdrawiam
hehe i co to za nowosc? Jak chcesz wygrac to musisz dobrze obstawiac i nie wazne jaki system zastosujesz...
Ja uwazalem, uwazam i bede uwazal ze jedynym dobrym sposobem dzieki ktorym mozna zarobic przyzwoite pieniadze co miesiac - porownywalne kwoty jest tylko progresja remisowa. Ale wiadomo ze nie schmatyczna tylko udoskonalona, zmienna itd. Gram tak juz sporo czasu ze 2 lata chyba jak nie wiecej i tylko taki system gwarantuje mi dobry zarobek - cos w rodzaju pensji comiesiecznej-gdzie wiem mniej wiecej ile moge zarobic i co miesiac mam taka kwote na koncie ktora wyplacam i zawsze sa to podobne kwoty, czasem tysiac mniej albo tysiac wiecej ale sa to kwoty porownywalne.
Co do zwyklych typow na sigle z gownianymi kursami to nie polecam bo w takich meczach gdzie kurs jest np 1,4 dosc czesto sa niespodzianki i pozniej sie trudno odrabia bo jak wiadomo zeby grac kurs 1.4 czy cos takiego trzeba zainwestowac duza kase zeby cos z tego ugrac przyzwoitego, a niespodzianki sa bardzo czeste. No ale jak ktos umie doskonale przewidywac takie mecze i sobie chwali taki system to ok.
Tylko po co zakladac taki temat na forum jak kazdy i tak gra swoja taktyka i nikt nikomu nie przetlumaczy 
|
Do góry
|
|
|
|
#743819 - 27/11/2006 18:56
|
old hand
|
Quote:
Tylko po co zakladac taki temat na forum jak kazdy i tak gra swoja taktyka i nikt nikomu nie przetlumaczy
No właśnie Eska , dwa lata progresją na remisy , ty to masz szczęście ze prawdopodobieństwo odchyliło sie na twoja korzyść , ale nie bój nic niebawem wyrówna....
|
Do góry
|
|
|
|
#743820 - 27/11/2006 19:03
|
Pooh-Bah
|
juz sie nie wyrowna bo juz nie gram duza kasa jak na poczatku wiec jak nawet przyjdzie jakis dramat to juz nie strace tyle co zarobilem  Teraz mam obrot w miesiacu cos ok 10-17 tys zysku ok 6 tys wiec nie szaleje bo nawet nie mam juz takiej mozliwosci bo wszedzie mam limity powstawiane wiec gram u kilkunastu bukmacherow a wszedzie przeciez nie moge miec wpaconej na koncie duzej kasy bo by mi nie starczylo pieniedzy a zreszta nie mozna inwestowac tylko w jedno zyski z bukmacherki wkladam na gielde albo fundusze wiec spokojna glowa z tym wyrownaniem  pozdro btw: zreszta ja nie mowie o zwyklej progresji na chama tylko rozsadna, ale to juz pisalem kiedys w innym watku nie chce sie powatarzac bo jak mowie nikt nikomu nie przetlumaczy. Wazne ze kazdy ma ze swojego stylu grania zysk i niech tak pozostanie
|
Do góry
|
|
|
|
#743821 - 27/11/2006 20:07
|
member
Meldunek: 13/08/2006
|
Quote:
Ja uwazalem, uwazam i bede uwazal ze jedynym dobrym sposobem dzieki ktorym mozna zarobic przyzwoite pieniadze co miesiac - porownywalne kwoty jest tylko progresja remisowa. Ale wiadomo ze nie schmatyczna tylko udoskonalona, zmienna itd. Gram tak juz sporo czasu ze 2 lata chyba jak nie wiecej i tylko taki system gwarantuje mi dobry zarobek - cos w rodzaju pensji comiesiecznej-gdzie wiem mniej wiecej ile moge zarobic i co miesiac mam taka kwote na koncie ktora wyplacam i zawsze sa to podobne kwoty, czasem tysiac mniej albo tysiac wiecej ale sa to kwoty porownywalne.
Pierdolenie kotka za pomocą młotka  Albo zakładaj temat na forum i udokumentuj te swoje zyski albo przestań pierdolic smutki bo się rzygać chce 
|
Do góry
|
|
|
|
#743822 - 27/11/2006 20:38
|
Pooh-Bah
|
tak tylko wtracilem. Kiedys juz wklejalem screeny - ale nie o to chodzi tylko mowie swoje zdanie, jak ja uwazam i nic wiecej. Mialem juz nie pisac na tym forum i zawsze jakos powracam %-) juz nie bede - sorka 
|
Do góry
|
|
|
|
#743823 - 27/11/2006 20:46
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Teraz mam obrot w miesiacu cos ok 10-17 tys zysku ok 6 tys
To jzu "wszystko" wiemy 
|
Do góry
|
|
|
|
#743825 - 27/11/2006 20:52
|
old hand
|
Już kiedyś na forum był tu słynny wielki progresista , zaczał udawadniać publicznie jaki z niego kozaczyna i wytrzymał progresja 2 tyg. 15 tyś. poszło w szambo...zdaje sie że nazywał sie Rafter czyli naczelny bajkopisarz forum. Widze ze Eska z 50% yeldem i zyskami miesiecznymi po 6 tys. chce go przebić....
|
Do góry
|
|
|
|
#743826 - 27/11/2006 20:53
|
Pooh-Bah
|
no jak ci wyszlo 50 % to luz  dla mnie sie liczy zeby miec pensje comiesieczna prawie taka sama wtedy mozna cos inwestowac bo wiem ze kasa co miesiac bedzie taka sama. Kazdy ma inne piorytety wiec moze sobie wybrac swoja startegie mi moja odpowiada i tylko napisalem ten post zeby zwrocic uwage ze sa rozne metody a nie tylko granie singli po lipnych kursach i sledzenie analizowanie i pierdolenie sie z typami. Ja na wybor druzyn poswiecam ok 30 min w tygodniu razem z postawieniem u roznych bukow i porownaniu kursow. Wiec pracy nic nie kosztuje a zysk jest wiekszy niz na wszystkich innych inwestycjach nawet biorac pod uwage gielde- ale to juz inna para kaloszy...
|
Do góry
|
|
|
|
#743827 - 27/11/2006 20:58
|
Pooh-Bah
|
Nikogo nie chce przebijac bo pisze malo na forum jak widac po postach, nie zyje tym nie analizuje i nie zyje tym jak wy. Mowie tylko ze dla takich ludzi jak ja ten system jest dobry. Duzy kapital, malo czasu na szukanie druzyn odpowiednich, zysk jak dla mnie spory-moze ktos powiedziec ze mozna wyciagnac z tych pieniedzy duuuzo wiecej, ale ja nie potrzebuje. Znalazlem swoj system ktory mi odpowiada i go nie zmieniam chociaz probowalem roznych. Nawet nie znam wynikow meczy roznych druzyn skupiam sie na jeden lidze max 2och i nie trace czasu na analizy a jakos od 2 lat mam caly czas zyski i zadnych strat w miesiacu. Wiec dla takich ludzi jak ja to dodatkowy zarobek, dla innych moze byc skromny ale mi wystarcza i nie jade na chama ze moge wygrac wiecej, bo to prowadzi do bankructwa sam sie na poczatku o tym przekonalem wiec juz nie 'cwaniakuje' bo i po co 
|
Do góry
|
|
|
|
#743828 - 27/11/2006 21:02
|
addict
Meldunek: 14/02/2006
|
Ja prowadze sobie od niedawna taki osobisty bilans w Excelu gdzie testuje różne systemy i ku mojemu zaskoczeniu największe zyski przynosi mi aktualnie granie kuponów kombinacyjnych  . To troche zabawne bo zawsze byłem zwolennikiem twardego grania singli ale teraz mysle w kategoriach dlugoterminowych czyli skutecznośc typów*średni trafiony kurs>1 i kombinowałem tak żeby wynaleźc jakiś kurs ponad 3.00, który wchodziłby ze skutecznością 40% - oczywiście w grę wchodzi tylko granie płaską stawką - początkowo myslałem o underdogach w NBA potem o remisach w NHL, potem jeszcze o underdogach w NHL i w długiej perspektywie czasu możemy wyjsc na plus na NHL ale to jest zawsze dość ryzykowne granie. O graniu remisów w pilce noznej nawet nie myslalem bo to najszybsza droga do bankructwa  . Jak zatem zrobić ten kurs 3.00 ano mozna np. tak 1.5*1.4*1.3*1.2 to daje kurs ogólny 3,27 łacząc ze sobą najlepiej rózne dyscypliny sportu - grając w ten sposób mamy duze szanse zeby w długim czasie sredni trafiony kurs * skutecznosc typów > 1. Popatrzcie sobie na temat Johnyego w serwisie www.typuje.pl - on gra wlasnie w ten sposób - sa to przewaznie kupony kombinacyjne złozone z kilku meczy. W miesiac czasu wygenerował taki zysk jakiego nie ma chyba nikt w elicie na tym forum. Kwestia teraz jak dobierać mecze - najlepiej prowadzić statystyki na bieząco - sprawdzac w jakich ligach jest duzo niespodzianek, a w jakich przewaznie wygrywają faworyci. Sprawdzić jakiej druzynie mozemy zaufać a jakiej nie - gdyby wszyscy trzymali sie takich zasad to niewielu zagrałoby Malage we wczorajszym meczu - wg BA 10/10 po kursie 1.30 9/10 z handicapem -6,5 - tylko Malaga przegrała 6-ma punktami przegrywając z kretesem przez cały mecz. Gdyby jednak spojrzec w przeszlosc to mozna zauwazyc ze Malaga podobne "wałki" robiła juz w przeszlosci i nie jest to druzyna, której moznaby bylo zaufac w przeciwienstwie np. do TAU czy CSKA  . Najlepiej jest wlasnie zrobić sobie taka liste druzyn, którym ufamy, co do których jestesmy pewni i zrobić drugą czarną liste drużyn, które grają w kratke i, które moga zrobić jakiś wałek - najlpeiej to wszystko poprzeć statystykami odwołując sie do archiwalnych kursów z biezacego sezonu  .
|
Do góry
|
|
|
|
|
|