#755302 - 29/11/2006 15:25
Re: Biathlon - Puchar Świata - Ostersund (SWE) 29.11-03.12
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Moim zdaniem Wilhelm pobiegla o wiele lepiej niz sie spodziewales, a co do mojej skutecznosci, fakt dosyc dobra . Ale spoko pierwsze koty za ploty, na pewno ten start wyjasnil o wiele wiecej niz Munio...tak poza tym jakiego miales nicka wczesniej i za co dostales bana? Niestety w konkursie nie wystartuje, gdyz nie wiem czy bede mial na to czas, ale tu z checia bede zagladal i swoje typki podawal. ... Ogolnie zawody niespodzianek i chyba tu nikt nie zaprzeczy. Jutro raczej nalezy sie tego samego spodziewac u panow, zobaczymy co jutro nam PŚ przyniesie. Ech, zanim ta Neuner stanie sie biathlonistka przez duze "B", to duzo wodiczki w Wisle uplynie.
Edited by tomo (29/11/2006 19:03)
|
Do góry
|
|
|
|
#755303 - 29/11/2006 15:39
|
veteran
Meldunek: 04/08/2006
|
widze ze ja tez zostalem wywolany do tablicy przez pana małpa,małpa cos tam cos tam - tak wiec jestem, no i co z tego ze Wilhelm ani Olofsson nie wygraly zawodow? ale mialem racje piszac ze jak ktoras z nich nie wygra to bedzie niespodzianka i co? zadna nie wygrala a zamiast tego poszla mega niespodzianka - ciekawe czy wlasnie takie wyniki znales juz o poranku:)
aha i co do Munio to strasznie przekonywales ze Kati tam 11 pudeł to teraz bedzie tak samo, jakos tym razem 4 tylko (no wiem ze i tak duzo).
hitzer, Neuner, Apel , Glagow - wiesz co to? tak to lista Niemek ktore byly za Kati tak wiec nie jest wcale taka najslabsza w druzynie.....no a ze strzelaniem tez nie jest az tak zle i przestan juz podpierac sie wynikami zawodow w Munio, bo jakos wtedy Wilhelm 11 pudel a teraz 7 mniej, a spojrz na Twoja Wielka Neuner?? 6 minut kary.......oj cos to Munio nie bylo az tak najwazniejsze:)
pozdrawiam i zycze wszystkim trafnych typow
p.s a co by np. bylo jakbym typowal ze Chinka Youxia HOU jest super strzelajaca a Ty bys panie nieomylny nie zaprzeczyl, oj chyba bys sie teraz pochlastal ze nie znales osiagniec z karabinka tej zawodniczki no nie, bo chyba w Twoim mniemaniu jestes chodzaca encyklopedia biathlonu....nie krytykuje tego.....ciesze sie ze moglem Cie poznac bo teraz bede spisywal od Ciebie typy - te dobre - czyli pewnie wszystkie no nie:)
|
Do góry
|
|
|
|
#755304 - 29/11/2006 18:22
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Czytałem gdzieś w przedsezonowych zapowiedziach, że podczas przerwy (nazwijmy ją letnią) Frode Andresen ostro ćwiczył nad poprawieniem skuteczności na strzelnicy, niby poprawę widać już sporą.. jednak wiadomo, że jak będzie to zweryfikują tegoroczne trasy biathlonowe.. bo suche zapowiedzi niewiele nam dają Nie lubię typować pierwszych zawodów, bo tak naprawdę bardzo niewiele narazie wiemy o formie zawodników, a typy mogą opierać się na takich przedsezonowych zapowiedziach albo na statystykach z sezonów poprzednich i na tym w zasadzie się kończy, a to w sumie niewiele :/ Mimo wszystko zdecydowałem się postawić na Frode w konfrontacji z Larsem Bergerem (prawie nieomylny na strzelnicy ) Wiadomo jak biegają obaj panowie (według mnie lepszym biegaczem jest Frode), więc bardzo duże znaczenie będzie miała postawa obu panów na strzelnicy.. mam nadzieje, że Frode naprawdę przyłożył się do treningów i poprawę ujrzymy już na jutrzejszych zawodach czego sobie, Jemu i Wam życzę Frode Andresen vs Lars Berger @ 1.60 7/10
|
Do góry
|
|
|
|
#755306 - 29/11/2006 19:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/12/2005
|
Tomasz Sikora - Julien Robert 1 1,75 4/10 Tomek w zawodach przedsezonowych radzil sobie dobrze w biegu a w tym biegu jest to prawie najwazniejsze4 a mierzy sie z francuzem mtory potrafi dobrze strzelic ale mysle ze okolo 2-3 pudel jest tomek w stanie odrobic Christoph Sumann - Alexander Wolf 2 1,55 8/10 Typek promocja bo wolf to o 2 klasy lepszy biathlonista choc to poczatek sezonu i moge sie mylic ale nie sadze Mysle ze wolf to bedzie zawodnik ktory bedzie dobrze spisywal sie do mistrzostw swiata a pozniej zaczna dobrze radzic sobie gross fischer i greis choc greis bedzie celowal w PS po wyczynach na olimpiadzie Alexander Os - Ricco Gross 1 2,25 3/10 Mlody norweg zeby przekonac treneiro musi wystartowac dobrze a po grossie ktory poczatek poprzedniego sezonu tez mial lichy nie spodziewam sie rewelacji jak strzeleckich tak i biegowych a wiec typ bardziej na czuja i przeciwko grossowi niz na ossa p.s RIVA graty za SURE BETA
|
Do góry
|
|
|
|
#755307 - 30/11/2006 08:58
|
member
Meldunek: 13/08/2006
|
Wyglada na to,ze walka o zwyciestwo w ogolnej klasyfikacji pomiedzy Pioree a Bjoerndalenem w tym roku bedzie bardziej wyrownana niz to mialo miejsce w roku ubieglym przynajmniej tak zapowiada Poiree a jak bedzie to zobaczymy . W kazdym razie poczatek powinien byc jednak pod dyktando norwega ktory biegowo niszczy pozostalych.No ale rozpoczynaja od biegu indywidualnego wiec wypada luknac co nam proponuja buki. Najciekawsza oferte przedstawil oczywiscie niezawodny Expekt co juz wczesniej zauwazyl rivaldinho(para Greis-Pioree).Ale oprocz tej pary warto moim zdaniem zagrac pojedynek szweda Ferrego z Bergerem kurs co prawda tylko 1.55 ale biorac pod uwage,ze Ferry biega niewiele gorzej od Bergera a znacznie lepiej strzela do tego startuje u siebie ,inny buk Sportingbet zestwil Ferrego w parze z wybornym strzelcem Rozhkovem wyceniajac ich szanse na rowni.Kolejna para to pojedynek francuza kolejnego dobrego strzelaca Cannarda z Nilssonem.Francuz ktory nie zawodzi mnie juz od kilku lat w biegach indywidualnych jest to zawodnik raczej przecietny ale z uwagi na swoja skutecznosc na strzelnicy w tak specyficznym biegu jego szanse znacznie rosna,jesli chodzi o szweda to jego jedynym atutem jest chyba tylko to,ze startuje u siebie .I ostatnia propozycja to oczywiscie niezawodny dziadek Ricco Gross w parze z Osem z czałym szacunkiem dla norwega ale jeszcze musi troche poczekac żeby uzyskac taka skutecznosc na strzelnicy jak Ricco ktory wiadomo,ze obecnie juz tylko czlapie na trasie no ale tu sie gra na strzelcow. Na koniec pragne zwrocic uwage na jedna pare ze Sportingbetu a mianowicie w mojej opinii zestawienie Tchepikova w jednej parze z Tchoudovem i to wyceniajc ich szanse na rowni daje znakomita okazje do zarobienia na tej parze.No bo przeciez Tchepikov to specjalista od biegu idnywidualnego w ktorym w ktory prawie sie nie myli na strzelnicy a jego rywal ogolnie strzela slabo co prawda akurat w tych 4 biegach indywidualnych w ubiegly roku w ktorych startowal jego wyniki strzeleckie o dziwo zdecydowanie odbiegaly od sredniej ale i tak byly slabsze od wynikow Tchepikova.I jest to jedyna para z tego buka ktora zasluguje na uwage. Tak to wyglada na papierze a jak bedzie zobaczymy Panie pokazaly wczoraj,ze tak naprawde sezon nie zaczal sie jeszcze dla wszytkich.
|
Do góry
|
|
|
|
#755309 - 30/11/2006 09:20
|
Pooh-Bah
Meldunek: 18/06/2001
|
Ferreol Cannard - Mattias Nilsson Jr Podobnie jak dla jednego z kolegow wyzej Ferreol "żółw" Cannard to jeden z moich ulubiencow, ktory rzadko zawodzi Z lezka w oku wspomina sie jego wspaniale biegowe wystepy czy to w sztafetach (ktore perfekcyjnie zawalal), czy w sprintach gdzie potrafil z czystym kontem czy 1 bledem byc w 3 czy 4 dziesiatce. Ale do rzeczy: wczorajsze zawody pokazaly, ze raczej nalezy probowac wyzszych kursow, tutaj szanse oceniam 55-45 dla Szweda, gram oczywiscie lightowo, ale uwazam, ze lepiej tak niz jakies wynalazki za 1.50 gdzie wlasciwie nic jeszcze nie wiadomo. Szwed u siebie (ale to srednio istotne), moim zdaniem zapas ok. 3 pudel. Licze, ze Cannard z kolejnymi sezonami bedzie jeszcze wolniejszy, a i raczka zadrzy czesciej niz zwykle. Zeszly sezon to dwa biegi indywidualne (mowie o PS), w jednym gora wyraznie Szwed, w drugim wygral Francuz, z tym ze majac 4 pudla mniej wyprzedzil Szweda o nieco ponad minute. Nilsson @2.15 Expekt
|
Do góry
|
|
|
|
#755314 - 30/11/2006 10:29
|
addict
Meldunek: 12/03/2005
|
Witam wszystkich, nie jestem super znawcą biathlonu, ale od roku śledzę tą dyscyplinę, bo niekiedy można ukłuc buków na wystawianych kursach. Pierwsze zawody będą ciężkie do wytypowania, prztykłedem są wczorajsze zawody kobiet. Ja znalazłem takie pary w Profie:
Bjoerndalen-Hannevold 1 1.24 Bjoerndalen od 2004 roku bywał w pierwszej 6 zawsze w zawodach indywidualncy, 2 tygodnie temu brał udział w zawodach biegów narciarskich, które wygrał ze sporą przewagą nad typowymi zawodnikami tej konkurencji, strzelanie niezłe, w sezonie 05/06 w biegach indywidualnych 92%. Hanevold strzelanie na podobnym poziomie ale bieg o wiele gorszy.
Greis-Vuillermoz 1 1.24
Jeden z faworytów do miejsca na podjum, praktycznie nie wypada z pierwszej dziesiątki w ostatnich 10 zawodach indywidualnych, Villermoz zazwyczaj poza 30 miejscem. Strzelnica na korzyść Greisa.
Defrasne-Hakkinen 1 1.35 Defrasne-Dostal 1 1.39 Tu mam problem z wyborem, ale skłaniam sie do pierwszej pary, Hakkinen wielokrotnie kończył zawody indywidualne na odległych miejscach, Defrasne niezły biegowo, ale strzelnica 77% w b.ind. w sezonie 05/06. Hakkinen 86% a Dostal 81%, do tego Dostal starszy o 7 lat od obu ww.Pomóżcie wybrać????
Poiree-Rosch 1 1.59 Poiree-Eckhoff 1 1.44 Tu podobnie. Początkowo wybrałem Poiree z Eckoffem, ale różnica kursów u innych buków na pare Poiree-Roesch mniejsza 0 14 punktów, daje mi do myślenia czy tego nie zagrać. Strzelnica w b. ind. wyglada tak Poiree 90%, Roesch 83% a Eckhoff 87%.
Co do Fischera z Kruglovem i Bergmanem uważam że no bet.
|
Do góry
|
|
|
|
#755315 - 30/11/2006 11:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/11/2003
|
Unibet zaoferowal dosc ciekawe pary z dobryi kursami . ktorzy siedza dosc gleboko w biathlonie a zarazem w przygotowaniach do sezonu napewno wiedza wiecej i napewno widza tutaj dosc dobre pary a jest z czego wybierac oto pary z Unibetu Vitek, Z - Nilsson, M 1.7 - 2.0 Svendsen, E - Tchepikov, S 2.15 - 1.65 Sumann, C - Berger, L 1.6 - 2.2 Sikora, T - Hanevold, H 2.10 - 1.65 Rösch, M - Tchoudov, M 1.9 - 1.8 Poiree, Raphael - Fischer, S 1.7 - 2.0 Kruglov, N - Andresen, F 1.45 - 2,50 Gross, R - Rozhkov, S 1.65 - 2.10 Eckhoff, S - Novikov, S 1.3 - 3.20 Defrasne, V - Wolf, A 1.85 - 1.80 Bricis, I - Moravec, O 1.6 - 2.2 Bjoerndalen, O-E - Greis, M 1.48 - 2.45 Birnbacher, A - Os, A. 1.55 - 2.30 Bergmann, C-J - Tcherezov, I 2.10 - 1.65 Moim zdaniem warte gry sa pary Eckhoffa z Novikovem , Birnbachera z Osem, oraz .Olka Bjoerndalena, z Greisem Ferry, B - Vuillermoz, R-L 1.75 - 1.9
|
Do góry
|
|
|
|
#755317 - 30/11/2006 11:31
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Sezon biathlonowy uwazam za otwarty Pierwsze starty w szewdzkim Ostersund sa dla mnie NO BET. Dlaczego ? Odpowiedz znajdziecie we wczorajszych wynikach kobiet. No moze jakbym mial jakies srodki to bym na pewno zagral to: Ole Einar Bjoerndalen to win 20 km race @ 2,25 Bet-at-home 6/10 Ole jak zawsze w roli faworyta i po kursach powyzej 2,0 to jest jakis must bet. W trakcie sezonu watpie aby taki kurs pojawil sie. Jestem jednak ciekaw jak tam u niego z forma strzelcka, bo o biegi to jestem spokojny [mozna bylo go zobaczyc w biegach narciarskich w Kuusamo/FIN]. Jesli beda 2/3 pudla na 20 to powinno byc dobrze. Co do innych faworytow...trudno powiedziec w koncu to poczatek sezonu. A Sikora ? Na poczatku powinno byc dobrze, potem troche obnizka formy by zaatakowac na koniec i na MŚ ! Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
|
|