Strona 2 z 15 < 1 2 3 4 ... 14 15 >
Opcje tematu
#759761 - 30/11/2006 23:18 Re: Bezrobocie
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/08/2004
Quote:

Pracownik budowalny,
czy raczej ogolnobudowlany,
nosisz cegly, pomagasz to tu to tam, ogolnie rozumiana praca na budowie bez wskazania.

2500 tys. w Polsce jako pomocnik budowlany to bardzo godziwa zaplata liczac 6 dni pracujacych w tyg., 8h dziennie, sob. 6h.

Do góry
Bonus: Unibet
#759762 - 30/11/2006 23:20 Re: Bezrobocie
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Quote:

Quote:

Quote:

Quote:

Jeszcze slowo co do budowy i pracy na niej,
Czy 2500 na reke to jest duzo czy malo??

2500 jako....?

jako pracownik fizyczny.

ok, nie wnikam dalej... chcialem powaznie zapytac, czy tez napisac jak jest wg mnie, jak jezt rzeczywiscie z placa na rynku nazwijmy to "budowlanym". Trudno byc innym pracownikiem niz typu: "fizyczny", w aspekcie budowy, nawet tzw, rowniez w Polsce " Project Menager", w istocie jest prawcownikiem fizycznym, mialem na mysli troszke bliższe konkrety, ale ok...nieistotne.

Pozdrawiam

Nie wiem jak to inaczej ująć. Pomocnik, człowiek od wszystkiego ? Generalnie chodzi o najniższe stanowisko. Taki: przynieś, podaj, pozamiataj.

Do góry
#759763 - 30/11/2006 23:20 Re: Bezrobocie
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Witam, ktoś wie jakie trzeba mieć ze sobą dokumenty, że zarejestrować się w urzędzie pracy jako bezrobotny? Kumpel jutro ma zamiar isc, wszystkich pyta sie co i jak, ale nikt dokladnie nie wie. Ktos ostatnio sie rejestrowal? Moze ktos powiedziec?

Pozdrawiam

http://www.abc.com.pl/serwis/du/2004/2607.htm

Do góry
#759764 - 30/11/2006 23:24 Re: Bezrobocie
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2006
Quote:

Quote:

Quote:

Quote:

Quote:

Jeszcze slowo co do budowy i pracy na niej,
Czy 2500 na reke to jest duzo czy malo??

2500 jako....?

jako pracownik fizyczny.

ok, nie wnikam dalej... chcialem powaznie zapytac, czy tez napisac jak jest wg mnie, jak jezt rzeczywiscie z placa na rynku nazwijmy to "budowlanym". Trudno byc innym pracownikiem niz typu: "fizyczny", w aspekcie budowy, nawet tzw, rowniez w Polsce " Project Menager", w istocie jest prawcownikiem fizycznym, mialem na mysli troszke bliższe konkrety, ale ok...nieistotne.

Pozdrawiam

Nie wiem jak to inaczej ująć. Pomocnik, człowiek od wszystkiego ? Generalnie chodzi o najniższe stanowisko. Taki: przynieś, podaj, pozamiataj.

bardzo dużo, mój brat cioteczny tak pracuje i dostał tylko 1000 i sie cieszy chłopak... a co dopiero jakby mu to ktos powiększym po kursie 2.5

Do góry
#759765 - 30/11/2006 23:28 Re: Bezrobocie
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

Quote:

Pracownik budowalny,
czy raczej ogolnobudowlany,
nosisz cegly, pomagasz to tu to tam, ogolnie rozumiana praca na budowie bez wskazania.

2500 tys. w Polsce jako pomocnik budowlany to bardzo godziwa zaplata liczac 6 dni pracujacych w tyg., 8h dziennie, sob. 6h.

Duza znana firma poszukiwala pracownikow na takich warunkach, fakt, pierwszy miesiac byl probny za 1700 na reke, jesli wszystko bylo ok to podpisywales umowe na rok z wynagrodzeniem 2500 netto.
Przedluzenie umowy to raczej formalnosc bo jesli nie pijesz w czasie pracy i nie obijasz sie po katach to bez problemu umowa na kolejny rok.

Rowniez uwazam ze to godziwe pieniadze.

Do góry
#759766 - 30/11/2006 23:36 Re: Bezrobocie
Szewa Offline
Carpal Tunnel

2.500 - według mnie bardzo dobra stawka.

Wiele osób pracuje na stanowiskach kierowniczych i dostają tyle samo albo niewiele więcej, a wiadomo, że ich praca wiąże się jednak z większą odpowiedzialnością.

Gdybym miał do wyboru: pracować załóżmy w Anglii za 1000 funtów albo w Polsce za 2.500 to poważnie bym się zastanowił i jednak wybrałbym pracę w Polsce.

Do góry
#759767 - 30/11/2006 23:40 Re: Bezrobocie
gnacik Offline
Carpal Tunnel

ciekawe czy dałoby rade pogodzic ta prace ze studiami zaocznymi, bo na pewno lepsze to niz staż w urzędzie miasta Szewczenko, a Ty nie powinines byc przypadkiem na meczu, a raczej na pomeczowej popijawie ????

Do góry
#759768 - 30/11/2006 23:47 Re: Bezrobocie
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Quote:

ciekawe czy dałoby rade pogodzic ta prace ze studiami zaocznymi, bo na pewno lepsze to niz staż w urzędzie miasta Szewczenko, a Ty nie powinines byc przypadkiem na meczu, a raczej na pomeczowej popijawie ????

Nawiązałeś do studiów. Jutro 8.15 - kolkwium . Muszę zachować trzeźwość umysłu Po Prokomie zaszliśmy jeszcze na drugą połowę meczu Wisły do jakiejś restauracji. Wisła strzeliła na 2-1, zaczęliśmy się cieszyć i chcieli nast stamtąd wyprosić, "bo to reastauracja a nie pub". Dokończyliśmy więc browara i wyszliśmy. Ekipa uderzyła na balety do Sopotu, a ja niestety musiałem wrócić na stancję. Przyrzekłem sobie, że następnym razem, bez względu na okoliczności, bawię się do końca

Do góry
#759769 - 30/11/2006 23:51 Re: Bezrobocie
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Quote:

2.500 - według mnie bardzo dobra stawka.

Wiele osób pracuje na stanowiskach kierowniczych i dostają tyle samo albo niewiele więcej, a wiadomo, że ich praca wiąże się jednak z większą odpowiedzialnością.

Gdybym miał do wyboru: pracować załóżmy w Anglii za 1000 funtów albo w Polsce za 2.500 to poważnie bym się zastanowił i jednak wybrałbym pracę w Polsce.

Nie musial bys sie zastanawiac, nawet "mnij powaznie"....

1000 funtow (miesiecznie), okolo 5700zł. - dom (o ile chcesz mieszkac godziwie, moze nie tyle godziwie, ile, piszac wprost- normalnie).....odliczajac kolejne oplaty i wydatki...hmmm....wychodzi dosc....zroznicowana liczba.

....ale, waznym, okrutnie waznym aspektem jest...lokalizacja tej firmy, czyli mioejsce naszej przyszlej praca (Polska jak kazdy kraj, ma miasta "drogie i....i mniej drogie...")

ps. Londyn niestety ma swoja cene...i jak to ktos kiedys sarkastycznie powiedzial "za cene tą trzeba zaplacic"

Pozdrawiam

Do góry
#759770 - 30/11/2006 23:55 Re: Bezrobocie
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Nawiązałeś do studiów. Jutro 8.15 - kolkwium . Muszę zachować trzeźwość umysłu Po Prokomie zaszliśmy jeszcze na drugą połowę meczu Wisły do jakiejś restauracji. Wisła strzeliła na 2-1, zaczęliśmy się cieszyć i chcieli nast stamtąd wyprosić, "bo to reastauracja a nie pub". Dokończyliśmy więc browara i wyszliśmy. Ekipa uderzyła na balety do Sopotu, a ja niestety musiałem wrócić na stancję. Przyrzekłem sobie, że następnym razem, bez względu na okoliczności, bawię się do końca

szkoda, że nie mogłem pojechac...też przez szkołe :/ grr.. :/

Do góry
#759771 - 01/12/2006 00:30 Re: Bezrobocie
SebaS.... ... Offline

Meldunek: 30/01/2001
Biszop jutro podam Ci ulice na jakiej miesci sie ta firma. Kuzyn mieszka w Poznaniu, mysle ze bedzie pamietal bo szedl ze mna jak zanosilem papiery.
Zdaje sie ze nazwa tej hurtowni zaczynala sie na G (gemis, gemus - cos tego typu) i w tym samym budnku byla siedzia innego szmelcu.

W takich firmach to nienawidze oszustwa i kretactwa w ofertach pracy jakie zamieszczaja. Pisza ze szukaja do biura lub inne ladnie brzmiace posady, a w rzeczywistosci jest to chodzenie po ulicy. Za takie falszowanie rzeczywistosci i zerowanie na ludziach szukajacyh pracy, powinni miec sprawy w sadzie. Jakby pisali wprost w ogloszeniu na czym ta praca polega to ok, ale nie w taki hamski sposob.

2500 na budowie na reke, to mysle ze jest to ladna stawka. Przy tej pensji praca pewnie nie bedzie lekka, ale na utrzymanie rodzinny wystarczy.

Do góry
#759772 - 01/12/2006 00:31 Re: Bezrobocie
SebaS.... ... Offline

Meldunek: 30/01/2001
szukajacyh --> szukajacych
"c" sie wcielo

Do góry
#759773 - 01/12/2006 07:29 Re: Bezrobocie
Azzaro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/03/2006
Wczoraj miałem okazje rozmawiac z szefem pewnej firmy, zamiast rozmowy zrobiła sie dyskusja z kłótnia . Ja mu mwoie ze chce do dzialu obsługi klienta, a ten na chama mi wciska przedstawiciela handlowego, bo wieksza kasa o 1tys zł. TO ja mu mówie, niech mnie w du.. pocałuje bo to akwizytor, a nei zaden przedstawiciel, to on mi sie pyta co mam do akwizycjii. To ja mu, że nei bede za.... za samą prowizje 30 dni a potem on mi naliczy 500zl. Po dosc dlugiej dyskusjii w moim CV wpisał MAłO OPERATYWNY hehehe:P W celu wyjasnienia jakie chciałem uzyskac dlaczego tak mnie ocenil uslyszalem : Bo nasze pokolenie bylo przebojowe, kazdy chial miec wlasna firme, a wy sie boicie prowizjii i chodzenia po miescie sprzedawania yeahhh w ciagu 3 miesiecy na jakies 30 rozmów o pracę miałem takich rozmow z 25, gdzie kazdy byle dupek wmawia mi jaki to on nei szef i bogacz, a ja chamisko jedne wpycham mu ze oferuje mi zwykla akwizycje !!!!:/ No comment

Do góry
#759774 - 01/12/2006 07:49 Re: Bezrobocie
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/03/2004
Nie czytalem dokladnie tylko tak pobierznie to jelsi sie wypowiem nie na temat olejcie to

2.500 na budowie dla pomocnika ?????ciekawe gdzie ci tyle dadza bo napewno nie w polsce hehehe
2.500 to bardzo dobra stawka ,ale taka kase to dostaje gosc z doswiadczeniem i odpowiednimi papierami na budoie typu jakis majster ,a nie chlopak od przynies wynies pozamiataj.
Mieszkam w woj.lubuskim i wiem jak jest u "mnie" koles na budowie od wszystkiego dostanie max 1.200zl jeszce sie nie spotkalem zeby dostal wiecej.No chybaze robie np prz ybudowie jakiegos marketu czy budowie osiedla.
To tam do 1.500-1.600 dostaniesz.
W firmie budowalnej prywatnej max 1.200 bo juz trzeba klaskac z radosci uszami.

Jak ktos by mi zaproponowal ze co miesiac na reke dostaje 2000-2.500 na lape bral bym robote w odrazu i zagranice bym nie pojechal na pewno.

Ja sie ciesze bardzo ze znalazlem sobie prace ,szukalem dosc dlugo,ale znalazlem.Nie jest to szczyt moich mazen i ambicji ,ale na poczatek w sam raz

Do góry
#759775 - 01/12/2006 08:46 Re: Bezrobocie
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
Nie prawda ,w Nowym Sączu żaden robol ci nie pójdzie za 5 zł za godzine ,8-10 sobie życzą i to właśnie tacy pomocnicy ,chłopina już deczko wyższy w hierarchii zarabia 15 zl/h -wiem bo sąsiad ma budowe i zatrudnia 70 ludzi , a Nowy Sącz to tylko 80 tysięczna miejscowość.

Po za tym po tragedii w kopalni media kreują jak to prywatne firmy są ble i ble i ble rzekomo dawali górnikom po 600 zł na miesiąc (jak tak można) ,tak już to widze jak pracowali po 600 zł -NIEREALNE (zapytajcie górnika czy poszedłby do roboty za 600 zł) ,pewnie lepszy jest ZUS i podatki a może więcej urzędników do kontroli kopalń -o tym nic nie mówią .

Do góry
#759776 - 01/12/2006 08:55 Re: Bezrobocie
Jakubosiu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/01/2004
Biszop załatw robote bede dojezdzał codziennie

Do góry
#759777 - 01/12/2006 09:25 Re: Bezrobocie
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
No wlasnie, zalatw robote to najczesciej slyszany tekst przez tych ktorzy niby szukaja,
jakubosiu bez urazy to nie bylo konkretnie do Ciebie

Jak czytam te narzekania takie jak raidersa i to ze nie da sie tyle zarobic to rece opadaja,
Maciek napisal stawki w NS policz sobie ile to wychodzi, zmien do tego lokalizacje na Poznan i masz wynik.

Oczywiscie nie mowie ze na kazdej budowie idzie tyle zarobic bo jeszcze sie trafiaja wyzyskiwacze ale w obecnej sytuacji na rynku budowlanym praca na budowie staje sie naprawde dobrze platna, budowa o ktorej akurat mysle jest juz na ukonczeniu, postawili w rok budynek mieszkalny, komfortowy z pasazem sklepow i parkingiem podziemnym, ogolnie full wypas, mieszkania wykupione przed wylaniem fundamentow, to sie nazywa interes
Co do plac w tej firmie, wynika to rowniez z tego ze ktos tam juz dawno poszedl po rozum do glowy i postawil na jakosc i wydajnosc, a nie na ilosc i nierobstwo pracownikow.

Zreszta pracy za podobne pieniadze w Poznaniu jest calkiem sporo, najsmieszniejsze jest to ze w wiekszosci wypadkow jest to praca fizyczna.

Reasumujac, praca jest, trzeba tylko wiedziec czego i jak szukac, a jak ktos chodzi na anonse z serii "szukamy 30" osob to juz nie moja wina, nawet duze firmy nie zatrudniaja na raz tylu osob bo proces rekrutacji jest skomplikowany i musi byc przeprowadzony solidnie bo koszty pomylek czesto sa zbyt duzo i jest to nieoplacalne.

Do góry
#759778 - 01/12/2006 09:29 Re: Bezrobocie
Ozeszlol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/05/2004
Quote:

Nie czytalem dokladnie tylko tak pobierznie to jelsi sie wypowiem nie na temat olejcie to

2.500 na budowie dla pomocnika ?????ciekawe gdzie ci tyle dadza bo napewno nie w polsce hehehe
2.500 to bardzo dobra stawka ,ale taka kase to dostaje gosc z doswiadczeniem i odpowiednimi papierami na budoie typu jakis majster ,a nie chlopak od przynies wynies pozamiataj.
Mieszkam w woj.lubuskim i wiem jak jest u "mnie" koles na budowie od wszystkiego dostanie max 1.200zl jeszce sie nie spotkalem zeby dostal wiecej.No chybaze robie np prz ybudowie jakiegos marketu czy budowie osiedla.
To tam do 1.500-1.600 dostaniesz.
W firmie budowalnej prywatnej max 1.200 bo juz trzeba klaskac z radosci uszami.

Jak ktos by mi zaproponowal ze co miesiac na reke dostaje 2000-2.500 na lape bral bym robote w odrazu i zagranice bym nie pojechal na pewno.

Ja sie ciesze bardzo ze znalazlem sobie prace ,szukalem dosc dlugo,ale znalazlem.Nie jest to szczyt moich mazen i ambicji ,ale na poczatek w sam raz

Dokładnie.

Do góry
#759779 - 01/12/2006 13:00 Re: Bezrobocie
pyk Offline
old hand

Meldunek: 02/01/2004
W Polsce bezrobocie wynika z chorego systemu edukacji. Teraz prawie kazdy studiuje, w efekcie rosnie armia wyksztalconych ludzi ktorzy prostej fizycznej pracy sie nie podejma. A oferty pracy te ktore sa w wiekszosci dotycza zapotrzebowania na prostych pracownikow, takich po zawodowkach. Polska nie jest przystosowana gospodarczo do wchloniecia takiej liczby wyksztalconych osob.

Do góry
#759780 - 01/12/2006 15:20 Re: Bezrobocie
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Dziś zarejestrowałem się jako bezrobotny ufff... dziwne uczucie hehehe teraz musze iść na jakiś staz aby rodzice dali mi święty spokój, bo tylko w domu siedze

Do góry
Strona 2 z 15 < 1 2 3 4 ... 14 15 >

Moderator:  Biszop, rafal08