#843168 - 07/01/2007 20:15
Re: Bezrobocie
[Re: Rysio Ochudzki]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2005
|
Co jeszcze oprócz kursu na wózek widłowy i k.spawania warto zrobić??
kurs prawa jazdy C+E+ADR
|
Do góry
|
|
|
|
#843438 - 07/01/2007 21:55
[Re: loopo2005]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
ILE TAKIE KURSY NA TE KATEGORIE KOSZTUJA C+E+ADR musisz jeszcze parę latek poczekać..w Polsce prawo jazdy wydaje się od 18 lat
|
Do góry
|
|
|
|
#843844 - 08/01/2007 08:50
[Re: LEWY]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
spoko wy zaraz zaczynacie od WYPLAT  a zastanawial sie kto kolwiek co trzeba podpisac gdyz ie przymujesz do roboty? TEJ nowej SCANI seri R nie dostaniesz od tak odraz u najpierw trzeba podpisac pewien papierek/i np WEKSEL na gruba $$ na samochud i osobny na przewozony towar :). Pytajac sie o prace tylko w glupiej hurtowni praca na magazynie to Veksel na 30 tys zlotych ,praca jako kierowca to 50 tys na auto + 20 tys na towar . Kuzyn pracowal(nadal robi ale juz nie dlugo) w InterMarche jako kierowca tira mial tluczke na trasie firma koszty napraw podzielila niemal po rowno on dostal 45 % do zaplaty jakies 12 tys. teraz sie nie moze zwolnic chybaze splaci calosc od reki .A stluczka nie byla z jego winy koles wyskoczyl mu z podporzadkowanej,on usiekal na bok i zachaczyl goscia kabina o dupe i nieszcescie gotowe . To ze masz kategorie to
|
Do góry
|
|
|
|
#843854 - 08/01/2007 09:03
[Re: raiders_]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Tirowiec to kolejna dobrze platna praca, a w UK to juz w ogole, no ale jezyk i jeszcze raz jezyk, samo 'siur' i 'okej' nic nie da... Od razu przypomnial mnie sie dowcip, jak to tirowiec wrocil do domu po 3 miesiecznej trasie, wchodzi do domu i tekst do zonki, lodzika poprosze, zonka od razu przechodzi do rzeczy, tirowiec po jakims czasie dochodzi i mowi - wszedzie dobrze, ale najlepiej w domu  Odnosnie wozkow widlowych to jesli ktos chce wyjechac do UK to niech mu sie nie wydaje ze tak latwo znajdzie prace w zawodzie, musi znac dobrze jezyk, angole jesli widza kogos kto malo mowi po ang. to mysla ze jezyka nie zna, wiec nie beda ryzykowac przyjmujac jakiegos cholera wie kogo. Place od 7 funtow w gore za godzine.
|
Do góry
|
|
|
|
#843868 - 08/01/2007 09:14
[Re: raiders_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2005
|
[quote=raiders_]spoko wy zaraz zaczynacie od WYPLAT  /quote] to jest bardzo ważna kwestia, przynajmniej ja tak uważam  Mi chodzi tylko o porównanie zarobków z innymi firmami jak : VOS , Schenker, itd..... i w tym celu zapytałem się jak wygląda sytuacja w firmie Rico. raiders jeśli to nie była jego wina(czyt. ktoś wymusił pierszeństwo) to dlaczego musiał płacić jakąś kase, wszystko powinna pokryć chyba ubezpieczalnia ? bądz ten gościu który wymusił...
|
Do góry
|
|
|
|
#843904 - 08/01/2007 09:55
[Re: pawcio1]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
pawcio, oprocz tego ze tam siedzisz to cos jeszcze robisz ? jak to co robie....pracuje sobie spokojnie 8 godzin dziennie....wszystkie soboty i niedziele wolne...2000 USD na miesiac kasuje....moglbym wiecej...ale to sie wiaze z nadliczbowkami...a mi sie nie chce....nie jestem pazerny...planuje tu zostac dluzej wiec mi sie nigdzie nie spieszy....podobnie jak wszystkim Islandczykom Mógłbyś sprecyzować na czym polega Twoja praca?I ile zostaje Ci kasy na czysto,czyli jak dużą część pensji wynoszą koszty utrzymania? BTW.Studia skończyłem nieco ponad rok temu i mam pracę (i to całkiem niezłą),ale mimo to rozważam wyjazd za granicę.Jeszcze w listopadzie ubiegłego roku wypełniłem w internecie aplikację o posadę w policji w Irlandii.Kilka dni temu dostałem list z info,że przeszedłem wstępną rekrutację i zapraszają mnie na jakieś testy w Warszawie.Ogólne warunki to kontrakt na rok,pensja 30.000 ojro za rok;niestety nie wiem jak z kosztami utrzymania.Co o tym myślicie?Warto się w to ładować?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|