Strona 12 z 14 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 >
Opcje tematu
#778681 - 11/12/2006 14:43 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: Logan]
Eska Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/02/2005
Originally Posted By: Logan
Mnie ciekawi jeszcze jedna kwestia. Napisales ze grasz 3-4 pewne druzyny. Zaczynasz od 50 czy 100 na 1 poziomie, wszystko konczy sie na max 5 poziomie. To jak mozesz miec 5 tysiecy zysku miesiecznie?

Dobra. Zostawmy kwoty. Chodzi o system nie o kwoty. Kwoty kazdy dobiera sam. Nie chce misie w to wglebiac bo znowu napisze cos nie tak pomyle sie troche bo przeciez pisze to z glowy i nie pamietam dokladnie co bylo 2 lata temu tylko zeby oddac sens. Zle moze zrobilem ze podalem kwoty ale ktos sie o nie upominal to podalem. Nie chodzi o kwoty tylko o system. Porozmawiajmy o nim a nie o mnie. Czy uwazacie ze to jest zly system? Po tych faktach jakie podalem? nawet nie musicie odpowiadac tylko zastanawocie sie sami.

Do góry
Bonus: Unibet
#778776 - 11/12/2006 15:56 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: Eska]
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Eska oczywiscie ze chodzi o system a nie o kwoty ale ja i chyba nikt inny nie widzał własnie tego systemu stawkowania - przeciez musisz mieć plan działania co zrobisz jak nie trafisz na tym 5 poziomie , piszesz ze grasz wtedy remis taki superpewny - oki ale nawet on nie wejdzie potem nie wejdzie nastepny i co dalej , mozesz zaprezentować tu konkretny sposób stawkowania twojego systemu , obojetnie czy podasz prawdziwe kwoty ktore grasz cze podstawione do potrzeb systemu - po prostu podaj system stawkowania bo to jest najwazniejsze - co zrobisz jak nie trafisz
5 poziomu czy definitywnie skonczysz gre czy co?

Do góry
#778790 - 11/12/2006 16:02 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: jahu]
tangerine Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/10/2002
Eska --> Trzy pytania jesli można:

1. Czy wyliczałeś STOPĘ ZWROTU dla twojego systemu. Bo ja kiedyś też osiągnąłem plus grając progresję (podając typy na forum) jednak stopa zwrotu była barzo niska i wystarczyło raz zagrać naprawdę nieduży kurs (wyliczyłem to ale nie pamiętam 1,30?) żeby zarobić tyle samo co tą progresją w jakieś 2 miesiące...

2. Dlaczego nie grasz w Betfair? Tam nie ma limitów i to jest właśnie miejsce idealne dla progresji.

3. Napisałeś "Moze sie tak wyspecjalizowalem w remisach ze mniej wiecej wiem kiedy one padaja i dlatego tak dobrze mi idzie."
Czy mógłbyś się podzielić spostrzeżeniami na ten temat? Czy badałeś ten problem metodami analizy statystycznej (np. korelacje między wystepowaniem remisów, a wcześniejszymi wynikami zespołów itp.)?

Do góry
#778795 - 11/12/2006 16:04 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: jahu]
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Eska, juz tak namieszales i placzesz sie w zeznaniach, ze im dalej bedziesz prowadzil dyskusje, w tym wieksze komplikacje sie wpakujesz. Juz teraz nikt Ci nie wierzy, a potem to chyba dolaczysz do elity Raftera.

Do góry
#778817 - 11/12/2006 16:15 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: jahu]
Eska Offline
Pooh-Bah

Wszystko zlalezy. Teraz gram malymi stawkami wiec napewno nie skoncze gry tylko bede gral dalej. Jak juz pisalem zmienie druzyne na inna ktora remisuje. Przykladowo teraz gram hamburg SV i jak by mi on nie wszedl (teoretycznie) za 3-4 razem to zmieniam tego hamburga na nunberg - czyli kase przekladam z hamburga na nunber - patrze oczywiscie jeszcze po kursach jakie sa. przykladowo podalem ze zmienie na nunberg bo on mi zalozmy w tej kolejce pasuje. I wtedy zalozmy wchodzi nunebr i mam progresje skonczona. Jak nie wchodzi to gram jeszcze nastepna kolejke na nunber i wtedy juz wchodzi ;\) a jak nie wchodzi to dalej tylko ze nie np x2 tylko juz gram na odegranie - teraz gram bezpiecznie czyli nie staram sie robic zysku za wszelka cene tylko zeby ten zysk byl - jak pisalem staram sie zrobic 6 tys na miesiac. Zawsze mi sie tak udaje mniej wiecej bo jak mowie nie mialem jeszcze zadnej zlej passy typu 10 meczow bez X - powtarzam, od kiedy gram tym sposobem a nie zwykla progresja. Ale to jest wrozenie z fusow takie pisanie ze moze nie wejsc za 5tym poziomem bo jak mowie caly czas - zawsze wchodzi wczesniej i nie mialem jeszcze takiej sytuacji ale jesli by cos takie sie zdarzylo to zrobie jak pisalem zmieniam na inna 'pewna' druzyne i tamtej co mnie zawiodla juz nie gram w tym sezonie.

Nie wiem o co ci chodzi z tym stawkowaniem no ale przykladowo jak to wnormalnej progresji daje np.

20-40-80 (tu mam 3ci poziom-zwykle do tego wchodzi, ale jesli nie to jade dalej) 160-320 (mam 5ty poziom i teoretycznie zmieniam na inna druzyne

czyli

nunberg (przykladowo) i gram dalej 640-1280 - i tutaj juz wchodzi po tylu stopniach. Jak nie wchodzi dalej co jak mowie sie nie zdarzylo to gram na odegranie (przykladowo, bo to zalezy od tego ile kto ma kasy przeznaczonej na bukmacherke) i nastepny poziom gram nie 1280*2 tylko patrze jaki jest kurs na zdarzenie i do tego dobieram stawke - na odegranie czyli nie juz zysk x2 tylko dodaje cala sume jaka wydalem juz na ta progresje i mnoze razy kurs jaki daje bukmacher i ustalam przykladowo sobie zysk juz z tej progresji tam.

Czyli w sumie wtopilem 2540 zl(jesli dobrze licze \:p
teraz ustalam sobie kwote jaka gram kolejny zaklad czyli np. zeby juz byc max bezpiecznym - zeby nie zbankrutowac \:D daje kwote 800 zl zamiast 1280 i wychodzi mi ze wygralem na progresji kwote 2560 czyli 20 zl jestem do przodu \:D ;\)

Oczywiscie to tylko przykladowe wyliczenia bo nie bede robil tyle zachodu i wkladal tyle kasy zeby zarobic 20 zl. No ale to byl czarny scenariusz i jak widac nie trace na nim ale jeszcze zarabiam - malo bo malo ale wazne bezpiecznie i pewnie.

Oczywiscie jahu zara powie ze przeciez moze nie wejsc za 6,7,8...20 razem wszystko prawda tylko to juz by musial byc naprawde wielki pech i zdarza sie w kazdym innym systemie. W tym jak narazie mi sie nie zdarzyl a ugralem naprawde sporo kuponow bo gram co kolejke te 3 moje druzyny przez caly sezon wiec troche sie uzbiera tego. Czasem jak mowie dodaje sobie tzw bonus czyli mecze z wysokimi kursami typu 6,0 i one tez czesto wchodza w wyrowannych ligach - spojrzcie na archiwa

pozdrawiam

Do góry
#778873 - 11/12/2006 16:36 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: Eska]
LublinPower Offline
enthusiast

Meldunek: 05/12/2006
"No ale to byl czarny scenariusz i jak widac nie trace na nim ale jeszcze zarabiam - malo bo malo ale wazne bezpiecznie i pewnie."

Tak oczywiście, bardzo bezpiecznie i bardzo pewnie:)

Do góry
#778883 - 11/12/2006 16:39 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: tangerine]
Eska Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: veride
Eska --> Trzy pytania jesli można:

1. Czy wyliczałeś STOPĘ ZWROTU dla twojego systemu. Bo ja kiedyś też osiągnąłem plus grając progresję (podając typy na forum) jednak stopa zwrotu była barzo niska i wystarczyło raz zagrać naprawdę nieduży kurs (wyliczyłem to ale nie pamiętam 1,30?) żeby zarobić tyle samo co tą progresją w jakieś 2 miesiące...

2. Dlaczego nie grasz w Betfair? Tam nie ma limitów i to jest właśnie miejsce idealne dla progresji.

3. Napisałeś "Moze sie tak wyspecjalizowalem w remisach ze mniej wiecej wiem kiedy one padaja i dlatego tak dobrze mi idzie."
Czy mógłbyś się podzielić spostrzeżeniami na ten temat? Czy badałeś ten problem metodami analizy statystycznej (np. korelacje między wystepowaniem remisów, a wcześniejszymi wynikami zespołów itp.)?

Nie wyliczalem zadnych stop procentowych bo to dla mnie bez sensu. WIdac golym okiem czy cos przynosci zysk czy nie, po co wyliczac to na papierze i tracic czas. Ja gram dla siebie i nie potrzebuje wiedziec jaka mam stopre zwrotu. Wystarczy mi tylko tyle ze zarabiam i mam wieksza stope wzrotu niz na lokacie, funduszu a nawet akcjach ;\) Nic wiecej nie potrzebuje do szczescia.

2. Staram sie grac w w bukach z PLN ale oczywiscie mam tez konto w BF i czasem tam gram ale wole grac w PLN wiec dopuki moge to gram w PLN.

3. Analizy jakiej ? \:D Daj spokoj ja nie musze robic zadnych statystyk bo przeciez widze ze mecze wchodza co 3 kolejki i mam to zapisane w archiwach na stronach typu betexplorer.com

Nie zaglebiam sie w ten aspekt bo to nie ma dla nie sensu. Gra u buka ma mi sie oplacac czyli mam na niej zarabiac a jaka mam stope zwrotu czy jakies analizy prowadzic to nie dla mnie. Poprostu nie ma to sensu, ksiazki nie bede pisal z tego tematu wiec mi to nie potrzebne. A jak bede chcial to zawsze z archiwow moge sobie cos takiego wyliczyc tylko kto ma na to czas... Ja nie lubie matematyki statystyki...

Do góry
#779085 - 11/12/2006 18:12 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: Eska]
bcn1899 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2005
Originally Posted By: Eska

2. Staram sie grac w w bukach z PLN ale oczywiscie mam tez konto w BF i czasem tam gram ale wole grac w PLN wiec dopuki moge to gram w PLN.

zasadniczo zlewam te jak i inne dysputy na forum, ale czasem cos mi wpadnie w oko, wiec odnosnie powyzszego cytatu mam pytanie: dlaczego? bo jakos tego nie kumam, bez zlosliwosci, po prostu nie rozumiem...

(osobiscie progresje remisowe i inne bardzo sobie cenie, ale nauczylem sie, ze rozmowa na ten temat do niczego nie prowadzi... ;-) )

--
pzdr.bcn1899 *Esta es la Garra Blanca, La que tiene aguante, Te lleva en la sangre Y te sigue a todas partes.*

Do góry
#779176 - 11/12/2006 18:36 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: bcn1899]
Eska Offline
Pooh-Bah

Poprostu zwykla wygoda. Lubie rozwiazania proste i wygodne a nie kombinowanie. Tak gram w walucie PLN wyplacam na konto w PLN. Zreszta roznice kursowe. Np w sportingbet niby mialem polska walute a jak wyplacalem to mi potracali jakies tam roznice kursowe i przy wiekszych kwotach to bylo naprawe sporo kasy a po co mam darowac pieniadze ktore zarobilem.

Ale ogolnie to tylko wygodna przemawia za tym ze gram polska waluta

Do góry
#779194 - 11/12/2006 18:41 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: bcn1899]
jahu Offline
old hand

Eska jeśli dobrze rozumiem to twoj system wyglada mniej więcej tak:
1.Na poczatkowych etapach podwajasz stawke aż do 4 atapu jak go nie trafisz to grasz super pewny remis.
2.Jesli byś nietrafił na 5 etapie to już nie podwajasz tylko grasz same pewne remisy ale za takie stawki aby przedewszystkim nie stracić na danym otwartym ciagu.

Jesli wiec zaczynasz od 20zł to mamy:
20/40/80/160
jesli pudło to 320/640 itd.

Jesli mówisz ze zysk z tego masz mniej wiecej 5tyś miesiecznie a jak sam mówisz że najcześciej trafiasz do 3 poziomu to jesli przyjąć sredni kurs 3.0 na remis to zysk z takiego trafienia na 3 poziomie wynosi ok 100zł ,aby wyciagnąc ok 5 tyś zysku musiałbys w takim przypadku zagrać miesiecznie ok 50 takich procesów, ty natomiast wspominasz ciagle o kilku zespołach na ktore grasz ....więc cos mi tu nie gra

Do góry
#779322 - 11/12/2006 19:23 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: jahu]
tangerine Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/10/2002
jahu --> to jest właśnie kwestia stopy zwrotu... jeżeli stawia (nie mówiąć o tym ile musi mieć w zanadrzu na ewentualne późniejsze etapy) na miesiąc łącznie 50,000 PLN żeby mieć 5,000 PLN to stopa zwrotu wynosi (50,000 x X = 55,000) 10% czyli X = 1,10 co oznacza że wystarczałoby zagrać singla po kursie 1,10 żeby mieć to samo.... gdyby stawiał 25,000 to X = 1,20 wciąż mizernie, gdyby 10,000 to 1,50 wciąż kurs do znalezienia... nie rozumiem skąd ten zachwyt nad tym systemem...

Do góry
#779332 - 11/12/2006 19:27 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: tangerine]
LublinPower Offline
enthusiast

to zagraj tego singla za 50tys. ... yield 10-20% "wykręcony" na obojętnie jakim sposobie to jest bardzo dobry yield wg mnie tyle ze ja wole single i basta:]

Do góry
#779336 - 11/12/2006 19:28 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: LublinPower]
LublinPower Offline
enthusiast

wole single zamiast progresji nie dopisałem:)

Do góry
#779343 - 11/12/2006 19:30 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: tangerine]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
veride kazdy system mozesz tak opisac, zakladamy ze ktos osiaga miesieczny yield 20%, czyli tak jakby zagral cala zainwestowana kase na pewniaka po kursie 1.2 \:D

ufo tak tlumaczyl progresje na tym forum dawno temu, to zwykla gra slow.

Do góry
#779349 - 11/12/2006 19:32 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: tangerine]
Eska Offline
Pooh-Bah

Podalem przykladowe stawki - akurat przyjalem po 20 zl zeby bylo latwiej liczyc. Gram rozne stawki najczescie zaczynam od 100 zl ale mowie sa rozne 20, 50, 100 - wiecej niz 100 raczej nie stawiam ale oczywiscie jak mysle ze bedzie remis taki 100% to wale stawke np dodatkowo 500 zl. Stawki to indywidualna sprawa kazdego.

veride- skad zachwyt? Chyba nikt normalny nie postawi na singla tak jak piszesz 25 tys i to po kursie 1,2 - za duza starta a za maly zysk przy takiej kwocie jaka musisz wtopic. Jeszcze jest zawsze ryzyko ze buk ci nie przyjmie.
Tutaj chodzi o to ze malo kasy wygladasz a duzo wygrywasz bo masz kursy ponad 3.0 a nie marne 1,2 ktore i tak czesto zawodza. A te na remisy typy nie zawodza jak przedstawia archiwum spotkan tych druzyn. Nie wiem czy czytales caly temat - ale pewnie nie bo dalej nie wiesz o co chodzi. Wiec mowie jeszcze raz zorientuj sie jak wygladaly mecz druzyny Lens z francji w poprzednim sezonie, druzyny bordeaux w tym sezonie jak wygladala ruska liga - saturn, spartak. Jak w tym sezonie wyglada nunberg,hamburg sv... I wtedy przemysl jeszcze raz czy warto grac tak jak mowisz 25 tys po kursie 1,2 \:D Jak tam masz co 2 kolejki srednio remis i to po kursie 3,0

Do góry
#779363 - 11/12/2006 19:37 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: Eska]
LublinPower Offline
enthusiast

Ale eska MUSISZ się z tym zgodzic że an progresji mozna o wiele łatwiej połynąć niż na rozsądnie granych singlach ;]

Do góry
#779369 - 11/12/2006 19:39 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: LublinPower]
Eska Offline
Pooh-Bah

otoz wlasnie nie i caly czas staram sie do udowodnic. Bo jak walsniesz singla za 1,2 za sianko 25 tys i wtopisz to wez mi powiedz ile czasu bedziesz to odrabial? Walniesz znowu pozniej za 25 tys nastepny singel po 1,2? i ile wygrasz jesli nawet trafisz.. a co jak wtopisz... widzisz zawsze mozna tak napisac jak jahu mi pisal co jak nie trafisz za 5tym razem. Tu jest dokladnie to samo tylko jeszcez gorzej bo wieksza kasa na raz jest stawiana i pozniej mozna ladnie plynac chcac odrobic...

Do góry
#779396 - 11/12/2006 19:51 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: Eska]
LublinPower Offline
enthusiast

"Bo jak walsniesz singla za 1,2 za sianko 25 tys"

hehe a co powiesz na to, żeby każdego singla grać za 1% tego kapitału i nie z kursem 1.2 a np. 1.7 i wyższym? czy wtedy równie łatwo popłynąć? troche nie wiesz o czym piszesz, bo granie singli to przecież nie jest "walenie" wszystkiego na "pewniaki" po kursach 1.2....

Do góry
#779412 - 11/12/2006 19:57 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: LublinPower]
Eska Offline
Pooh-Bah

No wg mnie to jest to samo tylko tu typuje wynik na wygra/przegra a tutaj typuje na remis. I wcale nie trzeba tego grac w progresji rownie dobrze mozna tak jak mowisz na singlach i liczyc ze sie uda. Bo granie singli to nic innego jak liczenie na szczescie ze moze wejdzie. Na progresji jest to pewna stategia przemyslana a na singlach to moze wejdzie moze nie. Myslisz ze dlaczego wiekszosc zaczynajacych gra na single - bo najlatwiej niby trafic ale czy tak jest w rzeczywistosci to bym sie klocil. Moze i jest latwiej trafic ale czy mozna zarobic wiecej niz na progresji to watpie.

Gralem tez troche czasu tak jak mowisz single i wchodzily to ok ale jak nie weszly to musialem wtedy dluzej odrabiac strate i pozniej znowu liczyc ze trafie dobrze zebym cos zarobil. Bo kursy sa takie zalosne ze jak postawic 100 zl to masz po kursie 1,2 20 zl a jak nie trafisz to tracisz 100 zl... i co zeby ja odrobic to stawiasz znowu singla za 100 zl i jak wygrasz to zarobisz tutaj 20 zl a ogolnie juz jestes na minusie i tak w kolko. W progresji jest latwiej poniewaz masz wysokie kursy i jak stawiasz 100 zl to wygrywasz 300 zl a nie tylko 20 zl jak na singlach, a jak tracisz to tracisz 100 zl ale w nasteopnej kolejce odrabiasz i masz 200 x 3,0 czyli 600 zl - 300 zl postawione... 300 na czysto. a w singlach...??

Do góry
#779447 - 11/12/2006 20:05 Re: tak na prawde licza sie tylko dobre typy... [Re: Eska]
jahu Offline
old hand

Eska tylko ze kursy 1.2 trafia sie ze skutecznoscią ok 80%
natomiast remisy z kursem ok. 3.0 trafia sie z nieco ponad 30% skutecznoscią , max 35% skuteczność [nawet te pewne remisy nie sądze by wchodziły z wiecej niż 35% skutecznoscia]

Jeszzce pytanie ile meczy do tej pory zagrales swoja progresja?

Do góry
Strona 12 z 14 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 >