#803638 - 22/12/2006 09:31
Re: CHAmPiOnS LeAGUe ---> kAtOWiCZAnin teRminARZ
[Re: kamasss]
|
La Pulga
Meldunek: 29/01/2005
|
heh  już widzę to losowanie... pod zielonym stolikiem wszystko odbędzie się zgodnie z regulaminem  bez żadnych wałków 
|
Do góry
|
|
|
|
#809804 - 24/12/2006 23:42
[Re: katowiczanin]
|
journeyman
Meldunek: 30/06/2006
|
heh  już widzę to losowanie... pod zielonym stolikiem wszystko odbędzie się zgodnie z regulaminem  bez żadnych wałków W celu uniknięcia zgryźliwych komentarzy proponuję przedstawic dziś drabinkę do finału włącznie. W celu uatrakcyjnienia gry, drużyny z jednej grupy proponuję umieścic w róznych połowkach drabinki, dzięki czemu będą mogły spotkac się ponownie dopiero w finale. Merry Christmas !
|
Do góry
|
|
|
|
#822859 - 31/12/2006 13:15
[Re: Bart87]
|
journeyman
|
Katowiczanin, w kolejnej edycji CL proponuję ustalic jakieś racjonalniejsze i łatwiejsze do zapamiętania "przedziały punktowe" (np. 1.6 i 2.0), żeby nie dochodziło do takich sytuacji, że w natłoku wyników sam o nich zapominasz i wprowadzasz w błąd zaliczając kurs 1.9 na trzy bramki !
Przez własne niedopatrzenie oraz zasugerowanie się punktami innych graczy, uszczupliłem swoje konto o jedną bramkę. Patrząc na punkty farta, byłem przekonany, że kursy ponad 1.9 to trzy punkty, zaglądam na początek tematu i co widzę: 1.91 to jeszcze 2 a 1.92 to już trzy bramki. Skąd taki podział ???
Najlepszego w Nowym Roku !
|
Do góry
|
|
|
|
#822984 - 31/12/2006 14:43
[Re: pervert]
|
La Pulga
|
Katowiczanin, w kolejnej edycji CL proponuję ustalic jakieś racjonalniejsze i łatwiejsze do zapamiętania "przedziały punktowe" (np. 1.6 i 2.0), żeby nie dochodziło do takich sytuacji, że w natłoku wyników sam o nich zapominasz i wprowadzasz w błąd zaliczając kurs 1.9 na trzy bramki !
Przez własne niedopatrzenie oraz zasugerowanie się punktami innych graczy, uszczupliłem swoje konto o jedną bramkę. Patrząc na punkty farta, byłem przekonany, że kursy ponad 1.9 to trzy punkty, zaglądam na początek tematu i co widzę: 1.91 to jeszcze 2 a 1.92 to już trzy bramki. Skąd taki podział ???
Najlepszego w Nowym Roku ! masz racej będą zmiany na pewno  do tego jeszcze zmienie REGULAMIN żeby wszysto było jasne  Również najlepszego 
|
Do góry
|
|
|
|
#849575 - 10/01/2007 13:56
|
journeyman
|
Niejaki JuninhoP, nie będąc uczestnikiem CL, czyli wpier****jąc się w niewłaściwy temat, napisał: Razi mnie w tym konkursie nagminne spisywanie typów przez niektórych graczy. Oczywiście będą się oni tłumaczyli, że to tylko zbieg okoliczności, lecz...zbieg okoliczności może wystąpić raz, dwa, a nie kilka razy. +dogłębna statystyka "przestępstw". Gwoli wyjaśnienia amatorowi efektów pracy uczestników CL: 1. jeśli o mnei chodzi, nie będę się tłumaczył - ponieważ NIE MA KOMU I NIE MA Z CZEGO, Niejaki JuninhoP zdradza problemy ze wzrokiem, więc spieszę jedynie poinformować go, że prowadzący nie zabronił wpisywania typów, uprzednio zgłoszonych przez graczy z innych par. 2. wyniki I rundy 1/8 finału, w której - z 16 graczy ! - więcej bramek ode mnie strzelił JEDYNIE rywal z mojej pary, świadczą dobitnie, że - o ile mam czas - potrafię znaleźć typy warte zagrania, bez oglądania się na innych. A fakt, że ktoś również taki typ wybrał jest tylko potwierdzeniem słuszności wyboru. 3. JuninhoP ! jeśli cierpisz na nadmiar wolnego czasu, zmarszcz sobie Freda lub - korzystając z dobrej pogody - weż wiaderko i leć do piaskownicy  - pożytek znacznie większy ! 4. Do wykazania własnych umiejętności typerskich w CL nie namawiam, gdyż jestem pewien, że oprócz produkowania bzdetnych analiz "kto ukradł komu", nie jesteś zbyt mocny w te klocki. żegnam ozięble 
|
Do góry
|
|
|
|
#849712 - 10/01/2007 15:59
|
veteran
Meldunek: 22/10/2005
|
pervert daj spokój, przecież nie będziesz się w dzieckiem bawił w takie rzeczy. Ponieważ to już moja druga gra w LM, może kiedyś młokos odważy się zapisać do konkursu i pokaże czy potrafi coś konstruktywnego wnieść. Póki co, jak przejrzałem historię jego bardzo owocnej pracy na forum, szuka tylko guza. Poza tym nie będę polemizował z tym co pisał, oczywiście analiza zgrubna, niekiedy błędna (także w odniesieniu do mojej osoby). Nie ma nic w tym złego, że nieraz po prostu szubciej jest zrobić edycję istniejącego postu. Ja nie mam nic przeciwko temu, że po moim poście pojawia się identyczny typ w innej parze, bo regulamin konkursu traktuje w jakiej sytuacji tak nie można robić. Chyba jeszcze należałoby przeprosić prowodyra, że nie podajemy dokładnie wszystkich typów po innych uczestnikach konkursu, tylko wybieramy niektóre.  W każdym razie uśmiałem się i obiecuję, że następnym razem, jak będę chciał podać identyczny typ, który już padł wcześniej, na pewno to uczynię.  Moda proszę o przeniesienie tych zaczepnych postów z tematu konkursowego, bo JuninhoP nie ma prawa do zamieszczania tam swoich wypocin.
|
Do góry
|
|
|
|
#849808 - 10/01/2007 16:41
[Re: arekm]
|
La Pulga
|
|
Do góry
|
|
|
|
#849826 - 10/01/2007 16:49
|
journeyman
Meldunek: 09/09/2005
|
1. jeśli o mnei chodzi, nie będę się tłumaczył - ponieważ NIE MA KOMU I NIE MA Z CZEGO, Niejaki JuninhoP zdradza problemy ze wzrokiem, więc spieszę jedynie poinformować go, że prowadzący nie zabronił wpisywania typów, uprzednio zgłoszonych przez graczy z innych par.
Oczywiście, dlatego też nie zostaliście wyrzuceni z turnieju. Mój post miał na celu ośmieszenie was przed innymi - i z tego co dostaję na pw udało mi się to znakomicie. 2. wyniki I rundy 1/8 finału, w której - z 16 graczy ! - więcej bramek ode mnie strzelił JEDYNIE rywal z mojej pary, świadczą dobitnie, że - o ile mam czas - potrafię znaleźć typy warte zagrania, bez oglądania się na innych. A fakt, że ktoś również taki typ wybrał jest tylko potwierdzeniem słuszności wyboru.
Owszem - bo Twój rywal z pary spisywał jeszcze więcj typów od innych graczy. Gdybyś umiał tak znajdować typy warte zagrania to byś nie spisywal typów od innych graczy. 3. JuninhoP ! jeśli cierpisz na nadmiar wolnego czasu, zmarszcz sobie Freda lub - korzystając z dobrej pogody - weż wiaderko i leć do piaskownicy  - pożytek znacznie większy ! Nie interesują mnie Twoje sposoby spędzania wolnego czasu. Zachowaj je dla siebie i dla swojej rodziny. A jak będziesz miał trochę wolnego czasu to pomyśl nad typami - a nie spisuj ich od innych graczy. 4. Do wykazania własnych umiejętności typerskich w CL nie namawiam, gdyż jestem pewien, że oprócz produkowania bzdetnych analiz "kto ukradł komu", nie jesteś zbyt mocny w te klocki.
I kto to mówi o bukmacherce - człowiek, który spisuje typy od innych. Smiech na sali.
|
Do góry
|
|
|
|
#850583 - 10/01/2007 19:59
[Re: katowiczanin]
|
journeyman
|
Oczywiście, że to nie jest mega konkurs typerski skoro występują w nim tacy pseudotyperzy jak arekm czy pervert. Nie jest sztuką spisać od kogoś dobry typ - sztuką jest go samemu znaleźć wśród setek róznych zdarzeń.
Wiadomo katowiczanin, że będziesz ich bronił bo to Twój konkurs, jednak większość już wie z kim ma do czynienia i obu wymienionych panów będzie traktowała jako typerskie odpady, takie które nie mają większego pojęcia o typowaniu za to duże pojęcie o "kserowaniu" typów.
Pozdrawiam.
JuninhoP
|
Do góry
|
|
|
|
#850981 - 10/01/2007 21:03
[Re: citizen]
|
journeyman
|
Powtórki mogą się zdarzyć dlatego też nie wymieniałem typerów, którzy na 10 typów powtórzyli 1,2,3. Ale jeśli 4 na 10 są powtórzone to tu nie ma mowy o przypadku - to jest klasyczne kserowanie typów.
Nie będe się wykazywał bo nie znam się za bardzo na typowaniu - czyli jestem na poziomie tych których wymieniłem czyli arkaM i perverta.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|