#847635 - 09/01/2007 19:43
Re: Prawda o grze , systemach , itd.czyli jak wyjść na swoje
[Re: ComeWithMe]
|
member
Meldunek: 18/08/2003
|
Ja na swoim wlasnym przykladzie,przyznaje ze doplacam do interesu. Sam zadaje sobie pytanie dlaczego ....? Znam sie na sporcie, analizuje ligii, sledze wyniki, kalkuluje ryzyko, stawkuje, gram systemami, progresjami itd... itp... Jednak 'przegrywam'! bo... 1.Wygram pare razy a pozniej zagram vabanke na tzw. PEWNIAKI i wszystko co uskladalme idzie z dymem. 2.Albo wchodze do kasynka, pokery i inne gierki, pogram troche wygram a pozniej wszystko przegram. 3.Lub wygrywam, wygrywam a apetyt i lapczywosc czlowieka rosnie w miare jedzenia i zaczynam grac za wieksze stawki, duzo meczow ...kilka systemow itd.... i po prostu nie stracza mi budzetu. Ale mam nadzieje,ze ucze sie na bledach i z czasem dojde do perfekcji, czyli bede o ten jeden krok przed bukmacherami i bede czerpal jakies zyski, mniejsze badz wiekse $$$  Czy tez zmagacie sie z takimi problemami jak ja? Pozdrawiam i zycze wysokich wygranych. Cześć jakbym czytał o sobie, kilka dobrych zakładów,niezłe wyniki a potem wszystko tracę w kasynie lub na zakładach live... silna wola to mój obszar do poprawy Pozdrawiam i powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#847763 - 09/01/2007 20:04
[Re: U2]
|
addict
Meldunek: 04/03/2003
|
Ja na swoim wlasnym przykladzie,przyznaje ze doplacam do interesu. Sam zadaje sobie pytanie dlaczego ....? Znam sie na sporcie, analizuje ligii, sledze wyniki, kalkuluje ryzyko, stawkuje, gram systemami, progresjami itd... itp... Jednak 'przegrywam'! bo... 1.Wygram pare razy a pozniej zagram vabanke na tzw. PEWNIAKI i wszystko co uskladalme idzie z dymem. 2.Albo wchodze do kasynka, pokery i inne gierki, pogram troche wygram a pozniej wszystko przegram. 3.Lub wygrywam, wygrywam a apetyt i lapczywosc czlowieka rosnie w miare jedzenia i zaczynam grac za wieksze stawki, duzo meczow ...kilka systemow itd.... i po prostu nie stracza mi budzetu. Ale mam nadzieje,ze ucze sie na bledach i z czasem dojde do perfekcji, czyli bede o ten jeden krok przed bukmacherami i bede czerpal jakies zyski, mniejsze badz wiekse $$$  Czy tez zmagacie sie z takimi problemami jak ja? Pozdrawiam i zycze wysokich wygranych. Cześć jakbym czytał o sobie, kilka dobrych zakładów,niezłe wyniki a potem wszystko tracę w kasynie lub na zakładach live... silna wola to mój obszar do poprawy Pozdrawiam i powodzenia Chyle czoła za odwage A system ma każdy w swojej własnej w głowie
|
Do góry
|
|
|
|
#847803 - 09/01/2007 20:12
[Re: speedway7]
|
addict
Meldunek: 04/03/2003
|
Ja na swoim wlasnym przykladzie,przyznaje ze doplacam do interesu. Sam zadaje sobie pytanie dlaczego ....? Znam sie na sporcie, analizuje ligii, sledze wyniki, kalkuluje ryzyko, stawkuje, gram systemami, progresjami itd... itp... Jednak 'przegrywam'! bo... 1.Wygram pare razy a pozniej zagram vabanke na tzw. PEWNIAKI i wszystko co uskladalme idzie z dymem. 2.Albo wchodze do kasynka, pokery i inne gierki, pogram troche wygram a pozniej wszystko przegram. 3.Lub wygrywam, wygrywam a apetyt i lapczywosc czlowieka rosnie w miare jedzenia i zaczynam grac za wieksze stawki, duzo meczow ...kilka systemow itd.... i po prostu nie stracza mi budzetu. Ale mam nadzieje,ze ucze sie na bledach i z czasem dojde do perfekcji, czyli bede o ten jeden krok przed bukmacherami i bede czerpal jakies zyski, mniejsze badz wiekse $$$  Czy tez zmagacie sie z takimi problemami jak ja? Pozdrawiam i zycze wysokich wygranych. Cześć jakbym czytał o sobie, kilka dobrych zakładów,niezłe wyniki a potem wszystko tracę w kasynie lub na zakładach live... silna wola to mój obszar do poprawy Pozdrawiam i powodzenia Chyle czoła za odwage System ma każdy swojej własnej głowie Natomiast co do postu tak jak wy ma przeważająca większość jak juz wspomniałem jakieś 98% i to jest w tym wszystkim najśmieszniejsze
|
Do góry
|
|
|
|
#848672 - 10/01/2007 00:23
[Re: speedway7]
|
addict
Meldunek: 25/02/2006
|
..Co do kwestii zasobności portfela to nie zgadzam się z ani jednym słowem. Nawet nie wiesz ilu ludzi przerżnęło swój jak mówisz zasobny portfel i to za jednym razem Potem odkuli się np na giełdzie i znowu ta sama decyzja Nikt tego rzecz jasna oficjalnie nie przyznaje po kondycji bukmacherów można jednak sądzić że trzymają się znakomicie.
Co do zachłanności to dotyczy ona wszystkich ludzi stąpających po tej ziemi .... ...Faktem jest że nie można powielać tych samych naiwnych zachowań Jeżeli raz się sparzysz nie pchaj ręki w to samo miejsce. Niestety większość grajków dalej to czyni ... Nie pisałem o zasobnym portfelu a o stanie portfela i jego wpływie na psychikę. Dopóki pozwala na granie i "kupowanie adrenaliny" jest ok. Zachłanność sprawia, że zamiast "łyzeczki" uzywają "chochli". Bukmacherzy maja zasady, których się trzymają. Graczom przychodzi to trudniej.
|
Do góry
|
|
|
|
#848885 - 10/01/2007 05:32
[Re: BAHmVIP]
|
member
Meldunek: 10/07/2005
|
=>[color=red]Uzależnienie od hazardu?[/color] Napisano już o tym książki ! ale odświeżenie wiadomości zawsze się przyda. Uzależnienie od hazardu jest chorobą w swej istocie postępującą i chroniczną, która nigdy nie może być uleczoną, ale może być zatrzymaną. Przed dołączeniem do Anonimowych Hazardzistów wielu uzależnionych od grania myślało o sobie, że są słabymi moralnie lub po prostu, że są bezwartościowi. Koncepcją Wspólnoty AH jest twierdzenie, że uzależnieni od hazardu to ludzie bardzo chorzy, którzy mogą zatrzymać rozwój swojej choroby. Jest to możliwe, jeśli tylko dołożą wielu starań i będą stosowali się do programu 12 kroków który odniósł tak wielki sukces w odniesieniu do tysięcy innych ludzi którzy mieli ten sam co oni problem z graniem i hazardem. => Cztery główne fazy rozwoju uzależnienia od hazardu: => faza zwycięstw, objawia się poprzez okazjonalną grę połączoną często z fantazjowaniem o wielkich wygranych. W tej fazie wygrane powodują coraz silniejsze pobudzenie, potencjalnie aktywniejszą grę, ewentualnie wyższymi stawkami. Często towarzyszy temu wiara w to, że wygrywanie będzie trwało. Spowoduje to z kolei potencjalną chęć ryzykowania wyższych kwot w celu szybszego wzbogacenia się. => faza strat - stawiając kolejne wysokie zakłady przez wcześniejsze wygrane, gracz naraża się na wysokie straty. Przewaga kasyna lub buka pozostanie bez zmian, lecz razem ze zwiększonymi kwotami, zainwestowanymi w grę, przychodzi potrzeba zainwestowania jeszcze większych kwot, w celu odegrania się. Ciągnie to ze sobą ryzyko zadłużenia poprzez zaciąganie pożyczek. Często w tym momencie, w przypadku chwilowego powodzenia w grze, wygrane idą na spłaty długów. Osoba uzależniona od hazardu, w pewnym momencie może zacząć grać kosztem pracy i domu, co często objawia się poprzez kłamanie i ukrywanie swojego uzależnienia, pomimo, że osoba ta nie uważa siê za uzależnioną. Jednak bardzo rzadko przestaje grać, o ile finansowo radzi sobie, gdyż cały czas wierzy, że wkrótce przyjdzie "wielka wygrana". => faza desperacji- jest kolejnym etapem, co może spotkać osobę uzależnioną od hazardu. Objawia się przede wszystkim separacją od rodziny i przyjaciół i może również oznaczać utratę pracy. Narastające długi powodują odczucie duszenia, paniki, a presja wierzycieli nielegalnych pożyczek popycha często ku przestępstwom. To z koleji często prowadzi do psychicznego wyczerpania, mogą pojawiać siê wyrzuty sumienia, poczucie winy, bezradność i depresja, nadużycie alkoholu itd. => faza przygnębienia - często wszystkie te problemy, jakie wymieniono wyżej spowodują rozpad małżeñstwa, poczucie beznadziejności i w skrajnych przypadkach myśli lub próby samobójcze, przez psychicznie, do tego typu rozważañ, podatne osoby. Najczęściej 'obwinia się', spotykane w kasynach; ruletkę, gry w karty (poker, Black Jack) i automaty, jakie można spotkać w salonach do gry, bingo, wyścigi konne, wyścigi psów, niemniej jednak od wszystkich rodzajów hazardu można uzależnić siê i znane są przypadki uzależnienia od Lotto i w Europie działają organizacje pomagające ludziom uzależnionym od tej, codziennej by się wydawało gry. Gry hazardowe pojawiły się w internecie, gdzie można grać w kasynach wirtualnych oraz postawić zakłady bukmacherskie korzystając z karty kredytowej. Wydaje siê, że najważniejszym aspektem, czynnikiem dodatnie wpływającym na uzależnienie to dostępność mozliwości gry. Szczególnie silnie wszechobecność np. automatów do gry wpłynie na osoby słabe psychicznie, czego dowodem są obecne problemy w jednym ze skandynawskich krajów, gdzie automaty z limitowanymi wypłatami są wszechobecne. We wpadnięciu w sidła nałogowego hazardu, wysokość zakładów wydaje się nie grać tak kluczowej roli. Coś takiego i więcej można znależć w wielu publikacjach związanych z ,hazardem, ! Tylko czy oby do wszystkich to dociera ? pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#849778 - 10/01/2007 16:29
[Re: strateg1]
|
veteran
Meldunek: 26/12/2003
|
Zaraz ,zaraz...
Kiedy jest hazard a kiedy jest inwestowanie ?
Gram dosyc dlugo na kontraktach terminowych na gieldach (wczesnij rowniez na akcjach ),na forexie i u bukow .Wszystko to mozna nazwac hazardem -jednak nie wszyscy to tak nazywaja .Dlaczego ?
Dwie przyczyny ,ktore powtarzam do bolu ,a ktore sa znienawidzone przez wielu pprzede wszystkim dlatego ,ze wymagaja duzo nauki a potem doswiadczenia :
1.grac nalezy tylko w gry w ktorych p*k>1 2.nalezy bezwzglednie stosowac MM (money management)
krotki komentarz do 1: jest to bardzo trudne ,ale czasami zdarzaja sie rodzynki (ja zawsze podaje przyklad Polska -Francja w siatkowce w Atenach ),generalnie jednak szacujemy ,ze jest taka szansa na podstawie naszej wiedzy ,ze jest to >1 .Mnie zadziwiaja zaklady live -no bo niech mi powie ktos jak szacowac p ,jezeli faworyt z kursem powiedzmy 1.20 przed meczem zaczyna wygrywac w kosza ponad 10 pkt i jest np 3 kwarta .Zrozumialy jest wzrost p ,ale jaki powinien byc odpowiedni kurs i jakie MM ?
Oczywiscie nalezy pamietac ,ze pieniadze ,ktore zarabiasz nie pochodza od instytucji charytatywnych ,tylko z blednych decyzji innych .I musisz miec podstawy do tego ,zeby uwazac ,ze jestes bardziej od nich inteligentny i szybszy.To powinno mobilizowac do ciaglej pracy nad soba .
|
Do góry
|
|
|
|
|
|